Cocuguna konulan yanlis atipik otizm teshisi nedeniyle psikolojisi bozulan anneler varmi benim gibi?

Aynenn bizimkide her gecen gun bizi sasirtan seyleri soyluyor cokkk sukur.haklisin bukadar takip kendimi yormak yerine akisina birakmak en iyisi.cokkk tesekkurler cevap icin :) sevgiler

İnanirmisin bizim oğlan da her geçen gün bizi şaşırtan kelimeler söylüyor inşallah seninki gibi olur bizimki de tabii kelimeleri çok güzel çıkaramıyor Örneğin 9 diyemiyor doduk diyor ama biz anlıyoruz inşallah telaffuzları da düzelir.haklısın akışına bırakmak en doğrusu kendimi yıpratıyorum ben de farkındayım Çok teşekkür ederim yorumun için sevgiler

Mesele suan sen insani goge cikarancinsten bi yazi yazmissin.allah razi olsun.haklisin,once biz iyi olalimki o enerjiyi cocukta alsin.bazen kararlar aliyorum biseyi yok artik takmiycam diyorum sanki onu cocukta hissediyor rahatliyor.kulak tikamali ve kiyas yapmayi birakmaliyim.bu ara yapmaya basladim.bu baslikta yazilanlardan sonra kendime geldim elhamdulillah.sukur etmeliyim

Kanat cirpma, kafa sallama, el kol hareketleri cocuklarda ikiye ayrilir. Otizmli cocuklarda gorulur evet ama sadece otizmli cocuklarda gorulen davranislardir denilemez. Cocuk bu hareketleri genel olarak sinirlendiginde,yorgun oldugunda ya da hasta oldugunda yapar ve genel olarak bu hareketler 3 yaşindan once başlar.Otizmli cocuklardan ayri olarak diger cocuklara bu hareketi yaptigi sirada dikkatleri başka yone cekildiginde bu hareketi birakirlar ve otizmli cocuklardan ayri olarak diger cocuklarda yaş arttikca bu hareketin yapilma şiddeti ve sıķligi azalir ama otizmlilerde sabit kalir ya da artar.

Hocam hay allah sizden razi olsun.hicbir yerde bu aciklama yok,kimse bu bilgileri paylasmiyor.dr.lar kisitli surede anlatmaya calisiyor,ya o anda bizim aklimiza gelmiyor sormak.kanat cirpma=otizm yaziyor.insan kaygilaniyor haliyle. @Kestanesekeriiim sende oku eminim sanada bu bilgibiyi gelecek

Hocam aynen dediginiz gibi sinirlenince yapiyor,hayir anlaminda gibi.dikkati hemen baska yone cekilebiliyor.birakiyor o hareketi

Sagolun,sizden de razı olsun. Internete basim agriyor yazin beyin kanseri, kemigim agriyor yazin kemik kanseri olabilirsiniz diye cikar. :) Internete bakmanizi onermem.Hep denildigi gibi bilgi kirliliği.

Merhaba benim oğluma da atipik otizm teşhisi kondu 1 aydır glütensiz ve kazeinsiz besliyorum. Bizim en büyük sıkıntımız el hareketleri ve yerinde duramama. Bu yüzden oturamıyor ve dikkati dağınık. Ancak konuşmada pek bir sıkıntı yok ekolali vardı sanki şu an yok gibi. Göz teması var. İşaret eder, kısıtlı da olsa soru sorar. Sayıları ve harfleri tanıyor. Sembolik oyun oynadığımızda o da kısa sürede olsa oynar. Arabanın vs nasıl oynanacağını bilir ama onu da sallar veya elinde tutar. 2 buçuk yaşına kadar ne takıntı ne de stereotip hareketler vardı. 2 haftadır haftada 3 gün toplam 6 saat çare oyun akademisine gidiyoruz eve de özel eğitim uzmanı geliyor. İnanılmaz pahalı ne kadar devam edebiliriz bilmiyorum rapor almadık henüz zaten orda rapor geçmiyor da. Ben bir gün umutlu bir gün yıkılıyorum. Stereotip hareketler için ne yaptınız? Ne olur paylaşın çünkü 1 dakika boş bırakınca başlıyor. Geçmiş videolarına bakıp ağlıyorum devamlı

Cocugunuz konusuyor mu normal bir sekilde size oyuncak getiriyormu gostermek icin ilgisini ceken bir durumu size anlatmaya calisiyormu

Cocugunuz konusuyor mu normal bir sekilde size oyuncak getiriyormu gostermek icin ilgisini ceken bir durumu size anlatmaya calisiyormu
Oyuncakla pek oynamaz ama ilgisini çeken bir şeyi getirir. Ya da söyler. Ama bunlar hep aynı şeyler olur. Örneğin kapı kapanmış, makine çalışıyor, sigorta çalışıyor( bir çocuğun sigorta kutusuyla ne işi olabilir mesela) dediğim gibi konuşmadaki sıkıntı ezber cümleler ve hep aynı konular. Senin benim zamirleri karışık ve neden, nasıl gibi sorular yok.

Anladim oncelikle sakin olun cocugunuzun durumu agir degil en hafifi belkide yanlis tanidir.kardesimin arkadasinin kucukken asperger ve hiperaktive teshisi varmis suan psikoloji okuyor inanilmaz zeki bir cocuk.bu arada benim oglum suan 28 aylik konusma guzel ama bu ne sorusu hala yok sen ben dogru kullaniyor nerde sorusunu soruyor ama bende bundan dolayi korkuyorum.insallah ikimizin endiseleri de yersizdir

Arkadasim oncelikle cok gecmis olsun.bir dr.la kalmasaydiniz bikac dr.a goturseydiniz evladinizi.streotipik hareket yapinca cocugun ilgisini baska yone cekin,duzeliyormu? Zamanla bazi hareketler degisiyor cunku.benim ogluma atipik olabilir diyince dr aylarca kendime gelemedim bunalima girdim resmen paikolojim bozuldu.baska dr.a goturdum yok biseyi dediler.ama insanoglu suphe dustu ya icime kendimi bitirdim.krese baslattik sonra dr tavsiyesiyle.suan 39 ayli konusmasi gelisti.zamir mamir soru sormak zaten yok :/ ama biz kendi aramizda anlasiyoruz,hergun biraz daha iyi oluyor.kafama taktigim hareketler birbir sondu,yok elini oynatiyo yok yan bakiyo gibo.belkide gelisim donemiydi yada tik ti kim bilir.artik kafama takmiyorum,bu cocuklar daha kucuk her hareketinden nem kapmamak lazim sacma sapanda hareket etseler bi bakiyosun geviyor.ha bu arada benim oglumda ayni seninki gibi yerinde duramiyor hopla zipla babanin tepesinden inmiyor evde.ama inanirmisin kresteki hocasi cok akilli benim sozumu dinliyor dur diyince :mhemen duruyor dedi sok oldum.demekki nazlari bize geciyo,cok odak noktasi yaptik biz hayatimizi ona gore sekillendirdik.aglar zirlar kendini yerlere atar sokakta bile istedigini yaptirir.ama simdi biraz daha sakinledi krestem eve getiremezdim sokaklarda yerlere yatardi,simdi konusup anlasiyoruz yolda sut aliyorum ona ve eve sorunsuz giriyoruz.aman ne varki bunda demeyin nolur mahvetmisti beni heran yerlere yatiyordu yagmur camur demeden.oyle iste canim hic uzulme sen bu atipik otizm denen sey kisilik ozelligiylede karistirilabilir,yasi uygun bi dr.a danisip krese versene.orda gore gore ogrenir.

Ya bide canim "konuşmada pek bir sıkıntı yok ekolali vardı sanki şu an yok gibi. Göz teması var. İşaret eder, kısıtlı da olsa soru sorar. Sayıları ve harfleri tanıyor" demissin.masallah daha ne yapacakti cocuk.o hareketler gecer yakinda merk etme sende benim gibi goz hapsine alma cocugu ve tavsiyem bi dr.a daha gotur muhakkakkkkk.belkide biseyi yoktur.yerinde duramiyosa hiperaktiftir belki hos benimkinede oyle dediler ama 6yastan once hiperaktif tanisi konmamaliymis

Sayıları sayan, hatta okuyan atipikler bile varmış. Doktor bunlar normal değil dedi. Ben 1 ay önce götürdüğümde el kol hareketlerinden kendine gelemiyordu. 2 psikiyatri uzmanı 1 psikolog ve 4 özel eğitim uzmanı gördü bu çocuğu. Dönen her nesneye takıntısı var, ikide bir gittiği yerde ışıkları veya kapıları açar kapatır. Arabalarıyla vs ile oynamaz sadece elinde tutar veya parmaklarıyla tıkır tıkır ses çıkartır. Salıncağa binmez. Aklıma gelenler bunlar. Ben de çok yerden çocuk topladım İnan. Hala dışarda korkuyorum yine tutturup yerlere yatacak mı diye.

Üzülüyorum çünkü belli bir yaşa kadar normaldi şu andaki değişimi siz de önceden tanısaydınız farkederdiniz. Allah kimseyi evladıyla sınamasın. Ayrıca sakin ve evhamsız bir anne olmak gerçekten mutlu çocuk yetiştirmekmiş, bana da bunu oğlum öğretti. Herkese acil şifalar diliyorum. Lütfen herkes işine yarayan bilgileri paylaşsın ki belki birimize derman olur

Peki daha once hic belirti yokmuydu benim oglumunda donen nesnelere ilgisi var anne bak donuyor diye gosteriyor ama pervaneleri genelde camasir makinesini gostermez mesela

A
Canim atipik otizmlilerin ilerde ozel egitimle duzelme durumu var biliyorsun dr.lar demisatir bunu evlatla sinanmak cok zor anliyorum,benim ablamin oglu agir otizm ne sp hastasi o yuzden bende oglumda olabilirmi diye takinti yaptim oysa cocukta birsey yokmus dr.lar oyle dedi.konusmasi problemli yavas yavas aciliyor oda.demem o ki her hareketini gozlemler cocugu goz hapsine alirsan sen kafayi yersin,cocuk bununla duzelmiyor inan bana.sen zaten egitim aldiriyorsun masallah ilgilisin.evladinda sifa bulacaktir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…