• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hastalık sonrası huy değişimi

babybrokoli

Üye
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2023
19
7
6
27
Merhaba 6 aylık bir oğlum var kendisi ilk defa ateşli hastalık geçirdi. Şuan toparladı iyi çok şükür. Ama bir sorun var ki benim uyumlu kendi kendine oyun oynayabilen çocuğum gitti yerine yanlız kalınca hemen huysuzlaşan, beni odadan çıktığımı görünce ağlamaya başlayan, durup dururken mızmızlanan bir çocuk geldi.İlk aylarda bile yaşamadığım koşa koşa tuvalete gidip gelme olayını 6. Ayda yaşıyorum resmen. Bunormal mi? Bu çocuklarda olağan birşey mi? Geçici bir durum mu? Bilgisi olan varsa aydınlatsın beni nolur

Ayrılık kaygısı yaşıyor olabilir.
Benim kızım 7.ayından beri yaşıyor ama benim kızım yoğun bakımda uzun süre kaldığı için normal karşılıyorum biraz etrafını öğrenince beni görmediğinde ağlıyor. Biz rutin kontrollere gidiyoruz hastane günleri sonrasında bir iki gün o şekilde geçiriyor.
Bebeğinizle konuşun geliyorum annecim, seni duyuyorum bebeğim, bak mama hazırlıyorum bitiyor yanına geleceğim gibi sesinizi duyurun. Bir de ce ee oyunu bize baya yardımcı oldu. Mesela tuvalete gideceğim çıktığım odanın kapısından birkaç defa ce eee diyip saklanıp kendimi gösteriyorum o gülüyordu o ara birkaç dk kazanıyordum yaklaşırken de mesela aaa anne ce eee mi yapıyor diye sesimi duyuruyordum. Geçecek annesi seni uzay boşluğunda kayboluyorsun sanıyor :)

Merhaba 6 aylık bir oğlum var kendisi ilk defa ateşli hastalık geçirdi. Şuan toparladı iyi çok şükür. Ama bir sorun var ki benim uyumlu kendi kendine oyun oynayabilen çocuğum gitti yerine yanlız kalınca hemen huysuzlaşan, beni odadan çıktığımı görünce ağlamaya başlayan, durup dururken mızmızlanan bir çocuk geldi.İlk aylarda bile yaşamadığım koşa koşa tuvalete gidip gelme olayını 6. Ayda yaşıyorum resmen. Bunormal mi? Bu çocuklarda olağan birşey mi? Geçici bir durum mu? Bilgisi olan varsa aydınlatsın beni nolur
Çocuğunuz huy değiştirmedi, zaten 6 aylık bebek daha dünyayı yeni yeni tanımaya başlıyor. Yemesi ve kilos iyiyse bile bu davranış değişiklikleri sık sık olacak , atakları , türemesi , ek gıdası.

Ayrılık kaygısı yaşıyor olabilir.
Benim kızım 7.ayından beri yaşıyor ama benim kızım yoğun bakımda uzun süre kaldığı için normal karşılıyorum biraz etrafını öğrenince beni görmediğinde ağlıyor. Biz rutin kontrollere gidiyoruz hastane günleri sonrasında bir iki gün o şekilde geçiriyor.
Bebeğinizle konuşun geliyorum annecim, seni duyuyorum bebeğim, bak mama hazırlıyorum bitiyor yanına geleceğim gibi sesinizi duyurun. Bir de ce ee oyunu bize baya yardımcı oldu. Mesela tuvalete gideceğim çıktığım odanın kapısından birkaç defa ce eee diyip saklanıp kendimi gösteriyorum o gülüyordu o ara birkaç dk kazanıyordum yaklaşırken de mesela aaa anne ce eee mi yapıyor diye sesimi duyuruyordum. Geçecek annesi seni uzay boşluğunda kayboluyorsun sanıyor :)
Ayyy böyle düşününce duygulandımm. Ama hastalıktan hemen sonra böyle olunca acaba hep böyle mi olucak diye korktum.

Ayyy böyle düşününce duygulandımm. Ama hastalıktan hemen sonra böyle olunca acaba hep böyle mi olucak diye korktum.
Ben de duyduğumda çok üzülmüştüm. Nesne devamlılığını yeni öğrendikleri için görmedikleri şeylerin var olmaya devam ettiğini idrak etmeye başlıyorlarmış. O nedenle birkaç gün öyle oluyor sonra başka bir şey öğreniyor yine o kaygıyı yaşayabiliyor. Yani her çocuk farklıdır ama benim kızımda böyle oluyor 8 aylık şu an

Merhaba. Aynı durumu yaşıyorum kızım 21 aylık ve bu henüz geçirdiği ikinci hastalıktı. İlaç bile kullanmadan maşallah çabuk toparladı ama eskilerin bir lafı varmış ya, hastalandığına değil, huy değiştirdiğine yanarım diye. Aynı durumdayım. Aşırı akıllı, söz dinleyen, inatlaşmayan kızım gitti, yerine her şeye mızırdanan süüürekli meme isteyen, huysuz ve iştahsız bir çocuk geldi. Özellikle istemediği bir durum olduğunda direkt meme istiyor anladım ki bunu duygu regülasyonu için kullanıyor. Bence hastalık süresince üzerine çok düştüğümüzden oluyor. Eskisi gibi davrandıkça düzelecektir diye düşünüyorum. Sizin bebeğiniz daha küçük, huy değişimi dediğiniz şey benim kızımda 10 aya kadar hep vardı, yani sürekli beni istemek. O zamanlar bir karar aldım ve dedim ki ilgilenmeyeceğim. Onun duygu dünyasına karışmayacağım. İlk başlarda tabii ki ağladı ama ilgilenmedim, gerçek bir ihtiyaç belirtmeyen hiçbir ağlamasına aldırış etmedim. Ama gerçek ihtiyacı ne ise hemen yanına sevgiyle koştum. Bu şekilde huyu çok güzel değişmişti. Bence siz de kendinize ve bebeğinize zaman verin, huyu değişti huysuz oldu diye çok dillendirmeyin, geçer diye düşünün geçer inşallah. ❤

Merhaba,kısa yazacağım rahat olun geçici 💞

Back
X