Çocuğum hırsızlık yapıyor

Konu sahibelerini gerçekten anlayamıyorum, adam gibi yazmıyorlar ki millet geçmiş konulardan bir şeylert çekip çıkarıyor. Konu sahibesi burda ev huzursuz deseydi terapiste götür çocuğu yazardık. Öyle bir yazmış ki sanki aile mükemmel, çocuk Chucky. Üyeler de yazmış ki kişilik bozukluğu mu , sosyopat mı o mu bu mu ... Adam gibi yazmayınca kimse yardımcı olamıyor ki.
Konu sahibinin ilk konusunu hatırlıyorum. Ailesi ve onların sorunlarıyla çok ilgiliydi. Hatta eşi ve kızına vakit ayıramadığını vb söylemişti. Ta o zamandan önceliğin çocuğu olması gerektiği ileride sorun olabileceğini söyledik.normal de çok konuları hatırlamam ama bu erkek veya kadın aileci tipleri unutamıyorum. O konudan sonra kızında ki ufak sorunlar katlanarak devam etti. Umarım bu son olur ve destek almaya başlarlar

Konu sahibelerini gerçekten anlayamıyorum, adam gibi yazmıyorlar ki millet geçmiş konulardan bir şeylert çekip çıkarıyor. Konu sahibesi burda ev huzursuz deseydi terapiste götür çocuğu yazardık. Öyle bir yazmış ki sanki aile mükemmel, çocuk Chucky. Üyeler de yazmış ki kişilik bozukluğu mu , sosyopat mı o mu bu mu ... Adam gibi yazmayınca kimse yardımcı olamıyor ki.
Aslında anne olanlar, yani gerçekten anne olanlar anlıyor be Cherry...bu ülkede anne olmak o kadar kolay ve haybeden kutsal ki hiç bir doğuran kendini ve kendisi gibi doğuranı sorgulama ihtiyacı hissetmiyor. Çocuğu suçlamak hep daha kolay... Daha ilk mesajda 9 yaşındaki cocugun tek başına oyuncakçida ne işi var diyenler ötesini gerisini bilmeden anladı zaten neyin ne olduğunu...

Herşeyi tek tek açıklamışsınız.sanki bir yakınım gibi
Dicek bir lafım yok. Bizden kaynaklı olduğunu da düşünüyorum
İnanın elimden ne geliyorsa yapıcam. Hatta akşam eşimle konuştuk. Aileme üzülmekten, seninle tartışmaktan kızımla ilgilenemedim. En önemli kişi kızım şu anda. Çok yanlış yaptım, yaptık dedim
Hatalı olduğunuzu kabul etmeniz önemli ama hatanızı düzeltmek için bir an önce adım atmanız da önemli.
Gerekirse maddi olarak oradan buradan kısmaya çalışıp eşinizle bir aile terapistine gidin, evliliğiniz yürür veya yürümez orasını biz bilemeyiz ama en azından çocuğunuz anne babasının arasındaki diyaloğun düzeldiğini görür hisseder, aynı zamanda çocuğunuz için de eşinizle birlikte hareket ederek ergen psikolojisinde uzman birinden yardım alın, anne baba olarak nasıl davranmanız gerektiğini öğrenirsiniz, çocuğunuzun yaşadığı sıkıntıları uzman yardımıyla çözmeye çalışırsınız.

Ahkam kesiyor gibi algılamayın, tecrübeli bir anne olarak yaşadıklarınızdan hissettiğimi yazıyorum, çocuklar bizim aynamız gibidir, anlamıyor fark etmiyor sanırız ama onlar her şeyi bilir görürler ve bize bizde gördüklerini yansıtırlar.
Kimi çocuk ailesinde yaşanan olaylar yüzünden içine kapanır, kimi çocuk hırçınlaşır kendine zarar verecek şeyler yapar, hepsi de bir yardım çığlığıdır aslında.

Çocuklar 2. plana atılmaya gelmiyor, hayatınızda kapladığı yerle ilgili şüpheye düştükleri andan itibaren sizle olan bağları kopmaya başlıyor, bir kere kopunca da eskisi gibi olmuyor.
Siz şu an sınıra gelmişsiniz, bir adım sonrası yanlış bir davranış o bağı kopartır, işin fenası 1-2 yıla kadar ergenliğe girdiğinde dönüşü de olmayacak.
Sizde bulamadığı ilgiyi dışarıda arar, başkalarının dikkatini çekmeye çalışır ve çocuk aklıyla olmadık şeyler yapar, yine üzülen siz olursunuz.

O yüzden hiç vakit kaybetmeden bir uzmanın yolunu tutun, başlarda zor olacaktır çünkü kızınızın sevildiğini, anne babasının biriciği olduğunu hissetmesi, sizlere güvenmesi, davranışlarını düzeltmesi zaman alacaktır, sabırlı olun ve hayatınızdaki diğer insanlarla (anne babanız,eşiniz) ne yaşarsanız yaşayın, kızınıza önce sen hissiyatını verin, tabii aynı şeyi eşinizde yapmalı, zira ikinizde ona rolmodelsiniz ve ikinizinde sevgisini ilgisini hissetmek istiyor.

2 yasında kızım var,beni uyaran olmadı benimde aklıma gelmedi acıkcası.
Benden 1 yıl sonra dogum yapn arkadasım düzenli pedagogla ilerliyor.
Rutin kontrolleri gibi ona da gidiyorlar.
2 ay sonra saglık sigortamızı yenilerken bunu da dikkate alacagım.
Cinkü maddiyat halledilir bi sekilde,cocuk geri kazanmak cok zor😓

Miss,
kişilik bozukluğu, sosyopatlık vs gibi sorunların temelini bilemem, doğuştan gelen veya sonradan oluşan davranış bozukluklarının yüzde kaçı ilgi sevgi gören çocuklarda oluşuyor onu da bilmiyorum, o kadar bilmiyorum ki belki şu satıra kadar sana yazdığım kısım bile saçmalamaktan başka bir şey değildir lakin ben şunu biliyorum, 9 yaşındaki bir çocuk durduk yere dikkat çekmek için hırsızlık yapmaz, okulu karıştırmaz, online ders esnasında arkadaşlarının dersi almasını engellemez.
Mutlaka temelinde bir sıkıntı vardır ve çoğunlukla da bu sıkıntı ailesiyle ilgilidir.

Bizler bence çocuğumuz yanlış bir şey yaptığında önce kendimize ayna tutmalıyız, bir yerlerde bir şeyleri eksik veya yanlış yapmış olabiliriz, mükemmelim, kutsalım deyip kestirip atamayız çünkü yok öyle bir dünya, kutsal falan değiliz, bizim doğru bildiğimiz doğru diye direttiklerimizde her zaman doğru değil, ebeveynsen eğilip bükülmesini de öğrenmen gerekiyor.

Geçmiş konularını açınca sinirleniyorlar. O başka bu başka diyorlar ama alakası yok. Yaşadığı şey ilk konusundan itibaren birbiriyle bağlantılı. sanki çocuk ilk defa yapmış gibi yazıyor. Aylardır bu durumda bu çocuk ama Maddiyatı bahane edip harekete geçmedi. Buradaki üyeler ücretsiz yerleri söyledi araştır dedi ona bile bakmamış. Evde elleriyle dizlerini dövüyor sadece
@sadekahve1907 buna neden beğenmedim atıyorsunuz. doğruları yazınca bu kadar zorunuza gitmesin. Öz eleştiri yapın Allah aşkına biraz.

Hatalı olduğunuzu kabul etmeniz önemli ama hatanızı düzeltmek için bir an önce adım atmanız da önemli.
Gerekirse maddi olarak oradan buradan kısmaya çalışıp eşinizle bir aile terapistine gidin, evliliğiniz yürür veya yürümez orasını biz bilemeyiz ama en azından çocuğunuz anne babasının arasındaki diyaloğun düzeldiğini görür hisseder, aynı zamanda çocuğunuz için de eşinizle birlikte hareket ederek ergen psikolojisinde uzman birinden yardım alın, anne baba olarak nasıl davranmanız gerektiğini öğrenirsiniz, çocuğunuzun yaşadığı sıkıntıları uzman yardımıyla çözmeye çalışırsınız.

Ahkam kesiyor gibi algılamayın, tecrübeli bir anne olarak yaşadıklarınızdan hissettiğimi yazıyorum, çocuklar bizim aynamız gibidir, anlamıyor fark etmiyor sanırız ama onlar her şeyi bilir görürler ve bize bizde gördüklerini yansıtırlar.
Kimi çocuk ailesinde yaşanan olaylar yüzünden içine kapanır, kimi çocuk hırçınlaşır kendine zarar verecek şeyler yapar, hepsi de bir yardım çığlığıdır aslında.

Çocuklar 2. plana atılmaya gelmiyor, hayatınızda kapladığı yerle ilgili şüpheye düştükleri andan itibaren sizle olan bağları kopmaya başlıyor, bir kere kopunca da eskisi gibi olmuyor.
Siz şu an sınıra gelmişsiniz, bir adım sonrası yanlış bir davranış o bağı kopartır, işin fenası 1-2 yıla kadar ergenliğe girdiğinde dönüşü de olmayacak.
Sizde bulamadığı ilgiyi dışarıda arar, başkalarının dikkatini çekmeye çalışır ve çocuk aklıyla olmadık şeyler yapar, yine üzülen siz olursunuz.

O yüzden hiç vakit kaybetmeden bir uzmanın yolunu tutun, başlarda zor olacaktır çünkü kızınızın sevildiğini, anne babasının biriciği olduğunu hissetmesi, sizlere güvenmesi, davranışlarını düzeltmesi zaman alacaktır, sabırlı olun ve hayatınızdaki diğer insanlarla (anne babanız,eşiniz) ne yaşarsanız yaşayın, kızınıza önce sen hissiyatını verin, tabii aynı şeyi eşinizde yapmalı, zira ikinizde ona rolmodelsiniz ve ikinizinde sevgisini ilgisini hissetmek istiyor.
Çok teşekkür ederim. Yazdıklarınız bana o kadar iyi geldi ki. Kırmadan neyin ne olduğunu uzun uzun yazmışsınız
Her yazdığınız o kadar doğru ki
Üzerine çok yazıcak birşey yok benim için. Ne gerekiyorsa yapıcam. Hiç bu kadar olucağını düşünmemiştim ama işin ciddiyetinin farkındayım
İlgisiz bir anne asla değilim. Öğretmenleri ve hatta daha önce gittiğimiz psikolog bile ilgili bir aile olduğumuzu sadece çocuğu suçlamadığımızı söyledi.
Sadece sorunların üzerine gitmedik. Çocuğunu önünde tartışmanın onu ne denli etkilediğini yeni anladık

@sadekahve1907 buna neden beğenmedim atıyorsunuz. doğruları yazınca bu kadar zorunuza gitmesin. Öz eleştiri yapın Allah aşkına biraz.
Bu kadar insan içinde senin gibi yazan yok
Hiç hata kabul etmeyen, sadece çocuğu suçlayan bir anne olarak lanse ediyorsun ancak öyle bir anne değilim

Bu kadar insan içinde senin gibi yazan yok
Hiç hata kabul etmeyen, sadece çocuğu suçlayan bir anne olarak lanse ediyorsun ancak öyle bir anne değilim
her insan bir değildir. sizin istediğiniz gibi yorum yazacak değilim ve yorum yazarken size de sormayacağım. Ben gördüğümü ve hissettiğimi yazdım. Buna cevap verene kadar keşke sorduğum sorulara cevap verseydiniz?

Çok teşekkür ederim. Yazdıklarınız bana o kadar iyi geldi ki. Kırmadan neyin ne olduğunu uzun uzun yazmışsınız
Her yazdığınız o kadar doğru ki
Üzerine çok yazıcak birşey yok benim için. Ne gerekiyorsa yapıcam. Hiç bu kadar olucağını düşünmemiştim ama işin ciddiyetinin farkındayım
İlgisiz bir anne asla değilim. Öğretmenleri ve hatta daha önce gittiğimiz psikolog bile ilgili bir aile olduğumuzu sadece çocuğu suçlamadığımızı söyledi.
Sadece sorunların üzerine gitmedik. Çocuğunu önünde tartışmanın onu ne denli etkilediğini yeni anladık
Rica ederim, bile isteye bu noktaya gelmesine neden olmamışsınızdır ama belli ki çocukluğunuzdan gelen travmalarınız, ailenizle olan sorunların her daim taze kalması üstüne eşinizle yaşadığınız sıkıntılar derken çocuğunuzun önceliğiniz olduğunu unutmuşsunuz ya da kızınızın kendi gibi sorunlarının da büyüdüğünü fark edememişsiniz.

Henüz hiçbir şey için geç değil, bir an önce yardım almaya başlarsanız zaman içinde düzelecektir, anne baba olarak sabrınızın sınandığı zamanlar olacak, çocuğunuz sizin sınırlarınızı ve sinirlerinizi zorlayacak lütfen bu gibi durumlarda sabırlı olun olur mu😌

Umarım evladınızın sorunları çözülür, her şey yoluna girer, siz de anne baba sorunlarınızı ön planda tutmayın artık, bundan sonra önemli olan yavrunuzun ve sizin mutluluğunuz, iç huzurunuz.

9 yaşında kızım var. Oyuncak dükkanından bir çok oyuncak almış. Şok olduk.
Devamlı olmasada oyuncak alıyoruz. Her gün harçlık veriyoruz.
Lütfen yardım edin. Hem yalan söylüyor hem hırsızlık yapıyor
Ne yapalım biz şimdi bu çocuğa.
Psikoloğa randevu aldım ancak gidene kadar içim içimi yicek. Şu an çom sinirliyim
Lütfen akıl verin
öncelikle 9 yasinda cocugunuza hergun harclik verdigini soylemissin benim oglumda 8 yasinda heryere birlikte gideriz dogal olarak harcliga gerek yok okulda olmadigi surece.Ve oyuncakciya tek basinami gidiyor olay aninda siz yaninda olmuyormusunuz yada bir baska yetiskin...bunlar merak ettiklerimdi .Eger siz bu dueumu anlattiginiz halde devam ediyorsa bu bir tepki icin yapilan bir davranistir piskologa randevu almakla iyi yapmissin birde asla bagirarak kizarak yada kisiligine hakaret vari konusmalar asla yapmayin piskologla bu sorunu cozeceginize inaniyorum

10 yaşlarındayken bende bir dükkandan anahtarlık almıştım, hoşuma gitmişti ve annemin bana almayacağını düşündüm ve aldım, sonra kendimi kötü hissetmiştim ama bir daha devam etmedi bu durum. hiç yapmadım. annemlerinde hiç haberi olmadı yolda buldum demiştim. fazla paniğe kapılmayın, aşırı tepki göstermeyin derim, umarım devam eden bir davranış olmaz
Bende gelip geçici olduğunu düşündüm
Sizin gibi etrafımda bu davranışı yapan çok kişi duydum ancak beni endişelendiren tekrar etmesi. Yaptığı yanlışın devam etmesi
Konuşarak, anlatarak yaptığının yanlış olduğunu devam ettirmemize rağmen tekrar etti. Uzman yardımı almadan sorun çözülemicek

Back