Cocuguna konulan yanlis atipik otizm teshisi nedeniyle psikolojisi bozulan anneler varmi benim gibi?

Merhaba. Öncelikle kaygilarinizi bir ustunuzden atin. Genetik yatkinlim derken ailede var diye ya da tekrar olacak diye bir ifade degil bu. Tamamen bebegin olusumu sirasinda olan bir anormallikten dolayi cocukta norolijik olarak olusan bir bozukluk. Şu an bunun neden oldugu hala arastiriliyor. Benim otizmli ogrencilerimin hepsinin kardeşleri normal iletisim kurabilen cocuklardi. Bir ogretmen arkadasimin ikizleri var biri otizmli biri normal gelisim gosteren bir cocuk. Hamilelik oncesinde ve hamilelik sirasinda folik asit kullanimi işte bu yuzden onemli. Yapilan arastirmalarda folik asit kullaniminin cocukta kafatasi anormallikleri olusumunu ve otizm riskini azalttigi gorulmustur. Sitresten uzak durun. Beslenmenize dikkat edin. Eksik olan vitaminlerinizi mutlaka takviye ile normallestirin.

İstedigini isaret parmagiyla gösterir adini bilirse soyler. Goz temasi var. Kizim kumandayi ver dersem verir. Hadi bardagi şuraya koy dersem koyar. Ama konusma cümle kurma yok basit birkac cumleden baska. Uykusuz geceler geçirdim Rabbim evlatlarimizla sınamasin.. Konussunlar akilli saglikli olsunlar inşaallah

Sizin cocugunuzda atipik otizm bile yok. Sadece geç konuşacak. Boşuna kendinizi üzmeyin.

Sizin cocugunuzda atipik otizm bile yok. Sadece geç konuşacak. Boşuna kendinizi üzmeyin.
hocam ben de sizden benim cocugum icin yorum isteyecektim. Tesekkur ederim. Anne oturttur anne incem anne kalk gibi cumleler kuruyor. Dedigimizi anlar. Bebegine yemek yedirir.onunla konusur. Ama akici cumle kurmasi yok malesef. Biz de korktuk internetten cok video izledim. Bazisi korkuttu bazısı iyi geldi. Otizm cok ucsuz bucaksiz dediginiz gibi.. Kimi cocuk tam otizmli malesef cocuklar ileri derecede belirti gösteriyor kimisi cok.hafif ama o da otizm raporu aliyor.. Karisik bir durum Rabbim bu durumdan muzdarip olanlara yardim etsin inşaallah

bir de hocam hala tuvalete alistiramadim cunku buyuk tuvaletini yapinca bana bazen der bazen demez bizle yasit olup da hala bez baglayan kimse yok etrafta.. Yani bunun icin de biz şüphelendik.

Ya gercekten her cocuk farkli,oglhm 37 aylik olucak evet hervgecen gun kelimeleri artiyor,dedigin gibi anne kalk baba gel vs konusuyor ,biliyor herseyi.al bunu cope at derim atar,sacini tara derim tarar,ayini salla derim sallar,ona kadar sayar,renkleri bilir.ama konusmuyor.yani digerleri gibi konusmuyor.iste sorunumuz da bu galiba.kiyas yapmak.mesela senle komsu olsaydik hiiic umursamazdik ikiside ayni derdik.demekki boyleside var derdik.sen de dr.a gitsen eger sorun sadece konusmamaysa diyecekleri sey,yazacaklari recete kres :) panik yapma sende ben gibi kafaya takanlardansin anladim gelisme olursa lutfen sende yaz :)

Kendimi gordum :)

Hocam dedigim belirtiler disinda herseyi normal.kreste arkadas bile edinmis.oyun kurar kovalamac saklambac.isteklerini bi sekilde anlatmaya calisir.o eli kolu olayi beni cokertiyor ama zamanla kaybilacagina inaniyorum.sizinde dediginiz gibi yanlis tani kurbani olmasin cocugum.recetemiz simdilik kres.insallah ise yarar

evet kesinlike komsu olsak takmazdik iyi gelirdi bize galiba. Cok taktim cok uzuldum günlerim zehir oldu. Kiyaslama var malesef cok üzücü ama var o cocuklar anliyor konusiyor benim kizim konusmuyor anlamaz diye belkide tuvalet egitimini geciktirdim siz alistiysaniz bana umut olur bu cunki benzer durumdayiz

bir de hocam hala tuvalete alistiramadim cunku buyuk tuvaletini yapinca bana bazen der bazen demez bizle yasit olup da hala bez baglayan kimse yok etrafta.. Yani bunun icin de biz şüphelendik.
Cocugunuz kac yasinda? Tuvalet egitimi 3 yasa kadar uzayabilir. 4 u gectiyse sikinti. Daha kaslari gelismeden cok erken basladiysaniz egitime uzayabilir. Ya da tutarli olmak lazim. Gunduz bez baglamayip,gece bagladiysaniz da cocuk da tuvaletini tutarsiz sekilde soyluyor.

Cocuk hazir olmadan egitime baslamak sureci uzatabiliyor. Tuvalet egitimine baslamak icin kaslarinin tam olarak gelismesi lazim bu da en azindan 2 yasini doldurmasi demek. Nadiren bazi cocuklarin kaslari 18. ayda hazir olmuş oluyor. Ifade edici dil becerisinin gelismis olmasi lazim.Hic konusamayan ya da kendi ihtiyaclarini ifade etmeye baslamamis bir cocuga tuvalet egitimi vermeye calismak yanlis ve anlamsizdir.

Ahhh tuvalet egitimi..ben ikibucuk yasinda alistirdim ve hic alismayacak sandim.heryere tuvaletini yapti heryere.hatta vazgecmeyi dusundum.tuvalete oturtup basinda bekliyorz bir saat sarkilar turkuler alkislar yok yapmiyor.indiriyorum tuvalette gidip yapiyor biyere :) ama bu sadece iki gun surdu.iki gun sonra alisti birdahada altina yapmadi.uyurken haric tabi uyurken hala saat kurup kaldiriyorum.uc saatte bir.ama gunduz cok sukur halloldu.ilk 3gun tuvalet oldu meskenimiz.inan senin kizinda alisicak sadece sabir gostermen gerekiyor.

kizim 34 aylik hocam aslinda ugrassam alisir gibime geliyor

siz kac aylikken alistiniz aysegul hanim tuvalete
2.5 yasta hatta 31 32aylikti alistirdigimda. sen sakın milletin bir buçuk yaşında Alıştırdım demesine bakmaa.ideal yas 2.5 yas ve ustu.kolay alisiyo cocuklar.yoksa iki ay ugrasan var sif kucuk yasta alistircam diye.senin kizin gec kalmamis gayet ideal yasi.yarin bezi cikar bismillah de ve basla.uc gunde alisicak goruceksin.yeterki sabirli ol ve bidaha asla beze donme.

Benim yegenimde 3 yaşında az konuşuyordu ama maşallah zehir gibiydi . Bizim söyle bi sıkıntımız vardı . Kabizlik sorunumuz vardı. Dr önce beslenmeyi düzeltti sonra bagirsakda yirtik varmış çok az onu düzeltti çocuk konuşmaya başladı . Paketlenmis gıdalar cips çikolata vs vs bunlar bağırsaklar dan beynine gidiyomus bu sebeple konuşma geriliği oluyor dedi Dr . Çocuk tedaviden sonra bayagi toparladı , cümle kuramiyodu o derece . Çok şükür su an sorun yok .

tamam aysegul hanim Allah razi olsun bana moral oldunuz açtığınız konu bana ve bir cok anneye umut oldu. Cok arastidim cok sordum facede de. Gercekten teşekkürler hepinize

Kac yasinda konusmaya basladi peki teyzesi.paketli gidalar vermiyorum mumkun mertebe

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…