Cocuguna konulan yanlis atipik otizm teshisi nedeniyle psikolojisi bozulan anneler varmi benim gibi?

A

Canim atipik otizmlilerin ilerde ozel egitimle duzelme durumu var biliyorsun dr.lar demisatir bunu evlatla sinanmak cok zor anliyorum,benim ablamin oglu agir otizm ne sp hastasi o yuzden bende oglumda olabilirmi diye takinti yaptim oysa cocukta birsey yokmus dr.lar oyle dedi.konusmasi problemli yavas yavas aciliyor oda.demem o ki her hareketini gozlemler cocugu goz hapsine alirsan sen kafayi yersin,cocuk bununla duzelmiyor inan bana.sen zaten egitim aldiriyorsun masallah ilgilisin.evladinda sifa bulacaktir.
Evet biliyorum düzelme ihtimalleri yüksek. Dönen eşyalara ilgisi 2 yaşındayken başladı. Bizim çocuk doktorumuz, bu kış götürdüğümüz 3 ayrı çocuk doktoru ve 1 göz doktoruna bizzat sordum ama el kol hareketleri yoktu konuşmada ekolali ve zamir karıştırma vb yoktu ama tv fazla izledi ve bu süreçte hep dışardan yedi( köfte ve iskender) hiç çikolata ve abur cubur vermemişken oldu.

Bu arada çamaşır makinesi, ışıklar, klimalar ve pervaneler hakkında konuşuyor hep ve ben artık çamaşır makinesini o uyurken çalıştırıyorum.

Bu arada çamaşır makinesi, ışıklar, klimalar ve pervaneler hakkında konuşuyor hep ve ben artık çamaşır makinesini o uyurken çalıştırıyorum.
Canim anladigim kadariyla konusmasi masallah var.o konuda sanslisin.insallah duzelir egitime ve bol bol sevgiye devam.allah evlatla sinamasin cok zor.

Evet biliyorum düzelme ihtimalleri yüksek. Dönen eşyalara ilgisi 2 yaşındayken başladı. Bizim çocuk doktorumuz, bu kış götürdüğümüz 3 ayrı çocuk doktoru ve 1 göz doktoruna bizzat sordum ama el kol hareketleri yoktu konuşmada ekolali ve zamir karıştırma vb yoktu ama tv fazla izledi ve bu süreçte hep dışardan yedi( köfte ve iskender) hiç çikolata ve abur cubur vermemişken oldu.
Tv falan hikaye,nice tanidigim cocuk var tv basindan kalkmiyor hic biseyleride yok.tamam cok izletmemek lazim o ayri.aburcubur hicbir cocuk yemesin zaten.ama kendini uzme cok tv izledi disardan yedi ondanmi acaba deme.insallah duzelecek,inan 3ay bile cocuklarda fatk ediyor.egitime devam

Sayıları sayan, hatta okuyan atipikler bile varmış. Doktor bunlar normal değil dedi. Ben 1 ay önce götürdüğümde el kol hareketlerinden kendine gelemiyordu. 2 psikiyatri uzmanı 1 psikolog ve 4 özel eğitim uzmanı gördü bu çocuğu. Dönen her nesneye takıntısı var, ikide bir gittiği yerde ışıkları veya kapıları açar kapatır. Arabalarıyla vs ile oynamaz sadece elinde tutar veya parmaklarıyla tıkır tıkır ses çıkartır. Salıncağa binmez. Aklıma gelenler bunlar. Ben de çok yerden çocuk topladım İnan. Hala dışarda korkuyorum yine tutturup yerlere yatacak mı diye.
İyi geceler siz bu yazıyı yazalı iki sene olmuş benim oğlumda şu an 38 aylık sayıları nesneleri renkleri taşıtları biliyor geometrik şekilleri biliyor biz ekolale için götürdük doktorlar otizm için emin olamadılar karar vermediler bir ay sonra ya randevu verdiler kreşe yazdırın TV telefon yasak dediler 1 yaşında başladı telefondan bir şeyler izlemeye şimdi kreşe başladık dönen şeylere dikkati yok ama açılır kapanır kapılar la oyun oynayın seviyor kapı kapanınca saklanıyor sonra bir anda ortaya çıkıp açılmasına gülüyor evde ki bütün oyuncakları kamyon olduğu için bir yere gittiğinde kamyon araba varsa sadece onlarla oynuyor top oynaması sınırlı ama salıncak çok sever ailesi ile sık sık konuşmaya çalışıyor dedi babaannesi ile ama doktorda biraz çekingen kaldı doktor Bi kaç kens Selendi bazılarına baktı bazılarına bakmadı asistan doktorlar erkek ti birisi dikkatini çekti abi abi diyerek peşinde dolaştı ama ekolale yı çok yaptı doktor fark etmiş ben de çocuğun söylediklerinden bir kaçını tekrar etmişim yapmayın dedi sonra bende baktım dedesi babaannesi amcası devamlı onun sözlerini tekrar ediyor acaba öğrenilmiş bir davranış mi diyoruz bilemedik çok sıkıntılı bir dönemde yiz siz şu an ne durumda siniz ve bizim durumumuz için söyleyebileceği iz bir şey var mı

Ya bide canim "konuşmada pek bir sıkıntı yok ekolali vardı sanki şu an yok gibi. Göz teması var. İşaret eder, kısıtlı da olsa soru sorar. Sayıları ve harfleri tanıyor" demissin.masallah daha ne yapacakti cocuk.o hareketler gecer yakinda merk etme sende benim gibi goz hapsine alma cocugu ve tavsiyem bi dr.a daha gotur muhakkakkkkk.belkide biseyi yoktur.yerinde duramiyosa hiperaktiftir belki hos benimkinede oyle dediler ama 6yastan once hiperaktif tanisi konmamaliymis
Su an ne durumdasınız ekolale kac yasin a başladı kaç yaşında bitti

Mrblar iki çocuğum var oğlum 34 aylıkken konuşmaya başladı işaret parmağını kullanıyordu herşeyi anlıyordu ama kızım 24 aylık oldu hala işaret parmağını kullanmıyor ama kelimeleri anlıyor ince ve kaba motor gelişiminde hiçbir gerilik yok neden işaret parmağını kullanmıyor ismine dönüp bakıyor ceeeceeeee oyunu severek oynuyor göz teması da var anne olarak korkuyorum aynı duyguları yaşayan var mı acaba

Mrblar iki çocuğum var oğlum 34 aylıkken konuşmaya başladı işaret parmağını kullanıyordu herşeyi anlıyordu ama kızım 24 aylık oldu hala işaret parmağını kullanmıyor ama kelimeleri anlıyor ince ve kaba motor gelişiminde hiçbir gerilik yok neden işaret parmağını kullanmıyor ismine dönüp bakıyor ceeeceeeee oyunu severek oynuyor göz teması da var anne olarak korkuyorum aynı duyguları yaşayan var mı acaba

Benimde oğlum 2.5 yaşında atipik otistik teşhisi konuldu konuşması az dı sizin gibi ilk başta bende sizin gibi kabul etmek istemedim ama önemli olan bir an önce kabul edip eğitimine başlamak erken teşhis erken eğitim sizi ve çocuğunuzun hayatını kurtarır lütfen yazılan yorumları okumadım amam bir deyim vardır. adam ağaçtan düşmüş adamın biri seni çok iyi anlıyorum demiş adam demişki sen anlayamazsın bana ağaçtan düşen adam getirin ondan başkası anlayamaz demiş size ağaçtan düşmüş adam misali fikrimi söyledim teşhis koyulalı 10 sene oldu neredeyse ama bu süreçte çok yol katetik çocuğunuza bol ilgi sevgi eğitim sabır gerekiyor diğer çocuklar 2 defada anlıyor sa Malesef bizim çocuklarımız 3. 4. Seferde anlıyor sadece sabırlı olun sakın usanmayın ve evladınıza ileride tek başına bir birey olmayı öğreterek büyütün onun yapması için çabalayın yoksa hep size ihtiyaç duyacak birde okul hayatı başladığında çocuk piskoloğuna götürüp mutlaka dikkat ilacı almasını sağlayın bu ilaç sayesinde oğlum daha çok dikkatli olup daha iyi öğrenmeye başladı artık ödevler çile olmaktan çıktı keyifle ders çalışmaya başladı hem o hemde ben mutluyum artık inşallah yardımcı olabilmişimdir.
Sizi ilk suphelendiren şeyler neydi benim oğlumda 15 aylik silik otizm dedi

X