Cocuguna konulan yanlis atipik otizm teshisi nedeniyle psikolojisi bozulan anneler varmi benim gibi?

A aysegul13 @Renklihatun canlar birde kızım uyusun diye sallıyorum kendi kendine konusuyor hayalinde sanki yaptıgı şeyleri canlandırıyor gibi mesela gündüz dondurma yapar bana oyuncaklardan yalar gibi yaparız onu yapıyo karsısında biri var gibi ona veriyor gülüyor bazen sinirlenip ağlıyor annecim kimse yok diyorum napıyon diyorum bazen yaptığının farkındaymış gibi gülüyo bana anne sus işareti yapıyo bazende beni duymuyo resmen devam ediyo bi müddet.böyle olan yada bu şekilde olanı duydunuzmu .aslında konuşması, arada hırçınlığı birde bunun dışında herşeyi normal. maşallah herşeyi anlıyor yapıyor ama kafama takılıyor yada benmi abartıyorum bilemedim. Pedagog psikiyatri dolu özele baktık yok bunlarıda anlatacaktım.
Canim hic korkma,cocuk hayali arkadas oyun yapmis kimsesizlikten.bende cok takinti yaptim ellerine bakiyor elleriyle hareketler yapiyor.psikiyatri psikiyatri doladik anlattim ya basta.valla dusunmekten yoruldum ve biktim bikac arkadasta yazmis ya varsay atipik otizm napicaksin,ilgi ve sevgi gostereceksin diye.dogru haklilar.cocuklarimizin neyi olursa olsun ilgi ve sevgi caresi.sen tv basina koyup yemek yapiyormussun ya aynen bende oyle yapiyordum.ne yapalim bizde insaniz.milletin cocugu tv basinda gozunu aciyo tv basinda kapatiyo.cayir cayirda konusuyo.madem yuzde yuz etkili onlar niye kobusuyo oda ayri konu.biz dr.a gittikten sonra acmiyoruz tv zaten oglene kadar kreste.sonra uykuydu yemekti vakit geciyor.bitek aksam 19.15te su elcilerine baktiriyoruz oda sirf esimle muhabbet edebilelim diye :)) tenefus diyoruz :) kimsemiz yok burada kres cokkk iyi oldu onunn icinde benim icinde.hic ortama girmediki cocuk nerde ne yapicagini bile bilmiyo.3yasina gelince kres bakmaya basla sen bak sana tavsiyem.

birde uzaklaşma aglarken iki adim kenarda bekle bilsin orda oldugunu ve hep tekrar et aglamakla her istediğin olmaz bizimde market sevdamiz var simdi ben su yolu buldum her gun girmiyorum ama arada girdik isteği birsey aldi diyelim tamam bur tane diyorum aglamaya baslarsa seç ya almicam yada bunu alirsin deyince artik anliyor ve ses kesiliyor tabi bunlar zamanla yerlesicek mesajim su oglum seni duyuyorum isteklerini onemsiyorum ama aglayip yerlere atman beni hic etkilemiyor emin ol zamanla cocuk bunu anliyor
Tamamdir bunu yapicam.evet uzaklasinca tehlikeli oluyo araba maraba geciyo.iki adim otesinde durucam anlastik :) alisskn artik ya sokaga ciktikmi girmek bilmiyor.sanada yazarim sonucu :)) gerci sana ozelden msj atcaktim acik degil herhalde yazilmiyor :KK43:

Canim hic korkma,cocuk hayali arkadas oyun yapmis kimsesizlikten.bende cok takinti yaptim ellerine bakiyor elleriyle hareketler yapiyor.psikiyatri psikiyatri doladik anlattim ya basta.valla dusunmekten yoruldum ve biktim bikac arkadasta yazmis ya varsay atipik otizm napicaksin,ilgi ve sevgi gostereceksin diye.dogru haklilar.cocuklarimizin neyi olursa olsun ilgi ve sevgi caresi.sen tv basina koyup yemek yapiyormussun ya aynen bende oyle yapiyordum.ne yapalim bizde insaniz.milletin cocugu tv basinda gozunu aciyo tv basinda kapatiyo.cayir cayirda konusuyo.madem yuzde yuz etkili onlar niye kobusuyo oda ayri konu.biz dr.a gittikten sonra acmiyoruz tv zaten oglene kadar kreste.sonra uykuydu yemekti vakit geciyor.bitek aksam 19.15te su elcilerine baktiriyoruz oda sirf esimle muhabbet edebilelim diye :)) tenefus diyoruz :) kimsemiz yok burada kres cokkk iyi oldu onunn icinde benim icinde.hic ortama girmediki cocuk nerde ne yapicagini bile bilmiyo.3yasina gelince kres bakmaya basla sen bak sana tavsiyem.
Doğru canım valla katılıyorum su yazdıklarına,evetya bende hep dediğin gibi TV çok izleyen çocukların hepsinde de konusmama gibi bı sorun görmüyorum aksine bazı çocuklara faydalı olduğunu görüyorum bişeyler öğreniyorlar yani bilemedim karışık durum konuşurlar inşallah canım .seninki ne durum da şuan önceki haliyle konuşmada vs.

Doğru canım valla katılıyorum su yazdıklarına,evetya bende hep dediğin gibi TV çok izleyen çocukların hepsinde de konusmama gibi bı sorun görmüyorum aksine bazı çocuklara faydalı olduğunu görüyorum bişeyler öğreniyorlar yani bilemedim karışık durum konuşurlar inşallah canım .seninki ne durum da şuan önceki haliyle konuşmada vs.
Benimki suan 37 aylik olucak yani konusma yok ama anlasiyoruz.kelime duzeyinde konusmasi daha :KK43: 100kelimesi vardir,iki kelimeli basit cumleleri var,anne kalk baba geldi vb.benim yegenlerim tv tablet basindan kalkmazdi,buyugu 3yasinda konustu kucugu 1,5-2 yasinda konustu.ikiside kardes ayni anne ayni ortam ama ikiside farkli oldu.ve ikiside tv ile buyudu.ablam hep trt cocuk izlet diyor cok faydali diyor.benim cocuklarim herseyo oradan ogrendi diyor.ama yinede acmiyoruz konusamiyo diye.konussa acarim vallahi :) benden iyi ogretir trt cocuk benim aklima gelmeyem seyleri ogretir.

Bu arada konusamiyo ama o yarim agziyla 10a kadar sayiyo,renkleri biliyo,ucgen kare daire yildiz kalp falan biliyo soyluyo.insallah konusurlar.benim simdi taktigim sey elleriyle arada oynamasi.allahim yarabbim ya

Kresteki cocuklari gorsen benden daha olgunlar sanki.bizimki yavrum napicagini bilmiyo.hele ilk gunler.ama simdi ben girmiyorum yaninda sinifada giriyomus etkinlikte yapiyolarmis.senin carende kres.3yasinda ver kesin.yada anaokuluna yasi tutunca ver.bari ortam gorsun cocuklar.

Maşallah canım bizimkinin o kadar bile yok kelimesi hele ikili yok ,anne gel değilde anne nel dıyo.anne dıyo işaretle gösteriyor al demiyor mesela.çocuktan çocuğa değişiyor demekki ben hep TRT çocuk izlettim konuşmasına etki etmedi mesela .

Maşallah canım bizimkinin o kadar bile yok kelimesi hele ikili yok ,anne gel değilde anne nel dıyo.anne dıyo işaretle gösteriyor al demiyor mesela.çocuktan çocuğa değişiyor demekki ben hep TRT çocuk izlettim konuşmasına etki etmedi mesela .
Senin oglun daha 28 aylik.dedim ya benim oglum 28 aylikken baba,mama,su diyodu sadece :KK43: acilir duzelirler insallah ya.benim oglum hala tekrar ediyo sorulara cevap vermeyi bilmiyo :KK43: mesela senin adin ne diyorum senin adin ne diyo.sadece bu ne dedigimde cevap veriyo mesela bu ne muz bu ne elma.bunada sukur.acilicaklar ya inaniyorum ben artik.sagolsun dostlar yazmis benimkide oyleydi falan diye

Kresteki cocuklari gorsen benden daha olgunlar sanki.bizimki yavrum napicagini bilmiyo.hele ilk gunler.ama simdi ben girmiyorum yaninda sinifada giriyomus etkinlikte yapiyolarmis.senin carende kres.3yasinda ver kesin.yada anaokuluna yasi tutunca ver.bari ortam gorsun cocuklar.
Masallah canım yavruna.Öyle yapayım canım evde ne kadar da ilgilensek yaşıtlarıyla olması daha iyi öğrenmesi acısından daha doğru aynı ortama girmeyince ne yapacağını bilmiyor . çocuklu ortama gırıncede dediğim olsun istiyor kıskanıyor herşeyi.kreş yakınımda yok 5 yasında anasınıfına alıyolar

Senin oglun daha 28 aylik.dedim ya benim oglum 28 aylikken baba,mama,su diyodu sadece :KK43: acilir duzelirler insallah ya.benim oglum hala tekrar ediyo sorulara cevap vermeyi bilmiyo :KK43: mesela senin adin ne diyorum senin adin ne diyo.sadece bu ne dedigimde cevap veriyo mesela bu ne muz bu ne elma.bunada sukur.acilicaklar ya inaniyorum ben artik.sagolsun dostlar yazmis benimkide oyleydi falan diye
Benimki kız canım valla konusmamanın kızı oğlu yok genelde oğlan çocukları geç konuşur derler ama benim kızım konuşmuyor. Valla canım söylediklerinde umut oluyor bana inşallah canım çok sağol ya.

Bu arada konusamiyo ama o yarim agziyla 10a kadar sayiyo,renkleri biliyo,ucgen kare daire yildiz kalp falan biliyo soyluyo.insallah konusurlar.benim simdi taktigim sey elleriyle arada oynamasi.allahim yarabbim ya
Elleriyle oynarken ilgisini başka yere baska seye çekmeye çalıştınmı canım demek istediğim ilgisi başka seye kayıyormu yoksa eliyle oynamaya devammı ediyor.

Masallah canım yavruna.Öyle yapayım canım evde ne kadar da ilgilensek yaşıtlarıyla olması daha iyi öğrenmesi acısından daha doğru aynı ortama girmeyince ne yapacağını bilmiyor . çocuklu ortama gırıncede dediğim olsun istiyor kıskanıyor herşeyi.kreş yakınımda yok 5 yasında anasınıfına alıyolar
Anaokulu 36 aydan itibaren aliyor.kayit donemi eylul o zaman 36 ayi dolmussa tamamdir.bizimki kasim dogumlu oldugu icin krese verdik mecbur
Ama bitliste kres ucuz yarim gun 400 tl

Benimki kız canım valla konusmamanın kızı oğlu yok genelde oğlan çocukları geç konuşur derler ama benim kızım konuşmuyor. Valla canım söylediklerinde umut oluyor bana inşallah canım çok sağol ya.
Kiz cabuk konusur derler ama bu sayfadada kizim gec konustu yazan oyle cokki sen kafana takma diger herseyi normalse nasilsa konusur.benim takildigim seyler vardi o yuzden kaygim.dr atipik olabilir diyince takinti yaptim.aslinda baska iki dr yok demesine ragmen.

Kiz cabuk konusur derler ama bu sayfadada kizim gec konustu yazan oyle cokki sen kafana takma diger herseyi normalse nasilsa konusur.benim takildigim seyler vardi o yuzden kaygim.dr atipik olabilir diyince takinti yaptim.aslinda baska iki dr yok demesine ragmen.
Yok deselerde takılıyo canım elimizde değil ama eliyle oynama konusunda başka şeylere ilgisinin kayması eliyle oynamayı bırakması ismi söylenince bakması falan cok güzel canım bence eliyle oynamasında da sıkıntılı bir durum yoktur ya arada kızımda oynar parmaklarını saymaya çalışır bilmiyorum belki normaldir ya bukadar biile gelişme olması çok çok iyi umut verici . yani şükür aslında burada bizim çocuklardan daha zor durum da olan çocuklar var komutları anlıyorlar en azından bunada şükür.

Yok deselerde takılıyo canım elimizde değil ama eliyle oynama konusunda başka şeylere ilgisinin kayması eliyle oynamayı bırakması ismi söylenince bakması falan cok güzel canım bence eliyle oynamasında da sıkıntılı bir durum yoktur ya arada kızımda oynar parmaklarını saymaya çalışır bilmiyorum belki normaldir ya bukadar biile gelişme olması çok çok iyi umut verici . yani şükür aslında burada bizim çocuklardan daha zor durum da olan çocuklar var komutları anlıyorlar en azından bunada şükür.
Diyorum ya takinti yaptim.herseyine takiyorum.yok eline bakti yok yan bakti yok guldu yok agladi.artik karar verdim elhamdilillah biseyi yok diyim kafami dagiticam baska biseyle

Diyorum ya takinti yaptim.herseyine takiyorum.yok eline bakti yok yan bakti yok guldu yok agladi.artik karar verdim elhamdilillah biseyi yok diyim kafami dagiticam baska biseyle
Yapabilirsek en iyisi canım öyle yapmaya çalışalım Rabbim yardımcımız olsun inşallah bu günleri de atlatıcaz .

Teşhisi genelde çocuk psikiyatrlari koyuyor.
Yine de araştırıp alternatif doktorlar deneyin,nöroloji dil gelişimci vs
Benim kardeşime 4 yaşında iken atipik otizim teşhisi kondu ,doğruydu da keza biz inanmak istemedik. Su an 9 yaşında ,sizinki küçük eğitimle arayi kapatabilirsiniz
Psikoloji bozulmasına değinirsek annem teşhis ilk konduğunda sürekli yürüyor ve ağlıyordu uzun bir süre hayatla ilişkisini kesti ama kendine geldi çünkü kardeşimin hepimize ihtiyacı vardi.
Eğitim ile azalır ,eğitim çok önemli.
Birde gaps diyetini araştırın.
Siz otizmin nedenini arastirmissinizdir neden oldugunu dusunuyorsunuz bi de genetik yatkinlik ne demek

Meraba benim kardesim otizmli. 5 yasina kadar hic konusmadi. Dediginix kadar bi konusma varsa otizm degildir diye dusundum. Ama tv telefotelefon tablet cok kullandiniz mi? Benim kardesim reklam ve klip izledigi icin hayal dunyasina gecmisti drumuz boyle soylemisti.
Suan 17 aylik kizim var. Akici pek konusmuyor. Asiri hareketli. Oturma emekleme falan geç oldu. Ama 13 aylik yurudu. İsin garip yani dedigi kelimeleri demez oluyor ama farkli beni sasirtan seylerde yapiyor. Bende suphelendim sssuphelendim sonucta ailemde de oldugu icin... 2 yastan once teshis konamaz dediler. Siz krese birkac ay daha devam edin. Sosyallesme durumuna goz atin. Otizmli cocuklar sosyal aktivitelere katilmaz, yalniz oynamaktan hoslanir. Saatlerce tek biseyle oynayabilir
Otizmin nedeni sizce ne yani doktorlar genetik yatkinlik diyorlar genetik yatkinlik ne demek ya ikinci bebegi cok istiyorum ama korkuyorum

X