Çocuğum hırsızlık yapıyor

Çocuk konu olunca gerisi teferruattır. Ben çocuğum için o kadar çok şeyi sindirdim ki. Onun mutluluğu huzuru herşeyden önemli. Yorumlardan okuduğum kadarıyla daha önce de böyle birşey yaşamış hala psikolojik tedavi almamışsınız. 9 yaşında çocuğa nşye hergün harçlık verilir onu da anlamadım. He rihtiyacı karşılanır küçük yaş çocuklara hergün para verilmesine, alıştırılmasına karşıyım.
Eminim bu yazdıklarınızdan bu ilk değildir. Okulda ve ya arkadaşlarıyla da böyle sorunları vardır. Profesyonel destek almalısınız.

Ben şunu anlayabiliyorum ayda 1000 tl verecek maddi gücü olmayabilir. Gerçekten yapacak birşeyi yoktur. Ama bu demek değil ki çocuğu bıraksın, özel doktora götüremiyorsa devlet olur. Belediyelerin çocuklara hizmetleri oluyor. Yani maddiyati anlayabilirim ama yerine yapılacak seçenekler var hic ucundan tutulmamış.

@sadekahve1907 bir anne olarak evladınızla ilgili üzüntünüzü anlıyorum, hırsızlık kötü bir şey lakin biraz eleştireceğim kusura bakmayın, kızınızın sizin dikkatinizi çekmesi için daha ne yapması gerekiyor ?

Anne babanızla ilgili yaşadığınız sorunlardan çocuğunuzla ilgilenemediniz, sürekli ağladınız dertlendiniz o çocuk tüm bunlara şahit oldu, eşinizle bir dargın bir barışık, ağlamalı kavgalı bir ilişkiniz var, boşanma raddesine gelmişsiniz haliyle çocuk bunlara da şahit oldu.

Muhtemelen küçüklüğünden beri devamlı ailevi sorunların içinde ve siz kendi derdinize düştüğünüzde çocukla ilgilenmiyorsunuz.

Sanıyorsunuz ki istediği oyuncakları almak, cebine harçlık koymak kafi geliyor, evladınızın anne babasına olan duygusal açlığı oyuncakla harçlıkla doymaz, sevgi ve ilgiyle olur bunlar.

Anneliğinize laf ettiğimden değil, çocuğunuz okulda arkadaşlarıyla sorun yaşıyorsa, polislik oluyorsa, sağdan soldan para isteyip dondurma alıyorsa, hırsızlık yapıyorsa sebep nedir diye düşünmeyin diye yazıyorum, sebep anne babanızdı, eşinizle sorunlarınızdı derken kızınıza gerekli vakti ve ilgiyi göstermemeniz.

Çocuğun beynine sorun yaşadıklarımızla ilgileniyoruz'u kodlamışsınız, o da sorun çıkarıyor ki ilgilenin, sevin, kol kanat gerin.

Çocuğunuz size imdat çığlığı atıyor, artık bir uzmana götürün ama rica ediyorum siz de uzman yardımı alın çünkü her yaşadığınız sıkıntıda kendi içinize dönüp ağlama krizlerine giriyor kızınızı 2. plana atıyorsunuz.
Çocukluk travmalarınızı atamamışsınız, bu da çocuğunuza yansıyor, yaşadıklarınızı çocuğunuza yaşatmamak için önce siz iyileşin sonra evladınızı iyileştirin yoksa evladınız birkaç seneye kadar çok daha büyük sorunlarla karşınızda olacak, sizi de suçlayacak.
Herşeyi tek tek açıklamışsınız.sanki bir yakınım gibi
Dicek bir lafım yok. Bizden kaynaklı olduğunu da düşünüyorum
İnanın elimden ne geliyorsa yapıcam. Hatta akşam eşimle konuştuk. Aileme üzülmekten, seninle tartışmaktan kızımla ilgilenemedim. En önemli kişi kızım şu anda. Çok yanlış yaptım, yaptık dedim

Astro Mune'nin dediği gibi karı koca arası da iyi değilmiş ki. Çocuk bu durumdan o kadar etkilenmiş ki ne anne ne baba bu durum için bir şey yapmamış hala daha çocuğun yanında kavga etmeye devam etmişler

ben hiçbir zaman "ay çocuk tartışma görmesin" nahifliğinde değilim. ancak bunun için ebeveynlerin doğru tartışma yöntemlerini biliyor olmaları lazım.
çocuk duymuyor sansan da duyuyor çünkü.
kocana köpek demek, balkonda bir yere baktı diye mevzu çıkarmak, günlerce konuşmamak.. hepsi hepsi çocukta travma yaratacak ciddi şeyler.
hem ebeveyn olarak hem ayrı ayrı kendilerinin de tedavi alması lazım kesinlikle.

Astro ben konularında hep söyledim. burada da söylendi. Herkes akıl verdi ama kimseyi dinlememiş belli ki yine kızıyla ilgili konu açıyor. daha 9 yaşındaki çocuk ne hale gelmiş ama ona para veremem buna para vereme. Çok masraflı demesini aklım almıyor. Tam bir ay geçmiş üzerinden ama hiç bir şey yapılmamış.
Çocuğun yardım çığlıklarına kulaklarını kapatmış bir anne var ve sadece ahlanıp vahlanıyor
Ben ona para veremem demedim. Yanlış okumuşsun belki
2 ay sıkıntı çekicez maddi anlamda dedim. Kızımı şimdiye kadar çok kez götürdük. Asla maddiyattan kaçınan bir insan değiliz. Ama 2 ay sıkıntı çektik. Bu sıradada herhangi bir sıkıntı olmadı.eşimle düzeldiğini düşündük.
Hiç bir şey yapılmadı demeniz biraz acımasız olmuş

buyrun. hep doktora götürdüm götüreceğim diye diye geçiştirdiniz.

keyfiniz bilir,karar sizin. çok geç olduğunda götürürsünüz artık çocuğunuzu doktora.
daha ne diyelim ki size??
sağolun yaa :)

Ben ona para veremem demedim. Yanlış okumuşsun belki
2 ay sıkıntı çekicez maddi anlamda dedim. Kızımı şimdiye kadar çok kez götürdük. Asla maddiyattan kaçınan bir insan değiliz. Ama 2 ay sıkıntı çektik. Bu sıradada herhangi bir sıkıntı olmadı.eşimle düzeldiğini düşündük.
Hiç bir şey yapılmadı demeniz biraz acımasız olmuş
bir ay önce açtığınız konudan sonra ne yaptınız mesela? çocuğu kendi haline bıraktınız. hiç araştırdınız mı? size o kadar yer söylendi hangisini aradınız soruşturdunuz çok merak ediyorum

10 yaşlarındayken bende bir dükkandan anahtarlık almıştım, hoşuma gitmişti ve annemin bana almayacağını düşündüm ve aldım, sonra kendimi kötü hissetmiştim ama bir daha devam etmedi bu durum. hiç yapmadım. annemlerinde hiç haberi olmadı yolda buldum demiştim. fazla paniğe kapılmayın, aşırı tepki göstermeyin derim, umarım devam eden bir davranış olmaz

buyrun. hep doktora götürdüm götüreceğim diye diye geçiştirdiniz.

keyfiniz bilir,karar sizin. çok geç olduğunda götürürsünüz artık çocuğunuzu doktora.
daha ne diyelim ki size??
Çocuğu oyalayan doktora götürmeyen o ama biz söyleyince acımasız olan da biziz. Yazık o çocuğa. Off çok üzülüyorum şu an kızınız için.

Ben çok fazla olmasa da eski konularınızı genel bir okudum. bana sorarsanız siz çok gergin bir insansınız. yani hep tahammül edemiyorum, dayanamıyorum, çok sinirliyim vs gibi sözleriniz var.gerginliğiniz bana bile geçti okuduğum konularda. hayatınız sizin seçimlerinizle şekillenmiş, yaşayan sizsiniz. bu kadar mutsuz ve sinirli olmanız kızınızı da sinir hastası ve psikolojik problemli yapmış bence. eşinize, annenize, çocuğunuza hiçbirşeye karşı tahammülünüz yok ve bence herşeyi bırakıp çekip gitseniz bile yine mutsuz ve gergin bir insan olacaksınız. ciddi bir yardım almanız gerektiğini düşünüyorum. öncelikle çocuğunuza sonra evliliğinize ve size yazık yani hayat bu kadar uzun değil lütfen

Aslında bilmiyorum. Bildiklerim işe yaramıyor artık
Evet abartıldığı, çoğu kişinin küçük yaşlarda birkaç şey çaldığını duydum. Büyüdükçe geçer diye düşündüm.ama geçmedi hatta büyüyerek devam ediyor
Bunu nasıl düsünebildiniz yahu?
İstediği seylere bedava ulastıkca yenilerini calmak istiyecek.
Bunu nasıl öngöremediniz?

Evde huzursuzluk varsa çocuğa yansıması normal. Her gün kavga dövüş varsa, anne baba bağırıyorsa, gerginse mutsuzsa çocuğa yansıması %100 normal. Burda ben de dahil acaba çocuk mu problemli bir insan dedik ama şimdi diyorum ki alakası yok, çocuk normal bir insan bence evdeki problemler yansımış sadece. Bu kafada bir anneyle olacak en iyi sonuç bu maalesef.

Evde huzursuzluk varsa çocuğa yansıması normal. Her gün kavga dövüş varsa, anne baba bağırıyorsa, gerginse mutsuzsa çocuğa yansıması %100 normal. Burda ben de dahil acaba çocuk mu problemli bir insan dedik ama şimdi diyorum ki alakası yok, çocuk normal bir insan bence evdeki problemler yansımış sadece. Bu kafada bir anneyle olacak en iyi sonuç bu maalesef.
Mune cok güzel acıklamıs.
Problemlerle ilgilenildiğinden sadece,cocuk problem cıkarıyor ki benimle ilgilenilsin diye.
Annenin bunu görememesi üzücü.

Mune cok güzel acıklamıs.
Problemlerle ilgilenildiğinden sadece,cocuk problem cıkarıyor ki benimle ilgilenilsin diye.
Annenin bunu görememesi üzücü.

Konu sahibelerini gerçekten anlayamıyorum, adam gibi yazmıyorlar ki millet geçmiş konulardan bir şeylert çekip çıkarıyor. Konu sahibesi burda ev huzursuz deseydi terapiste götür çocuğu yazardık. Öyle bir yazmış ki sanki aile mükemmel, çocuk Chucky. Üyeler de yazmış ki kişilik bozukluğu mu , sosyopat mı o mu bu mu ... Adam gibi yazmayınca kimse yardımcı olamıyor ki.

9 yaşında kızım var. Oyuncak dükkanından bir çok oyuncak almış. Şok olduk.
Devamlı olmasada oyuncak alıyoruz. Her gün harçlık veriyoruz.
Lütfen yardım edin. Hem yalan söylüyor hem hırsızlık yapıyor
Ne yapalım biz şimdi bu çocuğa.
Psikoloğa randevu aldım ancak gidene kadar içim içimi yicek. Şu an çom sinirliyim
Lütfen akıl verin
Asla çocuğa hırsız demeyin.belki eylemin hırsızlık olduğunun bile farkında değil.psikolğa gidecekmişsiniz zaten.o güne kadar rutininize devam edin

Konu sahibelerini gerçekten anlayamıyorum, adam gibi yazmıyorlar ki millet geçmiş konulardan bir şeylert çekip çıkarıyor. Konu sahibesi burda ev huzursuz deseydi terapiste götür çocuğu yazardık. Öyle bir yazmış ki sanki aile mükemmel, çocuk Chucky. Üyeler de yazmış ki kişilik bozukluğu mu , sosyopat mı o mu bu mu ... Adam gibi yazmayınca kimse yardımcı olamıyor ki.
Geçmiş konularını açınca sinirleniyorlar. O başka bu başka diyorlar ama alakası yok. Yaşadığı şey ilk konusundan itibaren birbiriyle bağlantılı. sanki çocuk ilk defa yapmış gibi yazıyor. Aylardır bu durumda bu çocuk ama Maddiyatı bahane edip harekete geçmedi. Buradaki üyeler ücretsiz yerleri söyledi araştır dedi ona bile bakmamış. Evde elleriyle dizlerini dövüyor sadece

Geçmiş konularını açınca sinirleniyorlar. O başka bu başka diyorlar ama alakası yok. Yaşadığı şey ilk konusundan itibaren birbiriyle bağlantılı. sanki çocuk ilk defa yapmış gibi yazıyor. Aylardır bu durumda bu çocuk ama Maddiyatı bahane edip harekete geçmedi. Buradaki üyeler ücretsiz yerleri söyledi araştır dedi ona bile bakmamış. Evde elleriyle dizlerini dövüyor sadece
Ama işte şöyle birşey var, arkadaş genel olarak dizlerini dövüp saçlarını yoluyor gibi geliyor bana. bazı insanlar gerginlikten beslenirler, birebir böyle insanlarla tanışmışlığım var oradan biliyorum. Hanımefendiyi tanımıyorum ama yani eşi karşı apartmana göz gezdirdi diye dayanamıyorum katlanamıyorum çok sinirleniyorum bıktım artık yazıp durmuş, adam makineye kirlisini attı diye artık tahammül edemiyorum demiş. annesi surat astı diye artık dayanamıyorum katlanamıyorum demiş. kızına iyi yaklaşmış bakmış olmuyor dayanamıyorum diyip bağırmış ceza vermiş. yani benim gözümde sürekli saçını başını yolan mutsuz ve gergin bir anne canlanıyor bunları okuyunca. birşeyler yapmak istiyor tabi ki kızı için belki önce kendisi için ama o kadar bu gerginliğe alışmış ki bundan sıyrılıp iyi bir adım atamıyor benim görüşüm bu. oturup sinirlenip gerilip acı çekmek alışkanlık olmuş ve tabi ki daha kolay bir adım atmaktan

Back