Konuyu ısrarla çok başka yerlerden anlıyorsunuz.Annede cocugun, senin bilmedigin bir özel yani varki cocuguna müdahale etmiyor olabilir. Belki oda üstün zekalidir ve annede onun özgüvenini yikmamak icin yapiyor olabilir. Bundan sonra cok dikkatli olmak lazim böyle cümlelerle. Sana tuhaf gelen baskasina gelmiyor olabilir. O cocukda öyle ifade edebiliyor kendisini belki. Cocuklarin özgürlük alaninimi kisitlamak istiyorsun ?
işte bunun teşvik edilmesi çok ilginç
"git vur babaya oğlum, git vur anneye kızım"
bunun altındaki kompleksleri çözümlemek bile istemiyorum
Konuda havanda su dövülüyor gördüğüm kadarıyla.
Ama ne dante ye faydası var ne de kızına yazılanların.
ben çocuğa acırım burada sadece.
konuda sadece bir iki yorumum var ama hep bu açıdan vurgu yaptım.
dilerim dante yavrusunu sarıp sarmalayacak,ayakları üzerine dikebilecek kudreti bulur kendinde.
dilerim ki kayıp bir çocukluktan kayıp bir yetişkinliğe savrulmaz da kendisine ait bir dünya kurabilir.
öğretmen haklı olsa ne olur olmasa ne olur.
ortada problemli bir çocuk var.
7-8 yaşlarında panik atak geçiren ölümden korkusuna gözyaşı döken bir yavrucağa da bu kadar vicdansızca yüklenilmesini
anlayamıyorum.
bu kalpler bu kadar katı olmamalıydı bir masuma karşı.
ben çocukluğunu doyasıya yaşayamamış,parçalanmış bir ailede büyüyen,doğuştan gelen kalıtsal özellikleri sebebi
ile okul hayatında ittirilip kaktırılan bu çocuğun gözünden dünyaya bakmaya çalışıyorum.
o minicik yüreğindeki ezikliği hakkettiğini kimse savunmasın ben anlayamam.
bu kadar acımasızca yargılanması da çok kanıma dokunuyor.
o özel çocuk bizlerin de olabilirdi ve olabilir halen farkındamısınız hanımlar.
bizler de böyle bir çıkmaza sürüklendiğimizde.çocuğumuzla imtihan edildiğimizde çocuğumuzun alaşağı edilip yerden yere vurulmasını istemeyiz değil mi.
ha istermisiniz evladınızın böyle yargılanmasını böyle aşağılanmasını.
Konuyu ısrarla çok başka yerlerden anlıyorsunuz.
Bugüne kadar öğretmenleri farkedip ısrarla çocuğumun IQ puanını sordukları halde ne bir öğretmenine,nede kendine söylememiş bir anneyim ben.Sorana sadece evet zekidir,bilsemi kazandı deyip geçiştiriyorum.Çünkü bu durumun ona faydadan çok zarar verebileceğini düşünüyorum.Çocuğumun dahi düzeyinde bir zekası olmasınında toplum içinde onu üstün kıldığını düşünmüyorum.Ne bana ,nede bir başkasına vurma hakkını ona asla vermeyeceğim gibi,öğretmenleriylede genelde işbirliği içindeyimdir.Öğretmeni tarafından haklı yere cezalandırılmasına,disiplin uygulanmasına veya kızılmasına asla ses çıkartmadığım gibi destek te veririm.AMA BİR ÖĞRETMEN ÇOCUĞUMA SADECE UKALALIK YAPTI DİYE HAKARET EDEMEZ,DÖVEMEZ ,AŞŞAĞILAYAMAZ .Uyarır,veya bir ceza verirse bende zaten öğretmeni değil,kendi çocuğumu uyarırım.
çocuklara böyle şeyler öğretilmesine o kadar sinir oluyorum ki
bir de kendilerini, annesini, babasını dövdürtenler var
bazen dışarıdaki insanları bile alet ediyorlar
bak abla, teyze kızar sana, döver seni tarzı
öyle geçen otobüs beklerken ağlayan çocuğu susturmak için beni örnek göstermişti de annesi
bak abla kızarmış sana dövermiş seni falan
annesine babasına vuran çocukları gördüğümde şok oluyorum
bir de disipline de etmiyorlar öyle susuyorlar çocuk annesine tekme, tokat dalıyor annede tepki yok
nasıl bir terbiye veriyorsunuz bu çocuklara diyesim geliyor
fahri konsolos , hakikaten sizi alıntılamak istemiyorum fakat haksızlık ediyorsunuz.
öncelikle şunu bir kez daha belirteyim, beddua'dan nefret eden bir insanım, hele ki ucu çocuklara dokunan beddualara hiç tahammül edemiyorum, konu sahibini bu konuda hatalı buluyorum ve eleştirdim.
"Konuya yazdigim her negatif yoruma tepki veren muzurtilkiye yazdim." demişsiniz. Bunu işte haksız buluyorum.
Ben sadece sizin dün akşam gördüğüm tek bir mesajınıza tepki verdim. Sonra siz bana son derece sert bir uslupla koca paragraf bir cevap yazınca devamı geldi.
Sizin yorumlarınızda tepki verdiğim şey ise birincisi uslubunuz ki bunu daha önce de belirtmiştim, ikincisi ise şu:
diyorsunuz ki
"en gerizekalısı bile doğru eğitimle ingilizce öğrenir, pedagok'a gidin" (umarım bu sefer doğru koyulttum) oysa pedagoktan öte psikiyatr ve psikologlara defalarca gidilmiş! ve bu, sizin yorumunuzdan önce yazılmış! hala aynı şeyi yazıyorsunuz ısrarla
diyorsunuz ki
"çocuğunu bilsem'e göndersin" bilsem'e çocuk göndermek yazdığınız kadar kolay olsaydı keşke...bu konudaparkon gerekli açıklamaları yaptığı için detaylandırmayacağım daha.
yani ve özetle, sanki bunlar yapılabilir şeylermiş veya hiç yapılmamış gibi yazıyorsunuz "anne"ye üzerine düşeni yapmıyor derken. oysa bunlar zaten denenmiş ve hiç kolay şeyler değil.
ayrıca, ben anne hatasızdır demedim asla. anne hatasız demek ayrı, annenin verdi-ği mücadeleyi anlamak ve anlatmaya çalışmak ayrı. herkesin, her zaman hataları vardır.
ama "çocuk" sonuna kadar hatasızdır gözümde.
yani okuyup okumadigimi bilmeden, okudugum halde konu sahibine olumsuz yorum yazamazmisim gibi.Arkadaşım birkaç sayfa geriye doğru okusan...
Kazanır inşallah kızın muzurtilki.ben de, çok mecbur kalmadıkça, kesinlikle söylemem kızımın durumunu
yaşı yeni tuttu, ilk defa bu sene girecek bilsem sınavına, 22 Mart'ta, bakalım, hayırlısı
safkelebek inan ne demek istediğini anlayamadım
yani kim çabalamalı demek istedin? öğretmen mi? konu sahibi mi? ikisi de mi? çocuk mu?
bu kısmı sana değil, yeri gelmişken genele yazıyorum
anne çabalamamış, çabalasın diyen arkadaşlar konu sahibi nasıl çabalayabilir somut olarak yazsanız keşke...
konuya çok farklı noktadan bakıyoruz.bende hic tasvip etmiyorum inan, ama biz burda okumuyormuyuz kac sayfadir 11 yasindaki damlacik cocugun safligini ? Bende diyorumki belki o gördügün cocukda üstün zekali oldugu icin ailesi kabul ediyor onu öyle.
Öyle degilmi ??? Bilemeyizki...
Bakin burada ögretmene karsi gelmemisi lazim derken, ne azarlar isittik. Demekki artik Türkiye`de böyle, cocuklar ögretmenlere karsi gelirse normal, cocuklar anneyi babayi döverse normal. Cünkü her cocuk Üstün zeka olma ihtimali oldugu icin artik ben, bu yanlis dersem hata olur.
Bu arada bir sinirimi yazayim. kusura bakmayin cogunluk turk anneleri, konu kendi cocugunuz oldugunda aslan kesiliyorsunuz, ama kendi cocugunuz baska cocuga saldirirken sakin sakin izliyorsunuz.
Yani oglumu kimseye vurma diye yetistiriyorum.
Dun onune gelen cocuk oglumu dovdu, biri oyle bir itti ki, kafasi ustune dustu, resmen epilepsi gibi katilma krizi gecirdi. Annesi donup ne oldu diye bakmadi bile.
Diger 4 yasindaki pencerenin onunden cekip yere dusurmus. Yine ayni sekilde dustu. Anneden gik yok.
Bir parka gidiyoruz ingiliz cocuklar yanlislikla degse hemen sorry diyorlar.
Annelerdne biri de dun bana dedi ki, seninki cok dayak yiyor, ogret de geri vursun. Boyle cok doverler.
Ama ben oglumun merhametli bir birey olmasini istiyorum. Lakin oglum boyle ciddi hasarlar almaya devam ederse uyacagim galiba tavsiyeye.
Ben oglum birine yanlislikla dokunsa kirk ozur diliyorum, bu annelerin umurunda degil cocuklarinin ne yaptigi.
bilmiyorum nasil terbiye veriyorlar ama 5 tane anne var cevremde, sadece 1 tanesi aklima yatan bir sekilde egitiyor.
cocuklar oyle ozgurler ki, artik ozgurlukten cikmis anarsist olmuslar resmen.
yine yanlis yeri koyultmussunuz malesef.
koyultulmasi gereken kisim dogru egitimle idi.
ingilizceden ornek vermemin sebebi ise ben bunun bir beceri isi oldugunu dusunmuyorum.
bazisi dili yasayarak ogrenebilir bazisi kitaptan okuyarak ogrenebilir.
illa ki ozel bir zeka ya da beceriye ihtiyaci oldugunu sanmam.
mesela buraya(ingiltere) gelen HER cocuk 1 sene dolmadan ingilizceyi sakiyor.
butun cocuklarin becerisi oldugundan mi? hayir... ingilizce konusulan bir ortamda olduklarindan.
matematik dese ne bileyim fizik dese katilabilirim. sozel zekasi vardir derim falan. ama yabanci dil hayir. buna katilmiyorum.dogru egitim olduktan sonra kimisi yavas kimisi hizli illa ki ogrenir.
ayrica cocugun hatasiz oldugunu ben de zaten konuya yazdigim ilk mesajimda da yazdim.
dedigim gibi pedagog u ben cocuk icin onermedim. ilk mesajimi alintilayip kelime kelime aciklattirmak mi niyetiniz bilmiyorum.
pedagog u konu sahibinin cocuguna nasil davranmasi konusunda bilgi almasi icin onerdim.
Ayrica alintiladiginiz ilk mesajim o degildi. konuya yazdigim ilk mesajdi. su asagidaki.
yani okuyup okumadigimi bilmeden, okudugum halde konu sahibine olumsuz yorum yazamazmisim gibi.
AMİN..Allah mutluluğunuzu arttırsın.
Konu sahibini bilemiyorum ama Rabbim sizi benim gibi bir veli ile karşılaştırmaz umarım.
Çocuğumu ukalaca bir cevap verdi diye sınıfın ortasında aşşağılayacak,hakaret edecek,psikolojisini bozacak bir öğretmeni ben pişman ederim.
Çok haklısın meslekte kendilerini geliştirmek için bu şart bence de ..Keşke şöyle 5-6 yılda bir öğretmenleri yeterlilik sınavına soksalar da hak etmeyenler atılsa meslekten.
Atanmayı bekleyen bir sürü pırıl pırıl genç var...
Kazanır inşallah kızın muzurtilki.
Burda sadece bu çocuklarla alakalı yaşadıklarımızı ve araştırdıklarımızı anlattık diye ''çocuğumuzla övünüp,onları herkesten üstün tutuyor '' havasınada sokulduk ya,pes diyorum.
Bu arada benim birde çok normal çocuğum var.ONADA ÖĞRETMENİ HAKARET EDERSE TEPKİ VERİRİM ..
cidden ben artik size yazmak istemiyorum.tmm, şimdi hatırladım sizi
ve evet hak verdim, mesajlarınıza yazmışım
ve evet haklısınız yine yanlış yeri koyultmuşum
pedagog'u ne için önerirseniz önerin, arkadaşım konu sahibi zaten yıllarca gitmiş!!! siz pedagog veya çocuk psikologlarının yalnızca çocukla ilgilendiğini mi zannediyorsunuz? hayır! aksine daha çok veliye ne yapılması gerektiğini anlatıyorlar.
hep kendimi tekrar ediyorum farkındayım ama
kırmızı ile işaretlediğim yerler için
bu çocukta dikkat dağınıklığı problemi var. bu problem yüzünden hiç bir şeye 5 dk dan fazla konsantre olamıyor. şu anda bu özellikteki çocuklar için devlette çözüm yok, özeller en az yıllık 30.000 istiyor.
o yüzden, "doğru eğitim"i nasıl aldırabilir, somut olarak yazabilir misiniz rica etsem.
ingilizce öğretmeni
kaldı ki dil bence beceri isteyen bi alan
herkes öğrenemez öğrenmek zorunda da değil
ve ben defalarca öğretmenlere kızımdan not beklemediğimi sadece okuldan soğumamasını istediğimi dersleri 1 olsa da sorun olmadığını söyledim
ama hepsine tekrar tekrar defalarca anlatmam lazım
kafalarının alması için heralde
Sadece bağıran bir öğretmeni a eleştiren bir mesaj gösterir misiniz bu konuda bana.öğretmenimiz burada bağırıyor ama tabi ki hakaret etmiyor
Ya Mune kapatsan şu konuyu konu sahibi gelene kadar.
Noluuuuuuurrr,yoksa durduk yere biz banlancaz.
pepperony
Bu konuyla anlattıklarınızın alakasını gerçekten çözemedim.Öğretmenlerin veliler tarafından gereksiz hırpalanabildiğini ben kabul ediyorum.Ama siz ısrarla bu konudaki öğretmenin yanlışını kabul etmiyorsunuz.
Burda tüm öğretmenleride eleştirmiyoruz değil mi?
Çocuğa hakaret eden ,aşşağılayan bir öğretmeni savunmamızı mı bekliyorsunuz.
Sadece bağıran bir öğretmeni a eleştiren bir mesaj gösterir misiniz bu konuda bana.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?