Çocuğu Büyüme Hormonu Kullanan Var mı ?

Ben cesaret edip yapamiyorum iğneyi,babası yapıyor. Bazen küçük morarma oluyor,bazen küçük bir damla dışarı aktığı oluyor.Biz bu arada gobekten hiç yapamadık.Kollar ve bacaklar şeklinde devam ediyoruz.
biz bacaga geçemedik keainlikle izin vermiyor sadece kol. doktorda tamam zorlamayın aynı yerden yapmamaya dikkat edin dedi. bazı günler cok molay oluyor bazı günler cok sorguluyor hasta degilim ki neden iğne oluyorum diye. vitamin dedik hepimiz küçükken olmustuk dedik aklı erene kdar bu sekilde konuşuyoruz doğrumu bilmiyorum ama.. hepimize şifa olsun inşallh

Merhaba, iğneyi vurmadan önce buzdolabından çıkartıp bira z eklemek gerekir. İğne eğer soğuksa o zaman kanama yapıyor. Yani benim gözlemlediğim o oldu ve soğuksa canı daha çok acıyor. Çok bastirmadna yapıp 10 kadar sayıp bekleyin ve çıkartın iğneyi 👍🏼
10 dk bekletebilirsiniz dedi doktor.Bizde oyle yapiyoruz.

Merhabalar
Uzun süredir şifremi unuttuğum için giremiyordum foruma. Özelden yazan arkadaşlar olmuş onlara cevap yazdım. Çoklu alıntı için teker teker seçtim ama beceremedim olmadı. şuan ismini umuttum ama 3 yaşında tedaviye başlayıp sonuc alan var mı diye soran olmuş. Biz oğluma 3 yaş 3 aylıkken başladık şimdi 5 bucuk yasında. 3 yaş tedaviye başlamak için mükemmel bir yaş. Arkadaşlar içinizi ferah tutun yan etkilerden korkmayın zaman kaybetmeyin
çok çok fayda göreceksiniz. Bu vucudun yetersiz kaldıgı bi konuda takviye yapılması yani zaten olması gereken bir hormon veriliyor. Üstelik bh eksıklıgı sadece boy kısalıgı yapmıyor. Kasların da gelişmesini yavaşlatıyor. Kalp de bir düz kas ve bu hormon eksıklıgı yıllarca sürerse kalp hastalıgına da sebep verıyor. Ayrıca iğneye basladıktan sonra igf1 değeri takip ediliyor ve bu değer doğru doz verilmesini de sağlıyor. Cocugun bünyesinin kaldıramayacağı bir doz zaten verilmiyor.
Doğru doktor ile doğru doz (cocugun durumuna göre mümkün olan en yüksek doz) ve iğnenin 6 değil 7 gün yapılması(Konuyla ilgili bilimsel makalelere dayanarak yazıyorum)ile çok güzel sonuclar alırsınız.
Türkiyede doz düşük veriliyor ve tam verim alınamıyor. Ama kendiniz de kafanıza göre yüksek doz veremezsiniz. Cok hassas bi konu. O yüzden doğru dr bulmak şart.
Bunun yanısıra iğne tek başına yeterli değil; iyi beslenme spor d vitamini güneşlenme zifiri karsnlıkta uyuma da gerekiyor.
Yan etkileri soranlar da olmuş bizde şimdilik yan etki yok ama açlık şekeri 70-100 arası olması gerekiyor bizim en son bu değer 98 cıktı oldukca rahatsız oldum dr a ısrarla diyet gerekir mi diye sordum çunku oğlum helva tahın pekmez vs cok seviyor bunları keselim mi dedim. Dr umuz cocuklar kan verirken strese girior anlık yükselıor diyip sımdılık hıc önemsemedi diyet yapmayın dedi. Zaten gecen sene de 89 cıkmıs değer. Kan testini 1 yılı beklemeyip 6 ay sonunda tekrarlayacagız. Şekere tekrar bakmak için. Forumda cibi55 yazmıstı onun da kızının şekeri yuksek cıkmıstı ve sonra diyetle düşmüştü. Benim de umudum bu. İyi beslenmeden kasıt kalsiyum ve protein. Yani hergün bol süt yogurt peynir yumurta ve et yemeli. Günlük kalsiyum ihtiyacı minumum 800-1000mg Bir hesap yapın cocuğunuz günlük ne kadar kalsıyum alıyor mesela 2 bardak sütde toplam 500 mg kalsıyum var şimdi bu cocuk günde sadece 2 bardak süt içiyor ama peynir yogurt yemıyorsa bu cocugun uzamasını beklemeyın. Hergün yumurta et yemiyorsa yine sıkıntı. Cocuklar eti az yiyebiliyorlar o yüzden bence hergün et olmalı. Heleki boyu kısa kalmıs ve akranlarından daha cok uzaması gereken bi cocuksa kesinlıkle hergun yemeli. Beslenme arttıgında kılo artacak ve boy da atak yapacaktır. Kılo aldıgu halde persentil artmıyorsa sabıt kalıyorsa yada düşüyorsa dr takibi ile mutlaka test yapılır. Zaten çocugumun kilosu normal diye düşünmeyin kilo alınca boy da atak yapıyor bu bir gercek. Zaten yaz gelince de aldıkları kıloları vermeye yada sabit kalmaya baslıyorlar boy da uzadıgı için kılo persentili cok artmamıs oluyor. Ama kılo aldıgı halde boy uzamıyorsa zaten sorun vardır.
Premature cocuklar da iyi beslenme ile belli bir yaşa kadar kendi potansiyellerine erişebilirler. Onlar da endokrin takıbınde olmalı cunku normal cocuk dr ları zaten premature diyip cok önemsemiyor. Endokrine en azından yılda bir gitmeliler.
Not: yanlış anlaşılma olmasın; kilo almaktan kasıt süt peynir yumurta et tereyağ tahin gibi sağlıklı şeylerle kilo almaktan bahsediyorum. Yoksa makarna kek ile anca obez olur erkenden ergenliğe girip daha da kısa kalırlar. Yani ne ekersen onu biçersin durumu.

Son düzenleme:
Biz zamanında çocuk hıc buyumuyor diye mecburen blender a basvurup yıllarca sıkıntısını cektik. Siz bu hatayı yapmayın.
Ama şöyle bir tavsiyem olabilir. Çocugunuz 4-5 yasını gectiyse yemesi çiğnemesi ısırması yutması vs tamamen geliştikten sonra. Yemekten sonra yemesi için evde doğal puding yapıp (dr ötker de olur) bunun içine pişmeye yakın 4-5 yumurta ( bir kaseye bir yumurta düşecek sekılde hatta ben bazen abartıp bi kaseye ıkı yumurta denk gelecek sekılde bile yaptım ve yedi) ve blenderdan gecırılmıs bol ceviz badem fındık koyarak hatta tereyag vs ekleyerek yumurta ve süt ihtıyacını bu sekılde biraz destekleyebilirsiniz. Dr ötker ile yapcaksanız tarifinde 500-750 ml süt diyorsa 1 lt süt koyun o şekilde de kıvamı iyi oluyor ve sütü cok koydugunuz için ve başka faydalı malzemeler de koydugunuz için o puding daha az şekerli hale geliyor. Bunu sürekli değil de arada bir yaparsanız çocugu destekler. Oğluma çikolata ve dondurma hala alıştırmadık hatta dondurma yesin istiyorum ama soğuk diyip yemiyor 🙂o yüzden bu pudingi vermek bence zararlı olmuyor. Cok nadiren kek yaparım kek yaptıgımda sadece 2-3 yemek kasıgı şeker ve bol kakao ve bol yumurta koyuyorum. 5 yumurtalı kek tarifi var mesela ben onu da abartıp 7 yumurtalı yapmıstım. Ona bayılmadı ama 5 yumurtalı olan gayet ii oluyor. Tavsiye ederim.

Merhabalar, büyüme hormonu konusunda biraz araştırma yaptım, birçok kişi bunu önermiyor ve doğal olmadığı için faydası da olmayacağını dile getiriyor. Tabi önerenler de var. Doğrusu nedir acaba, tereddüt ettim ben de.

Merhabalar, büyüme hormonu konusunda biraz araştırma yaptım, birçok kişi bunu önermiyor ve doğal olmadığı için faydası da olmayacağını dile getiriyor. Tabi önerenler de var. Doğrusu nedir acaba, tereddüt ettim ben de.

Bir çok kişi dediğiniz kocanız, mahalldeki komşunu yada çocugun babanesi filandır eminim. Yıllarca tıp okuyup sonra uzmanlaşmış sonra da Prof olmuş hocalardan daha iyi bildiklerini düşünüyorsanız ve siz kimi dikkate alacaksanız öyle karar verin derim.
Bunları biz de yaşadık biz bilim insanlarının dediklerini yaptık ve iyi sonuclar aldık şükür.

Çocukta büyüme hormonu eksikliği varsa bu eksikliğin tamamlanması gerekiyor aynı şeker hastalarında yada tiroid hastalarında oldugu gibi. Şeker tedavisi troid tedavisi işe yaramıyor diyebilir misiniz? Buna da diyemezsiniZ. Çocukta büyüme hormonu eksikliği yoksa yada bu hormonu gerektiren başka bi sorunu yoksa o zaman işe yaramaz ve hatta zararl olabilir iğneler. Ama normal olan hiç bir cocuga bu hormon zaten verilmiyor. Sadece basketbolcu bazı cocuklara az doZda verilebiliyor. Onun da zararı olmayacak şekılde endokrin dr u kontrolünde veriliyor.

MERHABA OĞLUM 6 YAŞINDA 19 KİLO BOYU 115 CM BİZDE GECEN SENE DR GİTTİK NORMAL DENİLDİ AMA YAŞITLARINDAN UFAK HEMDE BAYA GÖZE CARPIYOR DEVLET HASTANESİNE GİTMİŞTİK GÖZTEPE EGT ARŞ. ENDOKRİN BÖLÜMÜ TEKRAR GÖTÜRMELİMİYİM SİZCE BENDE BU DURUMU ÇOK KAFAMA TAKIYORUM BU SENE 1 SINIFA BAŞLAYACAK YA ARK YANINDA EZİLİRSE DİYE ANAOKULUNDA BAYA FARK VARDI ÇÜNKÜ SİZ İST İYİ BİR DR ÖNERİNİZ VARSA ÖZEL DEVLET FARKETMEZ GÖTÜREBİLİRİM

MERHABA OĞLUM 6 YAŞINDA 19 KİLO BOYU 115 CM BİZDE GECEN SENE DR GİTTİK NORMAL DENİLDİ AMA YAŞITLARINDAN UFAK HEMDE BAYA GÖZE CARPIYOR DEVLET HASTANESİNE GİTMİŞTİK GÖZTEPE EGT ARŞ. ENDOKRİN BÖLÜMÜ TEKRAR GÖTÜRMELİMİYİM SİZCE BENDE BU DURUMU ÇOK KAFAMA TAKIYORUM BU SENE 1 SINIFA BAŞLAYACAK YA ARK YANINDA EZİLİRSE DİYE ANAOKULUNDA BAYA FARK VARDI ÇÜNKÜ SİZ İST İYİ BİR DR ÖNERİNİZ VARSA ÖZEL DEVLET FARKETMEZ GÖTÜREBİLİRİM
Persentili 40 civarında boşuna götürmeyin çocuk normal. Beslenme spor vb kasın.
Kilosu az bence iyi beslenip kilo alsa boyu da uzar.

Persentili 40 civarında boşuna götürmeyin çocuk normal. Beslenme spor vb kasın.
Kilosu az bence iyi beslenip kilo alsa boyu da uzar.
teşekkür ederim cevapladıgınız için cok iştahlı bir çocuk değil ama babası ile baya üsteliyoruz günlük rutinimiz hersabah 1 yumurta az peynir cay veya süt tüketiyor bal recel v.s sevmiyor sucuk patates kızartması yiyor yazın her gün yüzüyor yüzme biliyor öğlen meyve yada kuruyemiş yanında kefir yada süt akşam ev yemeği et tavuk kesin oluyor fast food da cok seviyor akşam yatmadan abur cubur cok tüketiyor çikolata dondurma gibi çok zorlayamıyorum yemek yemeyi sevmiyor :KK43:

Çocukta büyüme hormonu eksikliği varsa bu eksikliğin tamamlanması gerekiyor aynı şeker hastalarında yada tiroid hastalarında oldugu gibi. Şeker tedavisi troid tedavisi işe yaramıyor diyebilir misiniz? Buna da diyemezsiniZ. Çocukta büyüme hormonu eksikliği yoksa yada bu hormonu gerektiren başka bi sorunu yoksa o zaman işe yaramaz ve hatta zararl olabilir iğneler. Ama normal olan hiç bir cocuga bu hormon zaten verilmiyor. Sadece basketbolcu bazı cocuklara az doZda verilebiliyor. Onun da zararı olmayacak şekılde endokrin dr u kontrolünde veriliyor.
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Hakikaten doğru ve mantıklı.

teşekkür ederim cevapladıgınız için cok iştahlı bir çocuk değil ama babası ile baya üsteliyoruz günlük rutinimiz hersabah 1 yumurta az peynir cay veya süt tüketiyor bal recel v.s sevmiyor sucuk patates kızartması yiyor yazın her gün yüzüyor yüzme biliyor öğlen meyve yada kuruyemiş yanında kefir yada süt akşam ev yemeği et tavuk kesin oluyor fast food da cok seviyor akşam yatmadan abur cubur cok tüketiyor çikolata dondurma gibi çok zorlayamıyorum yemek yemeyi sevmiyor :KK43:
Kilosu düşük oğlunuzun. Bence yapmanız gereken kalsiyum ve proteini arttırmak çay yerine hep süt içsin sucuk patates faydalı değil bence mutlaka farkeder kilo artınca boy da artar. Kılo persentili boy persentilinden daha düşükse önce sağlıklı beslenme ile kilo alması gerekiyor Köfte seviyorsa sık sık köfte yapın mesela. Onun dısında persentili ortalamaya cok yakın o yüzden dr ların yapacağı bir şey oldugunu sanmıyorum. İştah açıcı kullanılan bir şurup varmış sipraktin sanırım onu da kullanabilirsiniz. Bir de argivit multi vitamin. Kana baktırın d vit demir ve çinko düşüklüğü varsa d vit damla demir şurubu Bir de çinko içeren bitkisel şuruplar varmış. Bu tarz takviyelerle uzayacaktır. Herseye rağmen uzamıyorsa da sizin durumunuzda genetik potansiyeli bu kadar demektir. Yüzde 40 persentil kısa sayılmaz sadece şuanki sınıfında tesadüfen uzun cocuklarla beraber. Ben 163 boyumla eski çalıstıgım şubede 5-6 bayan içinde en uzun olan kadındım şimdi ben selvi boylu olmuş olmuyorum değil mi :) Sizin oğlunuz da çok kısa değil yani.

Kilosu düşük oğlunuzun. Bence yapmanız gereken kalsiyum ve proteini arttırmak çay yerine hep süt içsin sucuk patates faydalı değil bence mutlaka farkeder kilo artınca boy da artar. Kılo persentili boy persentilinden daha düşükse önce sağlıklı beslenme ile kilo alması gerekiyor Köfte seviyorsa sık sık köfte yapın mesela. Onun dısında persentili ortalamaya cok yakın o yüzden dr ların yapacağı bir şey oldugunu sanmıyorum. İştah açıcı kullanılan bir şurup varmış sipraktin sanırım onu da kullanabilirsiniz. Bir de argivit multi vitamin. Kana baktırın d vit demir ve çinko düşüklüğü varsa d vit damla demir şurubu Bir de çinko içeren bitkisel şuruplar varmış. Bu tarz takviyelerle uzayacaktır. Herseye rağmen uzamıyorsa da sizin durumunuzda genetik potansiyeli bu kadar demektir. Yüzde 40 persentil kısa sayılmaz sadece şuanki sınıfında tesadüfen uzun cocuklarla beraber. Ben 163 boyumla eski çalıstıgım şubede 5-6 bayan içinde en uzun olan kadındım şimdi ben selvi boylu olmuş olmuyorum değil mi :) Sizin oğlunuz da çok kısa değil yani.
köfte seviyor et ve tavuksuz akşam yemegimiz olmaz eşimde et çok sever o yüzden et muhakkak oluyor vitamin kullandık ama cok bir faydası olmadı gibi bize süt biraz daha artıracagım köftede yapıyorum evet sevdiği belli başlı şeyler var onun dışında yemek yemeyi sevmiyor genetik olabilir mi bilmiyorum anne boyu 170 baba 175 ama dayıları 180 190 :)

köfte seviyor et ve tavuksuz akşam yemegimiz olmaz eşimde et çok sever o yüzden et muhakkak oluyor vitamin kullandık ama cok bir faydası olmadı gibi bize süt biraz daha artıracagım köftede yapıyorum evet sevdiği belli başlı şeyler var onun dışında yemek yemeyi sevmiyor genetik olabilir mi bilmiyorum anne boyu 170 baba 175 ama dayıları 180 190 :)

Anne tarafı genetiği iyi.
Argivitin uzatma özelliği var arginin içeriyor. Onu kullandınız mı hic?
Kemik yaşı hic ölcüldü mü? Kemik yaşı kücükse sonradan uzayacaktır.

Anne tarafı genetiği iyi.
Argivitin uzatma özelliği var arginin içeriyor. Onu kullandınız mı hic?
Kemik yaşı hic ölcüldü mü? Kemik yaşı kücükse sonradan uzayacaktır.
evet o şurup kullandım azda olsa faydası vardı yaz diye bıraktım tekrar başlasam mı acaba

Oglumun kemik yasi bir bucuk yasindayken 1 yaş cikmisti bu iyi bisey mi yani
Evet kemik yaşının küçük çıkması çok önemli ve iyi bir şey. Büyüme plaklarının daha geç kapanacağının göstergesi oluyor.
Kemik yaşı için 2 yaşından sonraki ölcümler daha doğru oluyor. Bir de en az 6 ay kücük veya büyük cıkarsa bir gösterge oluyor. Mesela bizim de 15 aylıkken kemik yasımız 3 ay kücük cıkmıstı ancak suan kemik yasımız daha kücük cıkıyor. Yani tekrar baktırırsınız tam yaşında. Zaten bizim senelik kontrollerde bilek röntgeni çekılıyor her sene. Sizin çekilmiyor mu?

Hormon ilaçlar tehlikeli kanseri tetikliyormuş

X