Çocuğunu döven komşum

Alt komşumla sık sık görüşürüz.. Oğlu var.. Geçen akşam çocuk oğlumla oynamaya geldi bir baktım çocuğun sağ gözü, şakağı ve yanaklarına doğru mosmorm olmuş.. Oğlum noldu sana dedim.. Babam araba attı dediii..! Direk annesini aradım x böyle böyle diyor doğru mu dedim? Sesi titreyerel evet dedi.. Aşağı geliyorum dedim. İndim.. Kocası evde yoktu.. Gece mesaisindeydi.. Dedim ki " o kocana söyle.. Sizi sosyal hizmetlere şikayet edeceğim.." ağlamaya başladı. " eğer çocuğumu benden alırlarsa deliririm." dedi. Ben de " Koruyamamışsın, engel olamamışsın.. Bu seferlik susuyorum ağladığın için, seni düşündüğüm için AMA EĞER BU ÇOCUĞA BİR DAHA BU ŞEKİLDE DAVRANILIRSA SOSYAL HİZMETLERİ ARAYACAĞIM. BUNU O KOCANA SÖYLE.! ÇOK CİDDİYİM" dedim.. Ertesi gün söylemiş kocasına böyle böyle diye.. O akşam bize oturmaya geldiler... Güya nabız yokluyor bey efendi.. Öpüyor faln çocuğu gözümün önünde... Siz de böyle yapabilirsiniz..

Asla kabul edilebilir bir durum degil bu tipten bir tane vardi hayatimda hicbirsey care olmadi malesef basbas bagira bagira delirtmis cocuklarida bir sure sonra benim cocuklarim etkilenmeye basladi

Vara yoğa cocuklara küfur ediyor pata kute giriyor elinden almaya kalksam sen karişma diye banada bağırıyor ah yavrular tum dengeleri alt ust olmustu agzina vura vura yemek yedirilir mi ya

Bir sure sonra benim anneligimi yargilamaya basladı cok sakinmisimde terbiye edemiyormusumda dövmem gerekiyormuşta bu son nokta oldu kari koca karsima gecmisler neden dövmüyorsun diye eşimle beni yargılıyorlar o son gunumuzdu bir daha gorusmedim

Kizim dediki anne nolur gitmeyelim onlara cok bagiriyor kufur ediyor banada vuracak diye korkuyorum diger cocugum korkudan kekeleyerek konusmaya basladi ozamnlar aklim olsaydi sikayet ederdim ben kopmayi uzaklasmayi tercih ettim yıllar gecti ustunden sonradan ogrendimki psikolojik ilaclar kullaniyormus o donem hastanede falan yatmis onceleri kendime cok kizdim zor zamaninda bende biraktim onu diye

Ama dusununce hic bir olumlu yaklasimima karsilik vermedi kitap oku okumaz birak kaynana gorumce muhabbetini birakmaz

Uzaklasin sikayet etmelimisiniz bilemiyorum ama uzaklasmaniz hem sizin iyiliginiz hem cocugunuzun iyiligi icin şart

Ahanda burdalar

Hepimiz terlik yemedik.. Çimdik de yemedik.. Sözle terbiye edildik.. Tamam şimdiki çocuklar çok farklı bir dünyaya doğuyor.. Anne baba taşıyor belki.. Ama söz konusu olan çocuk iki yaşında bir bebek.... O çocuğa dilediğin kadar terbiye etmek için döv yine olmaz.. Benim oğluma azcık sesimi yükseltsem hemen siner.. Ve ben onu öyle görünce dönüp özür dilerim ondan.. Çocuk dövmek terbiye metodu değildir gerçekten..

İşte bunlar hep zincirleme gelişen hatalar.komsunuzun muhtemelen çocukluğu dayakla geçmiş ve bir terbiye metodu olarak şiddeti kaniksamiş.komsunuzla o masum hatrina görüşmeye devam edin.şiddetin çocuk üzerinde ki olumsuz etkilerini anlatan kitap hediye edin.bu yönde dinleyebilecegi videolar var,onları gönderin.ve pes etmeyin.bu kadın canavar değildir, muhakkak üzülüyordur sonra ama dediğim gibi ne yaşadı ise onu yaşatıyor.ne ögrendiyse uygulamayı o yönde yapıyor ama bence duzelebilir.tehdit vs falan değil çözüm.çözüm yol gösterici olmak.hatta çocuğunuzla sık sık ziyaret edin.sizin çocuğunuza davranislarinizi görsün.ilk baştan yadirgasa da, sonra kendini sorgulayacaktir diye düşünüyorum

Böyle dusunebilirsiniz ben de böyle dusunuyorum ama bu gercekleri degistirmiyor maalesef. Eger canini acitacak duzeyde dovmuyorsa ne herhangi biri karisabilir ne de sikayet durumunda ciddiye alinir. Her ailenin cocuk buyuturken yanlislari olur. Kimisi her diledigini onune sunar kimisi maalesef sözle piskolojik siddet uygular kimisi ilgisizdir sevgisini vermez kiyaslama yapar vs... Yani olayin özü cocugun bu durumdan etkilenme derecesi. Ayrica hepimiz demedim bircogumuz dedim.

Fakat çocuga bir eziyet durumu varsa veya siddetin boyutu ciddiyse susulup beklenilmesine aile ici denmesine de kesinlikle karsiyim o zaman mutlaka sikayetci olunmak lazim uyarmakla da sonuca varilabilecegine inanmiyorum.

Çocuk unutmaz.. Sizin dediğiniz gibi basit bir şey değil ki konu.. Çocuk 2 yaşında.. 2 yaşındaki bir çocuğu bu şekilde terbiye edemezsiniz.. Ben de onu diyorum..

Yani istediginizi dusunebilirsiniz ama ben gerçekçi bir insanim. Ve bilen bilir daha once de yazdim koruyucu aile derneklerine uyeyim ayrica yillarca yurtlarda gönüllü ablalik yaptim.

Birçok aile gördüm bircok cocukla konusma imkanim oldu. Cagimizin modern anneleri cocuga asla vurulmaz inancina sahip ki tekrar belirteyim ben de öyle dusunuyorum. Fakat bu demek degil ki herkes benim yontemimi benimsesin tek dogru benimki olsun. Kimi anne uyarmak yerine terlikle poposuna vurmayı daha etkili bir uyarma yöntemi gorebilir ben bunu yanlış görsem de siddet olarak gormuyorum kanunen de anne babanin terbiye duzeyinde çocuğuna vurma hakki vardir suc olusturmaz. Fakat bu demek degildir ki cocugu duvarlara calsin vucudunda morluklar olustursun ya da sinirini cikartsin. Boyle bir durumda inanin sizden daha fazla ugrasirim.

Fakat benim bahsettigim ilk durum gibiyse kimsemin kadina karisma hakki uyarmaktan öteye olamaz. Çünkü disaridan duruma üzülmeniz o kadinin cocugunu 9 ay karnında tasidigi baktigi buyuttugu gerçeğini degistirmiyor.

inanmiyorum ya. yavrum 2,5 yasinda gozunun damlasina kiyamiyorum, ayagi takilsa benim icim janitor, iki yasinda ya iki iki! nasil vuruyor, nasil kiyiyor, elleri kirilasica!

Allah o kadinin belasini versin.ya uzak durun bu kadindan boyle bir manyaktan dost mu olur.babasina soylesun esiniz.anane dede teyze babane kim varsa gider onlarla konusurdum telefon eder anlatirdim.cekip alsinlar yavrucagi.varya ceptelefonuyla cekicen vericen kanallara rezil olsun.seyirci kalmayin bence babasi veya diger akrabalari arayin soyleyin.bu kadin bana hic normal gelmedi.kizim ikibucuk yasinda yanagini hafif siksam baslar aglamaya kiyamam yavruma.
neler yapar sofrayi dagitir yemegi doker tukurur gelip isirir beni ve babasini.kardesi ni cimirir ziplar hoplar daha neler neler.birkere de vuruyim derim elim havada kalir sarilir operim kizimi oda cok seviyom anneyi der kurban olsun annesi.
nasil kiyiyor o minicik bebege neresini dovuyoki resmen ruh hastasi bir kadin tedavi lazim mutlaka haberdar edin babasi ve digerleri

Bugün bebeğimin saçından bir teli tutup rabbim sana milyon kere şükretsem sadece şu saçının teli için şükredebilmiş olabilir miyim diye düşündüm
Bana bu güzelliği verdiği için ona nasıl şükredebilsem azdır diye düşündüm
Tek başına bakıyorum sabahlara kadar uykusuz kalıyorum bir kere of demedim ağladığında mutlu oluyorum uyandı sevebileceğim diye
Bu kadının psikolojik sorunları var çocuğun dövülmesine güz yummayın o çocuk çocukluğunu bu dayaklarla hatırlayacak psikolojisi bozulacak yapmayın etmeyin hiç mi içiniz parçalanmıyor o dayak seslerini duyarken sizde duyarsız birisiniz bide konu açmışsınız
Ben kapıya dayanırdım kapıya hala komşuluk edeyim mi derdindesiniz o çocuğun vebali sizinde boynunuzda şu saatten sonra dövüldüğünü bilip kılını kıpırdatmadan oturursan

Şikayet etsen ne olur
Çocuğu almıyorlae ki bizim ülkede
Ama belki polisleri görünce korkar
Ay cani ruhlu kadın
2 yaşındaki çocuk bu ya
Onun canı ne yani

Elleri kirilsin pislik kadin.
Bence gozu korksun kapisina dayansin polis.
Haksizliga susmak iyi insana yakismaz, bence susmayin.

Benimde boyle cocugunu doven bir akrabam vardi.Bahaneside cok sinirliymis sabredemiyormus.Bir keresinde agzindan burnundan kan geldi demisti o derece doverdi.Su an cocuklar buyudu kendiside surekli cok pisman oldugunu soyleyip duruyor.Bence bu insanlar vicdansiz ve merhametsizler kisilik problemleri var.Esine veya baskalarina kizdiklarinda ,sikintilarini gunahsiz evlatlarindan cikariyorlar .Gucleri ona yetiyor.

Peki siz benim yerimde olsanız şikayet eder miydiniz? Ya da burada "beni ilgilendirmez" demek yine de görüşmeye devam etmek demek mi?
Gorusmeye ve uyarmaya devam edin.Ben gorusmeyi kesmedim ve onun yaninda cocuklarima elimden geldigince sabirli ve sakin davranmaya calistim.Belki hareketlerine dikkat eder de sabirli olur dedim.Benim yanimda dovmeye kalktiginda cok sert tepki verdim.Su an daha anlayisli davraniyor ama cocuklarin maneviyatinda actigi yaralar ilerde ne sekilde cikar bilemem.Cocuklar kolay unutmaz, unutmus gibi davranir cunki o kadar temiz kalpliler.

Sesinin size kadar geldiğini mutlaka belirtin ve çok üzüldüğünüzü söyleyin hem çocuk hem kendisi için psikolojik tedavi görmesi gerektiğini belirtin elinizde varsa çocuk ile ilgili kitap Onu da verin eline mutlaka okumasını istediğinizi belirtin
(Ödül ve ceza yöntemi Sağlıklı bir davranış kazandırma şekli değil)
Olan olaylara göz kapayınca maalesef yok olmuyor sizde rahatsızsınız maalesef ozaman problemi çözmek için uğraşın

Çok kötü bir durum.
Bir annenin bu şekilde çocuğuna davranması.
Ben olsam iletişimi keserdim.
O komşunuzun belli ki psikolojik problemleri var.

Benim 3.5 yaşında ve 10 aylık 2 erkek çocuğum var.
İnanın sinirlerimi gerçekten zorlayan zamanlar yaşıyorum.
Ama çocuklarıma vurmak aklımın ucundan bile geçmez.
Onların canı yansa benim içime kor düşüyor, kaldı ki ben nasıl canını yakayım?
Onlar MELEK daha, günahsız sübyanlar.

Anne olduktan sonra sokakta annesiz bir kedinin ağladığını görsem içim burkulur.
Böyle bir psikolojiye girmişken, bu insanları ben anlamıyorum gerçekten.
Terbiye ne dayakla ne de bağırmakla verilebilir.
Ancak sevgi ile verilir, çocuklar ancak sevgi ile uysal birey olabilirler düşüncesindeyim.

Kendi çocukluğumu da düşünüyorum bu gibi durumlarda.
Annemin elbet sopasını yemişimdir, yaptığım yaramazlıklarda ama ilkokul seviyesinde falandım.
Sopa yemekte, eni konu dayak yemek değildi.
Ya uzaktan terlik fırlatırdı, ya da en fazla kolumu baldırımı çimdiklerdi.
Ağız burun dalmazdı yani...

2 yaşındaki bir çocuğun ürkekliğini, annesinin ona saldırı pozisyondaki halini düşündükçe
kafayi yiyecek gibi oluyorum... Rabbim o çocuğa yardım etsin...
Annesine de akıl fikir versin...

Emin misiniz? Bunca hasta ruhlu psikopat nerden çıkıyor? Sevgiyle büyütülmedikleri aşikar.

Bu konuya yapılan yorumlar beni çok üzdü. 2 yaşındaki bir bebeğin gördüğü şiddete bu kadar yumuşak tepkiler verilmesi dehşete düşürdü beni. Ve evet başka bir üyenin yazdığı gibi, seni ilgilendirmez diye bir şey yok. Birlikte yaşayan, yaşamak zorunda olan insanlar olarak diğer bireylerin nasıl yetiştirildiği hepimizi ilgilendirir. Çünkü sürekli etkileşim halindeyiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…