• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çocuğundan bul

• Konu Sahibi Konu Sahibi Dante
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bunu "sıkıyorsa" diye bir ibare kullanan bir insanın demesi ne kadar ironik...

eşeğe canı acır diye binmediğini iddia edip, çocukları banlayıp- tokat atmaktan çekinmeyeceğini ifade eden birinin "merhametli eğitimci" olduğunu iddia etmesi kadar değil ama..

Umarım siz bir eğitimci değilsinizdir.
Zira DEHS lu veya üstün zekalı çocuklar hakkında tüm dünya basbas bağırırken,bir eğitimcinin bu konuda hiçbir bilgisi olmamasını,bir çocuğa sınıfta hakaret eden öğretmeni savunmasını kabullenmek istemiyorum.
:KK9::KK9::KK9:

Yahu üstün zeka olsa, zaten dersini dinler ve ingilizcesi süper olur.
Özellikle cocuklarinin üstün zeka olan anneler nedense cocuklarina okulda dersi dinlemesi gerektigini, dersi bölmeye hakki olmadigini, sinif arkadaslarina kötü örnek oldugunu, büyüklerine saygisizlik yapmamayida ögretirse cok iyi olur.
Neticede okulda kurallara uymasi sart.
Bu hep böyleydi halada böyle devam edecek, sinifda ders dinlenilir, ilgisizlik olmaz. Lütfen Einsteinlariniza evinizde, sevgiyi, saygiyi ve hürmetide ögretin, o zaman iste örnek insan olurlar büyüyünce !

üstün zekalı olması demek illaki farklı dillere yatkın olacağı anlamına gelmez. Zeka çeşitleri vardır sosyal zeka, sözel zeka, sayısal zeka vb. İnsanlar bunlardan birine daha yatkın olabilir. Zaten benim anladığım konu sahibinin çocugunda fazla enerjiden kaynaklı derse odaklanma sorunu var. Dersten kopup resimle uğraşıyor ama buna aslında çocuk belki de mecbur kalıyor. Biz onun gibi düşünemeyiz. Öğretmene cevabının ters olmasının altında farklı nedenler olabilir. Belki de öğretmeni şu ana kadar çocuğu hiç anlamadı ve çocuk artık isyan etmiş olabilir. Zaten anlayışlı bir öğretmen olsaydı çocuğu dışarı çıkarıp dinler güzelce tatlı dille ders dışı etkinliğin yapılmayacağını izah ederdi.

Bu arada ben bu konuyu okuyan tüm annelere, öğretmenelere "her çocuk özeldir" filmini tavsiye ediyorum.Mutlaka izlemeye çalışın.

Bu arada bir sinirimi yazayim. kusura bakmayin cogunluk turk anneleri, konu kendi cocugunuz oldugunda aslan kesiliyorsunuz, ama kendi cocugunuz baska cocuga saldirirken sakin sakin izliyorsunuz.
Yani oglumu kimseye vurma diye yetistiriyorum.
Dun onune gelen cocuk oglumu dovdu, biri oyle bir itti ki, kafasi ustune dustu, resmen epilepsi gibi katilma krizi gecirdi. Annesi donup ne oldu diye bakmadi bile.
Diger 4 yasindaki pencerenin onunden cekip yere dusurmus. Yine ayni sekilde dustu. Anneden gik yok.
Bir parka gidiyoruz ingiliz cocuklar yanlislikla degse hemen sorry diyorlar.
Annelerdne biri de dun bana dedi ki, seninki cok dayak yiyor, ogret de geri vursun. Boyle cok doverler.
Ama ben oglumun merhametli bir birey olmasini istiyorum. Lakin oglum boyle ciddi hasarlar almaya devam ederse uyacagim galiba tavsiyeye.
Ben oglum birine yanlislikla dokunsa kirk ozur diliyorum, bu annelerin umurunda degil cocuklarinin ne yaptigi.

çocuklara böyle şeyler öğretilmesine o kadar sinir oluyorum ki
bir de kendilerini, annesini, babasını dövdürtenler var
bazen dışarıdaki insanları bile alet ediyorlar
bak abla, teyze kızar sana, döver seni tarzı
öyle geçen otobüs beklerken ağlayan çocuğu susturmak için beni örnek göstermişti de annesi
bak abla kızarmış sana dövermiş seni falan :KK57:

annesine babasına vuran çocukları gördüğümde şok oluyorum :KK57:
bir de disipline de etmiyorlar öyle susuyorlar çocuk annesine tekme, tokat dalıyor annede tepki yok :KK57:
nasıl bir terbiye veriyorsunuz bu çocuklara diyesim geliyor

Avukatliktan bahsedenlerden biri olarak ben konu sahibini savunan herkese yazmadim. Konuya yazdigim her negatif yoruma tepki veren muzur tilkiye yazdim.
Nasil herhangi biri pozitif yorum yazma hakkina sahipse, digeri de saygi cercevesinde negatif yorum yazabilir. Kimse kimseden alinti yapip konu sahibine yoneltilmis sorulari kendine yoneltilmis diye cevaplamak zorunda degil.

@NickimDegisti , hakikaten sizi alıntılamak istemiyorum fakat haksızlık ediyorsunuz.
öncelikle şunu bir kez daha belirteyim, beddua'dan nefret eden bir insanım, hele ki ucu çocuklara dokunan beddualara hiç tahammül edemiyorum, konu sahibini bu konuda hatalı buluyorum ve eleştirdim.

"Konuya yazdigim her negatif yoruma tepki veren muzurtilkiye yazdim." demişsiniz. Bunu işte haksız buluyorum.
Ben sadece sizin dün akşam gördüğüm tek bir mesajınıza tepki verdim. Sonra siz bana son derece sert bir uslupla koca paragraf bir cevap yazınca devamı geldi.
Sizin yorumlarınızda tepki verdiğim şey ise birincisi uslubunuz ki bunu daha önce de belirtmiştim, ikincisi ise şu:
diyorsunuz ki
"en gerizekalısı bile doğru eğitimle ingilizce öğrenir, pedagok'a gidin" (umarım bu sefer doğru koyulttum) oysa pedagoktan öte psikiyatr ve psikologlara defalarca gidilmiş! ve bu, sizin yorumunuzdan önce yazılmış! hala aynı şeyi yazıyorsunuz ısrarla
diyorsunuz ki
"çocuğunu bilsem'e göndersin" bilsem'e çocuk göndermek yazdığınız kadar kolay olsaydı keşke...bu konuda parkon parkon gerekli açıklamaları yaptığı için detaylandırmayacağım daha.

yani ve özetle, sanki bunlar yapılabilir şeylermiş veya hiç yapılmamış gibi yazıyorsunuz "anne"ye üzerine düşeni yapmıyor derken. oysa bunlar zaten denenmiş ve hiç kolay şeyler değil.

ayrıca, ben anne hatasızdır demedim asla. anne hatasız demek ayrı, annenin verdi-ği mücadeleyi anlamak ve anlatmaya çalışmak ayrı. herkesin, her zaman hataları vardır.
ama "çocuk" sonuna kadar hatasızdır gözümde.

bir de disipline de etmiyorlar öyle susuyorlar çocuk annesine tekme, tokat dalıyor annede tepki yok :KK57:
Annede cocugun, senin bilmedigin bir özel yani varki cocuguna müdahale etmiyor olabilir. Belki oda üstün zekalidir ve annede onun özgüvenini yikmamak icin yapiyor olabilir. Bundan sonra cok dikkatli olmak lazim böyle cümlelerle. Sana tuhaf gelen baskasina gelmiyor olabilir. O cocukda öyle ifade edebiliyor kendisini belki. Cocuklarin özgürlük alaninimi kisitlamak istiyorsun ?

Annede cocugun, senin bilmedigin bir özel yani varki cocuguna müdahale etmiyor olabilir. Belki oda üstün zekalidir ve annede onun özgüvenini yikmamak icin yapiyor olabilir. Bundan sonra cok dikkatli olmak lazim böyle cümlelerle. Sana tuhaf gelen baskasina gelmiyor olabilir. O cocukda öyle ifade edebiliyor kendisini belki. Cocuklarin özgürlük alaninimi kisitlamak istiyorsun ?

özgürlük bir başkasına zarar verdiğin noktada biter
bunu öğretmiş olsalar çocuklara zaten bir insana vurulmayacağını, hakaret edilmeyeceğini bilirler

ayrıca, ben anne hatasızdır demedim asla. anne hatasız demek ayrı, annenin verdi-ği mücadeleyi anlamak ve anlatmaya çalışmak ayrı. herkesin, her zaman hataları vardır.
Aslında çok sert mesajlara karşı savunmaya geçtiğimiz için ikimizde ''hatasız''diyoruz zannedildi.
Muhakkak vardır dante nin de hataları,ama herkesin vardır hataları.

bunu öğretmiş olsalar çocuklara zaten bir insana vurulmayacağını, hakaret edilmeyeceğini bilirler
Vurdugu annesi ve annesi buna izin veriyorsa bir bildigi vardir demek. Sana gelip vurdumu ??? Yooo.
Cocuk annesini vuruyor.

Vurdugu annesi ve annesi buna izin veriyorsa bir bildigi vardir demek. Sana gelip vurdumu ??? Yooo.
Cocuk annesini vuruyor.

olivia bu konuda seni tanıyamıyorum
normalde çok kibar ve saygılı bir insansın ama ne yapmaya çalıştığına da anlam veremedim açıkçası
her neyse
bunu burada keselim bence ban yemeden

hemen hemen her çocuk bir dönem vurmaya eğilim gösterir 2-3 yaş gibi
çünkü denemek ister, hani vurarak istediğini alıp alamayacak mı (bebekken ağlamak gibi)
işte orada ebeveynin tutumu çok önemli
o ilk deneme süresince çocuk vurmak işe yarıyor mesajı alırsa ipin ucu kaçabiliyor işte maalesef...:KK43:

91 Sayfanın çoğu ya polemik ya hakaret veya haklı haksız tartışması.

Öğretmen, Veli-öğrenci üçgeninde Öğretmenlerin veya Veli-öğrencilerin hepsine topyekün saydırmak sizi bir adım öteye, sonuca yönelik çözümlere götürmüyor.

Birbirinize girmenizde banlanmaktan başka birşey getirmiyor, özel çocuklar için bir eğitim yeri gerekiyor demek ki, ona göre öğretmenler yöneticiler lazım, burada didişmek yerine bu konuda ne yapılabilir'i tartışsaydınız belki ortak bir çıkış yolu bulurdunuz ama yok siz illa karşılıklı atışacaksınız.

Son düzenleme:
hemen hemen her çocuk bir dönem vurmaya eğilim gösterir 2-3 yaş gibi
çünkü denemek ister, hani vurarak istediğini alıp alamayacak mı (bebekken ağlamak gibi)
işte orada ebeveynin tutumu çok önemli
o ilk deneme süresince çocuk vurmak işe yarıyor mesajı alırsa ipin ucu kaçabiliyor işte maalesef...:KK43:

işte bunun teşvik edilmesi çok ilginç
"git vur babaya oğlum, git vur anneye kızım"

bunun altındaki kompleksleri çözümlemek bile istemiyorum

@NickimDegisti , hakikaten sizi alıntılamak istemiyorum fakat haksızlık ediyorsunuz.
öncelikle şunu bir kez daha belirteyim, beddua'dan nefret eden bir insanım, hele ki ucu çocuklara dokunan beddualara hiç tahammül edemiyorum, konu sahibini bu konuda hatalı buluyorum ve eleştirdim.

"Konuya yazdigim her negatif yoruma tepki veren muzurtilkiye yazdim." demişsiniz. Bunu işte haksız buluyorum.
Ben sadece sizin dün akşam gördüğüm tek bir mesajınıza tepki verdim. Sonra siz bana son derece sert bir uslupla koca paragraf bir cevap yazınca devamı geldi.
Sizin yorumlarınızda tepki verdiğim şey ise birincisi uslubunuz ki bunu daha önce de belirtmiştim, ikincisi ise şu:
diyorsunuz ki
"en gerizekalısı bile doğru eğitimle ingilizce öğrenir, pedagok'a gidin" (umarım bu sefer doğru koyulttum) oysa pedagoktan öte psikiyatr ve psikologlara defalarca gidilmiş! ve bu, sizin yorumunuzdan önce yazılmış! hala aynı şeyi yazıyorsunuz ısrarla
diyorsunuz ki
"çocuğunu bilsem'e göndersin" bilsem'e çocuk göndermek yazdığınız kadar kolay olsaydı keşke...bu konuda parkon parkon gerekli açıklamaları yaptığı için detaylandırmayacağım daha.

yani ve özetle, sanki bunlar yapılabilir şeylermiş veya hiç yapılmamış gibi yazıyorsunuz "anne"ye üzerine düşeni yapmıyor derken. oysa bunlar zaten denenmiş ve hiç kolay şeyler değil.

araya karışmak gibi olmasın ama cümle; "en gerizekalısı bile doğru eğitimle ingilizce öğrenir." haliyle en makul şekle geliyor. Bu doğrunun da bir çok yolu vardır ama yine çabaya bakıyor iş, demek istediğim resme yatkınlık varsa, görsel şeyler yazınsal şeylerden daha fazla yardımcı olur; en azından bu olasılık daha fazla. Ama yılmadan denemek ve çabalamak lazım, öğretmeye çalışana bunun bindireceği zorluktan bahsetmeye gerek yok, fakat umutsuz olmamak önemli, sorun sınavından yüksek not almak değil çünkü, amaç daha iyiye, daha ileriye götürmek.

Konuda havanda su dövülüyor gördüğüm kadarıyla.
Ama ne dante ye faydası var ne de kızına yazılanların.
ben çocuğa acırım burada sadece.
konuda sadece bir iki yorumum var ama hep bu açıdan vurgu yaptım.
dilerim dante yavrusunu sarıp sarmalayacak,ayakları üzerine dikebilecek kudreti bulur kendinde.
dilerim ki kayıp bir çocukluktan kayıp bir yetişkinliğe savrulmaz da kendisine ait bir dünya kurabilir.
öğretmen haklı olsa ne olur olmasa ne olur.
ortada problemli bir çocuk var.
7-8 yaşlarında panik atak geçiren ölümden korkusuna gözyaşı döken bir yavrucağa da bu kadar vicdansızca yüklenilmesini
anlayamıyorum.
bu kalpler bu kadar katı olmamalıydı bir masuma karşı.
ben çocukluğunu doyasıya yaşayamamış,parçalanmış bir ailede büyüyen,doğuştan gelen kalıtsal özellikleri sebebi
ile okul hayatında ittirilip kaktırılan bu çocuğun gözünden dünyaya bakmaya çalışıyorum.
o minicik yüreğindeki ezikliği hakkettiğini kimse savunmasın ben anlayamam.
bu kadar acımasızca yargılanması da çok kanıma dokunuyor.
o özel çocuk bizlerin de olabilirdi ve olabilir halen farkındamısınız hanımlar.
bizler de böyle bir çıkmaza sürüklendiğimizde.çocuğumuzla imtihan edildiğimizde çocuğumuzun alaşağı edilip yerden yere vurulmasını istemeyiz değil mi.
ha istermisiniz evladınızın böyle yargılanmasını böyle aşağılanmasını.

Bir anne veya baba, her ne olursa olsun cevrede yasanilan olayda, her zaman cocuguna ilk basta oturup, cocugum bu yaptigini dogru buluyormusun diye sorar, ilk önce öz elestiriyi ögretir.
Ingilizcede bir laf vardir Action = Reaction diye, herhalde türkcesi etki = tepki.
Ben burada dogrusu ne cocugu nede ögretmeni sucluyorum. Ben burada annenin sinirlenip buraya gelip kin icinde yazdigi sözlere takildim. Ve bunu bir cocuk hissederse ömür boyu kullanir. Ve kullaniyorda.
Benim cocugum Üstün zekali olsa bile, ona bunu hissetirmek istemem, sende herkes gibisin duygusunu vermek isterim ama arka planda onun daha iyi egitim görmesi icin belki iki iste calisirim ama yinede onun megili oldugu egitimi veririm. Ama hic bir zaman cocuguma bunu yansitmam ve kim olursa olsun saygili olmasini isterim.

91 Sayfanın çoğu ya polemik ya hakaret veya haklı haksız tartışması.

Öğretmen, Veli-öğrenci üçgeninde Öğretmenlerin veya Veli-öğrencilerin hepsine topyekün saydırmak sizi bir adım öteye, sonuca yönelik çözümlere götürmüyor.

Burda birbirinize girmenizde banlanmaktan başka birşey getirmiyor, özel çocuklar için bir eğitim yeri gerekiyor demek ki, ona göre öğretmenler, yöneticiler lazım, burda didişmek yerine bu konuda ne yapılabilir'i tartışsaydınız belki ortak bir çıkış yolu bulurdunuz ama yok siz illa karşılıklı atışacaksınız.
olur mu sevgili mune,
asmak ,kesmek varken,yargılayıp etiketlemek varken ,içimizdeki öfkeyi akıtmak varken senin dediğin de iş mi?
kk bazen tam bir hayal kırıklığı.
özel bir çocuğu bile yargılayıp mahkum edebiliyoruz.
üzücü...

araya karışmak gibi olmasın ama cümle; "en gerizekalısı bile doğru eğitimle ingilizce öğrenir." haliyle en makul şekle geliyor. Bu doğrunun da bir çok yolu vardır ama yine çabaya bakıyor iş, demek istediğim resme yatkınlık varsa, görsel şeyler yazınsal şeylerden daha fazla yardımcı olur; en azından bu olasılık daha fazla. Ama yılmadan denemek ve çabalamak lazım, öğretmeye çalışana bunun bindireceği zorluktan bahsetmeye gerek yok, fakat umutsuz olmamak önemli, sorun sınavından yüksek not almak değil çünkü, amaç daha iyiye, daha ileriye götürmek.

safkelebek safkelebek inan ne demek istediğini anlayamadım
yani kim çabalamalı demek istedin? öğretmen mi? konu sahibi mi? ikisi de mi? çocuk mu?

bu kısmı sana değil, yeri gelmişken genele yazıyorum
anne çabalamamış, çabalasın diyen arkadaşlar konu sahibi nasıl çabalayabilir somut olarak yazsanız keşke...

Dante Dante montessori eğitimini duymuşsundur muhtemelen son zamanlarda epeyce yayılmaya başladı. Bu sistemle çocuğa verilen eğitimin amaclarından biri de çocugun yaptığı bir işe daha fazla odaklanmasını ve elindeki bir işi sabırla ve daha uzun süre yapabilmesini sağlamak. Belki enerjisini boaşaltabilmesine yardımcı olur. Annelere ve öğretmenlere yönelik seminerler veriyorlar. Katılmanız belki fayda sağlar. Ve umarım farkındalığı olan öğretmenlere denk gelirsiniz.

Back