- 8 Haziran 2009
- 14.782
- 11.186
- 823
Konuyu ısrarla çok başka yerlerden anlıyorsunuz.Annede cocugun, senin bilmedigin bir özel yani varki cocuguna müdahale etmiyor olabilir. Belki oda üstün zekalidir ve annede onun özgüvenini yikmamak icin yapiyor olabilir. Bundan sonra cok dikkatli olmak lazim böyle cümlelerle. Sana tuhaf gelen baskasina gelmiyor olabilir. O cocukda öyle ifade edebiliyor kendisini belki. Cocuklarin özgürlük alaninimi kisitlamak istiyorsun ?
Bugüne kadar öğretmenleri farkedip ısrarla çocuğumun IQ puanını sordukları halde ne bir öğretmenine,nede kendine söylememiş bir anneyim ben.Sorana sadece evet zekidir,bilsemi kazandı deyip geçiştiriyorum.Çünkü bu durumun ona faydadan çok zarar verebileceğini düşünüyorum.Çocuğumun dahi düzeyinde bir zekası olmasınında toplum içinde onu üstün kıldığını düşünmüyorum.Ne bana ,nede bir başkasına vurma hakkını ona asla vermeyeceğim gibi,öğretmenleriylede genelde işbirliği içindeyimdir.Öğretmeni tarafından haklı yere cezalandırılmasına,disiplin uygulanmasına veya kızılmasına asla ses çıkartmadığım gibi destek te veririm.AMA BİR ÖĞRETMEN ÇOCUĞUMA SADECE UKALALIK YAPTI DİYE HAKARET EDEMEZ,DÖVEMEZ ,AŞŞAĞILAYAMAZ .Uyarır,veya bir ceza verirse bende zaten öğretmeni değil,kendi çocuğumu uyarırım.