Çocuğum bana düşmanı gibi davranıyor

Çok yakın bir tanıdığım bu şekilde büyümüş! Şu an kendisi 43 yaşında bir kadın. Bir aylıkken anneanneye bırakılıyor. Anneanne başka şehirde anne-baba başka şehirde. Cuma akşamı anne ve baba iş çıkışı anneanneye geliyor, pazartesi sabahı dönüyorlar
. 18 yıl boyunca!! Kız üniversiteyi annenin babanın olduğu şehirde kazanınca mecburen yanlarına alıyorlar. Yitik bir birey kendisi. Hiçbir şekilde psikolojik tedavi almamış. Mutlu olamayan, mutlu insanları görünce onlara kinlenen, aile ortamlarına tahammülü olmayan, geçimsiz, toksik bir insan haline gelmiş. Anne baba da çocuklarını kazanmak için bir adım atmamış. Hiç aile ortamı görmediği için ne kendi yuvasını da kuramadı.Kursa da olmazdı zaten. Başkalarının mutsuzluğu ile beslenir hale gelmiş. Çünkü kendisi hiç mutlu olmamış, istenmeyen, itilen, sevilmeye değer biri olarak görmüyor kendini. Anne ve babası ile yaşamaya devam ediyor ama ev arkadaşlığı bile daha samimi, huzurlu, mutlu bir ortamdır.

Ne olursa olsun işten gelince çocuğu alıp eve götürecek kendi yatağına yatıracaktınız.sabahta erken teslim edecektiniz hiç bakıcı imkanınız yoksa kreşe verecektiniz mecbur.annesi babası sağlıkçı 2 yaşında kreşe başlamış biriyim annem beni bazen nöbete bile getirirdi gurbetteyiz diye bakacak kimsede yoktu.hadi 2-3 yaşına kadar babaanne baksa bu şekilde daha sonra aklınız neredeydi hiç anlamadım kreş yaşına basınca bari aile düzeninizi kursaydınız çok pasif kalmışsınız çok halbuki anne dediğin evlat için gerekirse yeri göğü inletir.olan olmuş artık bir uzmanla görüşün ne yapabileceğinizi 7 yaşında çocuğu hala kazanabilirsiniz diye düşünüyorum eşinizde beş para etmez bence insan çocuğunun annesiz kalmasını ister mi?cidden tuhaf buluyorum eşlerin bu çocuğu ötekinden koparmaya çalışmaya yönelik tavırlarını yani çocuğun çıkarı ön planda olmalı ne olursa olsun gerekirse kan kusacak kızılcık şerbeti içtim diyeceksiniz.

Son düzenleme:
yani biz de çalıştık ama cocuklari kimseye vermedik, vermissiniz çünkü resmen.
Kolayiniza gelmiş muhtemelen.

Çocuğun evi orasi olmus, annesi babaannesi olmuş, bunlara siz izin vermişsiniz.

Annem ustumde oturmasına ragmen, okula biz biraktik biz aldik biz getirdik biz götürdük, esimle beraber caba harcayarak hepsini yaptik.

Rahatima bakmak icin cocuklari annemde uyutup sabah daha gec kalkar isime gidebilirdim, tercih meselesi.

Yardimci olur, bakici olur amenna.. Siz cocugu evden silmissiniz, ne beklediniz ki?

Farkında mısınız eşinizden önce sizin ses çıkarmanız gerek!? Böyle bu kadar ezik olmanızın mantığı nedir? İyi misiniz siz? Yonetiliyosunuz resmen.

Annemlerin yazlığında öyle bütün yaşlıların evinde bebek var. Bayağı 1 yaş altı bebek. Anne babalar şehir içinde işte. Yazın bebek denize falan girsin diye anneanneye veriyorlar hafta sonu gidip alıyorlar.
Ben bunu bebeğim olmadan önce normal sanıyordum. Ayy biz de böyle yaparız diyordum anneme annem zaten dünden hevesli. Bebek bir oldu anladım ki o iş öyle değil.

5 değil 500 tanede olsa doğru olan bu değil, tamamen travma sebebi yorumlarda bizzat bu şekilde olanlar konuyu okuduğunda bile etkilenmiş. Çalisan annenin cocuguyum anneanne ve babaanne ile buyudum fakat annemle bağım bambaşka çünkü annemin işe gittigini beni terk etmedigini biliyordum beni yatili birakip haftasonu gelseydi kapı komsusundan bir farki kalmazdi benim icin. Anne-baba olmadan önce bunu dusunmek gerek bir aile verebilmek çok onemli konu sahibinde suç bulmamissiniz tamamen suc kendisinde halbuki. Kocasiz kalmaktansa cocuksuz kalmayi tercih etmis şimdide tercihinin bedelini ödüyor.

Bu konuyu okurken oradaki bazı yorumlar aklıma geldi benimde.
Herkes anne olmak zorunda değil cidden.
Her şeyi bir kenara bıraktım şuan bile çocuğun yanında değil annesi, babasıyla beraber babaanne evinde kalıyor anne yok, arada gelip gidiyor. Şaka gibi cidden.
Gücü çocuğunu evine almaya yetmiyorsa aynı eşi gibi kendi de babaanne evinde kalsaymis. Onları orada bırakıp kendi eve gidiyor, sonra çocuğum bana düşman. Ne olmasını bekliyorsa artık.

Benim için de normal değil ama bırakanlara da bir şey diyemem çünkü şehirde 2 kişi çalışmak durumunda olunca en güvenli yer büyük annelerin yanı oluyor

Ezik büzük, eş karsisında ezilecek kadınlar anne olmamalı bence, çocukları ellerinden alınıyor hem çocuğa hem anneye yazık oluyor ... konuya geleyim, konu sahibesi koca aşkından razı olmamış ezilmeye, sessiz sakin ve pasif bir tip olduğu için çocuğunu almışlar o da ses edememiş. Şimdi yapacağı şey belli, çocuğunu bir kez kaybetmiş şimdi aslan gibi kükremezse çocuğunu tümden kaybedecek. Konu sahibesi artık aslanlar gibi kükremeli, akıllı davranmalı, bilemedim yani bu kadar pasif olunur mu arkadaş, karşıdaki adam çocuğunu alıyorum anama veriyorum dese en kötü bıçağı çekip karnına sokarım ama yine de çocuğumu vermem Allah affetsin

İşine gelmese ezilmezdi merak etme. Kimse kimsenin çocuğuna bakmak için zorla alıkoymaz. Ben kadının da meraklı olduğunu hiç sanmıyorum bırakmışlar çocuğu mecbur bakmış işte. Daha iyi kazanmak, çalışırken Bi de çocukla uğraşmamak, sabah uyandır giydir bırak akşam al gel yemeğini yedir oynat uyut bunlarla uğraşmamak için kendileri tercih etmiş. Şuan bile eşiyle arası iyi istese gider orda kalır kızıyla ama evinde tek başına duruyor.

Konu sahibinde aslan gibi kükreyecek bi hava sezmedim ben. Eşim öyle dedi eşim böyle dedi diyip duruyor hala eğer gercekten zoruna gitse kendiside babanede kalirdi gerekirse yerlesirdi oraya cocuk 3-3,5 yasina kadar sabreder kres, anaokulu vs gibi seceneklerle duzen kurardi. Zaten en kritik zaman olan ilk senede bile birakmis 7 ay nedir daha güvenli baglanma olmamis ilk 3 yıl ömrümüzun altin cağı daha sonra hatirlamadigimiz ama yasarken beynimizin bir bir davranislar,korkular, kaygilar ile hatirlattigi zaman dilimi.

Siz cocugun tasıyıcı annesi olmussunuz o kadar.
Ki pedagog babada kalması yönünde raporunu yazmıs. Büyüdükce tabiki sizi anlar ama büyüdükce…
bosanacaksanız sayet cocuk lütfen babada kalsın. Cocuk ztn sizi istemezken birde zorla almaya calısmak onu travmaya sürükleyecek. Ki ztn asırı cocugunuza düskün bi yapıda oldugunuzu düşünmüyorum, ben anne değilim henüz fakat etrafımdaki anneler 20 uasında cocukları üniversite kazandığında onlarla o şehire giden anneler..
Ben köpeğimi bırakıp otel tatiline gitmedim, 10 gün baskasında kalmasına gönlüm razı gelmedi.
Daha kuduz asısı kuduz titrasyoj testi süresi va bitti de sezon bitti biz öyle gidicez.
Biz köpek icin bile yasam değistirirken sizin cocugunuzun baskasında yatırmanız kabul edilir bisey değil.
O yüzden ayrılacaksanız cocuk bırakın mutlu olduğu yerde kalsın, ki ztn o rapor tutulmussa ztn size verilmeyecektir. bu arada pegagog desteği de alın tabi

Suçlamadan yorum yapmak mumkun degil malesef. Bile isteye emanet etmişsiniz. Hem de sorunlu insanlara. Başka sonuç beklemeniz şaşirtici olurdu. Ne olur olsum kizinizi yaniniza alin. Ilk gunler guzel yerlerw goturun sevdirin kendinizi. Daha 7 yaşinda tabiki bir kaç gune yeniden size alişir. Biraz zorlamaniz gerekir imkanlarinizi. Bir iki defa denemekle sevmiyor kanaatina varilmaz. Her çocuk annesini sever.

Kaç kere söyledim bilmiyorum ama lütfen çocuğu öylece almayın. Aldık, biraz gezdirdik, pembeli oda yaptık, oyuncak aldıkla alışılmıyor. Bu çocuklar da insan, kendimden biliyorum fikir yürütmüyorum.
O çocuklar alınırken neler yaşadıklarını ve hissettiklerini o kadar iyi biliyorum ki, çocuk aklımla ölmek falan isterdim ben resmen ya.
Pedagog desteğiyle kademeli falan yapmaya çalışın bari..

Benim için de normal değil ama bırakanlara da bir şey diyemem çünkü şehirde 2 kişi çalışmak durumunda olunca en güvenli yer büyük annelerin yanı oluyor

Bence değil. Kreş en mantıklısı bütçe kısıtlıysa. Annem ne doğru düzgün yediriyor. Ne ek Gıda ne tadım ne sebze yedirmek hiçbir şey bilmiyor ki. Bir de tv telefon dayar.
Annem geldi geçenlerde yardıma bakıcımız hastaydı. Bütün gün telefondan çizgifilm izlettirmiş. Sabah omlet yap dedim muhallebi yedirmiş unlu muzlu. Enginar yapmıştım. Onu yedirmemiş/ 2 Yaşında çocuğun enginar yediği nerde görülmüş makarna yaptım ben ona diyor. neden yemek seçtiğimi saha iyi anladım aferin anne dedim.

Allah yardimciniz olsun . Eger cocugunuzu gercekten geri kazanmak istiyorsaniz dogru adimlarla ilerlemelisiniz . Benim cocuguma gozumun onunde yasak olan seyleri yedirdiklerinde bile asiri sinir olurdum bunu cocugum hissediyor benden soguyor diye uzaklastirdigim bile oldu .

Okadar çalışan anne var çocuğuna baktıran anne var bu tarz şeylere pek şahit olmadım. Ya babaanne sizde kalacaktı yada saat kaç olursa olsun çocuğu eve getirmeliydiniz. Çocuk evini yatağını bilmeli. O çocuk sizin ama siz yetiştirmediniz. Tabiki şuan sizi saymaz,lafınızı dinlemez otorite siz değilsiniz çünkü

Annelik içgüdüsü zaten bu, babada bu ozelligin oldugunu düşünmüyorum, cocugumuz aslanin agzinda olsa aslanla savaşırız, bu boyle bir sey.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…