Çocuğu çekingen olan bir ben miyim ?

COLIN Dogru cekingen bazen israr ettigimizde utangac mimikler felan yapiyor.
Zira bende oyleyim girdim ortama cabuk adapte olamiyorum.cekiniyorum sıkıliyorum utaniyorum.yasi cok kucuk simdi onun icin surekli birlikte hareket ediyoruz dogal olarak.Onun icin de ben nasilsam oda oyle davraniyor demekki.

Bazı çocuklar içine kapanık olur zamanla açılırlar. Önemli olan uyum durumu. Yasitlari ile arkadaslik edebiliyor uyum sağlıyorsa bence problem etmemelisin. Ha bir de sana vurana vurma dememelisin. Çocuğunu bastirma bu şekilde. Cocugun kendine vurani once uyaracak ogretmenine soylecek ama karsisindaki yine vuruyorsa o da kendini savunacak.

Cocugunuz icin hep daha iyisini isterken mukemmelliyetci olmamakta fayda var. ilerde basarili ama asla mutlu olamayan bireyler yetismis oluyor. en ufak hatasinda kendisini affedemeyen bireyler...

Buda dogru.

Sanırım hayat benim cocugumu yetıstırdıgım kadar güzel değil

Merhaba,oğlunuz içine kapanık değil de temkinli bir çocuk gibi duruyor. Belki karakteri böyledir inanin okurken hic rahatsız edici gelmedi uzaktan. Tabi en iyisini siz bilirsiniz. Sportif faaliyetlere yönlendirseniz daha iyi olur sanki. Basketbol gibi. Paslasmayi ekip çalışmasını öğrenir kendini mudafaa etmeyi öğrenir.
Paylaşım konusunda da ısrar etmeyin. Vermek istemiyorsa vermesin. Okula eşya götürmeden başkasından gecinen o kadar çok öğrenci var ki. Oğlunuzun iyi niyetli olması tabi ki cok güzel ama diger taraf o kadar iyi niyetli olmayabilir. Yasi küçük de olsa boyle alışır. Benim de ilkokulda bit arkadaşım vardı böyle hep bizden bir sey isterdi. Lisede de okula para getirmeyip 25 kurus 50 kurus 1 lira herkesten para istemeye basladi harçlık topluyordu. Maddi durumları da oldukca iyiydi. Yani kagit bulamadığı icin getiremiyor vah diye dusunmeyin. Akla gelmeyen o kadar cok ayrıntı olabilir.

çünkü Ege onunla değil babası ile binmek istiyordu

ama toplum onunla binmesini uygun göreceği için buna evet dedi

ama adamla ve çocuğu ile muhatap olmak istemiyor aksine gitsinler istiyor

bizim çocuklaırmızın esas sorunu o ne der, annem ne der, öğretmen ne der diye düşünmesi

burada daha önce de seninle yazışmıştık galiba

işte derste herkes konuşuyor ama ben konuşmuyorum neden deyince, "derste ders yapılır, diyor" diye

bu durumda dışarıdan bakan onu çekingen görüyor, ee bu çocuk çekingen diye ona göre davranınca da o da ben çekingenim deyip bir adım geride duruyor

yani herkesin bilebileceği bir soruya ben de atlamazdım mesela

atıyorum iki kere iki sorunca öğretmen, sınıftaki 25 kişi 4 diye parmak sallarken ben umursamazdım onu herkes bilir ki

az kişinin bildiği şeylerde parmak kaldırır ve doğruyu söylerdim

oğlum da muhtemelen böyle

zira derse çok atlamıyor ama söyledikleri ile nokta vuruş yapıyor dedi öğretmen

esasen öbürlerini bilmediği için değil umursamadığı ya da yani bilmenin bir havası olmadığı için söylemiyor

ya da müzik öğretmeni aynı zamanda piyano öğretmeni adam şok olmuş

yani klasik haşarı birinci sınıf çocuğu gibi değil, fazla cool diyor

ama bakınca işte aptal mı bu acaba dedirtiyor; sonra tanıyınca aptal değil çekingen diyorlar kibarca

ayy senin derdine de kendiminkini katıverdim

ayyy aynısının fotokopisi var bende

sonra anası babaannesi ile telefonda konuşturmuyor oluyor

çocuk benimle, babası ile zor konuşuyor telefonda

ha muhtemelen onu da biz yaptık

küçükken telefon zararlı çok konuşmayalım dedik, çocuğa da vermedik zaten abuk muhabbet sevmez, aman da aman modunda o nedenle de konuşmuyor işte

ya da komşuların verdiği şekeri çikolatayı zor alır ki hani tanıdığı insanlar vs

ama bir yere alışınca da ayrılmak da kolay kolay istemez

Evet ınsanların bunu egenın yanında soylemelerınden acayıp rahatsız oluyorum hep oldum hepte olucam cunku cocugun ozellıkle dıkkatını cekmek ıstemıyorum o yone dogru.

mesele egenın yuzu boyle guzel yanakları tam op cek ıcıne o yanagı , akrabalarım opmek ıstıyor bundan bahsetmıs rehberlıge adamda dedıkı sız napıyorsunuz . Öptürsene dıyoruz tabı , opmeyecekler efendım kendı cocuklarını opsunler bu ne ısrar fılan dedı. Neyse sımdı kımseye opmeye calısmıyor, okuldakı sınıf annelerı bıle opuyordu sanırım yazmıstım bunu daha once

halk egitim merkezinde yokmu futbol kursu bizim burada oluyor

Hepsini okudum
Bence oğlunuz çekingen değil gayet normal uslu efendi bir çocuk:)
Şımarık yetişmemiş hiç
Siz biraz efamlısınız paniksiniz
Oğlunuz konusunda hassas ve ince düşünüyorsunuz çok normal hepimiz evlatlarımız için öyleyiz ama ben sizinkini fazla gördüm

Biraz rahat olursanız oğlunuzda rahat olur diye düşünüyorum
İleride bir sürü arkadaşı olacak zaten Ege'nin siz bıkacaksınız oğlum biZle vakit geçir biraz diye

Aynen .
Yemek yiyoruz mesela ekmek istedi babaanne uzatti almadi.annem versin diyor.ama kadin aliniyor buna iste ve sofra da buz gibi bi hava esiyor:))O an o sofrada ter basiyo beni.
Cunku cocuk bilmiyor tanimiyor bayramda seyran da anca.cana yakin sicakkanli bi cocukta degil.

halk egitim merkezinde yokmu futbol kursu bizim burada oluyor
Beledıyenın yerlerıne gıttık , yanı salonlara onlarım hepsı suanda yetenek avı ıcın cocuk gelıstırdıklerını soyluyorlar 4. yapılıyormus suanda 12 kere olacakmıs.
Ozel spor okullarıda bıze yakın olanlar besıktas mesela zaten oranın anaokulunda okumustu , besıktasta oynamak ıstemıyor kendısı fanatık fenerbahcelıde.

Günümüz toplumunda hepimiz extrovert olmaya zorlanıyoruz. Size TED konuşmasının linkini bırakayım, izleyin lütfen. Link:
Çocuğunuz için gayet güzel olanaklar yaratmaya çalışıyorsunuz ve ilgilisiniz. Ama çocuğunuz entrovert bir insan olabilir. Ve bu yapısıyla da çok güzel işler başarıp mutlu olabilir.

Merak ettım ne demek bunlar. Yemege gıdıp hemen orada ızleyecegım
teşekkür ederim, tekrar tekrar herkese tesekkur edıyorum kocaman bır konu yazdım okudunuz

Kısaca, extrovert: dışa dönük, entrovert: içe dönük demektir. Konuşmacı kişi de içe dönük biri ve günümüz toplumunda bu durumun anormal görülmesinin yanlışlığını vurguluyor.

Baskın karakter anne ise erkek çocuk çekingen oluyor ,buna çevremdeki şahit oldum çünkü erkek çocuk babayı örnek alıyor yanlış anlamayın ,baba baskın olsa daha girişken olur,birde kendi halin en bırakın biraz özgürleşsin

O yuzden siz cocugunuz icin biraz daha girisken davranin ki o da size bakip oyle olmaya calisir kuvvetle ihtimal. Demin biri yazmisti coccugum herkese gulumser merhaba der diye. Ne kadar guzel.

Henüz anne değilim ama hiç eleştiremiycem tebrik ediyorum sevgi ve ilginin aşırılığından zarar gelmez keşke bütün anneler sizin gibi aşırıya kaçsa, ilgisiz umursamaz olmasa hiçbiri ♡
Bende kesin böyle bi anne olurum heralde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…