• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğunu döven komşum

Şikayet etmek doğru olmaz yapma öyle birşey. Kadının psikolojik sorunları olabilir. İletişimi kesmek yerine daha sık görüşüp oğluyla ilgilenebilirsin senin yaşam tarzına özenir ve belki örnek alabilir. Zamanla düzelebilir. Anlata anlata belki aklında yer edinir. Şikayet etsen elinden alabilirler gözünü korkutmak için bile olsa yapmamalısın bunu. bence görüş ve sık sık tembihle. Bazı kadınlar da böyle yapacak birşey yok herkes evladına sabırlı olamıyor. Belki kadın kocasından dayak yemiş yada ailesinden dayak yemiş ve şuan öyle terbiye edeceğini sanıyor. Yanlış elbette ama ne yapabilirsiniz ki?

Şiddete meyilli biri kesinlikle başka birinin konuşmasiyla kinamasiyla veya korkutmasiyla düzelmez.bu bir hastalik.ve birkez başladiysa asla durdurulamaz.sadece profesyonel tedavi ve telkin yöntemleriyle normale döner.vicdan yapar pişman olur ama yine de devam edecektir hatasina.mademki yakinsiniz ve o size yakin olmak istiyor.bu konuda mutlaka yardim almasi gerektiğini iyice kabullendirin birşekilde.çocuğu onu eminim çok seviyordur.ruhen nornale gelince öyle güzel olurki aralari o masum yavruda doya doya anne sevgisini yaşar inşallah.mutlaka yardim almasini tesvik edin derim ben.

Çocuğu ile iletişimi seni ilgilendirmez bence. Üzgünüm bebeği dövmesine ama buna müdahale edecek kişi siz değilsiniz. Belki kitap hediye edebilirsiniz. Yada tatlı dille uyarmaya devam edebilirsiniz uzatmadan.

Şu an en yakın arkadaşım ve eltim çocuğuna tuvalet eğitimi verirken “pipini yakarım altına yaparsan “ diyodu! Biri öğretmen bunların... bu cümlenin de bebeğe dövmekten daha az olumsuz etkisi olduğunu sanmıyorum... açıkçası müdahale edemedim bile ben çünkü “olsun seni de görürüz” cevabını alacağıma eminim

:KK43::KK43::KK43::KK43::KK43:
arkadaşınızı ya da eltinizi kaybetmemek için
veya seni de görürüz lafını duymamak için
veya anlamayacaklarını düşündüğünüz için
sessiz kalmanız yanlış bence
bir çocuğun psikolojik şiddete maruz kalmasına göz yumuyorsunuz
ne derlerse desinler her seferinde uyarın, bıkmadan usanmadan sebeplerini açıklayarak uyarın

Bence örnekleyerek her defasında anlatmaya devam edin.
Mesela;
senden güçlü biri en güvendiğin insan eşin, beğenmediği şeyler yaptığında seni dövse,
Çok seviyorum ama tepeme çıkarmamam lazım eğitim şeklim bu dese, siz onu sevmeye devam mı edersiniz yoksa korkarak Nefret mi edersiniz?
Konuşamıyor olması duyguları yaşamıyor demek değildir.
Diyin.

Kendi duygularınızıda söyleyin, seni çok seviyorum ama ufacık bebeğe vuracak vicdanda olduğunu düşününce uzaklaşıyorum. Lütfen yapma arkadaşım gibi nazik ve sakin cümlelerle yönlendirin.

O çocuğun dönüm noktası belkide sizsiniz.

İnşallah anlar canım.. Bende elimden geleni yapıcam sanırım. Hemen şikayet etmek istemiyorum. Belki komşumu kazanabilirim. Hatasını gösterebilirim

Zor göründü bana ama umarım..
Kıyamam o kadar üzüldüm ki çocuğa, sevesim sarılasım geldi gidip...

Kadının eşi belki bilmiyordur uygun bir dille eşiniz anlatsa olayı diye düşündüm. Yavrucağa çok üzüldüm :( bir insan evladına onu da geçtim küçücük masum bir canlıya bunu nasıl reva görür aklım almıyor. Rabbim o kadına merhamet duygusu versin.Amin..

Alt komşum maalesef öyle. İki kızı var biri 10 aylık, büyüğünü dövüyor, 3 yas civarı o da.
Biliyorum hem duyuyorum hem kendisi söylüyor.
İçim gidiyor.. Gidip gelme yapmıyorum, haliyle çocuğu çok hırcın zaten, oğluma birşey yapıcak diye hep tetikte olmak zorunda kalıyorum..
Eşi de aynı..

Nasıl insanlar seni ilgilendirmez diyebiliyor, dayak yiyen kadın ve çocuklar tüm toplumu ilgilendirir biraz okuyup öğrenin bu kadar cahillik ağır gelir insana! Toplumsal bilinç diye birşey var o dayak yiye yiye şiddet ve istismar görüp sevgisiz büyüyen çocuklar yarın öbür gün kiminin doktoru kiminin öğretmeni kiminin kapıcısı kiminin de eşi dostu anne baba olacak şimdi sizi ilgilendirmeyen yarın gelininiz damadınız olur sonra niye hertaraf sapık sarhoş kaynıyor diye vahvahlanırız.
Konu sahibi seni kesinlikle ilgilendirir toplum vicdanı susarsa asıl o zaman leş kokar her taraf. Ben olsam kesinlikle müdahale ederdim. Kocası olsa ki dövdüğünde sesi ile tüm mahalleyi inletip yardım isteyecek olanlar çocuk dayak yediğinde karışamazsın diyorsa bu ikiyüzlülüktür başka da birşey değil.

Nasıl insanlar seni ilgilendirmez diyebiliyor, dayak yiyen kadın ve çocuklar tüm toplumu ilgilendirir biraz okuyup öğrenin bu kadar cahillik ağır gelir insana! Toplumsal bilinç diye birşey var o dayak yiye yiye şiddet ve istismar görüp sevgisiz büyüyen çocuklar yarın öbür gün kiminin doktoru kiminin öğretmeni kiminin kapıcısı kiminin de eşi dostu anne baba olacak şimdi sizi ilgilendirmeyen yarın gelininiz damadınız olur sonra niye hertaraf sapık sarhoş kaynıyor diye vahvahlanırız.
Konu sahibi seni kesinlikle ilgilendirir toplum vicdanı susarsa asıl o zaman leş kokar her taraf. Ben olsam kesinlikle müdahale ederdim. Kocası olsa ki dövdüğünde sesi ile tüm mahalleyi inletip yardım isteyecek olanlar çocuk dayak yediğinde karışamazsın diyorsa bu ikiyüzlülüktür başka da birşey değil.
Sonuna kadar haklısınız..

Oğlum sesimi yükselttiğimde bile çok üzülüyo annecim neden bağırdın bana diye sarılıyo dövmeyi düşünemiyorum bile..

O kaz kafalıya açıkça söyleyin şimdi gücün yetiyo dövüyosun. Yarın bu çocuk büyüdüğünde senden nefret edicek. Terbiye(!) edeyim derken kendinden uzaklaştırıp dışarıya yönlendirceksin kendi evladını. Gençliğinde de zaptedemezsin artık. Çocuk sevgiyle büyür bigün çok pişman olcaksın böyle gidersen.. üstelik biz de olumsuz etkileniyoruz bu durumdan.. kusura bakma ama huzursuz ve rahatsız olduğum yerde de oturup muhabbet edemem deyin. Tokat gibi vursun yüzüne..

ben bu tarz ailelerle görüşmüyorum. Cinler tepeme çıkıyo çünkü.

Bayan size anneliği hakkında övünüp öğütler vermeye çalışmış ya sizde onu buradan vurun öyle annelik olmaz canım bu çocuğu döverek eğitim vereceksen dışarıda ki eğitimsiz cahil kadınlardan ne farkın kalır, aa ben çocuğuma asla vurmam içinde annelik duygusu olan biri de vuramaz zaten canım acaba senin bu aralar biraz psikolojik bozuk olabilir mi falan desen hırs yapar bence çocuğuna vurmamak için

Bayan size anneliği hakkında övünüp öğütler vermeye çalışmış ya sizde onu buradan vurun öyle annelik olmaz canım bu çocuğu döverek eğitim vereceksen dışarıda ki eğitimsiz cahil kadınlardan ne farkın kalır, aa ben çocuğuma asla vurmam içinde annelik duygusu olan biri de vuramaz zaten canım acaba senin bu aralar biraz psikolojik bozuk olabilir mi falan desen hırs yapar bence çocuğuna vurmamak için

Birdaha dövdüğünü duyarsan çal kapiyi onu durdur.Cocugun babasina da söyle bilsin belki adamin haberi yok eve kamera koysun.

Merhaba hanımlar.. Yaklaşık 2 aydır bu evde yaşıyorum. Her ne kadar "Komşuluk bitti artık" deselerde ben, benim gibi bebişli yeni gelin bir komşum olsa ne hoş olurdu diye düşünüyordum :) Aslında yalnızlığı seven bir tipim. Bebişten kalan zamanlarımda hobilerimle uğraşayım, kitap okuyayım isterim. Çok fazla gel-git yapmıyorum yani. Yine de akraba ilişkilerimde iyiyimdir.. Ne uzak, ne çok samimi.. Ortadayım. Komşularıma gelince, biri sağda biri solda olmak üzere iki yan komşum var.

Konum sol tarafımda oturan komşumla ilgili.. Oda benim gibi yeni evli, 2 yaşında bir oğlu var. Aslında iyi bir kadın. Bana karşı çok sevecen, çok tatlı, her zaman güler yüzlü.. Yanında kendini rahat hissediyorsun. Çok iyi anlaşacağımızı düşünüyordum, ta ki çocuğunu dövmelerini duyana kadar..

Aklım almıyor.. Benimle annelik hakkında neredeyse bir konferans düzenledi. Bu kadar bilinçli, duyarlı bir insan nasıl olurda el kadar çocuğun canını yakar.. Çok tatlı bir çocuk. Daha yeni yeni yürüyor yavrum. Ben sesleri duyunca çok şaşırdım.. Birden kadına karşı içim buz kesti. Bütün o iyi izlenimlerim çöp oldu..

Sonra tekrar aynı güler yüzüyle beni evine davet etti. Bende belki bunu konuşabiliriz diye düşünüp gittim. Bebeğim biraz oynayıp sonra bana bakıp gülümsüyordu. Oyun yapıyordu :) benimde hemen içim gider koklar öperim.. Komşumun çok garibine gitti. Biraz oturduk.. Konuyu ne şekilde oraya getirsem diye düşünüyordum ki kendi söyledi. "Bazen beni cok sinirlendiriyor. Yapma diyorum anlamıyor. Bende dövüyorum ne yapayım. Laftan anlamıyor." Dedi. Bende yaptığının yanlış olduğunu, ona bir şeyler öğretmenin başla yolları da olduğunu açıkladım. Oda "Herkes bana çocuğuna karşı ne kadar sertsin diyor. Hiç sevip ilgi göstermiyormuşum. Ama benimde yapım bu şekilde. Eğer ben bunu pohpohlayıp durursam bu çocuk nasıl terbiye olacak. Beni kaile alıp dinlemez bile. Ama kendi evladım tabi ki onu seviyorum. Yine de bu şekilde yapmaması gereken şeyleri anlayacak" dedi. Bende dövsede yarın tekrar yapabileceğini, şuan henüz aklı ermediğini, 2 yaşına girmişte olsa hala bir bebek olduğunu söyledim.. "Teşvik ederek, ödüllendirerek cazip hale getirebilirsin" dedim. Daha birçok şey söyledim, açıkladım. Bu konuda çok şey okuduğum için işte fırsat deyip ne var ne yok uygun bir dille anlattım. Dinledi ama anladığını sanmıyorum.

Sonra evime geldim. Bir iki gün sonra yine aynısı.. Şimdi benim öneri almak istediğim konu şu, siz olsanız iletişimi tamamen keser miydiniz? Bu kadın benimle sık sık görüşmek istiyor. Çocuğunu dövüyor olmasa iyi anlaşılabilecek bir insan. Ama gel gelelim bu durum beni çok etkiliyor ve ben kadına yaklaşamıyorum. Bu olay arada bir duvar gibi. Ona ısınabilmeme engel oluyor ve ne demem gerektiğini bilmiyorum. Ona da aynı bu şekilde söylemeli miyim.. Bilemiyorum ya..
Sizinde çocuğunu dövdüğünü bilip sık görüştüğünüz komşularınız var mı? Ya da öğrendikten sonra hiç konuşmadığınız? Yoksa o bizi ilgilendirmez mi diyorsunuz.. Başka ne yapabilirim.. Şikayet etmeli miyim? Ya da sanırım değişmesi için daha çok çabalamalıyım :KK43:

Cocugu nasil dövdüğüne bağlı. Eger terbiye sinirlari icinde canini acitmiyorsa sizi ilgilendirmez ki sikayet etseniz de sonuc alamazsiniz kanunen de hakkı var. Eger cocugun canini acitmak icin veya kendi sinirini cikaracak kadar cok dovuyorsa sikayet edin.

Ben de dayaga karsi bir insanim ama bu da bir terbiye metodudur. Pek cogumuz buyurken annelerimizden terlik cimdik yemisizdir. Yani eger cocuk icin eziyet degilse veya ciddi morarma vb olmuyorsa bu sizi ilgilendirmez kendi hatasidir.

Kuzum benim :KK43:
Anneye uyarı şeklinde msj atın. Bunu tekrarlarsanız şikayet etmek zorunda kalcam” deyin. Bu msjdan sonra görüşmek istemezse kendisi bilir. Bida buna şahit olursanız şikayet edin en azından gözü korkar.

Birebir müdahale etme hakkiniz yok neticede çocuk onun.. Yalniz birseyi merak ettim cocuk hatta bebek sayilir yavrucak 2 yasinda diyorsunuz. 2 yasinda bir cocugu döverken nasil ses cikartiyor yani buyuk bir siddetle mi dovuyor ki ses sizin daireye kadar geliyor. Cidden uzuldum :(

bir dahaki gorusmenizde rahatsizlik duydugunuzu belirtin bence tepkisine gore de mesafenizi ayarlarsiniz

Merhaba hanımlar.. Yaklaşık 2 aydır bu evde yaşıyorum. Her ne kadar "Komşuluk bitti artık" deselerde ben, benim gibi bebişli yeni gelin bir komşum olsa ne hoş olurdu diye düşünüyordum :) Aslında yalnızlığı seven bir tipim. Bebişten kalan zamanlarımda hobilerimle uğraşayım, kitap okuyayım isterim. Çok fazla gel-git yapmıyorum yani. Yine de akraba ilişkilerimde iyiyimdir.. Ne uzak, ne çok samimi.. Ortadayım. Komşularıma gelince, biri sağda biri solda olmak üzere iki yan komşum var.

Konum sol tarafımda oturan komşumla ilgili.. Oda benim gibi yeni evli, 2 yaşında bir oğlu var. Aslında iyi bir kadın. Bana karşı çok sevecen, çok tatlı, her zaman güler yüzlü.. Yanında kendini rahat hissediyorsun. Çok iyi anlaşacağımızı düşünüyordum, ta ki çocuğunu dövmelerini duyana kadar..

Aklım almıyor.. Benimle annelik hakkında neredeyse bir konferans düzenledi. Bu kadar bilinçli, duyarlı bir insan nasıl olurda el kadar çocuğun canını yakar.. Çok tatlı bir çocuk. Daha yeni yeni yürüyor yavrum. Ben sesleri duyunca çok şaşırdım.. Birden kadına karşı içim buz kesti. Bütün o iyi izlenimlerim çöp oldu..

Sonra tekrar aynı güler yüzüyle beni evine davet etti. Bende belki bunu konuşabiliriz diye düşünüp gittim. Bebeğim biraz oynayıp sonra bana bakıp gülümsüyordu. Oyun yapıyordu :) benimde hemen içim gider koklar öperim.. Komşumun çok garibine gitti. Biraz oturduk.. Konuyu ne şekilde oraya getirsem diye düşünüyordum ki kendi söyledi. "Bazen beni cok sinirlendiriyor. Yapma diyorum anlamıyor. Bende dövüyorum ne yapayım. Laftan anlamıyor." Dedi. Bende yaptığının yanlış olduğunu, ona bir şeyler öğretmenin başla yolları da olduğunu açıkladım. Oda "Herkes bana çocuğuna karşı ne kadar sertsin diyor. Hiç sevip ilgi göstermiyormuşum. Ama benimde yapım bu şekilde. Eğer ben bunu pohpohlayıp durursam bu çocuk nasıl terbiye olacak. Beni kaile alıp dinlemez bile. Ama kendi evladım tabi ki onu seviyorum. Yine de bu şekilde yapmaması gereken şeyleri anlayacak" dedi. Bende dövsede yarın tekrar yapabileceğini, şuan henüz aklı ermediğini, 2 yaşına girmişte olsa hala bir bebek olduğunu söyledim.. "Teşvik ederek, ödüllendirerek cazip hale getirebilirsin" dedim. Daha birçok şey söyledim, açıkladım. Bu konuda çok şey okuduğum için işte fırsat deyip ne var ne yok uygun bir dille anlattım. Dinledi ama anladığını sanmıyorum.

Sonra evime geldim. Bir iki gün sonra yine aynısı.. Şimdi benim öneri almak istediğim konu şu, siz olsanız iletişimi tamamen keser miydiniz? Bu kadın benimle sık sık görüşmek istiyor. Çocuğunu dövüyor olmasa iyi anlaşılabilecek bir insan. Ama gel gelelim bu durum beni çok etkiliyor ve ben kadına yaklaşamıyorum. Bu olay arada bir duvar gibi. Ona ısınabilmeme engel oluyor ve ne demem gerektiğini bilmiyorum. Ona da aynı bu şekilde söylemeli miyim.. Bilemiyorum ya..
Sizinde çocuğunu dövdüğünü bilip sık görüştüğünüz komşularınız var mı? Ya da öğrendikten sonra hiç konuşmadığınız? Yoksa o bizi ilgilendirmez mi diyorsunuz.. Başka ne yapabilirim.. Şikayet etmeli miyim? Ya da sanırım değişmesi için daha çok çabalamalıyım :KK43:
Canim sakın komsulugunu kesme.hatta onun yaninda okadar ilgili davranki cocuga anneligin bu olmadigini anlasin.

Basligi gormek bile midemi bulandiriyor
Cok kotu oluyrmbasima agrilar giriyor :(

Back