• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğu Büyüme Hormonu Kullanan Var mı ?

Merhabalar bebegim 16 aylik, 4 aydan beri boy kisaligi icin endokrin takipliyiz bu ay sonu buyume hormonuna bakacaklar. Dusuk çıktığı takdirde tedaviye ne zaman baslanabiliyor iki farkli doktor biri 3 yasinda biri hemen baslayabilir dedi kafam karıştı. Deneyimleriniz ve bilgilerinizi paylasirsaniz mutlu olurm. Teşekkürler
Çok küçükmus çocuğunuz 2 defa test yapılıyor bence çok erken boy uzamasi nasıl

Kızım 10.5 yaşında boyu 1.33
%10 üzeri görünüyor. Aslında çok kısa değil. Tahmini boyu da 156 - 160 arası tedavi gerektirmiyor. Siz neden hormon tedavisi görmesini istiyorsunuz? Büyüme hızı mı çok yavaş? Anne baba çok mu uzun? Hormon testlerinde büyüme hormonu mu düşük çıktı?

Hadi gözünüz aydın umarım gönlünüzce bir sonuç çıkar :)

Bende ilk zamanlar beklenti içerisindeydim ama mucize olmuyor tabiki de üç ay düzenli kullandık ancak 2cm uzadı çocuk yavaş yavaş olan bir durum merak etmeyin uzun vadede sonucu göreceksiniz 😉
Sanırım her doktor kendi yol haritasını belirliyor misal bizimki az az gitmeyi tercih ediyor bazı arkadaşlarınsa çok yüksek dozları tabi durum böyle olunca uzama oranı da daha yüksek ve hızlı oluyor hangisi daha iyi bilemiyorum tabiki bu çok sabır isteyen bir süreç inşallah gönlünüzce sonuç alırsınız
Merhabalar cocugunuz hala kullanıyor mu iğneyi

Merhaba
Bu dertten muzdarip bir anne olarak tüm yazılanları okudum. Benim ikinci cocugumda boyle sorunu var. su an 9.5 aylik erkek bebek ve boyu 70 cm. Evet su an icin %3'luk persentil bölgesinde degil ama iyi de degil %10 civarinda seyrediyor. Büyüme yavaşlamasını 6. Ayda kızımın aşı kartıyla kıyaslama yaptığımda farketmistim. Onun öncesinde ise anne karnında son hafta kontrolünde doktorumuz bacak boyunun kisa olduğunu soylemisti. Zaten minyon dogdu. 3080 kg ve 49 cm olarak. İlk etapta çok takilmadim ama 6. Aydan sonra sorgulamaya basladim. Kendi cocuk doktorumuz evet boyu yavas ilerliyor ama biraz bekleyelim büyüme atağı olan çocuklarım oldu dedi,o biraz oteledi beni. Sonra kuzenim cocuk doktoru,o genetik devrede sana cekmis dedi,boyum 1.60. Sonra netten arastirdimki ilk iki yil genetik cok belirleyici degilmis. Sonra devlette cocuk endokrin uzmanına goturdum. Üstünkörü bir muayene ve 3 ay sonra tekrar getirin boyunu olcelim dedi. Yine bir sonuca gidemedim. Artik son care evime yakin methini duyduğum medipoldeki cocuk endokrin doktorundan randevu aldim.Beklentim su. En azindan yapılması gereken test vs. Herşey yapılsın tetkikler sonucu teşhis konuşacak bir durum varsa o sekilde konsun ve ondan sonra net bilgi alayim bastan savma muamele bu konuda zaten telaşlı olan benim sorularıma cevap olmadi.
bu konuda tecrübeli annelere sorum su: illaki %3 persentil alti cocuklar icin mi kullanılıyor büyüme hormonu? Diger sorum ise süreç nasil ilerliyor,yani muayene ettikten sonra doktorlar ne testini istiyor hastanede uzun sure kalınıyor mu? Calistigim icin soruyorum. Birde oglum iştahsız bir bebek degil beslenme sorunu yok. Ayni besinleri yedirdigin kizim bu ayında 75 cm iken 9.5 kiloyken oglum aynı ayında 9 kilo ve 70 cm. Bir yerde insan bu kadar titiz ve düzenli beslenen iştahlı bir bebegin nasil uzayamadigini anlayamıyor,sanki büyümesini tıkayan bir sey var hissiyatı oluyor. Yardimci olursanız cok sevinirim.
Merhaba oğlunuzun gelişimi nasılilerledi acaba

Back