• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğum bana düşmanı gibi davranıyor

Herkese merhabalar. Sırf bu konuyu açabilmek için aranıza yeni katıldım. Direkt konuya gireyim . 2012 yılından beri evliyim , 7 yaşında bir kız çocuğum var. Geçen sene eşimle 6 ay kadar ayrı kaldık boşanma davası açtım . Fakat daha sonra eşimin düzelme vaatleri sebebiyle barıştık. Ben çalıştığım için çocuğuma 7 aylıktan beri babaanne baktı. İlk zamanlar sadece işe giderken bırakıyorduk, fakat daha sonra babaanne erken kalkmak istemediği için çocuğum orada kalmaya başladı . Biz iş çıkışları eşimle gidip orada vakit geçiriyorduk uyuyasıya kadar . Daha sonra yıllar geçtikçe eşimle aramız iyice kötü olmaya başladı ve eşimle geçen seneki ayrılık sürecimizde evi terk edip annesine taşındı . Bu süreçte tahmin edeceğiniz üzere çocuğumu bana düşman ettiler. Kızım asla beni görmek istemiyordu . Ben görüşmeye gittiğimde ‘seninle görüşmek istemiyorum, keşke ölsen vs’ diyordu 🥺 eşimle barışalı 5-6 ay kadar oldu . Fakat kızım çocukluğundan beri babaanne evinde kaldığı için asla kendi evimize gelmek istemedi.. eşim de kızımla birlikte kalmak istediği için hala annesigilde kalıyor. Kısacası ben evde tekim .. çocuğumun bana karlı davranışları hiç normal değil. Sürekli bana vuruyor, hakaret ediyor işin kötüsü de eşim asla bunlara sesini çıkarmıyor. Mesela geçende kızımın ödevini yaparken bir anda kızım bana tokat attı. Ben de bir daha böyle bir şey yapmayacaksın diye bağırdım. Bi baktım eşim de bana bağırıyor bu çocuğa sesini yükseltme , ben yalnızken konuşurum diyor. Hiç sanmıyorum konuştuğunu da . Çok çıkmazdayım tekrar boşanma davası açsam çocuğumu yine çok az göreceğim çünkü yıllardır babaanne evinde kaldığı için pedagog velayetin babada kalması yönünde görüş bildirmişti lütfen suçlamadan yardımcı olmaya çalışır mısınız ben ne yapacağım 😢😢😢😢😭😭😭😭 kızım resmen babaannesine anne diyor. İçim yanıyor. Eşim de bu duruma sesini çıkarmıyor.
Çocuk anneyle fazla vakit geçiremediği için anneye bağlılığı yok babaannesine güveniyor çünkü her şeyi babaannesi ile yaşadı çok zor süreç geçmiş olsun

Yav bide yok kayınvalidem çocuğumu elimden aldı bakacağım diye bilmem ne ben bunları yemiyorum ya. Kayınvalidemgildeyim çocuğu sevicem diye alıyor maksimum yarım saat sonra kadının perti çıkıyor . Şimdi ayıp olur diye herhalde çocuktan yoruldum diyemiyor bahane ediyor bir şeyleri kaciveriyor. Kızamıyorum kızım bir yaşında durmuyor çocuk ben gece gündüz bakarken yoruluyorum . Kaç kayınvalide aman çocuğu koparayim ben buyiteyim der onların amacı bakılan çocuğu sevmek olur.
Yani hangi güç kuvvet çocuğu anneden ayırabilir bir anne istemezse. Yok gucsuzum yok söyleyim zerrece inanmıyorum size

Yav bide yok kayınvalidem çocuğumu elimden aldı bakacağım diye bilmem ne ben bunları yemiyorum ya. Kayınvalidemgildeyim çocuğu sevicem diye alıyor maksimum yarım saat sonra kadının perti çıkıyor . Şimdi ayıp olur diye herhalde çocuktan yoruldum diyemiyor bahane ediyor bir şeyleri kaciveriyor. Kızamıyorum kızım bir yaşında durmuyor çocuk ben gece gündüz bakarken yoruluyorum . Kaç kayınvalide aman çocuğu koparayim ben buyiteyim der onların amacı bakılan çocuğu sevmek olur.
Yani hangi güç kuvvet çocuğu anneden ayırabilir bir anne istemezse. Yok gucsuzum yok söyleyim zerrece inanmıyorum size

Benim de ben işteyken çocuğuma kayınvalidem bakıyor 1.5 yaşındaydı ben işe başladığımda, şu an 5 yaşını geçti. Ben eve gelince kadın evine nasıl gideceğini bilemiyor. Hatta şu an aynı binada oturuyoruz, ben kesinlikle kural koydum kızıma ben evdeyken babaanne dinlenecek, sen benimle oynayacaksın diye. Çocuk bunlar seviyorlar yaşlılarla zaman geçirmeyi ama ilgilerini çekmek çok kolay ilgilenen insan için.

Benim de ben işteyken çocuğuma kayınvalidem bakıyor 1.5 yaşındaydı ben işe başladığımda, şu an 5 yaşını geçti. Ben eve gelince kadın evine nasıl gideceğini bilemiyor. Hatta şu an aynı binada oturuyoruz, ben kesinlikle kural koydum kızıma ben evdeyken babaanne dinlenecek, sen benimle oynayacaksın diye. Çocuk bunlar seviyorlar yaşlılarla zaman geçirmeyi ama ilgilerini çekmek çok kolay ilgilenen insan için.
Ya tabi ki onlarin vücudu biizmki kadar bile dinç değil . Gerçekten çok yorucu bir iş çocuk bakmak .
Zaman zaman hepimiz biraz yanlız kalmak dinlenmek istiyoruz. Maşallah konu sahibi kesin çözüm bulmuş

Evli ciftlere ne zaman cocuk yapmak icin ehliyet yasasi cikartilacak? Ipini koparanin dollendigi bu ulkede biz bir arpa boyu yol alamayiz.
Cocugu yillarca babaannede birakmissiniz, kusura bakmayin ama bir yabancisiniz onun icin. Hem de duygusal birtakim baglari olmasi gereken bir yabanci. Ve sizin cocugu yalnizlastirmaniz annesizlestirmeniz sebebiyle sizden nefret etmesine sasiran bir yabanci...
O evdekiler sizden melek gibi bahsetseler bile kiziniz sizden nefret ederdi emin olun.
Kisisel zevkleriniz ugruna bu dunyaya bir can getirdiyseniz olene kadar sorumlulugu size aittir. Bunu bilmeden mi evlendiniz gercekten?
Esiniz de siz de cok cahil ve duyarsizsiniz. Su durumda penisin vajinayi bulmasi cok iyi bir basari...

Ne kadar kolay dimi insan yargılamak ben çözüm yolu bulamadığım için buraya yazdım kızımın hissini biliyorum bana çok kızgın öfkeli babanne haftasonu dahi plan yapıyor kızımla düşünün cumartesi annesi evde onla gezsin demiyor buna ne diyorsunuz
Bırak be bırak Kim kızımı benden zorla alabilir. Bir karşıma geçsin bakiyim adamın gözünü oyarim . Annem diye sevmeye cesaret edemezler cevremdekiler . Evde rahat rahat sevişeyim yatayım diye atmışsın çocuğu sonra ühü bana vurdu . Yaşlanınca asıl tekmeyi yiyeceksin sen daha dur

Nedense, çocuk baba tarafına gitmek istemeyince, babalar çocuğu annenin doldurduğunu düşünürler. Kayınvalidenin de çocuğu doldurması, bence, burada aynı hesap.

Postpartum depresyon geçmişiniz var mı?

Bu konu beni üzdü ya. Aslında konu sahibi de kızı kendi yetiştirmedigi için çocuğun dünyasına hiç girmemiş. Çocuk tokat atıyor eşi kızına kızsın istiyor. O tokatin beni biraktin isyani oldugunun farkinda bile degil. Çocuk gece baba diye ağlıyor diyor. İstiyor ki kızı alsın kız 1 günde adapte olsun.
Konudan çıkıyorum. Sizin yanıtlarınızi okumadan bosansaniz daha çok görürsünüz demiştim. Ama yanıtlarını görünce onun dünyası ile bağlantı hiç kurmamissiniz. Arada birkaç gün onu almanız öfke bile yaratabilir.
Tek çareniz var. Kv evine taşınıp beraber yasamaniz. O sırada da profesyonel yardımla ilerlemeniz. Başka yolu yok.

Butun yazilanlari okudum ve diyorum ki hayatiniz yalan dolan ustune.
Adim gibi eminim; kizinizi esiniz bilerek babaanneye birakti, burda anlatmadiginiz, anlatamadiginiz durumlar var ve durumlar her ne ise kizinizin babaaneye gitmesine goz yummak zorunda kalmissiniz. Simdi kizinizi kazanmak istiyorsunuz ama gecmis olsun. "Ben evimde kalmak istiyorum " diyen bir kadinsiniz ve bu kadin guya annelik yapmak istiyor, oyle mi?!! . Bu arada kv bence sizi de evinde istemiyor, esiniz de sizinle ayni evde kalmiyor, Zamaninda kizinizi o evde neden tutmadiginizin gercek nedenlerini birgun elbet kiziniz buyuyunce ogrenir, o zaman evinizin duvarlarini gosterirsiniz sahit diye

Sizin algılarınızda bi problem var zaten çocuk yetistiremezmişsiniz. Hala evimde kalmak istiyorum diyosunuz ne kadar bencilsiniz. Saçma sapan cevaplar vermissiniz gercekten algı sorununuz mu var? Burada kv kötülemesi dinlemek istediniz ama yemedi tabi. Gercekten kizinizi kazanmak istiyorsaniz tipis tipis gidicek kalacaksiniz babanede ,ayni sofraya oturacak beraber uyuyacak vakit gecirceksiniz ne zaman ki kiziniz size guven ve sevgi duyarsa o zaman "aile" olmak icin evinize gecip yapmadiginiz anneligi bir ömür telafi ediceksiniz. Bu kadar. Hala eş,kv diye insani cildirtan seyler söylemeyin herkesi cildirttiniz sonunda

Şuan tek çözüm yolu kızınız size alışanana kadar kaynananızda kalmanız. Belki yıllar sürecek, ama kızınız için bukadarcık fedakarlığa değer bence

Butun yazilanlari okudum ve diyorum ki hayatiniz yalan dolan ustune.
Adim gibi eminim; kizinizi esiniz bilerek babaanneye birakti, burda anlatmadiginiz, anlatamadiginiz durumlar var ve durumlar her ne ise kizinizin babaaneye gitmesine goz yummak zorunda kalmissiniz. Simdi kizinizi kazanmak istiyorsunuz ama gecmis olsun. "Ben evimde kalmak istiyorum " diyen bir kadinsiniz ve bu kadin guya annelik yapmak istiyor, oyle mi?!! . Bu arada kv bence sizi de evinde istemiyor, esiniz de sizinle ayni evde kalmiyor, Zamaninda kizinizi o evde neden tutmadiginizin gercek nedenlerini birgun elbet kiziniz buyuyunce ogrenir, o zaman evinizin duvarlarini gosterirsiniz sahit diye
Ayni şeyi düşünmüşüz. Bence de burda konu sahibinin anlatmadığı anlatsa çok büyük linç yiyeceği Bi mevzu var. Ne olduğuna dair Bi fikrim var ama susuyorum.

Ayni şeyi düşünmüşüz. Bence de burda konu sahibinin anlatmadığı anlatsa çok büyük linç yiyeceği Bi mevzu var. Ne olduğuna dair Bi fikrim var ama susuyorum.
Ayni seyleri dusunuyoruz, burda linclenme korkusuyla yazmiyor, ama verdigi cevaplar o kadar sacma ki , ya gercekten akil sagligi yok ya da bir seyler saklaniyor. Baska aciklamasi yok.

Biz de babannem ile 3 yıl aynı evde yaşamışız. Anlattıklarına göre annemden çok babannem bakmış. Annem cahil ve küçükmüş, resmen biraz manipüle etmişler aslında, biz yaparız biz bakarız tarzında. Sonrasında da tatillerde falan gidip uzun uzun kalırdım. Assssla annemle babamı özlediğimi bilmiyorum.
Ne acı ne kötü. Beni almaya geldiklerinde nasıl ağladığımı biliyorum. Çocuk aklımla hayaller kurardım 18 yaşıma geleyim de şu kadar gün babaannemde kalacagim diye.
Velhasıl benim sizinki kadar vahim bir durumum olmamasına rağmen bunları yaşadım, babanneme aşırı bağlıydım. Kızınızı anlayabiliyorum. Çok suçlusunuz ne desem bilemiyorum.

Şu da bir gerçek ki benim gibi babannemde kalmayan kızkardeşim anne ve babama benden daha bağlılar. Şu yaşımızda bile ben bunu görebiliyorum. Yani o üç beş günlük çocuk psikolojisi değil, bir şeyleri duzeltmezseniz ilerde de böyle gidecek.

O yüzden kendi adıma konuşayım tatil dahi olsa çocuğum kimsede öyle uzun uzun kalamaz. Gerekirse gitsin kresine, okuluna. Çocuğum benden çok birilerine baglanacaksa gitsin okulda biraz daha sıkılsın.

Back