- 24 Ağustos 2012
- 11.982
- 26.197
%10un biraz ustunde yani yasitlarini %50 olarak dusunursek ortalamanin baya altinda20 aylık bı bebek için bnce gayet iyi boyu
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
%10un biraz ustunde yani yasitlarini %50 olarak dusunursek ortalamanin baya altinda20 aylık bı bebek için bnce gayet iyi boyu
Zaten öyleydi tedavi görüyor bu durumda bile baktıysanız doktora görünsün yazıyor yalnız daha önce dedigim gibi yıllık uzamaya göre bu test yapılıyor öyle her ben yaptırayım diyenlere yapilmiyor daha önce ki yazan arkadaşınki gibi uzaması yavaş olanlara yapılır onu bile uzun süre takip ederler öyle yaparlarSizin boya %10.3 diyor
Ama %3 persentilde baslaniyormus sanirim
Ânladim biz bir doktora gitmistik o da takip edelim dediZaten öyleydi tedavi görüyor bu durumda bile baktıysanız doktora görünsün yazıyor yalnız daha önce dedigim gibi yıllık uzamaya göre bu test yapılıyor öyle her ben yaptırayım diyenlere yapilmiyor daha önce ki yazan arkadaşınki gibi uzaması yavaş olanlara yapılır onu bile uzun süre takip ederler öyle yaparlar
Çocuk endokrinoloji bölümüne gitmeniz lazım oda sefk le bakıyor haberiniz olsun ıyi bayramlarÂnladim biz bir doktora gitmistik o da takip edelim dedi
Tesekkur ederim. Sizinde bayraminiz kutlu olsun. Covuk doktoru 3 ay arayla tekrar olcum yapalim bi sıkınti olursa gonderirim demistiÇocuk endokrinoloji bölümüne gitmeniz lazım oda sefk le bakıyor haberiniz olsun ıyi bayramlar
Merak etmeyin eğer zaten az uzama olduysa bu süreçte doktorunuz sefk eder sizi çocuk endokrinoloji de gerekenleri sırasıyla yapar öyle bişey varsa bile tadaviside var içinizi ferahD Dxbgffh sizin cocugunuzun durumu ne durumda? Sanirim ankaradasiniz? Forumun nerdeyse tum sayfalarini okudum son 10 sayfasi kaldi. Diger arkadaslar yazmiyor sanirim. Benim oglumun uzamasi yavas ilerliyor ikizi birden uzadi yani 5 6 aylikken uzamaya basladi ve simdi oglumu gecti kizim ben de o yuzden endiseleniyorum kisa kalacak oglum diye. Doktorumun soyledigi zamandan beri bir ay gecti 2 ay sonra tekrar kontrole gittigimizde az uzama olursa endokrine gidecegiz
O kadar farkli olcumleri nasil cikarabiliyorlar anlamadim. Siz kendiniz evde dik dururken kafasini omuzlarini duvara yaslayip oyle olcun..merhaba konuyu baştan sona okudum benim oğlum 1 hafta sonra 2 yaşına girecek.kilosu çok düşük .boyu da biz evde ölçüyoruz 86 cm.ama 19 aylıkken saglık ocagına 84 ölçtüler başka bi doktor 80 cm dedi.o yüzden korkuyorum acaba bhe mi var oğlumda ? bhe eksikliği olan çocuklar genelde hafif kilolu olur yazıyo biçok yerde.ama bizde tam tersi çok zayıf.yardım edin lütfen .su an 81 cm filan çıkarsa boyu doktorda kısa mı oğlum? eşim normal onun boyu diyor.kiloya da bakılıyor mu bu hormonda.
O kadar sinirlendim ki o zaman .bende anlayamıyorum nasıl oldu .biz olcuyoruz şu an 86 cm .ama işte yine yanlışsa diye korkuyorumO kadar farkli olcumleri nasil cikarabiliyorlar anlamadim. Siz kendiniz evde dik dururken kafasini omuzlarini duvara yaslayip oyle olcun..
Şimdi kaç aylık çocuğunuz kısa mi diyorlar .ben de en yakın zamanda gitmek istiyorum endokrinoloji bölümüne .
Simdi 20 aylik yani 20.5 aylikŞimdi kaç aylık çocuğunuz kısa mi diyorlar .ben de en yakın zamanda gitmek istiyorum endokrinoloji bölümüne .
Ben doktor değilim bşrşey diyemem ama benim oğlum 1 yaşında 86 idi. Ama sizin ve eşinizin boyu kaç pekı?O kadar farkli olcumleri nasil cikarabiliyorlar anlamadim. Siz kendiniz evde dik dururken kafasini omuzlarini duvara yaslayip oyle olcun..
Eşinizle boyunuz kısa değil, oğlunuzun boyunun da yemekle alakalı değil sanırım, çünki çok çocuk var zayıf doğru düzgün beslenmez ama irsi. Süt vermeye gelince bende oğlumu 2 yıl emzırdim ve herhangi bir işlem yapmadım. İstediğinde hayır dedim , biraz ağladı üzüldü ama 10 günde bitti ve deli gibi yemek yemeye başladı. Yani sizi emiyorsa ve birde çol süt içiyorsa onları azaltın ağlayıp üzülmesıne üzülürsünüz tabı muhakkak ama bunun onun iyiliği için oldugunu unutmayın, işin sonunda çok daha iyi olacaktır. Çok güçlü olmanız ve pes etmemeniz lazım tabı. Boya gelince bence tedirgin olmamaya çalışın zor olsa da , çünki sizin ailenizde yada eşinizin ailesinde kısa biri varsa şayet, yani genlerle de alakalı birşey olabilir sonucta. İyi düşünmeye çalışın ,iyi olsun inşallahBir de emziriyorum her gören biraktir artık yer o zaman diyor.ama çok zor tiksindirerek bıraktırmak istemiyorum gece de çok uyaniyor hâlâ.zaten çalışıyorum da gündüz çok emmiyor.kendimi suçlu hissediyorum emziriyorum diye mi çocuğum küçük kaldı diye. çok mutsuzum .ne çocuklar var hem emen hem yiyen.bende eşimde böyle zayıf büyümüşuz halbuki . eşim şu an 181 boyunda bende 160 .ama korkuyorum sizce kısa mi boyu? kilo da kıstas mi bhe de?
Ya aslinda bizimde boyumuz kisa yerlerde benim 150 esim 170 bazen genetiktir diyorum. Ama 49 cm dogdu. Yani %49 persentilde dogdu. Simdi ise %20 lere dustu. O yuzden dert ettim.biraz...Ben doktor değilim bşrşey diyemem ama benim oğlum 1 yaşında 86 idi. Ama sizin ve eşinizin boyu kaç pekı?