Çocuğum hırsızlık yapıyor

Eğer yanlış hatırlamıyorsam çocuğun sorunları olduğu belliydi.
Hatta ebadan arkadaşlarının girişini engellemişti daha önce de veliler okula polis çağırmıştı başka bir olaydan falan. Mutlaka yardım alması gereken bir çocuk.

Diger konularla baglantilandirinca ilgi cekmeye calisiyor gibi gelmedi bana. Çok fazla sorun var çünkü. Hırsızlık, yalan söyleyerek para isteme, okulla ilgili bir sürü sorun, duygusuz tepkisiz haller...
Ben diğer konuyu unutmuştum, orada arkadaşlarıyla falan da kavga ediyordu degil mi ? Bence de dediğiniz gibi.

Diger konularla baglantilandirinca ilgi cekmeye calisiyor gibi gelmedi bana. Çok fazla sorun var çünkü. Hırsızlık, yalan söyleyerek para isteme, okulla ilgili bir sürü sorun, duygusuz tepkisiz haller...
İlgi çekmeye çalışan çocuğun okula polis çağırılacak kadar problem çıkaracağını sanmıyorum ya, ısrarla götürmüyor ama bir problem var belli.

Tamda 9 yaşımdayken marketten Halley ve cips calmistim kazağını. içine sokup:) babam hergun harçlık verirdi oysa.Cocuklukmj heyecanımı bilmiyorum.Sonra hiç olmadı tabiki.ins tek seferlik biseydir sizinkide

Ya ben küçük bir ihtimal diyordum ama kız gercekten antisosyal sanırım 🙁
Bu kadar ilgisiz bırakılmış , ihmal edilmiş ve şiddet gormus bir çocuk ileride antisosyal da olur psikopat da...konu sahibi önce eşiyle birlikte adamakıllı bir tedavi ve eğitim almalı, onlar düzelirse iyileşir bu çocuk, yoksa zor

@sadekahve1907 bir anne olarak evladınızla ilgili üzüntünüzü anlıyorum, hırsızlık kötü bir şey lakin biraz eleştireceğim kusura bakmayın, kızınızın sizin dikkatinizi çekmesi için daha ne yapması gerekiyor ?

Anne babanızla ilgili yaşadığınız sorunlardan çocuğunuzla ilgilenemediniz, sürekli ağladınız dertlendiniz o çocuk tüm bunlara şahit oldu, eşinizle bir dargın bir barışık, ağlamalı kavgalı bir ilişkiniz var, boşanma raddesine gelmişsiniz haliyle çocuk bunlara da şahit oldu.

Muhtemelen küçüklüğünden beri devamlı ailevi sorunların içinde ve siz kendi derdinize düştüğünüzde çocukla ilgilenmiyorsunuz.

Sanıyorsunuz ki istediği oyuncakları almak, cebine harçlık koymak kafi geliyor, evladınızın anne babasına olan duygusal açlığı oyuncakla harçlıkla doymaz, sevgi ve ilgiyle olur bunlar.

Anneliğinize laf ettiğimden değil, çocuğunuz okulda arkadaşlarıyla sorun yaşıyorsa, polislik oluyorsa, sağdan soldan para isteyip dondurma alıyorsa, hırsızlık yapıyorsa sebep nedir diye düşünmeyin diye yazıyorum, sebep anne babanızdı, eşinizle sorunlarınızdı derken kızınıza gerekli vakti ve ilgiyi göstermemeniz.

Çocuğun beynine sorun yaşadıklarımızla ilgileniyoruz'u kodlamışsınız, o da sorun çıkarıyor ki ilgilenin, sevin, kol kanat gerin.

Çocuğunuz size imdat çığlığı atıyor, artık bir uzmana götürün ama rica ediyorum siz de uzman yardımı alın çünkü her yaşadığınız sıkıntıda kendi içinize dönüp ağlama krizlerine giriyor kızınızı 2. plana atıyorsunuz.
Çocukluk travmalarınızı atamamışsınız, bu da çocuğunuza yansıyor, yaşadıklarınızı çocuğunuza yaşatmamak için önce siz iyileşin sonra evladınızı iyileştirin yoksa evladınız birkaç seneye kadar çok daha büyük sorunlarla karşınızda olacak, sizi de suçlayacak.

İlgi çekmeye çalışan çocuğun okula polis çağırılacak kadar problem çıkaracağını sanmıyorum ya, ısrarla götürmüyor ama bir problem var belli.
Ben de oyle düşünüyorum. İlgi cekmeye calisan çocuk evde huzursuzluk çıkarır. Genel olarak herkese her şeye karsi boyle tuhaf davranıyor.

Ebada arkadaşlarının hesabını çalıp kargaşa yaratan bir çocuğu o zaman alkışlara boğup helaaall naraları atan, omuzlara alıp taşıyan ilginç üyeler vardır burada. O zaman da denildi size normal değil bir uzmandan destek alın diye ama siz ısrarla görmezden geliyorsunuz. Bu konu bitecek bir haftaya kalmadan yine kızınızla ilgili üzücü bir konu daha açacaksınız. İlla en kötüsünü yaşamanız mı gerekiyor. Ne işiniz varsa bırakıp tüm ilginizi kızınıza yönlendirmeniz gerekiyor

Kızınız da ki sorunlar siz,, siz anne babanızla fazlasıyla meşgulken, evinize vakit ayırmadığınjz zaman başlamıştı sanki, eşle ilgili sorunlar da bu nedenleydi yanlış hatırlamıyorsam. O konuda düzelmeye gittiniz mi. Yoksa siz düzelene kadar çok mu geç oldu

Bazı aileler bu tip konularda çocuğuna teşhis koydurmak istemiyor. Basit bir şey dahi olsa o işin adı ‘ psikoloğa gidiyor’ olarak yapıştırılacak diye mümkün olduğu müddetçe kaçıyorlar doktordan. Bir tür damgalanma gibi düşünüyorlar sanırım.
Çok fazla karşılaşıyoruz okulda. Doktor öneriyoruz ama aile asla kabul etmiyor, her gün rehberlik servisine geliyorlar, arkadaşlar yönlendiriyor biz yetemiyoruz diyorlar ama anne babalar kaçıyor malesef.
Ben çocuğunuz göremiyor galiba bir göz doktoruna götürün dediğimde çok acayip bir tepkiyle karşılaşmıştım. Köy okuluydu, küçük yerdi yani. Baba, hayır görüyor benim çocuğum diyerek sinirlenmişti. Gözünün bozuk olma ihtimalini bile kusur olarak algılayan insanlar var yani. Türkiye acayip bir ülke.

çok doğru bir tespit. ülkemizde bence çok sayıda ebeveynin bilinçaltında çocuklarını yarıştırmak var.
en iyisi o olsun, gurur duyalım onunla, biz yapamadık o yapsın, vs vs.
hal böyle olunca da herhangi bir problemi yada kusuru asla konduramıyorlar geri kalacak diye.
"en" olmaları gerekiyor çünkü çocuklarının.

Çocugunuzu derhal bir çocuk psikologuna götürerek yönlendirme alabilirsiniz.
Şimdiye kadar götürmediğiniz kabahat, olmaz böyle.
Aynı zaman da sizler de gidin derim.
Sorunun alt kaynagında aile içinde yaşanan olumsuzlar da sebebiyet vermiş olabilir.

Acaba psikaytra gidip çocuğunuzun olumsuz bir şekilde damgalanacağını düşünüyorsunuz. Bu tarz sorunlar yaşayan çocukların aileleri su yüzüne çıkacağı için gitmek istemiyor genelde ama en büyük kötülüğü çocuğuna yapıyorlar. Eğer bu tarz düşünüyorsanız özele gidin. Ama mutlaka çocuğunuzu bir psikaytra götürün. Burda ne yazılsa ne çare. İçimizde doktor bile olan olsa birebir çocuğunuz ile iletişime geçip görüşmesi lazım. O yüzden davranışlar daha kötüye gitmeden sorunu psikaytra giderek çözmeye başlayın.

çocuğunu doktora götürmek yerine özel okuldaki aktiviteyi yeğlemek mi ?
keşke ebeveynlik sınavı olsa. gerçekten herkesin harcı değil.
çocuğa çok acıdım.
Astro ben konularında hep söyledim. burada da söylendi. Herkes akıl verdi ama kimseyi dinlememiş belli ki yine kızıyla ilgili konu açıyor. daha 9 yaşındaki çocuk ne hale gelmiş ama ona para veremem buna para vereme. Çok masraflı demesini aklım almıyor. Tam bir ay geçmiş üzerinden ama hiç bir şey yapılmamış.
Çocuğun yardım çığlıklarına kulaklarını kapatmış bir anne var ve sadece ahlanıp vahlanıyor

Astro ben konularında hep söyledim. burada da söylendi. Herkes akıl verdi ama kimseyi dinlememiş belli ki yine kızıyla ilgili konu açıyor. daha 9 yaşındaki çocuk ne hale gelmiş ama ona para veremem buna para vereme. Çok masraflı demesini aklım almıyor. Tam bir ay geçmiş üzerinden ama hiç bir şey yapılmamış.
Çocuğun yardım çığlıklarına kulaklarını kapatmış bir anne var ve sadece ahlanıp vahlanıyor

akıl bulunduğu ortamda şuurlanır. demek neler görüyor ki bu hareketlerle kendini var etmeye çalışıyor.
ailece doktora gitmeleri lazım, belli ki her birinin tedaviye ihtiyacı var.
ama çocuk için para veremem demek ! hem de sağlıkla ilgili !
o ay markete gitmezsin gerekirse kredini ödemezsin ama o çocuğu götürürsün yani.

akıl bulunduğu ortamda şuurlanır. demek neler görüyor ki bu hareketlerle kendini var etmeye çalışıyor.
ailece doktora gitmeleri lazım, belli ki her birinin tedaviye ihtiyacı var.
ama çocuk için para veremem demek ! hem de sağlıkla ilgili !
o ay markete gitmezsin gerekirse kredini ödemezsin ama o çocuğu götürürsün yani.
Astro Mune'nin dediği gibi karı koca arası da iyi değilmiş ki. Çocuk bu durumdan o kadar etkilenmiş ki ne anne ne baba bu durum için bir şey yapmamış hala daha çocuğun yanında kavga etmeye devam etmişler

Eşim balkonda başka yere baktı diye kızmıştım ve arkasından köpek dediğimi duymuştu ve günlerce konuşmuyorduk. Akşam çok kötü tartıştık ve bana boşanırım dedim mahkeme orda git dedi bende eğer böyle devam ederse boşanırım demiştim, eşyalarını al git dedim gitmedi
Kızım ağlamaya başladı boşanayın diye inanın kendimi o kadar kötü hissettim ki
Kaç gündür ayrı yatıyordum.

Acilen uzmana gidin, benim çocuğumda biraz fevri davranıyor. Kac aydir psikologa gidiyoruz. Bazi testler yapti, tekrarlayan maddi olarak tabi ki her hafta 200 tl vermek insani yorabilir ama yapacak birşey yok. BU dediğiniz şeyler azimsanacak birşey değil

Back