• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çocuğundan bul

• Konu Sahibi Konu Sahibi Dante
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
pepperony pepperony
Bu konuyla anlattıklarınızın alakasını gerçekten çözemedim.Öğretmenlerin veliler tarafından gereksiz hırpalanabildiğini ben kabul ediyorum.Ama siz ısrarla bu konudaki öğretmenin yanlışını kabul etmiyorsunuz.
Burda tüm öğretmenleride eleştirmiyoruz değil mi?
Çocuğa hakaret eden ,aşşağılayan bir öğretmeni savunmamızı mı bekliyorsunuz.

Sadece bağıran bir öğretmeni bu konuda eleştiren bir mesaj gösterir misiniz bu konuda bana.
öğretmenlere olan genel tavıra, benim çocuğum hep haklıcıdır kimse ona bir şey diyemez bağıramaz bile onlara diyen velilerin varlığından bahsediyordum üsteki alıntıladığım mesajla beraber
ve çoğu öğretmenin çocuğun geleceğini mahvetmek için pusuda bekleyenler gibi görülmesinden
ve hayır burada ki öğretmeni savunmuyorum öğretmeni savunacak olsam ben olsam şikayet ederdim demem daha önceki mesajlarım da veya çocuk psikolojisinden haberi olmadığını yazmazdım
ben öğrencinin de öğretmene söylediğinin yanlış olduğunu sadece bir köşe de resim çizsin denilerek dersin bölünmeyeceğini yazdım buraya ilk mesajımdan beri ama sürekli bu öğretmeni savunuyor durumu oldu
bu kadar

Koalina, evet okullara yazı gönderiyorlar ama bu proje henüz geçen dönem başladı ve maalesef her okulun katılımı mecburi değil. Devlet ve bu konuda uzmanları olan üniversiteler arasında başlatılmış bir proje ve isteyen okullar projeden yararlanıyor. Şu anda, henüz, gönüllü öğretmenleri eğitme aşamasındalar. Öğrencilere destek programına geçmediler. Benim kızımın okulu İstanbul’un göbeğinde, adı olan bir devlet okulu, henüz uygulamadan haberleri bile yok! Gelen mailleri okumamışlar. Ama evimizin yakınındaki başka bir okul, hemen gönüllü öğretmenleri tespit etmiş. Büyük şehirlerde bile böyleyse, o küçük ilçedeki okulun, böyle bir projeye katılmak için başvurduğu, hatta o okul için böyle bir imkan olması çok küçük ihtimal.

Bir de konu sahibi şu anda işi sebebiyle küçük bir ilde, küçük bir ilçede yaşamak zorundaymış. Ve kızını oradaki tek okula göndermek zorundaymış. Başka devlet okulu yokmuş. Eğer içlerinden bir öğretmeni şikayet edersem, diğer öğretmenler de kızıma tepki verir mi diye endişeleniyor zannediyorum, o yüzden diğer öğretmenler tepki verir falan yazmış bence. bu çocuklar okuldan bir soğudular mı aileler çok aciz kalıyor, eller kollar bağlanıyor, belki o yüzden çekiniyordur.

Okulla gitmiş konuşmuş, müdürle de konuşmuş, öğretmenle de konuşmuş. Ama anladığım, mecburiyetten şikayet etmiyor.
Projeden bahsetmiyorum ki, özel eğitime ihtiyacı olan her çocuğu Ram'a yönlendirip bep hazırlamak ve sınıf ortamını ona göre ayarlamak durumunda öğretmen. Çok mu faydası olur, ne derece uygulayabilir bunu bilemeyiz ancak şu durumdan kötü olamayacağına eminim. Bizim okulda da o proje hayata geçirilmedi ancak o çocuklara okulun teknolojik imkanlarından daha fazla yararlanma hakkı verildi mesela. Bunun için velinin de öğretmenleri sıkıştırması gerekiyor. Diğer öğretmenler ne hakla tepki verecekler ki? Bu çocuğun olması gerektiği gibi eğitim alması en doğal hakkıyken neden okulu sırf güvenli bir ortam olduğu için zaman geçirilebilecek bir yer gibi kullansın? Farz edelim ki tavır aldılar bu sefer okulu toptan şikayet edebilir diye düşünüyorum. Resimy eteneği ve ilgisi olan bir çocuğa "haydi bakalım bu problemdeki kurbağaları defterinin şurasına çiz, işlemi de buraya yap" demek zor olmasa gerek.

Projeden bahsetmiyorum ki, özel eğitime ihtiyacı olan her çocuğu Ram'a yönlendirip bep hazırlamak ve sınıf ortamını ona göre ayarlamak durumunda öğretmen. Çok mu faydası olur, ne derece uygulayabilir bunu bilemeyiz ancak şu durumdan kötü olamayacağına eminim. Bizim okulda da o proje hayata geçirilmedi ancak o çocuklara okulun teknolojik imkanlarından daha fazla yararlanma hakkı verildi mesela. Bunun için velinin de öğretmenleri sıkıştırması gerekiyor. Diğer öğretmenler ne hakla tepki verecekler ki? Bu çocuğun olması gerektiği gibi eğitim alması en doğal hakkıyken neden okulu sırf güvenli bir ortam olduğu için zaman geçirilebilecek bir yer gibi kullansın? Farz edelim ki tavır aldılar bu sefer okulu toptan şikayet edebilir diye düşünüyorum. Resimy eteneği ve ilgisi olan bir çocuğa "haydi bakalım bu problemdeki kurbağaları defterinin şurasına çiz, işlemi de buraya yap" demek zor olmasa gerek.

benim kızımın okulu değil imkan sunmak, defalarca konuşmama rağmen yetersiziz diyor başka birşey demiyor
ram'dan okula yazı gitti, ama olmuyor
Allah'tan öğretmenimiz çok iyi, yoksa bu konularla ilgilenen bir okula geçirecektim çocuğu
diğer yazdıklarında da sana katılıyorum

parkon parkon 'la konudan çıkma kararı aldık, cevap yazarsan yazamayacağım arkadaşım...

parkon parkon arkadaşım gel biz bu konudan çıkalım artık
yazabileceğimiz herşeyi yazdık
anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az
gerisi Dante Dante ye kalmış

not: çocuklarımızın nelerle yüzyüze olduğunu da bir kez daha görmüş olduk işte:KK43:
gerçekten biz de ilk mesajdan beri öğretmenin yanlış yaptığını, biz olsak şikayet edeceğimizi
ama çocuğun öğretmene olan söylediklerinin de yanlış olduğunu yazıyoruz ama sürekli öğretmeni savunuyorsunuz deniliyor

bence de anlayana sivrisinek durumu geçerli
banlanırsam da banlanayım bu mesaj için

İnsanlar konuları nasıl okuyorlar ben anlamadim. Konuyu ustun zekali çocuğuna eğitimde yer bulamayan annenin sorunundan öğretmenlerin çektikleri dertlere, kotu velilere, sorumsuz annelere , ogretmen kiskancliklarina çevirmeyi neden yapıyorlar hic anlamıyorum.

halbuki konu açmak serbest bu kadar büyük dertleri varsa öğretmenler kendilerine bir paylasim alani acsalar da deşarj olsalar keşke. Bu kadar negatif yüklü olmalarini engeller belki..
Eğer konuyu tek tek okumuşsan öğretmenlere gıcık oluyorum yazanlar var genel konuşmuşlar bi de ilk mesaja dönersen konu sahibi kk.nın eğitimcileri diye hitap ediyo özellikle bu kısım hoş değil sorun yaşadığı öğretmeni hedef almıyo buraya üye öğretmenleri muattap alıyor ilk mesajında..
negatif yüklü olan öğretmenler değil konu sahibi çok şükür bir çocuğa beddua edecek kadar düşmedik..

Eğer konuyu tek tek okumuşsan öğretmenlere gıcık oluyorum yazanlar var genel konuşmuşlar bi de ilk mesaja dönersen konu sahibi kk.nın eğitimcileri diye hitap ediyo özellikle bu kısım hoş değil sorun yaşadığı öğretmeni hedef almıyo buraya üye öğretmenleri muattap alıyor ilk mesajında..
negatif yüklü olan öğretmenler değil konu sahibi çok şükür bir çocuğa beddua edecek kadar düşmedik..

buna cevap vermek zorundayım
bakın daha önce de yazdım
o kısım başka bir üyenin başka bir yorumu için yazılmıştı 14-19 arası sayfalardan birinde
fakat bazı üyeler ısrar ettiler o kısmı da başa ekle diye
o kk.nın eğitimcileri başka bir mesaja göndermeydi
alıntılayıp başa yapıştırırken o kalmış orada
14-19 arası sayfaları okursanız, görürsünüz!

canım ya çok harikasın :KK60:

şimdi versinler bakalım çok iyi bilen sevgili kk eğitimcileri öğretmenine laf söleyen dersi bozan arkadaşlarını rahatsız eden terbiyesiz pis kaka çocuğuma notlarını

Konu sahibinin cümleleri burdaki tüm öğretmenlere hitaben malesef ..

şimdi versinler bakalım çok iyi bilen sevgili kk eğitimcileri öğretmenine laf söleyen dersi bozan arkadaşlarını rahatsız eden terbiyesiz pis kaka çocuğuma notlarını

Konu sahibinin cümleleri burdaki tüm öğretmenlere hitaben malesef ..[/QUOTE]

Bu arada RAM tarafından üstün zekalı diye belirlenen çocuklar sınava girmeden BİLSEM'e direk alınıyorlar. Nerede oturuyorsunuz, böyle bir şeyden faydalanabilir misiniz bilmiyorum ama okul dışı zamanlarını daha verimli geçirmesine yardımcı olur en azından.

aşağılanan ezik pasif sorunlu bir çocuk
gerizekalı diye öğretmen tarafından rama gönderilen üstün zekalı olduğu belirlendiği zaman akıllı çocuk böyle mi davranır diye eleştirilen bir çocuk
arkadaşları tarafından dersleri anlamadığı için dışlanan bir çocuk
en sevdiği arkadaşı tarafından ben seninle arkadaş olmak istiyorum ama sen eziksin seninle arkadaş olursam ben de ezik olurum diye itilen bir çocuk
bana fikrimi soran öğretmene ödev yapmama cezası olarak teneffüsü yasaklamayın hareket etmeyince daha kötü oluyor dediğimde kızıma ödev
başka sınıfın parçalayıp incelediği kurbağayı bulunca sevinçle alı
bunların karşısında 7 yaşında panik atak krizleri geçirip hastanelik olan

ve her gördüğü yaşlıya hastaya bebeğe hayvana dua rahat öldü dimi korkmadan aç kalmadan öldü süt verdin anne kutuya koyup köpeklerde

Konu sahibinin cümleleri burdaki tüm öğretmenlere hitaben malesef ..
yorumları siz de tek tek okudunuz mu acaba?

acaba bu yorumdan önce öğretmenler neler yazmışlar. çocugunun zekasına, dahi oldugu konsunda yalan söylediğine, terbiyesizliğine, saygısızlığına dair neler döktürmüşler ?
konu sahibi de daha fazla açıklama yapma gereği duymuş cocugu hakkında ve bilip bilmeden yorumlarında atıp tutan o müthiş eğitimcilere seslenmiş.
.
Vallahi anlamamak için daha ne yapacaksınız bilmiyorum.

tamam haklısınız, mükemmelsiniz. konudaki öğretmen de dahil bütün öğretmenler birer pırlanta, ne haddimize eleştirmek ne haddimize tartışmak...öğretmenleri eleştiren her veli ve öğrenci de sorunlu birer birey ve kesinlikle yalan söyleyen taraftır zaten doğru... kimsenin şikayet etmeye isyan etmeye hakkı yok. öğretmen ne dediyse doğrudur boyun eğip oturacağız tamam..

ben artık yıldım herkese iyi akşamlar...

gerçekten biz de ilk mesajdan beri öğretmenin yanlış yaptığını, biz olsak şikayet edeceğimizi
ama çocuğun öğretmene olan söylediklerinin de yanlış olduğunu yazıyoruz ama sürekli öğretmeni savunuyorsunuz deniliyor

bence de anlayana sivrisinek durumu geçerli
banlanırsam da banlanayım bu mesaj için
Yahu neden yanlış? Öğretmen öğretmen gibi olur o zaman amenna yanlis diyebilirsiniz. Ama burada anlatilan 8nsan bile degil kaldi ki ogretmen diye saygı duysun cocuk

sadece kendisiyle oynasın diye sınıfın popüler kızını 1 yıl boyunca kantine yazdırıp aldığı aburcuburla besleyip bana bunu 1 yıl sonra söylemeye cesaret edebilen bir çocuk

:cry::cry::cry: Kıyamam ya...

Yoruma gelirsem, kızını çok mazlum anlatmışsın. Artık edebiyat yapıp abarttın mı yoksa gerçekten böyle mi bilemem... ama hadi abartmadın diyelim. Ya 11 yaşındaki çocugun ne işi olur dünya barışıyla falan? Ne okuyor, ne izliyor da böyle şeylere kafa takıyor? Bu gibi şeyler herkese yaramaz, insanı yalnızlıga iter, hele hele 11 yaşındaki çocugu... Başka şeyler ver ona oyalanması için.

Ögretmen olayına gelince, kızın da ögretmenine ukalalık yapmasın, niye yapıyor? Bunu hiç eleştirmiyorsun ama ögretmeni alabildigine eleştiriyorsun. Ögretmenin tavrı eger anlattıgın gibiyse bence de çok abartı olmuş tabi... ama kızın niye ukalalık peşinde onu da bir sor kendine e mi?

Bu üstün zekalılık muhabbeti de ne üstelik? Yani hem derse odaklanamıyor, anlayamaıyor hem de üstün zekalı mı oluyor? Bu nasıl oluyor acaba? Acaba ironi mi yapmışlar bunu uyduranlar?

Hem bence bu üstün zekalı, gerizekalı muhabbetleri de saçma sapan şeyler.Pedagogların, psikologların önüne gelene yapıştırdıgı ıvır zıvır terimler. Bi insana bakıp da kimse üstün zekalı, gerizekalı diye etiketleyemez (çoook bariz olanlar dışında). Neye göre zeki, kime göre gerizekalı? Matematigi anlamaz ama fizikte çok iyidir, test çözemiyordur ama müzik kulagı vardır, okul derslerinde kötüdür ama insanlarla iletişimi iyidir... falan filan. Cisimleri anlayamaz biri ama gider teoriyi anlar. Digeri de teoriyi kavrayamaz ama zihninde cisimler arası ilişkiyi iyi kurar. Yok yani öyle üstün zekalı, gerizekalı falanlar filanlar.

Senin kızının derdi de okulda anlatılanlardan çok çevresini önemsiyor. İlgi alanı farklı yani. Ayrıca eziklik de var, ki zamanla degişecektir bu da. Ben ne ezikler tanıyorum liseden, iki kelime konuşamayan ama şimdi hepsi ooo ne hale geldiler. Belki senin kızın da bi sonraki sene okul derslerine ilgi duyacaktır, popüler olacaktır.. vs. Belli olmaz. Çocuga anormalmiş gibi davranmayın durduk yere.

Ayrıca ögretmene ne cezası verecegine karışan veliler de baydı yani. Hafif dokunsa ''çocugumu ölesiye dövdüler'' olur, laf söylese ''çocugumun psikolojisini bozdu'' olur, dersten çıakrsa ''kimse çocugumu dersten atamaz'' olur.... ee ne yapacak ögretmenler, hiç ceza vermesinler mi? Sanki tek çocuk sizin çocugunuzmuş gibi de davranmayın. Saçma sapan şeyler ya resmen. (konu sahibi son paragraf sana hitaben degildi, geneldi).

Bu konuda ısrarla öğretmeni savunan,yapacağı bir şey yok,sistem böyle,çocukla özel nasıl ilgilensin o kadar çocuk var diyen öğretmenler,nerede meslek ahlakı,her şey MEB mi yani? Kendince sorunlu herhangi bir çocukla baş edemeyip etmeye bile çalışmayıp bu çocuk 'sorunlu' diyip kenara atmak için MEB mi bahane şimdi? Bu bir doktorun acile gelen bir hastaya ya benim acilde çok hastam var sen gelme demesi gibi bariz ve saçma.Bu öğretmenin görevi mi bilmem,biraz vicdanı biraz da mesleği hakkıyla yapma çabası olan kişilerin bunu en azından yapmaya çalışacağını düşünüyorum.
Ders vermek öğretmenlik değildir,o zaman MEB'e söyleyin öğretiminyanından eğitim ibaresini kaldırsın.
Bu durumda sizin meslek anlayışınızın 'Bana dokunmayan yılan bin yaşasın.','Sallarım başımı,alırım maaşımı.' mantığında olduğunu düşünüyorum ben.Tabi MEBin kurallarında idealist olmak yazmıyor olabilir,haklısınız.

Ya kimse demiyor ögretmen nasil bu hale geldi diye?
Durduk yere kafayi yememisdir herhalde. Ki yese bile bunlari yapmamasi lazimdi ama baya sabri zorlanmis. Psikolojisi bozulmus. Sikayet etmek lazim ! Sirf dirdir sikayeti degil..butun ögretmenleri karalamakla da degismez kiziniz.
Bu dante hanim sütten cikma ak kasik degil. Benim gözümde iyi bir anne de degil iyi bir anne olsa baskasinin evladina beddua etmez. Cocugu yasadiklarini gizlemez ve bu olaylar patlak vermeden önlem alinirdi.
Ve Kücücük cocuk okuldan cikamaz kendi basina.. o ögretmenin sorumlulugu altinda olmuyormu okuldayken?
Bende ögretmen olsam kafayi yerdim herhalde yolda basina birsey gelse ögretmeni suclarlar. Veya öteki cocuklarin yaninda otoritemi sarsarsa o asagilik cümlelerle ..laftan anlamiyorsa bende cildirirdim ki kimbilir daha neler var. Anne de kendi yavrusunu melek sananlardan.. konusulmaz böyle insanlarla objektiv bakmaasi mümkün degil anlasilan. Her hareketini dogru görüyor hic oturup yavrum bu böyle olmaz demiyor. Cocuk üstün zekali diye olgun degil. Karsinizda olgun her yaptigini dosdogru bilen sizin hic mudahale etmenize gerek yokmus gibi sanki resit bir cocuk var gibi davraniyorsunuz. Hani cocugum özgür yetissin diye misafir evini dagitsin kafasindaki anneler gibi.
Ömrümde böyle ögretmen veli cekismleri görmedim yurtdisinda. Ve hakikatten ögretmenlerden cocuklarinizi her konuda egitmesini bekler gibi konusuyorsuunuz? Nerde görülmüs böyle birsey ya. Benim yasadigim avrupada veliler böyle beklenti icinde degil. Her sucu ögretmende aramiyorlar. Ki burda da her iki taraf suclu. Olan kücücük cocuga oluyor. Ama herkes kendi bakis acisindan yorumluyor. Karsi tarafa camur atmakla mesgul.
Konu sahibinin baninin kalkmasini bekliyorum. Ve umarim sikayet ettim haberlerinle geri döner. Ve birazda olsun kendisini ve cocugunu disardan gözlemlesin. Hatta psikologa basvursun destek alsin birilerinden tekrar.
Allah kimseyi evlatlarinla sinamasin

:cry::cry::cry: Kıyamam ya...

Yoruma gelirsem, kızını çok mazlum anlatmışsın. Artık edebiyat yapıp abarttın mı yoksa gerçekten böyle mi bilemem... ama hadi abartmadın diyelim. Ya 11 yaşındaki çocugun ne işi olur dünya barışıyla falan? Ne okuyor, ne izliyor da böyle şeylere kafa takıyor? Bu gibi şeyler herkese yaramaz, insanı yalnızlıga iter, hele hele 11 yaşındaki çocugu... Başka şeyler ver ona oyalanması için.

Ögretmen olayına gelince, kızın da ögretmenine ukalalık yapmasın, niye yapıyor? Bunu hiç eleştirmiyorsun ama ögretmeni alabildigine eleştiriyorsun. Ögretmenin tavrı eger anlattıgın gibiyse bence de çok abartı olmuş tabi... ama kızın niye ukalalık peşinde onu da bir sor kendine e mi?

Bu üstün zekalılık muhabbeti de ne üstelik? Yani hem derse odaklanamıyor, anlayamaıyor hem de üstün zekalı mı oluyor? Bu nasıl oluyor acaba? Acaba ironi mi yapmışlar bunu uyduranlar?

Hem bence bu üstün zekalı, gerizekalı muhabbetleri de saçma sapan şeyler.Pedagogların, psikologların önüne gelene yapıştırdıgı ıvır zıvır terimler. Bi insana bakıp da kimse üstün zekalı, gerizekalı diye etiketleyemez (çoook bariz olanlar dışında). Neye göre zeki, kime göre gerizekalı? Matematigi anlamaz ama fizikte çok iyidir, test çözemiyordur ama müzik kulagı vardır, okul derslerinde kötüdür ama insanlarla iletişimi iyidir... falan filan. Cisimleri anlayamaz biri ama gider teoriyi anlar. Digeri de teoriyi kavrayamaz ama zihninde cisimler arası ilişkiyi iyi kurar. Yok yani öyle üstün zekalı, gerizekalı falanlar filanlar.

Senin kızının derdi de okulda anlatılanlardan çok çevresini önemsiyor. İlgi alanı farklı yani. Ayrıca eziklik de var, ki zamanla degişecektir bu da. Ben ne ezikler tanıyorum liseden, iki kelime konuşamayan ama şimdi hepsi ooo ne hale geldiler. Belki senin kızın da bi sonraki sene okul derslerine ilgi duyacaktır, popüler olacaktır.. vs. Belli olmaz. Çocuga anormalmiş gibi davranmayın durduk yere.

Ayrıca ögretmene ne cezası verecegine karışan veliler de baydı yani. Hafif dokunsa ''çocugumu ölesiye dövdüler'' olur, laf söylese ''çocugumun psikolojisini bozdu'' olur, dersten çıakrsa ''kimse çocugumu dersten atamaz'' olur.... ee ne yapacak ögretmenler, hiç ceza vermesinler mi? Sanki tek çocuk sizin çocugunuzmuş gibi de davranmayın. Saçma sapan şeyler ya resmen. (konu sahibi son paragraf sana hitaben degildi, geneldi).

Yetişkin olduğu halde 3 yaşındaki çocuğun zekasına sahip insanlar var, veya çocuk olduğu halde ortalama bir yetişkinden çok daha parlak zekaya sahip insanlar var. Bu durumun kime göre/neye göre denecek bir tarafı yok. Bilimsel gerçeklerden bahsediyoruz. Psikologla/pedagogla da alakası yok.

IQ değerlerine göre zeka sınıflandırmasında;
  • 0-25 arası ağır gerilik
  • 26-50 arası orta gerilik
  • 51-75 arası hafif gerilik
  • 76-90 arası sınır zeka
  • 91-110 arası normal zeka
  • 111-125 arası ileri zeka
  • 126-140 arası üstün zeka
  • 140-155 arası çok üstün zeka
  • 156 ve üzeri deha
olarak kabul edilir.

Derse odaklanamamanın bu durumla ilgisi yoktur. Kişi, dahi de olsa derse odaklanamayabilmektedir. Bu ilişkiyi nasıl kurdunuz belli değil.

Dolayısıyla, elinizin altında internet var lütfen bilgilenmeye çalışın. Yoksa cehalet paçalardan akınca yorumlar da komik oluyor.

aynen derse odaklanamaması farklı bir durum. ben özel eğitimde çalışıyorum. üstün zekalı bir öğrencimiz var. inanın dikkatini toplamak çok zor oluyor. daha 13 yaşında ve dolar euro kurlarından tutun benzine yapılan zamma, siyasete kadar güncel olaylara kadar aşırı ilginç yorumlar yapabiliyor. yazınızı okurken çok üzüldüm ben . keşke ankarada olsanız yardımcı olabilsek size.

Yetişkin olduğu halde 3 yaşındaki çocuğun zekasına sahip insanlar var, veya çocuk olduğu halde ortalama bir yetişkinden çok daha parlak zekaya sahip insanlar var. Bu durumun kime göre/neye göre denecek bir tarafı yok. Bilimsel gerçeklerden bahsediyoruz. Psikologla/pedagogla da alakası yok.

IQ değerlerine göre zeka sınıflandırmasında;
  • 0-25 arası ağır gerilik
  • 26-50 arası orta gerilik
  • 51-75 arası hafif gerilik
  • 76-90 arası sınır zeka
  • 91-110 arası normal zeka
  • 111-125 arası ileri zeka
  • 126-140 arası üstün zeka
  • 140-155 arası çok üstün zeka
  • 156 ve üzeri deha
olarak kabul edilir.

Derse odaklanamamanın bu durumla ilgisi yoktur. Kişi, dahi de olsa derse odaklanamayabilmektedir. Bu ilişkiyi nasıl kurdunuz belli değil.

Dolayısıyla, elinizin altında internet var lütfen bilgilenmeye çalışın. Yoksa cehalet paçalardan akınca yorumlar da komik oluyor.

Bak ne yazmışım önceki yorumumda;

Bi insana bakıp da kimse üstün zekalı, gerizekalı diye etiketleyemez (çoook bariz olanlar dışında).

Yani 3 yaş zekasındaki yetişkin bu kategoriye, yani çoook bariz olanlar kategorisine giriyor. Böyle ekstrem örneklerle gelmen hata o yüzden.

Bir şeyle ilişki kurdugumu da nereden çıkardın? Ben olanı söylüyorum. Olan şu; bu kızın derse hiç ilgisi yok, bu yüzden de dikkatini derse falan vermiyor. Dahi olsaydı falanla ne alakası var yani? Kız derse odaklanmıyor işte, durum bu degil mi yani? Başka bir şey mi oluyor benim görmedigim? teallam yaa

IQ testi ise saçmalıktır. IQ testi zeka falan ölçemez, zekanın bir ölçüsü falan yoktur zira. Hiçbir şekilde zeka ölçülemez, hele hele puan vermek gibi abuk sabuk şeyler tamamen deli saçması. Önüne bi tane test koyuyorlar, oradan kaç puan alırsan o kadar zekan olmuş oluyormuşmuş... Saçmalıga bak. IQ testinin bilimsellikle falan da ilgisi yok, bildigin hurafe işte.

Zeka dedigin öyle tek bir şeye indirgenemez, standarda dökülemez, puanlamaya falan hiç tabi tutulamaz.

Back