Çocuğu Büyüme Hormonu Kullanan Var mı ?

B

Bnm oğlum sürekli presentil tablosunun altindaydi en son iki ay önce gittim boyu yazan kağıdı kaybetmiştim buldum 06.09.2016 97 cm 13 kilo sizde bakarsanız baya düşük olduğunu görüceksiniz varsa öyle bi şüpheniz gösterin tabi geçmiş olsun
Merhaba ben bu mesajiniza gore baktim cok alt sinirda degil cocugunuz ben mi yanlis bakiyorum %10la %25 arasinda benim oglumda oyle ben de mi igne kullanmam gerek

Merhaba ben bu mesajiniza gore baktim cok alt sinirda degil cocugunuz ben mi yanlis bakiyorum %10la %25 arasinda benim oglumda oyle ben de mi igne kullanmam gerek
Yalnız şuan tedavi gördüğü halde öyle yaklaşık 8 aydır her gün iğne vuruluyor her kısa çocukta bu sıkıntı var demek değil doktorunuz daha iyi bilgilendirir öyle hop iğne verelim demiyorlar bir çok testen geçiyor ve bana göre çokta zor bı çocuk için

Evet doğduğundan beri bnm oğlumda gelişim sorunu vardı şimdi tedavimiz devam ediyor ama yaşıtlarına göre hâlâ baya geri
Demek istedigim benim oglumun boyu muhtemelen sizin yaslara geldiginde de oyle olacak benimde kullanmam gerekecek o zaman

Yalnız şuan tedavi gördüğü halde öyle yaklaşık 8 aydır her gün iğne vuruluyor her kısa çocukta bu sıkıntı var demek değil doktorunuz daha iyi bilgilendirir öyle hop iğne verelim demiyorlar bir çok testen geçiyor ve bana göre çokta zor bı çocuk için
haklisiniz. Her gun igne vurulmak buyukler icin bile ne kadar zorken bir cocuk icin kotu bir durumdur eminim. Peki gelisimi nasil? Boyu uasitlarina gore artti mi?

Yaşıtlarına göre kısa ama eskiye göre daha iyi aslında
Bizimki de hep 10la 25 persentil arasinda geziniyor doktorlar normal diyor. En son goturdugum doktor eger boyle devam ederse endokrine yonlendiririm demisti. Ben de her gun igne vurulsun istemem. Sizin cocugunuzun boyu kac cm oldu. Sanirim 4 yasina yaklasik 3 ay kaldi. Benimkilerle arasinda tam 2 yil var. 17.09.2018 dogumlu benim ikizlerde.

Benim bebegimin alerjisi oldugu icin mama yedirmeye calisiyorum ama hic icmiyor tiksiniyor keske icse. Alismadigi icin sevmiyor demekki. Insallah sagliklari yerinde olsun da minik olsunlar ama sizinki normal bence kafaya takmayin
inşallah normaldir hepimizinki de.ve iğne başlayanlar da inşallahh bi an önce uzar kocaman kızlar erkekler olurlar.allah hepimize kolaylıklar sabırlar versin

Hanımlar iyi akşamlar büyüme hormonu iğnesi hakkında araştırma yaparken rast geldim.10 yaşındaki oğlumu araştırma :KK61:hastanesin endokrin ve gastro bölümlerine. götürüyorum.Dogdugundan beri gelişim geriliği yaşıyor.Hep takip edelim deyip gönderiyorlardı.Yüksek kalorili mamalardan cok kullandık zamanında.Boyu 120 cm kilosu 22 çıktı.9 ay önce bir sürü tahlil test yapıldı hepsi normal diye takipte kalalım dediler.Bu süreçte sadece 2 cm uzamış.800 gram almış.Ayrıca Genetiktede takipliyiz.3 test istenmişti.2si temiz 1 testte sıkıntı çıkmış.Noanan sendromu olabilirmiş emin olmak için.Anne babadan tekrar kan istediler gidip verdik. Endokrin doktoru bugün tekrar 3 tüp kan aldırdı oglumdan büyüme hormonu tedavisi başlayacağız dedi.Sonuçlar 20 gün sonra çıkacak.Şimdi benim anlamadığım hemen hemen 1 yıla yakın süredir gidip geliyoruz acaba daha ne kadar süre devam eder bu testler ve biz tedaviye ne zaman başlarız.topiği baştan sona okudum.1 yılı buluyor denmiş ama bizim bu gidisle 1.5 yil 'olacak zaman kaybediyoruz diye çok tedirginim😭

Mehabalar,9 yaşındaki kızımin boyu 121 cm.Onbeş gun oldu buyume hormonu kullanmaya başlayalı.Ne kadar zamanda uzamaya başlar.Henüz hic uzama yok.Bu ilaç işe yaramıyor anlamina mi geliyor.Çok kaygılıyım nolur bana cevap verin.

merhaba bizimde henüz cok yeni 22 gün oldu başlayalı.3 yda 4 ay sonra kontrolünüz olmalı muhtemelen ilk bir yılda 10 cm gibi bir uzama öngörülüyordur sonraki yıllar azalıyormus

merhaba bizimde henüz cok yeni 22 gün oldu başlayalı.3 yda 4 ay sonra kontrolünüz olmalı muhtemelen ilk bir yılda 10 cm gibi bir uzama öngörülüyordur sonraki yıllar azalıyormus
2 ayda kontrolümüz ama ben yarin doktoru arayip sormayi düşünüyorum. Burada okuduguma gore 1 ayda 1,5 cm uzayan varmis.Bizde 1 aya yaklastik neredeyse hiç uzama olmadı.Sizde 22 gunde uzama oldu mu?

2 ayda kontrolümüz ama ben yarin doktoru arayip sormayi düşünüyorum. Burada okuduguma gore 1 ayda 1,5 cm uzayan varmis.Bizde 1 aya yaklastik neredeyse hiç uzama olmadı.Sizde 22 gunde uzama oldu mu?
doktor kesinlikle siz ölçmeyin diye tembihledi bende tutuyorum kendimi.

merhaba meredeyse bir ay oldu ama ben hala iyi yapamıyorum iğneyi bazen azda olsa morarıyo bazen ufacık kanıyor sizlerin basına geldimi birde illa bi damla kalıyor ucunda erken cekmemeye calıssamda iğneyi 😔

merhaba meredeyse bir ay oldu ama ben hala iyi yapamıyorum iğneyi bazen azda olsa morarıyo bazen ufacık kanıyor sizlerin basına geldimi birde illa bi damla kalıyor ucunda erken cekmemeye calıssamda iğneyi 😔
Ben cesaret edip yapamiyorum iğneyi,babası yapıyor. Bazen küçük morarma oluyor,bazen küçük bir damla dışarı aktığı oluyor.Biz bu arada gobekten hiç yapamadık.Kollar ve bacaklar şeklinde devam ediyoruz.

Merhaba, iğneyi vurmadan önce buzdolabından çıkartıp bira z eklemek gerekir. İğne eğer soğuksa o zaman kanama yapıyor. Yani benim gözlemlediğim o oldu ve soğuksa canı daha çok acıyor. Çok bastirmadna yapıp 10 kadar sayıp bekleyin ve çıkartın iğneyi 👍🏼

X