İyi de olabilir gelişimini gözleyelim demiş. Ne var ki bunda. Teşhiş koymamış, tedavi önermemiş. Gelişimi açısından kreş tavsiye etmiş. Gerçekten dil gelişimi için kreş etkili.Kizlar mehaba,34 aylik konusamayan (15-20 kelimesi olan) oglumu çocuk psikiyatri bölümüne götürdüm oğlum çok aktif bir çocuktur yeni girdiği ortamda her şeyi karıştırmaktan hoşlanır bu sebeple doktora pek dikkat vermedi,Doktor 5 dakika görme ile atipik otizm olabilir kreşe götürün Bir ay sonra getirin Tekrar bakalım dedi..dunya basima yikildi.. Ben de Çorlu'da başka bir psikiyatri ye daha götürdüm orada 2 psikiyatri doktoru gördü ve otizm yok şüphelenmiyoruz dediler.simdi ne yapacagimi sasirdim.icimden bir turlu atamiyorum,cocugu goz hapsine aldim her hareketi batiyor.sanirim psikolojim bozuldu.benimle ayni durumda olan varmi,lutfen cevap yazin.
Degerlendirdi oda kresi onerdiÇocuğunuzu bir de çocuk gelişimci değerlendirsin.
Her cocuk ayni zamanda konusmaz. Bazilari gec konusurKonusamiyor ya ondan goturdum bende.asiri hareketli ve istedigi olmayinca kendini yerlere atar.ellerine bakiyor arada,ne bileyim istedigi olmayinca hayir anlaminda kanat cirpma dedikleri seyi yapiyor sanirim.ama hareketleri hep degisiyor yani bir hafta bisey yapsa bi bakiyorum gecmis kendiliginden.dedim ya kafaya takiyorum batiyor bana hersey
Belli buyuk kriterler uymuyor cok sukur goz temasi var,komut aliyor,adina bakiyor,cok sosyal.Belli başlı bikaç dikkat etmeniz gereken şeyler var.
Eğer onlarda sorum yoksa bence evham yapmayın.
İsmine seslendiğinizde bakmaması gibi gibi....(internette detaylı bulabilirsinz)
Kesinlikle katiliyorum.kafamdan atamiyorum durduk yere aklima geliyor.inanin ilk doktor olabilir dedi otekiler yok derse unutucam rahatliycam diuordum ama yok maalesef takiyorumBen de çok pimpirikli bir anneyim bircok anne gibi, ama su icinizdeki suphelerin sebebi çocuğunuz degil kendi ruh sagliginiz. Biraz rahatlamaya çalışın, kres olumlu, kelime öğrenme olumlu... Her sey olumlu gidiyor madem bekleyin 4 yasindan sonra net belli olur.
Konusma 3yasindan sonra birdenmi olduBazı çocuklar geç konuşur, benim kuzenim de 3 yaşına kadar konuşmadı, şimdi de susturamıyoruz.
Kendiniz icin bir piskologdan terapi alin belki birkac sesans iyi gelebilir?Kesinlikle katiliyorum.kafamdan atamiyorum durduk yere aklima geliyor.inanin ilk doktor olabilir dedi otekiler yok derse unutucam rahatliycam diuordum ama yok maalesef takiyorum
Daha ne yapsın çocuk?Belli buyuk kriterler uymuyor cok sukur goz temasi var,komut aliyor,adina bakiyor,cok sosyal.