- 24 Eylül 2018
- 160
- 58
- 39
Başlayın bence. Oğlunuz 6 yaşında oldugu için 2 tatlı kaşıgı verin daha etkili olur.evet o şurup kullandım azda olsa faydası vardı yaz diye bıraktım tekrar başlasam mı acaba
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Başlayın bence. Oğlunuz 6 yaşında oldugu için 2 tatlı kaşıgı verin daha etkili olur.evet o şurup kullandım azda olsa faydası vardı yaz diye bıraktım tekrar başlasam mı acaba
Bence onlara cevap bile vermeye gerek yok onlar boyle bir dert baslarina gelirse baslamasinlar yalniz su cenelerini bi kapatsinlarBilgi sahibi olmadığı halde fikir beyan edenler geldi yine. Konuyla ilgisi olmayan bu insanlar aynı zamanda İlber Ortaylı'nın çok bahsetmek zorunda kaldığı tipler.
Arkadaşlar bu tarz mesajları görünce mesajın altındaki şikayet et kısmından raporlayalım lütfen. Yıllarca zorlu teşhis ve tedavi süreci ile uğraşıyoruz sonra biri geliyor altın günlerinde duyduğu seyleri buraya yazıyor. Ne çileler çekiyoruz çocuklarımıza her gün iğne yapıyoruz sonra biri gelip boş boş "yapmayın kanser olur " diyor herkesi de yanlış yönlendirip moral bozuyor. Bunlara maruz kalmak zorunda olduğumuzu düşünmüyorum.
Su an 4 yasinda sadece bir bucuk yasinda cekildiEvet kemik yaşının küçük çıkması çok önemli ve iyi bir şey. Büyüme plaklarının daha geç kapanacağının göstergesi oluyor.
Kemik yaşı için 2 yaşından sonraki ölcümler daha doğru oluyor. Bir de en az 6 ay kücük veya büyük cıkarsa bir gösterge oluyor. Mesela bizim de 15 aylıkken kemik yasımız 3 ay kücük cıkmıstı ancak suan kemik yasımız daha kücük cıkıyor. Yani tekrar baktırırsınız tam yaşında. Zaten bizim senelik kontrollerde bilek röntgeni çekılıyor her sene. Sizin çekilmiyor mu?
Evet zaten kendisiyle muhattap olmamak için alıntı yapmadım. Ancak bu tipleri mesajın altındaki şikayet kısmından raporlarsak iyi olur. Her ağzı olan konuşmasın.Bence onlara cevap bile vermeye gerek yok onlar boyle bir dert baslarina gelirse baslamasinlar yalniz su cenelerini bi kapatsinlar
Yani tam yaşında derken doğum günü döneminde demek istedim. Gidince baktırırsınız iyi olur. Kemik yaşı daha küçük çıkabilir şimdi.Su an 4 yasinda sadece bir bucuk yasinda cekildi
En son salgindan dolayi da gidemedik
Daha uzar 15 yaşında çünki önce devlete gidin ilgi olmazsa özele gidersiniz çok geçmiş olsunSlm hanımlar 2005 doğumlu kızım 2 yıl önce regli gördü boyu 156 bnm boyum 1 52 baba 172 kemikli yapı kas kemik yapısı olarak babaya benziyor izmirde endokrinoloji ye götürmeyi dusunuyorum özel mi sizce devlet mi öneriniz var mı bana teşükkür ederim
Daha uzar 15 yaşında çünki önce devlete gidin ilgi olmazsa özele gidersiniz çok geçmiş olsun
Ben 11 yaşında regl oldum ve 13 yaşımdaki boyundayım (163) Sizin kız 13 de regl olmuş ve iki yıl olmuş 15 yaş kızlar için büyük bir yaş, ergenlik bitmiştir. O yüzden endokrin doktorunun bir şey yapacağını sanmıyorum. Siz yine de özel devlet farketmez bir an önce gidin en azından kemik yaşına bakarlar. Gitmedik demezsiniz. Bu arada kızınızın genetik hedef boyu da zaten 155,5 cm. Çevresel şartlar yani iyi beslenme spor güneşlenme vs ile en fazla 165-166 olabilirdi.Slm hanımlar 2005 doğumlu kızım 2 yıl önce regli gördü boyu 156 bnm boyum 1 52 baba 172 kemikli yapı kas kemik yapısı olarak babaya benziyor izmirde endokrinoloji ye götürmeyi dusunuyorum özel mi sizce devlet mi öneriniz var mı bana teşükkür ederim
Teşekkür ederimBen 11 yaşında regl oldum ve 13 yaşımdaki boyundayım (163) Sizin kız 13 de regl olmuş ve iki yıl olmuş 15 yaş kızlar için büyük bir yaş, ergenlik bitmiştir. O yüzden endokrin doktorunun bir şey yapacağını sanmıyorum. Siz yine de özel devlet farketmez bir an önce gidin en azından kemik yaşına bakarlar. Gitmedik demezsiniz. Bu arada kızınızın genetik hedef boyu da zaten 155,5 cm. Çevresel şartlar yani iyi beslenme spor güneşlenme vs ile en fazla 165-166 olabilirdi.
Hedef boy formülü
[(anne boyu+baba boyu) - 13 ] / 2
Herkese selamlar büyüme problemi olduğunu nasıl farkettiniz oğlum 4,5 yaşında ve yaşıtlarına göre kısa ve zayıf
Bazen aklıma geliyor acaba diye
Ne yapmalıyım
Merhabalar, büyüme hormonu konusunda biraz araştırma yaptım, birçok kişi bunu önermiyor ve doğal olmadığı için faydası da olmayacağını dile getiriyor. Tabi önerenler de var. Doğrusu nedir acaba, tereddüt ettim ben de.
Merhaba, bu bir rahatsızlık ama, kardeşim ve kuzenim de direkt yaşadık. Öneri söz konusu bile değil, zaten isteyene değil, büyüme hormonu eksik olanlara veriliyor. Faydasına gelince gelişimlerini tamamladılar.
Oğlunuzun boy persentiline bakın, göz kararı anlaşılmaz. Yüzde 10 yada altı gibiyse endokrin takibinde olun.Herkese selamlar büyüme problemi olduğunu nasıl farkettiniz oğlum 4,5 yaşında ve yaşıtlarına göre kısa ve zayıf
Bazen aklıma geliyor acaba diye
Ne yapmalıyım
Nihai boyları kaç oldu ?
Kardeşiniz ve kuzeniniz her ikisi de erkek mi ?
Son 2 yıl kullanmak ne kadar etkili oldu merak ettim. Gerçi büyüme hormonu eksikliğinin de seviyeleri var bazı insanların vucudu hiç üretmiyor bazıları ise sınırın hemen altında...
Teşekkürler cevap için. Erkek kardeşiniz 165 olduktan sonra siz mi ödediniz ilaç ücretini ?Merhaba, çocukken nasıl fark edilir bilmiyorum? Komşumun kızı da ufak tefek, aynı kiloda takıldık kaldık diyor ama kendisi de zaten minyon, bebekliği aynı benim gibiymiş diyor. Ama kendi erkek kardeşimin Lise 1 ' de iken fark ettik. Hiç liseli gibi değildi mesela, cildi bebek gibi hiç bir ergenlik ibaresi yoktu. Büyüme hormonu eksikliği dediler ve 2 seneye yakın iğne oldu.
Daha küçük çocuklarda farklı uygulanabilir tedavi tabii, 1 yıl kadar önce de teyzemin oğlu da aynı sebeplerle gitti. Liseye gidiyordu ama ilkokula giden çocuk gibiydi. Teyzem birden büyüyecek, serpilecek gözüyle bakıyordu, olabilir tabi ama biz yaşadığımızdan doktora götürmesi konusunda ısrarcı olduk. Erken davranmakta fayda var.
Ve hem büyüme hormonu eksikliği hemde guatr çıktı. 1 seneyi geçti sanırım iğne kullanıyor ve inanılmaz boyu uzadı, ses, değişti. Şuan ergenliği yaşıyor.
Kardeşinizin ve kuzeninizin son boyları kaç oldu acaba?
Hem kardeşinizde hem teyzenizin oğlunda olması anne tarafında genetik bir mutasyona işaret ediyor sanırım. Annenizin teyzenizin dayılarınızın anneannenizin ve dedenizin boyları nasıl ?
Her iki çocuğunda da büyüme hormonu eksikliği olanlar da var. Bu durumda olan başkaları da var mı acaba ?
Teşekkürler cevap için. Erkek kardeşiniz 165 olduktan sonra siz mi ödediniz ilaç ücretini ?
Hem kardeşinizde hem teyzenizin oğlunda olması anne tarafında genetik bir mutasyona işaret ediyor sanırım. Annenizin teyzenizin dayılarınızın anneannenizin ve dedenizin boyları nasıl ?
Her iki çocuğunda da büyüme hormonu eksikliği olanlar da var. Bu durumda olan başkaları da var mı acaba ?