- 6 Temmuz 2023
- 4.612
- 15.599
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Hangisi biliyor ki zaten ? En kolay yapabilecekleri haptır onu bile almaktan acizler. Evlenip ilk aydan da çocuk yapmış şaşırdık mı ? Hayır. Şimdi de anneliğime laf edemezsiniz diyor komedi gerçekten.20sinde kitaplara gömülüp okumak yerine koşarak evlen, seni umursamayan adamdan çocuk yap sonra yapamıyorum artık de kaynanaya bırak…
Yok ya….
Şimdi korunmayı bilmiyordum da dersin.
Annelik mi bırakmış, iki yaşında ki çocuğu kv bırakacak..Hangisi biliyor ki zaten ? En kolay yapabilecekleri haptır onu bile almaktan acizler. Evlenip ilk aydan da çocuk yapmış şaşırdık mı ? Hayır. Şimdi de anneliğime laf edemezsiniz diyor komedi gerçekten.
Yahu günlerce ayrı kalacaksınız cocugunuzdan, bu durumun o çocukta yaratabileceği duygusal travmayı az çok tahmin edemiyor musunuz?Haklı olduğunuz yanlar var çevrenin yanlış yönlendirmesiyle bilinçsizce olduğunu şuan farkediyorum yeni evlendiğim andan beri cahil annemin çocuk yap evinde otur sözleri beni çok etkiledi sanırım ben ozamanlar 19 yaşında ve çalışıyordum bi süre baksamı diye düşüyorum ömür boyu demedim bilmiyorum yanlışmış düşünüyorum öfkenize değil fikrinizi ihtiyacım var
Konu sahibinin kvsi gelemiyor sanırım kayınpeder de olduğu için , kreş seçeneğinede soğuk, güvenmiyormuş, e başkada seçenek kalmıyor. Kendi seçeneklerini kendisini bitirdi bence en güzeli yarım gün kreşe verip 3-4 saat kendine zaman ayırması zaten çocuk büyüdükce bu şekilde zorluk olmayacak. Kendisi hala gençken çocukta büyümüş olacak. Yapıcı yorumlara uğraşıda yok yani en kolayını düşünüyor sadeceCogu yorumu okudum ve herkes ne kadar acimasiz dedim. Cok sinirlendim. Konu sahibi 22 yasinda. Kucucuk cocuk. Evet 18 yas resit olma yasi ulkemizde ama pratikte oyle degil bu isler. Ailesinin zoruyla bu yola girmis, kendisi de karsi cikamamis veya gorememis neyse ne.. ve su an 2 yasinda bir cocuk sahibi. Bebegi cope aticam demiyor ki kiz. Olmaz ama yorgunlugun, bezmisligin getirdigi hisle aklinca boyle bi cozum bulmus iste. Bu kiz bunalmis yani bunalmis. Soyle hemen herkesin ustune gitmeyin ya. Herkes kendinden ornek vermis ne guzel anneyim falan diye. Iyi aferin size.. keske biraz empatik de davranabilseniz ama.
Canim bu dusuncelerin seni kotu bir insan, kotu bir anne yapmiyor oncelikle. Ama baska sehir fazla 2 yasinda bir cocuk icin. Hani 12 olsa, gonder sana da bi nefes alma arasi olsun derdim. Ama 2 yas bebegi gonderilmez oyle. Bi kullanici, kayinvaliden gelsin demis. O secenek guzel mesela. Ayni evde olursun ama biraz ara vermis olursun tempoya. Onun disinda maalesef bi secenegin daha yok. Bebek cok kucuk.
Ama su kocani da devreye sok. Bu sekilde kenara cekilemezsin de. sen de sorumluluk alicaksin de. Psikologa gitmek istedigini de soyle. Sen calismadigin icin mecbur ondan para isteyeceksin diye dedim. Veya kenarda paran varsa git bi psikolog bul, bi sure terapi al.
Ve mutlaka calismaya basla bir sekilde. Maddi guvencen olsun. 19 yasindaki kizlarinin aklina otur evinde cocuk buyut fikrini sokan aileden hayir gelmez sana olasi bir yalniz kalma durumunda. Maalesef kocan da umut vaadetmiyor cunku.
Kisacasi, kayinvalideni evinize davet et, cocuguna bi sure baksin.
Psikologa gitmeye calis.
Sekreterlik falan gibi guzel bi yerde bi is bulmaya bak kendine.
Yalniz sopa gostererek yorum yapan ben degilim, onu bana verdiginiz ilk cevapta siz yaptiniz "Kusura bakmayin da linc ederim..." diye baslarken bayaği eliniz belinizde diger elinizde de sopaniz vardi. Ben size ve herkese gayet sakince linc etmenizin cocuga faydasi olmaz dedim (ozetle)kusura bakmayın sizin gibi düşünmek zorunda değilim Sizin gibi düşünmediğim için de çocuğa zarar verdiğimi iddia edemezsiniz birincisi buna hakkınız yok
ikincisi ve en önemlisi 22 yaş küçücük kız çocuğu yaşı değil. Çoğu insan o yaşta bir işe girip büyük zorluklarla çalışıyor. Her tercihin bir bedeli var. Siz ithamda bulunamazsınız yorum yapanlara. Siz ponçik yorumlarınızı yaparsınız benim düşünceme ters geleni de ben bilir yaparım değil mi? Çocuğunu kaynanaya atacak olan kadına "duyar" göstermedim diye çocuğuna daha kötü davranmaz. Linçlemeyin demek ayri siz söylediniz çocuğa daha çok zarar verebilir demek ayrı. Başkasına sopa göstermeden yorum yapın. Bakın bende sizin yorumlarınıza müdahalede bulunurum yoksa.
kadın çocuğu sallayım gitsin diyor. Ben ahh canım benim inan bende kargoya vereceğim bunlar varya hepsi çöp kadığnnn dayanışmağğsı yapamayacağım . Benim kitabımda çocuğunu vermek yok
Hamileymişsiniz daha bir çocuğun sorumluluğu altına görmemişsin dünyaya geldiğinde yorum yapın olurmu bende böyle büyük laflar söylüyordum ama öyle olmuyor ayrıca çocuğuma yazık falan değil el bebek gül bebek büyütüyorum yoruldum diyoru anlayışınız olsaydı anlardınız
O yastaki cocuklar icin kres oldugunu bilmiyordum. A Ayferre bak guzel bi secenegin daha varmis. Soguk bakacak bir olay yok, iyice arastirirsin guvenilir bir yer bulursun. Biraz kafani dinlersin cocugun kresteyken. Kresleri arastir biKonu sahibinin kvsi gelemiyor sanırım kayınpeder de olduğu için , kreş seçeneğinede soğuk, güvenmiyormuş, e başkada seçenek kalmıyor. Kendi seçeneklerini kendisini bitirdi bence en güzeli yarım gün kreşe verip 3-4 saat kendine zaman ayırması zaten çocuk büyüdükce bu şekilde zorluk olmayacak. Kendisi hala gençken çocukta büyümüş olacak. Yapıcı yorumlara uğraşıda yok yani en kolayını düşünüyor sadece
Olmaz diyip kestirip atmayin. Belediyeye devlete bagli kresler su an cok sıkı takip ediliyor. Arkadasim belediye kresine gonderiyor cok memnun. Yemek listesini gonderdi bana, benim ozel diye gonderdigim kresle ayni seviyede yemekler. Sinif 10 kisilik. Gayette memnun, oglu 3.5yasinda ve 2.5yasindan beri gidiyor. Ve 3bin lira oduyor sadece. Siz de arastirin mutlaka bulursunuz. Hem yavrunuz akranlariyla vakit gecirir hem de siz kendinize vakit ayirirsiniz hayalleriniz icin calisirsiniz.Kreşlerde çocuklara yapılanları biliyoruz o olmaz okuma hevesi demek yanlış olur gelecek lazım bana bunun için istiyorum
Hiç kimse 20 yaşında çocuk yapmamalı22 yaşındayım 2 yaşına giricek bir oğlum var çok kötüyüm psikolojim alt üst bedenimde ona göre sürekli yorgun hiçbirşeyden zevk alamıyorum artık. eşim desen kendine ayrı dünya kurmuş orda çok mutlu kimse bana ellemesin diyor . kimsem yok konuşacak gülücek kimsem yok evde hayatım bitiyor sanki benim yaşımdakiler okuyor ,şehir geziyor hayatı tanımaya başlıyor ben neden böyle büyük bir yükün altında girdim diye hep sorguluyorum ünü sınavına hazırlanmaya çalışıyorum olmuyor çocuk bırakmıyor uyuduğu zaman çalışim diyorum yemekmi yapim, çamaşırlamı uğraşim, dinlenim mi o saat yetmiyor uyanıkken çok hareketli çok inatçı yapma diyorsam inadıma yapıyor kaynanam bakarım diyor ama başka şehirde yaşıyor arabayla 4 5 saat sürüyor önceden istemedim yapamam dedim ama şuan ciddi ciddi göndersem nasıl olurdu hayatım diye sorguluyorum çalışıcam bu süre içerisinde izin günlerimde görmeye giderim diyorum biliyorum ben doğurdum bakmak zorundayım ama yapamıyorum artık.
Kolay geliyor erken evlenmekHangisi biliyor ki zaten ? En kolay yapabilecekleri haptır onu bile almaktan acizler. Evlenip ilk aydan da çocuk yapmış şaşırdık mı ? Hayır. Şimdi de anneliğime laf edemezsiniz diyor komedi gerçekten.
Her şey zamanında güzel22 yaşındayım 2 yaşına giricek bir oğlum var çok kötüyüm psikolojim alt üst bedenimde ona göre sürekli yorgun hiçbirşeyden zevk alamıyorum artık. eşim desen kendine ayrı dünya kurmuş orda çok mutlu kimse bana ellemesin diyor . kimsem yok konuşacak gülücek kimsem yok evde hayatım bitiyor sanki benim yaşımdakiler okuyor ,şehir geziyor hayatı tanımaya başlıyor ben neden böyle büyük bir yükün altında girdim diye hep sorguluyorum ünü sınavına hazırlanmaya çalışıyorum olmuyor çocuk bırakmıyor uyuduğu zaman çalışim diyorum yemekmi yapim, çamaşırlamı uğraşim, dinlenim mi o saat yetmiyor uyanıkken çok hareketli çok inatçı yapma diyorsam inadıma yapıyor kaynanam bakarım diyor ama başka şehirde yaşıyor arabayla 4 5 saat sürüyor önceden istemedim yapamam dedim ama şuan ciddi ciddi göndersem nasıl olurdu hayatım diye sorguluyorum çalışıcam bu süre içerisinde izin günlerimde görmeye giderim diyorum biliyorum ben doğurdum bakmak zorundayım ama yapamıyorum artık.
Eş ailesiyle ilgili yaşadığın sorunlar, senin kızını kendi çocukları gibi görmeleri, çocuğun üzerinde senden çok söz hakkına sahip olduklarını sanmaları. Ne çabuk unuttun bunları? Şaka gibi bu konuya yaptığın yorumlar.valla gönder derim gitsin dinlenmiş olursun... ben hep gönderdim sıkıntısı olmadi.. sonra gelmek istemez evinde bakmasin sen evinde dinlenmelisin. ayri olsun .