• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğunu döven komşum

Kimisi şikayet et diyor, kimisi kadına şaplatmamı söylüyor. Hiç karışma diyen var.. Sende daha samimi ol ve öğret diyorsun.. Kafam çok karışık. Şu durumda en doğrusu nedir acaba..
Canim bu durumda en doğrusu islak sopa :D kendi yorumum icin demiyorum :D şaka bi yana elbette şikayet etmelisin

Evet haklısınız.. Ama o gün öyle güzel açıklamalar yaptım ki, hiç cevap alamayınca benimde ister istemez umudum kırıldı.. Benim umudumun kırılması önemli değil, ben yine çabalarım. Önemli olan onun değişmesi. Ama en ufak bir olumlu bakış hissedemeyince konu açıp birde size danışmak istedim..
Siz de bilirsiniz ki insanlar bir günde değişmez, değişemez.. Hele ki bildikleri tek bir doğru varsa ondan kopmaları zordur.. Sizden görerek, duyarak yaptığının yanlış olduğunu zaten.kendisi anlayacaktır. Aslında farkında da söylediğine bakılırsa. Ama belki de nasıl yapacağını bilmiyor ya da başka yolların ne olduğunu.. Onun yol gösterici birine ihtiyacı var. Sizin ona duvar örmeniz onun gidebimecegi yolu kapatıp o üzuldüğünuz çocuga da sırt dönmek gibi olmaz mı

"Bazen beni cok sinirlendiriyor. Yapma diyorum anlamıyor. Bende dövüyorum ne yapayım. Laftan anlamıyor."

"Herkes bana çocuğuna karşı ne kadar sertsin diyor. Hiç sevip ilgi göstermiyormuşum. Ama benimde yapım bu şekilde. Eğer ben bunu pohpohlayıp durursam bu çocuk nasıl terbiye olacak. Beni kaile alıp dinlemez bile. Ama kendi evladım tabi ki onu seviyorum. Yine de bu şekilde yapmaması gereken şeyleri anlayacak"

Öyle üzüldüm ki...
Canım benim, daha 2 yaşında ne anlayacak laftan.
Psikolojisi bozuk bu kadının, kendine benzetecek çocuğu.
Dışarıdan evin içindeki halleri belli olmuyor insanların...
Umarım doğruyu anlar.

Evet haklısınız :KK43: kıyılır mı yavruya..

Bilmiyorum ne yapmalisin amA caydirici birseyler yapabilsen guzel olur.
Gecenlerde ben koltuga otururken kizim kalkiyordu kafasi yuzume ole bir carptiki sanki birini bogazlamislar gibi kan fiskirdi o aciyla ilk defa omuzuna dogru sertce vurdum ama o aglayarak telefonumi almis 112 yi aramaya calisiyor allahim lutfen annem olmesin diye dua ediyordu.ben ne acimi ne akan kani gormedim bir an nasil kiyabildim nasil vurabildim diye aglamaya basladim.
Gunlerdir de vicdan icim paramparca.
Ozurdiledim beni anlamasini umdum.fark etmedim ki annecim uzulme sen dedi.
O 2 yasinda ki bebeyi dusunuyorumda annesi vurdukca anne diye agliyordur yavrum.
Allah islah etsin ne denir

Kafanızin karışmasını da yine ancak siz çözebilirsiniz. Aklınızın ve kalbinizin birleştiği bir nokta olmalı ki bunun için biraz kafa yormanız gerekebilir..

Anne olmak için psikolojik ehliyet almalı insanlar ben hep bunu söylerim. Şikayet edilmeli kesinlikle. Tamam şımarık çocuğu kimse sevmez de dövmekten başka çok yolu var ya...

Siz de bilirsiniz ki insanlar bir günde değişmez, değişemez.. Hele ki bildikleri tek bir doğru varsa ondan kopmaları zordur.. Sizden görerek, duyarak yaptığının yanlış olduğunu zaten.kendisi anlayacaktır. Aslında farkında da söylediğine bakılırsa. Ama belki de nasıl yapacağını bilmiyor ya da başka yolların ne olduğunu.. Onun yol gösterici birine ihtiyacı var. Sizin ona duvar örmeniz onun gidebimecegi yolu kapatıp o üzuldüğünuz çocuga da sırt dönmek gibi olmaz mı
Sanırım haklısınız. Çok teşekkür ederim.. Evet, düşünüyorum da iletişimi tamamen kessem bu içimi rahatlatacak mı, hayır. Ben yine o bebek için çok üzülücem. En iyisi başlangıç için elimden geleni yapmak.

Öyle üzüldüm ki...
Canım benim, daha 2 yaşında ne anlayacak laftan.
Psikolojisi bozuk bu kadının, kendine benzetecek çocuğu.
Dışarıdan evin içindeki halleri belli olmuyor insanların...
Umarım doğruyu anlar.
İnşallah anlar canım.. Bende elimden geleni yapıcam sanırım. Hemen şikayet etmek istemiyorum. Belki komşumu kazanabilirim. Hatasını gösterebilirim

Kimisi şikayet et diyor, kimisi kadına şaplatmamı söylüyor. Hiç karışma diyen var.. Sende daha samimi ol ve öğret diyorsun.. Kafam çok karışık. Şu durumda en doğrusu nedir acaba..
Sen düşün ?
Şikayet etsen belki uyaracaklar yada çocugu alcaklar,
Kadına şaplatamazsın zaten oda sana şaplatır :işsiz:
Bile bile sessiz kalmak ne kadar dogru ?
Bana göre kadına yol göstermen en dogrusu.o_O

Bilmiyorum ne yapmalisin amA caydirici birseyler yapabilsen guzel olur.
Gecenlerde ben koltuga otururken kizim kalkiyordu kafasi yuzume ole bir carptiki sanki birini bogazlamislar gibi kan fiskirdi o aciyla ilk defa omuzuna dogru sertce vurdum ama o aglayarak telefonumi almis 112 yi aramaya calisiyor allahim lutfen annem olmesin diye dua ediyordu.ben ne acimi ne akan kani gormedim bir an nasil kiyabildim nasil vurabildim diye aglamaya basladim.
Gunlerdir de vicdan icim paramparca.
Ozurdiledim beni anlamasini umdum.fark etmedim ki annecim uzulme sen dedi.
O 2 yasinda ki bebeyi dusunuyorumda annesi vurdukca anne diye agliyordur yavrum.
Allah islah etsin ne denir
Amin aminn :( bende kendi çocuğumu düşünüyorum, içi erir insanın ya.. Süt kokan bebeğim benim.. O kendine zarar verecek, bir oyuncağını başına vuracak diye içim gidiyor benim. Bebeklik saçları dökülüyor, yastığından toplayıp saklıyorum. Rabbim ıslah eylesin inşallah..

Sen düşün ?
Şikayet etsen belki uyaracaklar yada çocugu alcaklar,
Kadına şaplatamazsın zaten oda sana şaplatır :işsiz:
Bile bile sessiz kalmak ne kadar dogru ?
Bana göre kadına yol göstermen en dogrusu.o_O
Haklısın twitim :( elimden geleni yapıcam inşallah. Bir öğretmen gibi değilde, iyi niyetli bir arkadaş gibi. İnşallah anlar..

Bir dahakine o anda kapıyı çal. Çocuğu elinden al ve kadını kendi haline bırak. Örneğin bir odaya sok ve sakinleştiğinde konuşalım de. Dayağı savunmuyorum ama kadının psikolojisi bozulmuş. Belki biraz destek iyi gelecektir.
Şikayet etseniz ve o çocuğu elinden alsalar yazık günah. :KK61:

Bir dahakine o anda kapıyı çal. Çocuğu elinden al ve kadını kendi haline bırak. Örneğin bir odaya sok ve sakinleştiğinde konuşalım de. Dayağı savunmuyorum ama kadının psikolojisi bozulmuş. Belki biraz destek iyi gelecektir.
Şikayet etseniz ve o çocuğu elinden alsalar yazık günah. :KK61:
Çok üzücü dimi :( ah yavrum benim.. Çocuk bu sonuçta yaramazlıkta yapacak.. Ayarlı robot değil ki onlar. Annelik kolay mı..

Ben görüşmeyi kesmeniz taraftariyim.

Ama bunu 'cocugunu dövdügün icin seninle görüşmek istemiyorum' anlamina gelecek bir konusmayla yaparsaniz ancak etkili olur.

Diger komsulara da gorusmeme sebebinizin , cocugunu dövmesi oldugunu söyleyin.

Toplumsal baskıyı kabul edebilecegim nadir konulardan biri bu ebeveyn şiddeti, toplum olarak cocuguna bile isteye şiddet gosteren anne-babaları kınamalıyız,dışlamalıyız.

Yine de konusarak duzeltebilirim diyorsaniz basarilar diliyorum, degisecegine dair en ufak bir umudum yok,umarim yanilirim.

Ben görüşmeyi kesmeniz taraftariyim.

Ama bunu 'cocugunu dövdügün icin seninle görüşmek istemiyorum' anlamina gelecek bir konusmayla yaparsaniz ancak etkili olur.

Diger komsulara da gorusmeme sebebinizin , cocugunu dövmesi oldugunu söyleyin.

Toplumsal baskıyı kabul edebilecegim nadir konulardan biri bu ebeveyn şiddeti, toplum olarak cocuguna bile isteye şiddet gosteren anne-babaları kınamalıyız,dışlamalıyız.

Yine de konusarak duzeltebilirim diyorsaniz basarilar diliyorum, degisecegine dair en ufak bir umudum yok,umarim yanilirim.
Biraz daha denemek istiyorum sanırım. Onun bebeğini, onun yanında çok sevmek, güldürmek istiyorum. Her türlü yola başvurucam onu etkileyecek ne olursa.. Eğer yine de değişmezse ne yapacağımı o zaman düşünücem galiba :(

Bence onunla görüşmeyi kesmek o minik yavruya çok büyük haksızlık olur. İnatla bıkmadan usanmadan ona bunun yanlışını anlatırsan kitaptır filmdir bu konuda artık ne varsa hediye edersen vazgeçecektir eminim. Dini konularda hassassa dini boyutundan bahsedin çocğun gelişimi hakkında anlatın bişeyler yapın ve hassas noktasını yakalayın. Eminim çocuğunu seven bi annedir sadece şuan tam bi akıl bağlanması yaşıyordur, böyle düşünmek istiyorum.

Şikayet etmek ilk adımda hiç doğru değil bence ve çözüm de değil. Çocuğu alıp gitmezler öldüresiye dövmüyorsa. Nasıl dövüyor?

Peki siz benim yerimde olsanız şikayet eder miydiniz? Ya da burada "beni ilgilendirmez" demek yine de görüşmeye devam etmek demek mi?

tüm yorumları okuyamadım

bence açık açık kadına söyleyin
bir daha dövdüğünü görürsem, duyarsam şikayet edeceğim seni deyin
yüz yüze bakıyorsunuz diye böyle bir şeye göz yummanıza gerek yok
bizim apartmanda da daireler birbirini tanır
bir arkadaşımız dövmese de çok bağırıyordu kızına ama ne laflar
biz de iki arkadaş gittik konuştuk
ona çaylar aldık vs
ama o laftan anladı
sizinki anlamıyor
tehdit edin bence

böyle şeylere kalbim dayanmıyor