• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çocuğundan bul

• Konu Sahibi Konu Sahibi Dante
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ben bir eğitimciyim ve ağzımdan tek kötü laf bugüne kadar çıkmamıştır ve de kimseye bir fiske vurmamışımdır. fıtratımda yok !
ama empati yapabiliyorum. meslektaşlarımın ne şartlarda bu hale gelebildiklerini biliyorum !
he ayrıca ben o öğretmenin yaptıkları doğru demiyorum, yazdığım şeyleri cımbızla çekip istediğiniz gibi yorumlamayın.
o çocuk o dersi dinlemezse banı da yer, evde sizlerin çocuklarınıza yaptığı gibi tokatı da yer..
yaptığım şeyin bel altı olduğunu savunmak size kalmamış, zira sizinki daha bel altı olmuş..

AYRICA GÖREN DE SİZİ EVDE ÇOCUKLARINIZI PAMUKLARA SARIYORSUNUZ sanacak.
hepinizin çocuğu mükemmel, hepsi çok iyi yetiştirilmiş, hepsi üstün zekalı.. he gülüm he...

ayrıca da sözüm herkese, kabul edin ki şimdiki veliler olsun çocuklar olsun hakkını yedirmemek (!) adına terbiyesizlikte sınır tanımıyorlar. buradaki konu sahibi ve benzerlerinin konuştuğu TARZda olduğu gibi..
kime sorarsanız sorun belli yaşlardaki bireylerin konuşmalarından tavırlarına kadar saygısızlık fışkırıyor..
bu da BENCE velilerden kaynaklanıyor.

bu konudaki son mesajımdır. ALINTI YAPMAZSANIZ SEVİNİRİM.

evde cocugumuza vurmuyoruz.
bahsettiğiniz gibi pamuklara sarıyoruz. var mı bir itirazınız?

ayrıca belgeli de üstün zekalı konudaki cocuk? var mı aksini gösterebileceğiniz bir durum?

sizin tokat yer, ban yer değiniz gibi bu yasta dahi sahip oldugunuz saygısızlıga sahip olması cok doğal değil mi 11 yaşında ki çocugun?

ayrıca belgeli de üstün zekalı konudaki cocuk? var mı aksini gösterebileceğiniz bir durum?

sizin tokat yer, ban yer değiniz gibi bu yasta dahi sahip oldugunuz saygısızlıga sahip olması cok doğal değil mi 11 yaşında ki çocugun?

burada "gerekirse tokat yer" diye sallayan öğretmenlerin reel de SIKIYORSA bir tane vurmalarını temenni ediyoruz..

Son düzenleme:
Avukatliktan bahsedenlerden biri olarak ben konu sahibini savunan herkese yazmadim. Konuya yazdigim her negatif yoruma tepki veren muzur tilkiye yazdim.
Nasil herhangi biri pozitif yorum yazma hakkina sahipse, digeri de saygi cercevesinde negatif yorum yazabilir. Kimse kimseden alinti yapip konu sahibine yoneltilmis sorulari kendine yoneltilmis diye cevaplamak zorunda degil.

zorunda değil ama yapmak isterse de yapacak bir şey yok.
ben olumsuz eleştirimi de yaptım önceki sayfalarda mevcut... öğretmenler tarafını da yorumladım ve kimse ne alıntı yaptı ne de bir sey dedi.
çünkü sınırımı aşmadım ve bilip bilmeden konusmadım.
boşanmış olduguna, cocugunun dehasına, bırakıp giden kocasına haklı cıkmak için saldırmadım.
ya da ''mal mısın'' diyen bir öğretmenin saygısızlıgını kapatmak için ''siz sanattan ne anlarsınız'' diyen çocugun tepkisini büyüte büyüte yazmadım.

her şey uslubumuzla dogru orantılı..

Sundan 100 % eminimki önceden anne ögretmenle aciklayici bir konusma yapsaydi, durum buralara gelmezdi. Hic bir ögretmen normalinde bu tasvip etmedigim hali gibi davranmaz. Yaptigi dogru degil ama demekki daha önceden gelen bir iletisim probleminden dolayi ögretmenide cigrindan cikarmis cocuk.
Anne ve babalar cocuklari daha cok tanir ve özelliklerinide ögretmeniyle konusur. Konusahibi keske önceden bunlari yapsaydi.

Sorun da tam burda işte ben öğretmenin çocuğa hakaret ettiğine inanmıyorum ama velinin aşırı sinirli ve bedduacı ayrıca da çocuğu ne derse tamam diyen bir kişi olduğunu bariz görebiliyorum..
evet sizin için üzücü haber ama ben öğretmenim :) özel eğitimci değilim branş öğretmeniyim öğrencilerim ve velilerimle çok mutluyum
meslekte 12.yılım ve iyi ki öğretmenim hadi bu yorumlarımdan dolayı beni de attırın meslekten aslında topluca tüm öğretmenleri infaz edin ve rahatlayın :)
Allah mutluluğunuzu arttırsın.
Konu sahibini bilemiyorum ama Rabbim sizi benim gibi bir veli ile karşılaştırmaz umarım.
Çocuğumu ukalaca bir cevap verdi diye sınıfın ortasında aşşağılayacak,hakaret edecek,psikolojisini bozacak bir öğretmeni ben pişman ederim.

ilkokula ilk basladigimda hic okula gitmek istemezdim, ogretmen surekli gerizekali oldugumu hissettirirdi. Tavandaki bir civiyi gosterip okuyamazsam beni oraya asacagini falan soylerdi. Cok korkardim. Hergun karnim agliyor diye aglayarak eve geri giderdim.
En sonunda ogretmen ailemle konustu, kapasitesi yok bir sene daha anaokula gonderin dedi.
Ben de memnuniyetle anaokula geri dondum.
Ikinci denememde ogretmen aksine beni cok zeki buldu. Hep gozdesi oldum, Her zaman sinif birincisi oldum. Bazi ogretmenlerim sinifta sivrildigim icin nefret etti, bazilari aksine cok sevdi.
Belki de o ogretmenle kalsaydim cok farkli bir egitim hayatim olacakti.
Ustun zekali falan degilim tabi ama biraz normalden farkliydim. Ilkokul hayatimda lakap bile takildi bana zeka ozuruyle ilgili,
Sanirim derslerim de iyi olmasaydi cok daha fazla sorun yasardim. Anneler cocuklarini benimle derslerim iyi oldugu icin arkadas yapmak isterdi.
Hani bana o sekilde soyleyenlere gerizekali olsam derslerim nasil iyi diyebiliyordum.
Karnenin sag tarafi vardir davranis notlari yazilir.
Sol tarafi hepsi 5 olan karnemin sag tarafi inisli cikisliydi :(
geceleri agladigimi ve normal olmak, aklima gelen sorulari icimde tutabilmek icin dua ettigimi hatirliyorum.
Lisenin sonuna dogru ogrendim nasil normal olunur. Ondan sonra hayatim normale dondu. Lise ve ortaokulda sen derse girme ustune para veriyim diyebilecek kadar nefret eden ogretmenim de oldu. Tenefuslerde yanima gelip benimle muhabbet etmek isteyen ogretmenim de :)
Hatta o derse girme diyen ogretmenin dersine girmedim. Ustune de mezun olana kadar parayi istemeye devam ettim.
Saygisizliksa saygisizlik. Beni kucuk dusurmeye calisana ben niye saygi duyayim.

Sundan 100 % eminimki önceden anne ögretmenle aciklayici bir konusma yapsaydi, durum buralara gelmezdi. Hic bir ögretmen normalinde bu tasvip etmedigim hali gibi davranmaz. Yaptigi dogru degil ama demekki daha önceden gelen bir iletisim probleminden dolayi ögretmenide cigrindan cikarmis cocuk.
Anne ve babalar cocuklari daha cok tanir ve özelliklerinide ögretmeniyle konusur. Konusahibi keske önceden bunlari yapsaydi.

Tüm bu tespitlerinizi de "sınıfda" veya "demekki" yazışınız gibi mi yapıyorsunuz?

Anlamadim bögurtlenkusu ? Biraz daha aciklarmisin ?

Asdasf ortalık üre koktu resmen.

kişi kendinden bilir işi :KK49:

sizin anlama kapasitenizle yarışamayacağım. alıntı yapmayın son mesajım dememi bile anlamadığınıza göre yorum yapmama dahi gerek yok. bys.

burada "gerekirse tokat yer" diye sallayan öğretmenlerin reel de SIKIYORSA bir tane vurmalarını temenni ediyoruz..

banaysa lafınız öyle bi "gereklilik" savunması değil, annelerin çocuklarına evde de vuraBİLdiğini ima ettim.
SIKIYORSA diye bi ibare yok, bir devlet memuru bu kadar basit işten atılamaz, hayallerinize hastayımmmm :KK70:

kişi kendinden bilir işi :KK49:

sizin anlama kapasitenizle yarışamayacağım. alıntı yapmayın son mesajım dememi bile anlamadığınıza göre yorum yapmama dahi gerek yok. bys.

banaysa lafınız öyle bi "gereklilik" savunması değil, annelerin çocuklarına evde de vuraBİLdiğini ima ettim.
SIKIYORSA diye bi ibare yok, bir devlet memuru bu kadar basit işten atılamaz, hayallerinize hastayımmmm :KK70:

en büyük korkunuz atılmak mı? sicilinize işlenmesi, "dayakçı öğretmen" sıfatı ile anılmanız, başka okula sürülmeniz çok enterese etmiyor sanırım sizi.. her kpss yi kazanan eğitimci(!) olmamalı, bu konuda çok iyi anladık bunu..

Konu yine street fighter kivamina gelmis. Veliler Vs. Ogretmenler.

Yok yani baymadimi bu tartismayi rutin olarak 2 3 haftada bir yapmak ?

en büyük korkunuz atılmak mı? sicilinize işlenmesi, "dayakçı öğretmen" sıfatı ile anılmanız, başka okula sürülmeniz çok enterese etmiyor sanırım sizi.. her kpss yi kazanan eğitimci(!) olmamalı, bu konuda çok iyi anladık bunu..

hanımefendi benim nasıl öğretmen olduğumu bilmeden ahkam kesmeyin. ben bırak vurmayı hayvana zarar veririm diye at/eşek tarzı şeylere bile binemeyen bi insanım. şu olayı kişileştirmeyin ya. biliyorsanız konuşun, bilmiyorsanız susun..

Vallahi ögretmenlerin isi zor Türkiye`de Allah yardimciniz olsun diyorum sadece. Gercekten.

zorunda değil ama yapmak isterse de yapacak bir şey yok.
ben olumsuz eleştirimi de yaptım önceki sayfalarda mevcut... öğretmenler tarafını da yorumladım ve kimse ne alıntı yaptı ne de bir sey dedi.
çünkü sınırımı aşmadım ve bilip bilmeden konusmadım.
boşanmış olduguna, cocugunun dehasına, bırakıp giden kocasına haklı cıkmak için saldırmadım.
ya da ''mal mısın'' diyen bir öğretmenin saygısızlıgını kapatmak için ''siz sanattan ne anlarsınız'' diyen çocugun tepkisini büyüte büyüte yazmadım.

her şey uslubumuzla dogru orantılı..
bu soylediklerinizi ben de yapmadim, e ne olacak simdi?

Ne yaparsaniz yapin, ne söylerseniz söyleyin, okul sistemi hep böyleydi ve hep böyle devam edecek ama bunun sorumlusu ögretmenler degil. O Zaman toplanin Milli Egitim Bakanligina mektup yazin, birseyleri degistirin. Burada yazmakla hic bir sonuca ne yazikki varamayacagiz.
Toplanin, grup olusturun ve devleti zorlayin bu gibi cocukular icin her ilde okullar acilsin. Ona göre ögretmenler egitilsin, ona göre bir ders sistemi olussun, ona göre ayni düzeyde olan cocuklar icin siniflar kurulsun.
Dilerim basarirsiniz.
Ama ögretmenlere laf atmayi birakin, onlar sizin cocuklarinizi dogurmadi, sadece mesleklerini yapiyorlar. Ve ne yazikki onlarda yukaridan verilen emirleri yerine getirmek durumundalar.

bu soylediklerinizi ben de yapmadim, e ne olacak simdi?

yaptınız demedim zaten hani negatif yorumlara gelen tepkiler bu üsluptan kaynaklanıyor. bu olayın büyüme sebebi budur demek istedim. avukatıga gelince de mesela diyorlar ki ''e sunu yapsaydınız'' konu sahibi banlı oldugu için cevap veremiyor.aynı derde sahip ve aynı yoldan geçmiş biri ''nasıl yapamadıgını'' anlatıyor bizlere. bunun da adı ''avukatlık'' olmamalı.

burada bu soruna sahip veliler paylasım da bulunacakken öğretmenler de ne yapılabilir ''benim sınıfımda böyle bir öğrencim var ailesiyle su yolu izliyoruz'' diye yardımcı olacakken ne anneye ne çocuga ne babasına denmedik kalmadı . ne için? ne oldugunu bilmedikleri bir öğretmeni haklı cıkartmak için. sonra işte tartışma oluyor avukatlık oluyor vs vs..

Keşke şöyle 5-6 yılda bir öğretmenleri yeterlilik sınavına soksalar da hak etmeyenler atılsa meslekten.
Atanmayı bekleyen bir sürü pırıl pırıl genç var...

aynen.. burada ki cevaplara bakılınca çoğu ilk yıl atılırdı herhalde.. üslup, seviye, elini beline koyma (!) derecesine bakılmalı.. tek kpss ile alınmamalı..

Bu arada bir sinirimi yazayim. kusura bakmayin cogunluk turk anneleri, konu kendi cocugunuz oldugunda aslan kesiliyorsunuz, ama kendi cocugunuz baska cocuga saldirirken sakin sakin izliyorsunuz.
Yani oglumu kimseye vurma diye yetistiriyorum.
Dun onune gelen cocuk oglumu dovdu, biri oyle bir itti ki, kafasi ustune dustu, resmen epilepsi gibi katilma krizi gecirdi. Annesi donup ne oldu diye bakmadi bile.
Diger 4 yasindaki pencerenin onunden cekip yere dusurmus. Yine ayni sekilde dustu. Anneden gik yok.
Bir parka gidiyoruz ingiliz cocuklar yanlislikla degse hemen sorry diyorlar.
Annelerdne biri de dun bana dedi ki, seninki cok dayak yiyor, ogret de geri vursun. Boyle cok doverler.
Ama ben oglumun merhametli bir birey olmasini istiyorum. Lakin oglum boyle ciddi hasarlar almaya devam ederse uyacagim galiba tavsiyeye.
Ben oglum birine yanlislikla dokunsa kirk ozur diliyorum, bu annelerin umurunda degil cocuklarinin ne yaptigi.

Back