• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çocuğuma dokunma

bir de şu var öğretmenler gününde biz velilerde sınıftaydık sadece bayan velilerdik etkinlik yıyecekler hediyevb.gibi organızasyonlar yaptık.Bu adam gene sınıftaydı ve herkesin resmini çekti temas olmasa bile .Ben bir bayan olarak sadece arada kapıda selam verdığım bir adamın resimlerımi çekmesine de kızdım .ne işi var resımlerin onda.face de bile yk resmim benim.bu olaya da tek tepki veren ben oldum.en gerici benim galiba anlıyamadım gitti

yani kendinin çocuğu yok anlamında dedim
Anladım, öğretmenin o da veli demesi çok tutarsiz bir savunma olmuş.. Ne münasebet veli bile olsa dokunamaz başkasının çocuğuna. Nasıl izin vermiş böyle bir şeye. Bence uyarın ve tekrar ederse milli eğitime şikayet edin.

bir daha tekrarlanırsa öyle yapacağım şu an uyarmak yeterli bence.Belki de düşünememmiştır diye iyi niyetli yorumluyorum şu an

Uyar bakalım ogtetmeni, ne tepki verecek. Abarttigini falan soylerse sikayet et.

Sınıfa sık sık aynı adamı getirip çocukların güvenini kazanmasını sağlıyor. Ne kadar yanlış. Çocuk da annesi babası ve öğretmeni gibi bu in mıdır cin mıdır belli olmayan bu adama güven duymaya başlayacak ne alaka yani. Adam gelip çocuklara temas ederek samimiyet de kuruyor. Oh iyi valla.

bir de şu var öğretmenler gününde biz velilerde sınıftaydık sadece bayan velilerdik etkinlik yıyecekler hediyevb.gibi organızasyonlar yaptık.Bu adam gene sınıftaydı ve herkesin resmini çekti temas olmasa bile .Ben bir bayan olarak sadece arada kapıda selam verdığım bir adamın resimlerımi çekmesine de kızdım .ne işi var resımlerin onda.face de bile yk resmim benim.bu olaya da tek tepki veren ben oldum.en gerici benim galiba anlıyamadım gitti
Hayır, gericilik değil bu mahremiyet hakkı.

Uyar bakalım ogtetmeni, ne tepki verecek. Abarttigini falan soylerse sikayet et.

Sınıfa sık sık aynı adamı getirip çocukların güvenini kazanmasını sağlıyor. Ne kadar yanlış. Çocuk da annesi babası ve öğretmeni gibi bu in mıdır cin mıdır belli olmayan bu adama güven duymaya başlayacak ne alaka yani. Adam gelip çocuklara temas ederek samimiyet de kuruyor. Oh iyi valla.
çok haklısınız.

işin tuhafı velilerin içinde giyim kuşam yaşam tarzı olarak en modern bir iki kişiden biri benim ama rahatsız olan da benim durumdan asıl çelişki bu

Bence siz çok haklisiniz,benimde kizim anasınıfında,bende ayni tepkiyi gösterir belkide tamamen kızımı okuldan alırdım,oğretmende ne kadar rahat,bizim anasınıfına,bayan veliler bile rahat giremiyor,anca izin alacak yada toplu aktivite olacak.....:stop:

Anladığım kadarıyla kendisi fotoğrafçı olduğu için ben fotoğraf çekebilirim hocam hatıra olsun diye
gönüllü olmuş. Öğretmen de bir veli diye düşünerek kabul etmiş.
Makineyi gören çocuklar da merak edip ben de ben de çekeyim dediyse
adam isteyenlerle ilgilenmiştir.

Ben sizi anlıyorum haksızsınız demiyorum ama durum bu şekilde düşününce çok da anormal gelmedi benim gözüme.

Bence kızınız çok da küçük değil.
Madem bu konuda hassassınız.
Ona yabancılardan ne olursa olsun uzak durması gerektiğini söyleyin.

Eee çocuk işte makineyi görürse merak eder tabi ki yavrum diyeceksiniz biliyorum.

Ama bu olay tenefüste de olabilirdi.
Sonuçta veliler okula rahatlıkla girip çıkıyor.
Okullarda güvenlik görevlisi yok malum.

Tenefüste gelse veli yanında makine.
Çocuğunuz bir kaç arkadaşıyla ona yaklaşıp makineyle ilgilenebilirdi.
Bu durumda öğretmenin kontrolü dışında olmuş olurdu o zaman kime kızacaktınız?

Burada çocuk eğitilecek..
En sağlam yol bu..

Anladığım kadarıyla kendisi fotoğrafçı olduğu için ben fotoğraf çekebilirim hocam hatıra olsun diye

Ben sizi anlıyorum haksızsınız demiyorum ama durum bu şekilde düşününce çok da anormal gelmedi benim gözüme.

Eee çocuk işte makineyi görürse merak eder tabi ki yavrum diyeceksiniz biliyorum.

En sağlam yol bu..

Söz konusu çocuk olunca ve her geçen gün kulaklarıma inanamadığım onlarca haberi duyunca hiç de abartı değil tepkiniz. Öğretmenin öncelikle bunu düşünmesi veli toplantısında böyle bir fikri olduğunu velilerin ne düşündüğünü sorması gerekirdi...

Adam belki de tamamen iyi niyetli de olabilir ama söz konusu o minik yavrucaklar olunca en kötü ihtimali düşünmeliyiz malesef :KK51:

Ana sınıfinda farklı etkinlikler güzel oluyor geçen sene de idaremiz üniversiteden öğrenciler getirtiyordu,mesela İngilizce bölümünden ogrenciler gelip haftada bir bir saat İngilizce öğretti 2 ay falan.sonra resim bölümünden ogrenciler geldi farklı resim dersleri verdi.kizi da vardı erkeği de vardı.sonucta ben de siniftaydim benim gözetimimde oldu.sarilma olayı falan olmuyordu ikide bir ama cocuklar alisiyorlardi onlara bazen ilk içeri girdiklerinde koşup sarılıp opuyorlardi.bunda garip birşey yok bana gore.sizin durumunuzda da o anda içerde hem öğretmen hem de sınıf annesi varmış.taciz olmayacağı ortada bu yüzden bir anlık bir sarılma fotoda çıktı diye bu tepki abartı geldi bana.yalniz olsalar neyse.benim de çocuğum var bana rahatsız edici gelmedi.

3 yıl ben de İngilizce öğretmenliği yaptım hocam okul kuralları davranımları mesafeler konusunda bilgim var yani.Biriincisi profesyonel fotoğrafcı değil amatör.ikincisi biz de çekebiliriz etkınlıklerde çocuklarımızın anılarını.3.uncüsü okulun açıldığı gun bile bu adam vardı ve resım cekıyordu.4.uncüsü bir bayan olarak ailem dışında hiç bir kimse de resımlerımın olmasını istemiyorum ne kendimin ne çocuğumun ancak benim devamlı goruştuğum sevdığım velilerde olabilr bilmem anlatabildim mi derdimi hocam

En sağlam yol bu..

Nomu çocuklar çok küçük ama... yeğenim var 4.5 yaşında akşama kadar tembihle anlat... yok.. ilgisini çeken birşey görünce koşuyor peşinden... Allah korusun neler duyuyoruz bizi kahreden...

Çocuklara bu kadar yabancılardan uzak durun diye kendimizi paraladığımız dönemde öğretmenin bunu velilerle paylaşmayı akıl etmesi lazımdı.. diyorum belki ikisi de iyi niyetli olabilir ama ya değilse?

Ayrıca öğretmenin yanında çocuk rahat hareket eder, belki okulun koridorunda görse cesaretini toplayıp gidemez ama öğretmeni yanında elinde makine olan bir adam , her çocuk konuşur haşır neşir olur...

yılbaşı partisi olacak gelecek hafta e gene bu adam gelecek resım çekilecek diye nesi normal bunun anlıyamadım ben .Bu duruma birinin dur demesi lazım değil mi.çocuğumu nasıl eğitecekmişim ben bu duruma karşı onu anlıyamadım çocuk sınıfında ve öğretmenine guvenıyor sonuçta

3 yıl ben de İngilizce öğretmenliği yaptım hocam okul kuralları davranımları mesafeler konusunda bilgim var yani.Biriincisi profesyonel fotoğrafcı değil amatör.ikincisi biz de çekebiliriz etkınlıklerde çocuklarımızın anılarını.3.uncüsü okulun açıldığı gun bile bu adam vardı ve resım cekıyordu.4.uncüsü bir bayan olarak ailem dışında hiç bir kimse de resımlerımın olmasını istemiyorum ne kendimin ne çocuğumun ancak benim devamlı goruştuğum sevdığım velilerde olabilr bilmem anlatabildim mi derdimi hocam

Bunları öğretmeninizle bir olay olmasını beklemeden konuşsaydınız keşke.

Çünkü sizin farklı bulunacak kadar özel hassasiyetleriniz var.

Sınıf fotoğrafları sınıftaki tüm velilerin görebileceği şekilde paylaşılır, cd olarak çoğaltılır falan sene sonu gösterileri mesela.
Siz böyle etkinliklere çocuğunuzu katmıyor musunuz?

Merak ettim okuma bayramı yapılsa o cd de yavrunuz olmayacak mı?
Etkinliklerde olmasın mı diyeceksiniz?

Eee bir tiyatro içinde pek çok çocuk olacak.

Ben onun annesiyle samimi değilim benim kızımın videosu onda olsun istemiyorum falan mı diyeceksiniz?
Ne bileyim bana biraz fazla hassas geldiniz.

Bunları öğretmeninizle bir olay olmasını beklemeden konuşsaydınız keşke.

Çünkü sizin farklı bulunacak kadar özel hassasiyetleriniz var.

Sınıf fotoğrafları sınıftaki tüm velilerin görebileceği şekilde paylaşılır, cd olarak çoğaltılır falan sene sonu gösterileri mesela.
Siz böyle etkinliklere çocuğunuzu katmıyor musunuz?

Merak ettim okuma bayramı yapılsa o cd de yavrunuz olmayacak mı?
Etkinliklerde olmasın mı diyeceksiniz?

Eee bir tiyatro içinde pek çok çocuk olacak.

Ben onun annesiyle samimi değilim benim kızımın videosu onda olsun istemiyorum falan mı diyeceksiniz?
Ne bileyim bana biraz fazla hassas geldiniz.

Nomu çocuklar çok küçük ama... yeğenim var 4.5 yaşında akşama kadar tembihle anlat... yok.. ilgisini çeken birşey görünce koşuyor peşinden... Allah korusun neler duyuyoruz bizi kahreden...

Çocuklara bu kadar yabancılardan uzak durun diye kendimizi paraladığımız dönemde öğretmenin bunu velilerle paylaşmayı akıl etmesi lazımdı.. diyorum belki ikisi de iyi niyetli olabilir ama ya değilse?

Ayrıca öğretmenin yanında çocuk rahat hareket eder, belki okulun koridorunda görse cesaretini toplayıp gidemez ama öğretmeni yanında elinde makine olan bir adam , her çocuk konuşur haşır neşir olur...

Ama öğretmenin gözü önünde de nasıl bir taciz olabilir ben de onu anlamıyorum canım.
Sonuçta elbette kötü niyetli insanlar olabilir ama bunu öğretmenin yanında yapacak kadar
manyak değildir kimse değil mi?

Öğretmen sınıfta yalnız bırakıp gitmişse o bir ihmal tabi ama..

Bir de ben konu sahibinin hassasiyetini diğer saydıkları için de fazla buldum.
Yavrumun resmi videosu kimsede olsun istemem diyor da okul etkinlikleri, tiyatrosu, yıl sonu gösterisi olur.
Bunlardan çocuğunu ayrı mı tutacak?
Ya da işin içinde çocuğu varsa onunla ilgili ortak gösterileri nasıl paylaşacak?

Tamam zaman kötü de böyle paranoyak da yaşanılmaz.
Birilerine güvenmek güzel bir şeydi.
İnsanlar ne hale geldi yazık..

Back