Sizce oglum atipik otizimmi konusmada sorun yok girdigi ortama 20 dakika sonra baya alisiyor ve onun gibi donen cocukk cok gordum kafama takildi baska doktora daha gostersemmiAraştırmalara göre 2.çocukta daha ağar otizm olma ihtimali var diye 2. Çocuğu hiç düşünmedik otizm aslında çağın hastalığı diye düşünüyorum yenilen gıdaların etkisinden kaynaklandığını okudum yaşın ilerlemesi olma ihtimalini artırıyor kesin diyemem ama biz bu riski göze alamadık düşünmedik başka bir çocuk Oğlunuz için Söylediğiniz belirtiler geçmiş olsada büyüdükçe o davranışların yerini başka davranışlar alıyor uzmana genede bir fikrini alın derim ilerisi için geç kalmamak adına tavsiyem size
Canim sen niye suphe etmistin sadece parmak ucu yurume ve donmemi.yahu donmeyi oyun olarak yapanda varSizce oglum atipik otizimmi konusmada sorun yok girdigi ortama 20 dakika sonra baya alisiyor ve onun gibi donen cocukk cok gordum kafama takildi baska doktora daha gostersemmi
Tam nedeni bilinmiyor. Bir kesim genetik yatkinligi kabul ediyor bir kesim daha sonra olustugunu soyluyor. Ama benim dusuncem arastirmalarima gore aile de yatkinlik varsa dogumdan sonraki baska etkenlerle ortaya cikmasi muhtemelOtizmin nedeni sizce ne yani doktorlar genetik yatkinlik diyorlar genetik yatkinlik ne demek ya ikinci bebegi cok istiyorum ama korkuyorum
Merhaba. Ben özel eğitim öğretmeniyim. İletisimsizlikten ve uyaran esksiliginden kaynaklanan iletisim bozuklugu ve atipik otizm birbirine cok benzer ve karisir . Atipik otizm tanisi alip sonra raporu iptal olan bircok ogrencim oldu. Acilen kreşe yazdirin. Eger atipik otizme bagli degilse hizla duzeldigini goreceksiniz. Kreş kesinlikle şart.Kizlar mehaba,34 aylik konusamayan (15-20 kelimesi olan) oglumu çocuk psikiyatri bölümüne götürdüm oğlum çok aktif bir çocuktur yeni girdiği ortamda her şeyi karıştırmaktan hoşlanır bu sebeple doktora pek dikkat vermedi,Doktor 5 dakika görme ile atipik otizm olabilir kreşe götürün Bir ay sonra getirin Tekrar bakalım dedi..dunya basima yikildi.. Ben de Çorlu'da başka bir psikiyatri ye daha götürdüm orada 2 psikiyatri doktoru gördü ve otizm yok şüphelenmiyoruz dediler.simdi ne yapacagimi sasirdim.icimden bir turlu atamiyorum,cocugu goz hapsine aldim her hareketi batiyor.sanirim psikolojim bozuldu.benimle ayni durumda olan varmi,lutfen cevap yazin.
Hocam yorumunuz icin tesekkurler.bizde krese yazdirdik iki aydir.kelimeleri artiyor ama konusma yok daha.yalnizliktan olabilir cocuk 3yildir benden baskasiyla iletisime bile girmedi diyebilirim.ilk doktor tani koymadi olabilir dedi,sonra iki dr.a daha goturduk onlar otizm yok hiperaktif dediler.sizce dr yok dediyse yoktur diyip konuyu kapatmalimiyim?Ayrica otizmin nedeni kesin olarak bulunmuştur. Sonradan oluşan bir durum degil. Nörolojik bir rahatsizlik. Beyinden kaynaklaniyor. Otizmli cocuklarin beyin yapisi ile normal bir cocugun beyin yapisinin ayni olmadigi bulundu.
Bence konuyu kapatın. Otizmin tek belirtisi geç konuşma degil. Ben yazdiklarinizdan yola cikarak cocugunuzda otizm oldugunu dusunmuyorum. Daha kreşe başlayali da çok olmamış. Televizyonu tamamen cocugunuzun hayatindan cikarin. Akran ogrenmesi cok onemli. Yaşıtlarıyla bir arada bulunsun sık sık.Hocam yorumunuz icin tesekkurler.bizde krese yazdirdik iki aydir.kelimeleri artiyor ama konusma yok daha.yalnizliktan olabilir cocuk 3yildir benden baskasiyla iletisime bile girmedi diyebilirim.ilk doktor tani koymadi olabilir dedi,sonra iki dr.a daha goturduk onlar otizm yok hiperaktif dediler.sizce dr yok dediyse yoktur diyip konuyu kapatmalimiyim?
İşaret parmagini kullanarak nesneleri gosterebiliyor mu?Hocam yorumunuz icin tesekkurler.bizde krese yazdirdik iki aydir.kelimeleri artiyor ama konusma yok daha.yalnizliktan olabilir cocuk 3yildir benden baskasiyla iletisime bile girmedi diyebilirim.ilk doktor tani koymadi olabilir dedi,sonra iki dr.a daha goturduk onlar otizm yok hiperaktif dediler.sizce dr yok dediyse yoktur diyip konuyu kapatmalimiyim?
Peki genetik yatkinlik ne demek yani ailede ne varsa cocuk otizm oluyor ben bunu anlayamadim sosyal iletisim bozuklugu varsami psikiyatrik rahatsizlik varsami ya da annenin sitresi ikinci bebegi cok istiyorum gebelik oncesi engelleyebilmek icin ne yapabilirim yani doktor rup bebek engelliyor dese raziyim o durumdayim suanAyrica otizmin nedeni kesin olarak bulunmuştur. Sonradan oluşan bir durum degil. Nörolojik bir rahatsizlik. Beyinden kaynaklaniyor. Otizmli cocuklarin beyin yapisi ile normal bir cocugun beyin yapisinin ayni olmadigi bulundu.
Ailede yatkinlik ne demek yani bunu cozemedimTam nedeni bilinmiyor. Bir kesim genetik yatkinligi kabul ediyor bir kesim daha sonra olustugunu soyluyor. Ama benim dusuncem arastirmalarima gore aile de yatkinlik varsa dogumdan sonraki baska etkenlerle ortaya cikmasi muhtemel
Hocam dediklerinizin hepsini yapiyor.zaten ilk dr.da otizm degil kesin dedi.ama atipik otizm olabilir dedi.bunuda sanirim kanat cirpma gibi yapmasina ve ellerine bakmasina bagladi.zaten diger hicbir belirti yok.bu sinirlenince kanat cirpma gecermiİşaret parmagini kullanarak nesneleri gosterebiliyor mu?
Göz temasi kuruyor mu?
Oyuncaklari islevlerine uygun oynuyor mu?
Yok da surekli ailede genetik yatkinlik denilip duruluyor neyi kastediyorlar anlmadim bu arada benim oglum 20 dakika sonra falan yabanci insanlara alisiyor otizm olmadigini biliyorum ama ikinci bebek icin bu ailede genetik yatkinlik olayini cozersem hamile kaldigimda icim biraz daha rahat olurHocam dediklerinizin hepsini yapiyor.zaten ilk dr.da otizm degil kesin dedi.ama atipik otizm olabilir dedi.bunuda sanirim kanat cirpma gibi yapmasina ve ellerine bakmasina bagladi.zaten diger hicbir belirti yok.bu sinirlenince kanat cirpma gecermiama tutulmuyo yani elinede baksa kanatta cirpsa seslenince bakiyor,baska biseye hemen ilgisi gecis yapiuor.hocam nolur tecrubelerinizi paylasin,siz onlarca otizmli atipik otizmli kardesimizle evladimizla gorusuyosunuz. @Kestanesekeriiim senin ilk evladinda otizm yokki canim.hic korkma
Belki dehb vardir canim onda da bu tarz hareketler olabiliyor ve konusma sorunuHocam dediklerinizin hepsini yapiyor.zaten ilk dr.da otizm degil kesin dedi.ama atipik otizm olabilir dedi.bunuda sanirim kanat cirpma gibi yapmasina ve ellerine bakmasina bagladi.zaten diger hicbir belirti yok.bu sinirlenince kanat cirpma gecermiama tutulmuyo yani elinede baksa kanatta cirpsa seslenince bakiyor,baska biseye hemen ilgisi gecis yapiuor.hocam nolur tecrubelerinizi paylasin,siz onlarca otizmli atipik otizmli kardesimizle evladimizla gorusuyosunuz. @Kestanesekeriiim senin ilk evladinda otizm yokki canim.hic korkma
Yani ailenizde varmi otizmi olan demek istiyor herhalde genetik yatkinlik.sulalede falan varmi.ama ben sanmiyorum yaYok da surekli ailede genetik yatkinlik denilip duruluyor neyi kastediyorlar anlmadim bu arada benim oglum 20 dakika sonra falan yabanci insanlara alisiyor otizm olmadigini biliyorum ama ikinci bebek icin bu ailede genetik yatkinlik olayini cozersem hamile kaldigimda icim biraz daha rahat olur
Yaaaa bunu hic duymamistim.bu hareketleri onlardami yapiyor.zaten oglum hiperaktif olabilirmis ilerlemez durulur muhtemelen krese verin dedi dr.ilerlerse ilac veririz dedi.ama ilerlemiyor gibiBelki dehb vardir canim onda da bu tarz hareketler olabiliyor ve konusma sorunu
Evet canim hiperaktivitede benzer seyler varYaaaa bunu hic duymamistim.bu hareketleri onlardami yapiyor.zaten oglum hiperaktif olabilirmis ilerlemez durulur muhtemelen krese verin dedi dr.ilerlerse ilac veririz dedi.ama ilerlemiyor gibi
Iyide ailede otizm olmayan insanlarin cocuklarinda da olabiliyorYani ailenizde varmi otizmi olan demek istiyor herhalde genetik yatkinlik.sulalede falan varmi.ama ben sanmiyorum ya
Otizm gerçekten cok karmaşık uçsuz bucaksız bir deniz gibi. Malesef ismine tepki vermeyen, konuşamayan her çocuga otizmli deniliyor. 4 yasinda bir ogrencim vardi. Otizm tanisiyla geldi ve benden egitim almaya başladi. Ayni zamanda kreşe gidiyordu. O kadar hizla ilerledi ki. Çocuga yanlis tanı konulmuş malesef. Bunu soylemek istememisler ve anneye otizm erken egitime başladiginiz icin kayboldu demisler. Otizm kaybolan bir hastalik degildir. Otizm zaten hastalik degildir. Ileri derecede iletisim problemidir. Ama asla kaybolmaz. Dedigim gibi cocuk iletisimsizlikten otizme benzeyen belirtiler gostermeye baslamiş. Surekli televizyon izleyen, iletisim kurulmayan,oyun oynanmayan ve akranlariyla bir arada bulunmayan cocuklar otizme cok benzeyen belirtiler sergilemeye baslar. Hiperaktivitede de otizme benzeyen belirtiler vardir. Hatta obsesif kompilsif bozuklukta otizme benzer.Çocugu cok iyi gozlemlemek ve sistematik olarak gelisip gelismedigini takip etmek gerekir.Hocam dediklerinizin hepsini yapiyor.zaten ilk dr.da otizm degil kesin dedi.ama atipik otizm olabilir dedi.bunuda sanirim kanat cirpma gibi yapmasina ve ellerine bakmasina bagladi.zaten diger hicbir belirti yok.bu sinirlenince kanat cirpma gecermiama tutulmuyo yani elinede baksa kanatta cirpsa seslenince bakiyor,baska biseye hemen ilgisi gecis yapiuor.hocam nolur tecrubelerinizi paylasin,siz onlarca otizmli atipik otizmli kardesimizle evladimizla gorusuyosunuz. @Kestanesekeriiim senin ilk evladinda otizm yokki canim.hic korkma
benim kizkm da 34 aylik. Kelime sayisi var bilir ama konusmaz. Cumle kurmaz. Anne incem anne oturttur anne kalk vs gibi iki kelimelik cümleler kuruyor biz de cok telaslandik hala da gecmedi cok agladim internetten okuduklarimdan sonra... Yanlış teshis koyarlar rapor verirler diye doktora da gitmedik çocuk doktoru 3.5 yasa kadar konusmamasi nornal dedi..Canimm hemen hemen ayni seyleri yasamisiz.biran once konussalarda kafamizlari kurtlari atsak.masallah senin oglun alismis.zaten hep evde oturup kafada kurmaktan oluyo bunlar.