Çocuğum hırsızlık yapıyor

Sizin yanınızda mi çalmış? 9 yaşında çocuk oyuncakçiya oraya buraya tek başına gitmiyordur herhalde? Eski konunuzda da sokakta para istemişti birilerinden, yine siz sonradan ogrenmiştiniz, yani sokakta da uzun zaman gözetimsiz kalıyordu.... Günahtır ya başına bir şey gelse? sokağa salıp unutmayın şu el kadar çocukları, Çocuk ne kadar sahipsiz kaldı kimbilir bu noktaya gelene kadar, şimdi de kızmaya hakkınız yok çocuğa, onu psikologa götürün ama kendinize de sorun biz ne yapıyoruz diye.

9 yaşında kızım var. Oyuncak dükkanından bir çok oyuncak almış. Şok olduk.
Devamlı olmasada oyuncak alıyoruz. Her gün harçlık veriyoruz.
Lütfen yardım edin. Hem yalan söylüyor hem hırsızlık yapıyor
Ne yapalım biz şimdi bu çocuğa.
Psikoloğa randevu aldım ancak gidene kadar içim içimi yicek. Şu an çom sinirliyim
Lütfen akıl verin
Dikkat cekmeye calisiyor ustune gitmeyin suclamayin bu olayin yayilmamasina ozen gosterin . Cocuk rencide olmasin hirsiz damgasi yemesin. Psikolog onerisiyle ilerlerseniz hersey hallolur insallah

buyrun. hep doktora götürdüm götüreceğim diye diye geçiştirdiniz.

keyfiniz bilir,karar sizin. çok geç olduğunda götürürsünüz artık çocuğunuzu doktora.
daha ne diyelim ki size??

9 yaşında kızım var. Oyuncak dükkanından bir çok oyuncak almış. Şok olduk.
Devamlı olmasada oyuncak alıyoruz. Her gün harçlık veriyoruz.
Lütfen yardım edin. Hem yalan söylüyor hem hırsızlık yapıyor
Ne yapalım biz şimdi bu çocuğa.
Psikoloğa randevu aldım ancak gidene kadar içim içimi yicek. Şu an çom sinirliyim
Lütfen akıl verin

aşırı zekasından yapıyodur, burda bir arkadaş demişti ya waooow çok zeki falan diye.

al sana zeka.
lafım sana değil sadekahve lafım şu ekstrem durumları saçma saçma guzelleyenlere. yoksa şahidiz yani surekli çıkar yol bulmaya çalıştığına.

sen de kendisinin butun oyuncaklarını sakla. kendisi ne yapıyorsa mislini yap. guzel konuşmayla anlaşabileceğini duşunmuyorum azıcık rahatsız et çocuğunu.

Daha önceki konunuzu da hatırlıyorum çok fazla paramız yok demiştiniz sanki. Şöyle düşünün kızınızın allah korusun ciddi bi hastalığı olsa tedavi ettirmeyecek misiniz? Borç harç en iyi doktoru bulup götürün parasına bakmadan. Tedaviyle düzelir inşallah çocuğun hayatı mahvolmasın. Yaşı gereği çocuğunuzu kurtarmak için son dönemleriniz bence ergenlikten sonra tamamen kaybedersiniz yoksa.

Çocuğunuzu önce çocuk ve ergen psikiyatriye goturmelisiniz ,geçmişte olan devam ediyor ve edebilmesi çok mümkün muhtemelen teşhis koyacaktır . Sonrasında doktorla görüştükten sonra çocuk psikologtanda yardım almalısınız.

Hayir gizlemiş sadece. Daha once çocuğu birilerinden para istemis. Boyle bir konusu daha vardi. Ben o zaman da sosyopati diye düşündüm. Şu an da ayni seyi düşünüyorum.
Benim de aklima antisosyallerin cocukken böyle şeyler yaptığı gelmişti ama sadece ilgi çekmeye çalışıyor da olabilir.

Çocuk ergen psikiyatrisi daha uygun olur kanaatimce.

Daha önceki konusunda da öneride bulunmuşum bu arada ama dikkate almamış konu sahibi sanırım. Ya da gözünden kaçmış. Tekrar ekliyorum.

Devlet hastanelerinin Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı bölümlerinden randevu alabilirsiniz. Ankara'daysanız öneride bulunabilirim.

Eski konuyu da hatırladım, konu sahibesinin kızı büyükleri manipüle ediyor ve sempati/acıma sahibi olmadığını söylüyordu. Bu üye gerçekten çok acaip, sürekli çocukla ilgili konu açıyor, 100 kez doktora götür yazdık, bunca zamandır bu çocuğu niye bir doktora götürmedi? Çocukta davranış bozukluğu olabilir, sosyopati olabilir başka bir şey olabilir .. Beyin bedava bazı ebeveynlere.
Ya ben küçük bir ihtimal diyordum ama kız gercekten antisosyal sanırım 🙁

Benim de aklima antisosyallerin cocukken böyle şeyler yaptığı gelmişti ama sadece ilgi çekmeye çalışıyor da olabilir.
Diger konularla baglantilandirinca ilgi cekmeye calisiyor gibi gelmedi bana. Çok fazla sorun var çünkü. Hırsızlık, yalan söyleyerek para isteme, okulla ilgili bir sürü sorun, duygusuz tepkisiz haller...

Back