Çocuğunu bana bırakmak isteyen arkadaşım

Mavisaclikadin

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2018
4.123
5.386
Herkese merhaba, konu başlığından anlaşılacağı üzere bir arkadaşım var çocuğunu her fırsatta bana bırakmak isteyen.

Aynı işyerinde çalışıyoruz ve iş gereği mesai saatinden sonra işe gitmemiz gereken durumlar oluyor tüm personel dönüşümlü olarak çalışıyoruz. Bu arkadaşım sıra kendine geldiği zaman ya çocuğunu getirip evime bırakıyor ya da benim yerime sen git diyor ve ben artık bu durumdan rahatsızlık duymaya başladım. Eşimde rahatsız oluyor özellikle gece geç saatlerde oldugunda haliyle rahatsız oluyoruz müsait olmayabiliyoruz.

Çocugunu bırakacagı ailesi vs yok ama işi kendi yerine gitmesi için bir başka arkadaşa ücret karşılığı yaptırabilir ben rahatsız oldugum dönemlerde sıra bana geldiğinde hep parayla yerime gidecek arkadaşa yaptırmıştım benim yerime git dememiştim kimseye bu şekilde.

Sormak istediğim kalbini kırmadan eşimin artık bu durumdan rahatsız olduğunu istemediğini nasıl anlatabilirim. Sanki çocuk benim çocuğumuş gibi rahatça bırakıp ya sen biraz baksanda ben gezmeye gitsem durumları yaşanmaya başladı ve ben haliyle artık kendimi kullanılmış hissediyorum. Eşim kimsenin çocuğunun sorumlulugunu almak istemiyor düşer kalkar bir yerine bişey olur diye.

Var mıdır bana bir çözümü olan, üç beş günlük bir şey değil eğer ses çıkarmazsam sürekli ben bu sorunla uğraşmak zorunda kalacagım bu sebeple idare edemiyorum. Hayır demenin kibar yolu nedir özellikle benzer durumu yaşamış kişilerden öneri bekliyorum şimdiden teşekkürler

Açıkça konuşmaktan başka çare yok. Süreklilik arz ettiği için çocuğu için bir bakıcı tutmanın daha uygun olacağın anlatın

Eşim kimsenin çocuğunun sorumlulugunu almak istemiyor düşer kalkar bir yerine bişey olur diye.
Bunu söyleyin yeter. Çok acil sağlık durumu olur hadi bir iki kere mecburen idare edilirde, keyfi durum için arkadaşınız yüz bulmuş resmen.

her aradığında dışardayım deseniz?
Evlerimiz çok yakın küçük bir ilde yaşıyoruz televizyonumun açık olup olmadığına lambanın açık olup olmadığına arabanın kapıda olup olmadığına bile bakıyor çok bunaldım bu yüzden, evde değilim desem aa ben gördüm evdeydiniz der yani

Çocuğu ve kendisini çok sevdiğini ama eşinle özel vakit geçirmek istediğini, ve çocuğunun sorumluğunu almak istemediğini söylersin. Bunu duyan bi insan anlamalı sanırım

Benzer durum başıma gelmedi. Ama sizin yerinizde olsam sürekli müsait olmadığımı söylerim, zaman zaman da aramalarını açmam. Öküz değilse anlar herhalde.

Anlamıyorsa da aslında en güzeli açık oynamak

. Bizim toplumumuzda kadınların herhangi bir şeyden rahatsiz olması beklenmez veya saygı duyulmaz ama erkekler tam aksine "aman beyefendiyi rahatsız etmeyelim" şeklinde yaklaşılır. Siz de bu yöntemi kullanmak istiyorsunuz sanırım ama açıkça bu sorumluluğu alma konusunda isteksiz oldugunuzu söyleyin bence

Bilmiyorum yumuşak başlı olmayın. Sınırları iyi çizin. Sonradan böyle durumlar yaşamamak için arkadaşlarınıza fazla yüz vermeyin.

Açıkça konuşmaktan başka çare yok. Süreklilik arz ettiği için çocuğu için bir bakıcı tutmanın daha uygun olacağın anlatın
Anlattım inanın aynen böyle söyledim, kreşe veriyorum kreş saatinden sonrada iş gelirse mecbur sana bırakcam diyor hiç bakabilir misin müsait misin falan yok, en azından vardiyalı çalışması gereken hafta için birine para karşılığı çocugu baktırması gerektiğini benim her zaman evde olmayacagımk söyledim ama hiç o şekilde düşünmüyor idare ederiz diyor bakarsın yani sen demeye getiriyor sırf bu sebeple gerçekten işyerimden soğudum o kadar etkiliyor beni bu durum

Anlamamazlıktan gelip yine kapımı çalıp çocugun çantasını içeri atar diye tahmin ediyorum

Karşınızdaki kişi de bu işin yolu yordamını biliyordur aslında ama siz nazik olduğunuzdan bundan faydalanmış muhtemelen.
Çocuğun babası yok mu ya da bekar bir anne mi?
Bence en güzeli eşim de ben de sorumluluk almaktan çekiniyoruz. Çocuğu bırakma demek ancak bunu da diyemiyorsanız eşinizle başbaşa kalmak istediğinizi söyleyin. Aramalarını açmayın, gün içinde soruyorsa da akşama planınız olduğunu söyleyin. Fazla mesai aldığınız bir iş ise nöbetini başka birine verme durumu var mı?

Sanırım haklısınız hata bende, bir sene boyunca her gün çocugu almaya onunla birlikte gittim tek gidemiyorum sende gel dediği için. Gitmek istemesemde bir şekilde kendimi orada buluyordum böyle böyle ilişkiyi bu hale ben getirdim. Ortak çocugumuzu almaya gidelim diye espri yapar oldu artık. Kendi hatam tamamen

Benim üst komşum bunu bana yapmaya çalıştı. Kapıya geldi dedi kızıma bi 15dk bakabilir misin? hayır bakama dedim direk. Yalvardı dedim tama ama bir daha bana getirme. sonuç 2 hafta sonra tekrar bırakmak istedi kızdım sana bırakma dedim hala neden getiriyorsun. Ondan sonra da asla bırakmadı.
Net bir şekilde bir daha getirirse bakmayacağınız , eşinizin bir çocuğun sorumluluğunu almayı kabul etmediğini söyleyin ve getirirse de almayın çocuğu

Anlamamazlıktan gelip yine kapımı çalıp çocugun çantasını içeri atar diye tahmin ediyorum
Böyle yapacak biriyse zaten hiç kendinizi yipratmayin. 10 kez bakmış olursunuz, bir gün bakmak istemezseniz yine suçlu siz olursunuz bu tip karakterdeki birine. Başka konudaki yorumunuzdan hatırladığım kadarıyla çok ince dusunceliydiniz. Kendinizi yıpratmaya değer mi hiç? Anlamamazliktan gelip kapıyı açarsa aynı şekilde tekrar kapıda bunu dile getirin. Mecbur anlayacak o zaman. Bunu yapmak istemezseniz de eşiniz kapıyı açıp sizin evde olmadığınızı ya da birlikte dışarıya cikacaginizi vs söylerse çözüm olabilir.

Tek gidememe durumu neden kaynaklanıyor ki? Araçla alıp bırakıyor musunuz yoksa? Çocuğa gündüz kim bakıyor?

Mesai durumu zorunlu karşılığında bir ücret almıyoruz, ama para karşılığında kendisi bir başkasına işini yaptırabilir kendi gitmediği için gidene ödeme yapması gerekir cüzi miktarda. Ama bunu yapmamak için benim başıma bırakıyor çocuğunu. Eşi de yoğun bir işte çalışıyor gecelere kadar evde yok malesef. En iyisi dediğiniz gibi açık konuşmak sanırım yoksa ben bu işin içinden çıkamaycagım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…