Cogu yorumu okudum ve herkes ne kadar acimasiz dedim. Cok sinirlendim. Konu sahibi 22 yasinda. Kucucuk cocuk. Evet 18 yas resit olma yasi ulkemizde ama pratikte oyle degil bu isler. Ailesinin zoruyla bu yola girmis, kendisi de karsi cikamamis veya gorememis neyse ne.. ve su an 2 yasinda bir cocuk sahibi. Bebegi cope aticam demiyor ki kiz. Olmaz ama yorgunlugun, bezmisligin getirdigi hisle aklinca boyle bi cozum bulmus iste. Bu kiz bunalmis yani bunalmis. Soyle hemen herkesin ustune gitmeyin ya. Herkes kendinden ornek vermis ne guzel anneyim falan diye. Iyi aferin size.. keske biraz empatik de davranabilseniz ama.
Canim bu dusuncelerin seni kotu bir insan, kotu bir anne yapmiyor oncelikle. Ama baska sehir fazla 2 yasinda bir cocuk icin. Hani 12 olsa, gonder sana da bi nefes alma arasi olsun derdim. Ama 2 yas bebegi gonderilmez oyle. Bi kullanici, kayinvaliden gelsin demis. O secenek guzel mesela. Ayni evde olursun ama biraz ara vermis olursun tempoya. Onun disinda maalesef bi secenegin daha yok. Bebek cok kucuk.
Ama su kocani da devreye sok. Bu sekilde kenara cekilemezsin de. sen de sorumluluk alicaksin de. Psikologa gitmek istedigini de soyle. Sen calismadigin icin mecbur ondan para isteyeceksin diye dedim. Veya kenarda paran varsa git bi psikolog bul, bi sure terapi al.
Ve mutlaka calismaya basla bir sekilde. Maddi guvencen olsun. 19 yasindaki kizlarinin aklina otur evinde cocuk buyut fikrini sokan aileden hayir gelmez sana olasi bir yalniz kalma durumunda. Maalesef kocan da umut vaadetmiyor cunku.
Kisacasi, kayinvalideni evinize davet et, cocuguna bi sure baksin.
Psikologa gitmeye calis.
Sekreterlik falan gibi guzel bi yerde bi is bulmaya bak kendine.