ayseguk hanim bir sey soracagim. Çocuğunuz az konustugu icin tuvaletinin geldigini nasil soyledi peki yani nasil oldu alismasi.?Sendende allah razi olsun.buradan gelismeleri yazalim insallah guzel haberler veririz birbirimize :)
Canim valla tek tuk kelimeleri vardi zaten,biz cis cis cisss diye habire soyledik oda cisi gelince cis dedi.mesela senin kizininda kelimeli var ya,sende cis diyceksin surekli,cis varmi cis geldimi.10 dakkada bir cis diyip tuvalete oturtcaksin.tabi tuvalete yapmiycak ilk etapta.ben 15 20 dakka hattavyarim saat oturtuyodum gidip kalkinca gidip odada falan yapiyodu cisini bende aaaa cis yaptin falan diyodum zaten bacaklarindan bisey akinca egilip bakiyolar bi korku oluyo :))ayseguk hanim bir sey soracagim. Çocuğunuz az konustugu icin tuvaletinin geldigini nasil soyledi peki yani nasil oldu alismasi.?
Annemde oyle diyor ilerde susturamazsin hic sorun yok diyor.bazen buyuklerin lafini dinlemek lazim :) ah o senin cevrendekilerden bir iki tanede benim cevremde olsaydi yaTanıdığım bir kac aile oldu ayni sorunu yaşayan... Tabiki doktor gözetiminde olsun ama sahit oldugum kadari ile
çocuklar bazen cok gec konuşabiliyor içini ferah tut derim ben simdi susturamiyorlar konusmayan çocukları...
Kelime kelime konusuyodu Cümle kuramiyodu 3 yasina Girecek 1 ay sonra . Paketli gidalar kesildi tedavi oldu 2 ya da 3 ay sonra düzeldi çok şükür . Direk biz bagirsak ve beslenmeye bağladık .Kac yasinda konusmaya basladi peki teyzesi.paketli gidalar vermiyorum mumkun mertebe
Amacım sizi evhamlandırmak değil ne olur beni yanlış anlamayın bende otizimin ne olduğunu bilmiyordum taki oğlum soğuk algınlığı geçirmişti ve hastanenin acil servise götürmüştüm oğlumun oradaki doktor 2.5 yaşında otistik olabilir dedi konuşmadığı için başımdan aşağı kaynar sular döküldü hatta doktora ilk başta ne küfürler ettim içimden şimdi ise iyiki karşıma çıkmış diyorum oğlumu uçurumun kenarından döndürdüler çünkü onlar olmasa otizim hakkında hiç bir şey bilmiyordum ve çok geç kalmış olabilir gereken eğitimi almamış ilerisi için hem oğlum hemde biz için Çok geç kalmış olabilirdik .Neyse Sonra içime düşen bu şüphe yüzünden otizim konusunda uzman profesöre götürdüm ve oğlumun atipik otistik aslında otizimle alakası yok yani adı öyle Yaygın Gelişim Bozukluğu aslında adı zamanında yapması gereken şeyleri eğer çocuk yapmıyorsa konuşma, söylenileni yapmama veya geç yapıyorsa ve bizim anlayamadığımız ama onların anladığı diğer çocuklara nazaran farklı davranışları yapan çocuklara bu teşhisi koyuluyor. kulaktan dolma şeylerle yada İnternet den okuduğunuz şeyler güvenmeyin ben onların hepsini okudum yanlış yönlendiriyor çünkü. Bulunduğunuz bölgede lütfen iyi araştırın ve otizim konusunda uzman bir doktora götürün her doktor bu konuda teşhis koyamaz sakın beni yanlış anlamayın beni. ben nasıl zamanında oğlumun erkenden eğitim alması sayesinde tek başına bir birey olmayı öğretebildim geç kalmamak adına nacizane tavsiyem dir sizePembisbrc keske cevap verseniz bu hareketlerle oglumun atipik olma ihtimali varmi yani bazn donuyor bazn cekmece acip kapatiyor ama bir dakika bile degil bazn cekmeceyi araba gibi yapiyor gozunu kaydirmasi gecti ya siz boyle soyleyince uzuldum doktor otizmi unut dedi ama uclu hatta dortlu kelimler basladi sicak soguk anlamini biliyor gerileme hic yasamadik kalemi cok guzel tutuyor20 dakika sonra yabancilara alisiyor cocuklarla iletisimi de guzel duygulari anliyor isaret parmagini 11 aylikken kullandi ayin 27 sinde 26 aylik olacak ben kelimesini dogru kullaniyor ben bise yaparlen elini kendine tutarak ben ben diyor yani ben yapacam demek istiyor ne olur cevap ver
Canim senin oglun daha 26 aylik 3 4 kelimeli cumlelere gecmis.otizm olsa boyle konusurmu hic sanmiyorum.zaten konusamiyo diye cogu aile goturuyo dr.a.uzme sen kendini bu kadar o garip hareketlerin hepsi zamanla yok oluyor.yada bidaha bi dr.a gotur icin rahat etsin yok diycek bak gorPembisbrc keske cevap verseniz bu hareketlerle oglumun atipik olma ihtimali varmi yani bazn donuyor bazn cekmece acip kapatiyor ama bir dakika bile degil bazn cekmeceyi araba gibi yapiyor gozunu kaydirmasi gecti ya siz boyle soyleyince uzuldum doktor otizmi unut dedi ama uclu hatta dortlu kelimler basladi sicak soguk anlamini biliyor gerileme hic yasamadik kalemi cok guzel tutuyor20 dakika sonra yabancilara alisiyor cocuklarla iletisimi de guzel duygulari anliyor isaret parmagini 11 aylikken kullandi ayin 27 sinde 26 aylik olacak ben kelimesini dogru kullaniyor ben bise yaparlen elini kendine tutarak ben ben diyor yani ben yapacam demek istiyor ne olur cevap ver
Canim simdi kac yasinda evladin.sirf konusamiyor diyemi atipik otizm teshisi aldi.bize dr otizm yok dedi gerci ama suphesi icimde kaldiAmacım sizi evhamlandırmak değil ne olur beni yanlış anlamayın bende otizimin ne olduğunu bilmiyordum taki oğlum soğuk algınlığı geçirmişti ve hastanenin acil servise götürmüştüm oğlumun oradaki doktor 2.5 yaşında otistik olabilir dedi konuşmadığı için başımdan aşağı kaynar sular döküldü hatta doktora ilk başta ne küfürler ettim içimden şimdi ise iyiki karşıma çıkmış diyorum oğlumu uçurumun kenarından döndürdüler çünkü onlar olmasa otizim hakkında hiç bir şey bilmiyordum ve çok geç kalmış olabilir gereken eğitimi almamış ilerisi için hem oğlum hemde biz için Çok geç kalmış olabilirdik .Neyse Sonra içime düşen bu şüphe yüzünden otizim konusunda uzman profesöre götürdüm ve oğlumun atipik otistik aslında otizimle alakası yok yani adı öyle Yaygın Gelişim Bozukluğu aslında adı zamanında yapması gereken şeyleri eğer çocuk yapmıyorsa konuşma, söylenileni yapmama veya geç yapıyorsa ve bizim anlayamadığımız ama onların anladığı diğer çocuklara nazaran farklı davranışları yapan çocuklara bu teşhisi koyuluyor. kulaktan dolma şeylerle yada İnternet den okuduğunuz şeyler güvenmeyin ben onların hepsini okudum yanlış yönlendiriyor çünkü. Bulunduğunuz bölgede lütfen iyi araştırın ve otizim konusunda uzman bir doktora götürün her doktor bu konuda teşhis koyamaz sakın beni yanlış anlamayın beni. ben nasıl zamanında oğlumun erkenden eğitim alması sayesinde tek başına bir birey olmayı öğretebildim geç kalmamak adına nacizane tavsiyem dir size
Simdi 4yasina gelmis nasil acildi konusmasi birdenbiremi.bugun usenmedimbsaydim 150ye yakin kelimesi var unuttukarimda olabilir.150 diyim.asiri hareketli sizinki duruldumuvalla benim oğlumda 3yaşındayken sizinki kadar konuşuyordu ve aşırı hareketliydi ama böyle bi ihtimal aklıma hiç gelmedi.eğer sırf bu yüzdense gereksiz evham yapmışsınız.ben de üç yaşında başlamışım konuşmaya,ailede hala alay konusuyumdur,bana çekmiş herhalde dedim.gerçi bizimki 20aylıkken bezi bıraktı konuşmamasına rağmen.bu tarz şeyler de onda bi sorun olmadığını düşündürttü.şimdi martta 4olacak şu 6aydır çok ilerledi konuşması sıkıntı yapmayın genetiktir.çocuğunuzu gözlemlemekten vazgeçin ister istemez onda bi baskı kurabilirsiniz.
ben 3defa psikiyatriste goturdum 3 ude yok dedi bi daha gotureyim o zaman ama oglumun gelisimi hic geri kalmadi yani komut alma anlama mesela hayvanlari 22 aylikken bir defada ogrendi citadan gergedana kadar organlaeini 13 aylikken hafizasida gayet kuvvetli suan renkleri biliyor dokuz haric 10 kadar sayiyor 3 lu kelime 22 aylikken basladi sadece o hateketleri vardi o da suan yapmiyor ama bazn cekmeceyi acip kapatiyor sizi cok iyi anliyorum bana gec kalmamak adina soylediniz tesekkur ederimAmacım sizi evhamlandırmak değil ne olur beni yanlış anlamayın bende otizimin ne olduğunu bilmiyordum taki oğlum soğuk algınlığı geçirmişti ve hastanenin acil servise götürmüştüm oğlumun oradaki doktor 2.5 yaşında otistik olabilir dedi konuşmadığı için başımdan aşağı kaynar sular döküldü hatta doktora ilk başta ne küfürler ettim içimden şimdi ise iyiki karşıma çıkmış diyorum oğlumu uçurumun kenarından döndürdüler çünkü onlar olmasa otizim hakkında hiç bir şey bilmiyordum ve çok geç kalmış olabilir gereken eğitimi almamış ilerisi için hem oğlum hemde biz için Çok geç kalmış olabilirdik .Neyse Sonra içime düşen bu şüphe yüzünden otizim konusunda uzman profesöre götürdüm ve oğlumun atipik otistik aslında otizimle alakası yok yani adı öyle Yaygın Gelişim Bozukluğu aslında adı zamanında yapması gereken şeyleri eğer çocuk yapmıyorsa konuşma, söylenileni yapmama veya geç yapıyorsa ve bizim anlayamadığımız ama onların anladığı diğer çocuklara nazaran farklı davranışları yapan çocuklara bu teşhisi koyuluyor. kulaktan dolma şeylerle yada İnternet den okuduğunuz şeyler güvenmeyin ben onların hepsini okudum yanlış yönlendiriyor çünkü. Bulunduğunuz bölgede lütfen iyi araştırın ve otizim konusunda uzman bir doktora götürün her doktor bu konuda teşhis koyamaz sakın beni yanlış anlamayın beni. ben nasıl zamanında oğlumun erkenden eğitim alması sayesinde tek başına bir birey olmayı öğretebildim geç kalmamak adına nacizane tavsiyem dir size
Evt bidaha goturecm aynen bi kotu oldum zaten ikinci bebekte olur diye korkuyordum simdi boyle dusununce oglumdan korkmaya basladimCanim senin oglun daha 26 aylik 3 4 kelimeli cumlelere gecmis.otizm olsa boyle konusurmu hic sanmiyorum.zaten konusamiyo diye cogu aile goturuyo dr.a.uzme sen kendini bu kadar o garip hareketlerin hepsi zamanla yok oluyor.yada bidaha bi dr.a gotur icin rahat etsin yok diycek bak gor
Insanlarin olumsuz konusmalarina kulak asma bence, insan var insani göğe çıkarır, insan var insanı dibe batirir... Çocuktan önce kendimizi iyi hissedip motive etmemiz gerekiyor çocuklarin gelisimi ve psikolojisi için cok onemli...Annemde oyle diyor ilerde susturamazsin hic sorun yok diyor.bazen buyuklerin lafini dinlemek lazim :) ah o senin cevrendekilerden bir iki tanede benim cevremde olsaydi ya
konuşması birden olmadı hergeçen gün bizi şaşırtan kelimeler söyleyerek gün be gün arttı.şimdi herşeyi konuşuyor ama telafuz sorunu var her harfi düzgün çıkaramıyor.Simdi 4yasina gelmis nasil acildi konusmasi birdenbiremi.bugun usenmedimbsaydim 150ye yakin kelimesi var unuttukarimda olabilir.150 diyim.asiri hareketli sizinki duruldumu
Peki hocam size oglumdan biraz bahsetmek istiyorum ardanin isaret parmagini kullanma dil gelisimi taklit falan hepsi normal gelisti ismine her defasinada cevap verir soru cevap komut alma var sadece arada kulagina vuruyordu ve gozunu kaydiriyordu bazen de gozunu kaydirarak donuyordu onun disinda insanlara karsi utangac ama bi 20 dakika sonra alisir doktora goturdum pskiyatrist bu cocukta otizm yokkk dedi iki farkli psikiuayristte oyle dedi.suan o hareketleri yapmiyor yasitlarina sarilabiliyor bazn ya da vuruyor sac cekiyor doktor buna da bormal dedi elektirik supurgesini acip kapatiyordu buna da normal dediler cocuk merak ediyor bu nirmal gelisim gosyeren xocuklarda da oluyor dedi cekmece acip kapatiyor bazn ama oyle saatlerce degil bizim goturdugumuz doktorlar cokmu iyimser ben anlamadim yasitlariyla paralel oyun oynayabiliyor sizce oglumu bi daha doktora goturmelimiyimMerhaba. Öncelikle kaygilarinizi bir ustunuzden atin. Genetik yatkinlim derken ailede var diye ya da tekrar olacak diye bir ifade degil bu. Tamamen bebegin olusumu sirasinda olan bir anormallikten dolayi cocukta norolijik olarak olusan bir bozukluk. Şu an bunun neden oldugu hala arastiriliyor. Benim otizmli ogrencilerimin hepsinin kardeşleri normal iletisim kurabilen cocuklardi. Bir ogretmen arkadasimin ikizleri var biri otizmli biri normal gelisim gosteren bir cocuk. Hamilelik oncesinde ve hamilelik sirasinda folik asit kullanimi işte bu yuzden onemli. Yapilan arastirmalarda folik asit kullaniminin cocukta kafatasi anormallikleri olusumunu ve otizm riskini azalttigi gorulmustur. Sitresten uzak durun. Beslenmenize dikkat edin. Eksik olan vitaminlerinizi mutlaka takviye ile normallestirin.
Merhaba. Bence doktorlar iyimser degil,siz cocugunuzu cok fazla inceliyorsunuz. Saydiginiz hicbir ozellik otizm belirtisi degil .Her cocukta olan ,olabilecek normal davranislar. Ara ara cocuklarda tik gibi takintili davranislar olabilir.Bunu cocugun dikkatini onu yaptigi sirada baska bir yone cekerek sondurebilirsiniz. Cekmece acip kapatmasi ise bu yaslarda olan olagan bir davranis olan keşfetme isteginden gelen bir merak giderme hareketi. Cocuguuzu incelemeyi birakin bence. Bu size ve cocugunuza zarar verir. Cocugunuzun gelisimini takip edin tabiki bu cok guzel ama kaygiya dayali bu her hareketinden bir anlam cikarmaktan vazgecin. Yazdiklarinizdan ben de cocugunuzun otizmli oldugunu kesinlikle dusunmuyorum.Peki hocam size oglumdan biraz bahsetmek istiyorum ardanin isaret parmagini kullanma dil gelisimi taklit falan hepsi normal gelisti ismine her defasinada cevap verir soru cevap komut alma var sadece arada kulagina vuruyordu ve gozunu kaydiriyordu bazen de gozunu kaydirarak donuyordu onun disinda insanlara karsi utangac ama bi 20 dakika sonra alisir doktora goturdum pskiyatrist bu cocukta otizm yokkk dedi iki farkli psikiuayristte oyle dedi.suan o hareketleri yapmiyor yasitlarina sarilabiliyor bazn ya da vuruyor sac cekiyor doktor buna da bormal dedi elektirik supurgesini acip kapatiyordu buna da normal dediler cocuk merak ediyor bu nirmal gelisim gosyeren xocuklarda da oluyor dedi cekmece acip kapatiyor bazn ama oyle saatlerce degil bizim goturdugumuz doktorlar cokmu iyimser ben anlamadim yasitlariyla paralel oyun oynayabiliyor sizce oglumu bi daha doktora goturmelimiyim
Suan cok iyi hissettim cok sagolun cok cok rahatladim bu son daha da bakmayacam otizme benimde ilk is terapi gormek olacakMerhaba. Bence doktorlar iyimser degil,siz cocugunuzu cok fazla inceliyorsunuz. Saydiginiz hicbir ozellik otizm belirtisi degil .Her cocukta olan ,olabilecek normal davranislar. Ara ara cocuklarda tik gibi takintili davranislar olabilir.Bunu cocugun dikkatini onu yaptigi sirada baska bir yone cekerek sondurebilirsiniz. Cekmece acip kapatmasi ise bu yaslarda olan olagan bir davranis olan keşfetme isteginden gelen bir merak giderme hareketi. Cocuguuzu incelemeyi birakin bence. Bu size ve cocugunuza zarar verir. Cocugunuzun gelisimini takip edin tabiki bu cok guzel ama kaygiya dayali bu her hareketinden bir anlam cikarmaktan vazgecin. Yazdiklarinizdan ben de cocugunuzun otizmli oldugunu kesinlikle dusunmuyorum.
Bir donem benim oglumda gozunu kaydirarak yana bakmaya calisiyodu bi muddet sonra bitti o hareketi.biz bi takmisiz ya her hareketinden nem kapiyoruz.ama artik yapmayalim ya biz zarar goruyoruz farkindamisinPeki hocam size oglumdan biraz bahsetmek istiyorum ardanin isaret parmagini kullanma dil gelisimi taklit falan hepsi normal gelisti ismine her defasinada cevap verir soru cevap komut alma var sadece arada kulagina vuruyordu ve gozunu kaydiriyordu bazen de gozunu kaydirarak donuyordu onun disinda insanlara karsi utangac ama bi 20 dakika sonra alisir doktora goturdum pskiyatrist bu cocukta otizm yokkk dedi iki farkli psikiuayristte oyle dedi.suan o hareketleri yapmiyor yasitlarina sarilabiliyor bazn ya da vuruyor sac cekiyor doktor buna da bormal dedi elektirik supurgesini acip kapatiyordu buna da normal dediler cocuk merak ediyor bu nirmal gelisim gosyeren xocuklarda da oluyor dedi cekmece acip kapatiyor bazn ama oyle saatlerce degil bizim goturdugumuz doktorlar cokmu iyimser ben anlamadim yasitlariyla paralel oyun oynayabiliyor sizce oglumu bi daha doktora goturmelimiyim
Hocam cok tesekkurler bizleri burada bilgilendirdiniz :) sizin evladiniz varsa allah size bagislasin :) evlat olunca baska oluyormus,herseyini inceliyor insan.bide en buyuk hata kiyas yapmak.benim oglumvskmdi 37 aylik oldu dedim ya 150 kelimesi var iki kelimeli cumleleri vsr,cok sosyal coluk cocuk buyuk kucuk cok sever :) hatta psikiyatriye goturdum doktora bile abiii diyip kosup sarildi :) atipik otizm dedikleri seyde bunlari yaparmi.gerci dr yok dedi ama dedigim gibi kizinca kanat cirpma yapiyo.simdiki suphemde o olduMerhaba. Bence doktorlar iyimser degil,siz cocugunuzu cok fazla inceliyorsunuz. Saydiginiz hicbir ozellik otizm belirtisi degil .Her cocukta olan ,olabilecek normal davranislar. Ara ara cocuklarda tik gibi takintili davranislar olabilir.Bunu cocugun dikkatini onu yaptigi sirada baska bir yone cekerek sondurebilirsiniz. Cekmece acip kapatmasi ise bu yaslarda olan olagan bir davranis olan keşfetme isteginden gelen bir merak giderme hareketi. Cocuguuzu incelemeyi birakin bence. Bu size ve cocugunuza zarar verir. Cocugunuzun gelisimini takip edin tabiki bu cok guzel ama kaygiya dayali bu her hareketinden bir anlam cikarmaktan vazgecin. Yazdiklarinizdan ben de cocugunuzun otizmli oldugunu kesinlikle dusunmuyorum.