Çocuğunu bana bırakmak isteyen arkadaşım

Tek gidememe durumu neden kaynaklanıyor ki? Araçla alıp bırakıyor musunuz yoksa? Çocuğa gündüz kim bakıyor?
Araba kullanmayı yeni öğrenmişti korkuyordu bu yüzden birlikte gidiyorduk. Ama artık öğrendi bana ihtiyaco kalmadığı halde yine gitmemi istiyor. Gündüz kreşte kalıyor çocuk

Arkadaşınıza eşinizin bu durumdan rahatsız olduğunu ve önemli bir durum olursa sorumluluk almak istemediğinizi belirtin. Arkadaşınızın eşi yok mu? Çocuğa ücretli bir bakıcı bulsun yada gece vardiyasını başka bir arkadaşına devretsin. Anladığım kadarıyla gece çalışmadan ekstra ücret alınıyor eğer öyle bir durum söz konusu ise arkadaşınız son derece uyanık hem çocuğu için bakım parası vermiyor hem de vardiyadan alacağı parayı da cebe indiriyor.

Anlattım inanın aynen böyle söyledim, kreşe veriyorum kreş saatinden sonrada iş gelirse mecbur sana bırakcam diyor hiç bakabilir misin müsait misin falan yok, en azından vardiyalı çalışması gereken hafta için birine para karşılığı çocugu baktırması gerektiğini benim her zaman evde olmayacagımk söyledim ama hiç o şekilde düşünmüyor idare ederiz diyor bakarsın yani sen demeye getiriyor sırf bu sebeple gerçekten işyerimden soğudum o kadar etkiliyor beni bu durum
Az önceki yorumumu bunları okumadan yapmıştım. Kendinizi bu kişi için yıpratmaya inanın hiç değmez. Arabaya, lambaya bakıp evde misiniz diye kontrol etmek bunları yüzünüze söylemek vs hoş değil. Bu tarzda birine siz dünyanın en mantıklı bahanelerini sunsanız bile ondan istediğiniz gibi bir tepkiyi almak imkansız bence. En azından kendinizi daha fazla yipratmadan kapıya geldiğinde ya siz geri çevirin ya da eşiniz kapıyı açsın o geri çevirsin bence.

Anlattım inanın aynen böyle söyledim, kreşe veriyorum kreş saatinden sonrada iş gelirse mecbur sana bırakcam diyor hiç bakabilir misin müsait misin falan yok, en azından vardiyalı çalışması gereken hafta için birine para karşılığı çocugu baktırması gerektiğini benim her zaman evde olmayacagımk söyledim ama hiç o şekilde düşünmüyor idare ederiz diyor bakarsın yani sen demeye getiriyor sırf bu sebeple gerçekten işyerimden soğudum o kadar etkiliyor beni bu durum
Durum böyleyse eğer seni kullandığını düşünüyorum. Ben olsam arkadaşlığı bitirirdim. Senin eşinle aran bozulabilir/huzurun kaçabilir.

Böyle yapacak biriyse zaten hiç kendinizi yipratmayin. 10 kez bakmış olursunuz, bir gün bakmak istemezseniz yine suçlu siz olursunuz bu tip karakterdeki birine. Başka konudaki yorumunuzdan hatırladığım kadarıyla çok ince dusunceliydiniz. Kendinizi yıpratmaya değer mi hiç? Anlamamazliktan gelip kapıyı açarsa aynı şekilde tekrar kapıda bunu dile getirin. Mecbur anlayacak o zaman. Bunu yapmak istemezseniz de eşiniz kapıyı açıp sizin evde olmadığınızı ya da birlikte dışarıya cikacaginizi vs söylerse çözüm olabilir.
Çok teşekkür ederim yorumunuz için, ben kırmak istemediğim için hayır demedim hiç ama akşam saat 11de 12de insan haliyle uyuyacak oluyor mesela pat diye ben çocugu getirdim deyince olmuyor. Yada böyle geç saatte gelip içeri gireyim birde kahve içeyim diyor pijamalarla otururken ev hali bi anda misafir gelmiş oluyor haliyle eşimde rahatsız bu durumdan arkadaşımdan ve rahat davranıslarından hoşlanmadığı için kesinlikle istemiyor gelmesini

Sanırım haklısınız hata bende, bir sene boyunca her gün çocugu almaya onunla birlikte gittim tek gidemiyorum sende gel dediği için. Gitmek istemesemde bir şekilde kendimi orada buluyordum böyle böyle ilişkiyi bu hale ben getirdim. Ortak çocugumuzu almaya gidelim diye espri yapar oldu artık. Kendi hatam tamamen
çocuğu kreşten almak için birlikte mi gidiyorsunuz ve sizin çocuğunuz yok ama arkadaşınız için 1 sene boyunca kreşe gittiniz öyle mi? Sorması ayıp sizin özel aracınız mı var o yüzden mi birlikte gidip alıyorsunuz.

Az önceki yorumumu bunları okumadan yapmıştım. Kendinizi bu kişi için yıpratmaya inanın hiç değmez. Arabaya, lambaya bakıp evde misiniz diye kontrol etmek bunları yüzünüze söylemek vs hoş değil. Bu tarzda birine siz dünyanın en mantıklı bahanelerini sunsanız bile ondan istediğiniz gibi bir tepkiyi almak imkansız bence. En azından kendinizi daha fazla yipratmadan kapıya geldiğinde ya siz geri çevirin ya da eşiniz kapıyı açsın o geri çevirsin bence.
Aynı yerde çalışmasak yüzyüze bakmasak inanın bende neler dicem ama işte ters bir durum yaşansın istemiyorum. Yinede mecburen açıkça konuşacgım ben bakamam kusura bakma eşim rahatsız oluyor diye

çocuğu kreşten almak için birlikte mi gidiyorsunuz ve sizin çocuğunuz yok ama arkadaşınız için 1 sene boyunca kreşe gittiniz öyle mi? Sorması ayıp sizin özel aracınız mı var o yüzden mi birlikte gidip alıyorsunuz.
Hayır arkadaşımın arabası var fakat ehliyeti yeni aldıgı için tek başına trafige çıkarmıyordu ben alışsın diye bir kaç hfta giderim diye düşünürken buda süreklilik arz eden bir konu haline geldi malesef. Sorun benim hayır diyemememde sanırım

Aynı yerde çalışmasak yüzyüze bakmasak inanın bende neler dicem ama işte ters bir durum yaşansın istemiyorum. Yinede mecburen açıkça konuşacgım ben bakamam kusura bakma eşim rahatsız oluyor diye
Kusura bakma demenize gerek yok. İsterse baksın. Millet onun çocuğuna bakmak zorunda değil.

Herkese merhaba, konu başlığından anlaşılacağı üzere bir arkadaşım var çocuğunu her fırsatta bana bırakmak isteyen.

Aynı işyerinde çalışıyoruz ve iş gereği mesai saatinden sonra işe gitmemiz gereken durumlar oluyor tüm personel dönüşümlü olarak çalışıyoruz. Bu arkadaşım sıra kendine geldiği zaman ya çocuğunu getirip evime bırakıyor ya da benim yerime sen git diyor ve ben artık bu durumdan rahatsızlık duymaya başladım. Eşimde rahatsız oluyor özellikle gece geç saatlerde oldugunda haliyle rahatsız oluyoruz müsait olmayabiliyoruz.

Çocugunu bırakacagı ailesi vs yok ama işi kendi yerine gitmesi için bir başka arkadaşa ücret karşılığı yaptırabilir ben rahatsız oldugum dönemlerde sıra bana geldiğinde hep parayla yerime gidecek arkadaşa yaptırmıştım benim yerime git dememiştim kimseye bu şekilde.

Sormak istediğim kalbini kırmadan eşimin artık bu durumdan rahatsız olduğunu istemediğini nasıl anlatabilirim. Sanki çocuk benim çocuğumuş gibi rahatça bırakıp ya sen biraz baksanda ben gezmeye gitsem durumları yaşanmaya başladı ve ben haliyle artık kendimi kullanılmış hissediyorum. Eşim kimsenin çocuğunun sorumlulugunu almak istemiyor düşer kalkar bir yerine bişey olur diye.

Var mıdır bana bir çözümü olan, üç beş günlük bir şey değil eğer ses çıkarmazsam sürekli ben bu sorunla uğraşmak zorunda kalacagım bu sebeple idare edemiyorum. Hayır demenin kibar yolu nedir özellikle benzer durumu yaşamış kişilerden öneri bekliyorum şimdiden teşekkürler
O size kibar davranmiyo siz de ona davranmayin. Esim ve ben bu sorumlulugu almak istemiyoruz deyin acikca. O zaman benm yerime git demeye baslayacak. Ben bu ucretle bu kisiyi gonderiyorum ben gidemem ama.ona yonlendireyim seni deyin. Kmse kmsenin dogurduguna bakmak.zorunda degil. Aslinda hatali olan da sizsiniz. Ilk sende kalsin dediginde ben bakamam demeliydiniz. Taviz tavizi dogurmus

Herkese merhaba, konu başlığından anlaşılacağı üzere bir arkadaşım var çocuğunu her fırsatta bana bırakmak isteyen.

Aynı işyerinde çalışıyoruz ve iş gereği mesai saatinden sonra işe gitmemiz gereken durumlar oluyor tüm personel dönüşümlü olarak çalışıyoruz. Bu arkadaşım sıra kendine geldiği zaman ya çocuğunu getirip evime bırakıyor ya da benim yerime sen git diyor ve ben artık bu durumdan rahatsızlık duymaya başladım. Eşimde rahatsız oluyor özellikle gece geç saatlerde oldugunda haliyle rahatsız oluyoruz müsait olmayabiliyoruz.

Çocugunu bırakacagı ailesi vs yok ama işi kendi yerine gitmesi için bir başka arkadaşa ücret karşılığı yaptırabilir ben rahatsız oldugum dönemlerde sıra bana geldiğinde hep parayla yerime gidecek arkadaşa yaptırmıştım benim yerime git dememiştim kimseye bu şekilde.

Sormak istediğim kalbini kırmadan eşimin artık bu durumdan rahatsız olduğunu istemediğini nasıl anlatabilirim. Sanki çocuk benim çocuğumuş gibi rahatça bırakıp ya sen biraz baksanda ben gezmeye gitsem durumları yaşanmaya başladı ve ben haliyle artık kendimi kullanılmış hissediyorum. Eşim kimsenin çocuğunun sorumlulugunu almak istemiyor düşer kalkar bir yerine bişey olur diye.

Var mıdır bana bir çözümü olan, üç beş günlük bir şey değil eğer ses çıkarmazsam sürekli ben bu sorunla uğraşmak zorunda kalacagım bu sebeple idare edemiyorum. Hayır demenin kibar yolu nedir özellikle benzer durumu yaşamış kişilerden öneri bekliyorum şimdiden teşekkürler
Ben olsam kırılıp dökülmem, çekinmem, nazik ama net bir dille söylerim. "Bu zamana kadar yardımcı oldum ama artık bu sorumluluğu almak istemiyorum, acil bi ihtiyaç durumunda elbette yardımcı olurum ama onun dışında kabul edemeyeceğim" derim. Utana sıkıla, ezile buzule söyleyince karşıdaki utanmadan alınıyor, triplere girip tepeye çıkıyor ama böyle kendinden emin ve net şekilde konuşunca çok daha iyi oluyor.

O sorumluluğu almak istesek çocuk yaparız ulan zaten, hazır çocuk yokken eşinle evinle daha fazla özel zaman geçirebilecekken milletin çocuğuna (zorunluluk da yok bi de) bakmak niye?
Boşver.

Durum böyleyse eğer seni kullandığını düşünüyorum. Ben olsam arkadaşlığı bitirirdim. Senin eşinle aran bozulabilir/huzurun kaçabilir.
Zaten eşim aşırı derecede rahatsız bu durumdan, sürekli tartışma yaşanıyor aramızda bu sebeple. Oda beni kullandıklarını düşünüyor bu sebeple de kesin bir dille kabul etmediğini söylüyor

O size kibar davranmiyo siz de ona davranmayin. Esim ve ben bu sorumlulugu almak istemiyoruz deyin acikca. O zaman benm yerime git demeye baslayacak. Ben bu ucretle bu kisiyi gonderiyorum ben gidemem ama.ona yonlendireyim seni deyin. Kmse kmsenin dogurduguna bakmak.zorunda degil. Aslinda hatali olan da sizsiniz. Ilk sende kalsin dediginde ben bakamam demeliydiniz. Taviz tavizi dogurmus
Kesinlikle öyle oldu haklısınız, benim verdiğim tavizlerden dolayı böyle bir hal aldı durum hatanın büyüğü bende malesef

+1
Kesinlikle yerine çalışmaya da gitme, ben de yerime birini gönderiyorum dersin, ki bence bunu zaten biliyodur.

Sınır çizmek kabalık değil gerekliliktir. Siz pek hayır diyemiyorsunuz sanırım. Sırf bu konuda değil başka konularda da zarar görür , üzülürsünüz lütfen yapmayın.
Kimseyi kırmak istemiyorum ama bu durumda ben daha çok yıpranıyorum. En yakın zamanda konuşacagım ben bakamam diye

+1
Kesinlikle yerine çalışmaya da gitme, ben de yerime birini gönderiyorum dersin, ki bence bunu zaten biliyodur.
Biliyor zaten ama para vermek istemiyor, beni nasılsa idare etmek zorundaymısım gibi düşünüyor mecbur sana bırakcam cümlesi aslında mecbur sen bakacaksın anlamına geliyor bence

Biliyor zaten ama para vermek istemiyor, beni nasılsa idare etmek zorundaymısım gibi düşünüyor mecbur sana bırakcam cümlesi aslında mecbur sen bakacaksın anlamına geliyor bence
Bundan sonra gelmesin iste, çiz sınırını. Ne bu yani milletin derdi seni germiş, elalemin çocuğunun sıkıntısını sen çekiyorsun, ne münasebet?

O zaman açık açık söyleyeceksiniz.
“Cocuk sorumluluğu almak istemiyoruz, bize bırakma” bu kadar basit 2 cümle.

X