Çocuğu Büyüme Hormonu Kullanan Var mı ?

merhaba herkese ben de bugün üye oldum
4yaşv9 aylık kızıma iki gündür iğneye başladık
bizimde sga bebek hikayemiz var.vücutta hormon car ama baskılıyor maalesef. 30 hafta 800 gr doğdu benim kızımda
Merhaba 9 aylik bebeginize nasil igneye basladiniz. Biraz detay verebilir misiniz ?

Ya aslinda bizimde boyumuz kisa yerlerde benim 150 esim 170 bazen genetiktir diyorum. Ama 49 cm dogdu. Yani %49 persentilde dogdu. Simdi ise %20 lere dustu. O yuzden dert ettim.biraz...
benim oğlum 54 cm doğdu, 2 yaşında 92 falandı sanırım 5 çıkarırsan 87 falan oluyor genelde böyle işliyor en azından benim arkadaşlarımın kuzenlerımın falan çocuklarından ve deneyimlerinden yola çıkarak söylüyorum. Ama sizin boyunuz 1.50 ise size çekmiş olabilir. Bence korkmayın. Birde ben Almanya dayım 47 cm bile doğuyor çocuklar ama böyle bir tanı koyabilmek için anne ve babanın da boyları önemli, o şekilde konuşuyorlar. Yani anne baba 170 in üstünde olup çocuk 49 cm doğarsa o zaman bunda bir problem var diyorlar. Ama bakalım doktorunuz ne karar verecek. Yinede içinizi rahat tutun derim.

Eşinizle boyunuz kısa değil, oğlunuzun boyunun da yemekle alakalı değil sanırım, çünki çok çocuk var zayıf doğru düzgün beslenmez ama irsi. Süt vermeye gelince bende oğlumu 2 yıl emzırdim ve herhangi bir işlem yapmadım. İstediğinde hayır dedim , biraz ağladı üzüldü ama 10 günde bitti ve deli gibi yemek yemeye başladı. Yani sizi emiyorsa ve birde çol süt içiyorsa onları azaltın ağlayıp üzülmesıne üzülürsünüz tabı muhakkak ama bunun onun iyiliği için oldugunu unutmayın, işin sonunda çok daha iyi olacaktır. Çok güçlü olmanız ve pes etmemeniz lazım tabı. Boya gelince bence tedirgin olmamaya çalışın zor olsa da , çünki sizin ailenizde yada eşinizin ailesinde kısa biri varsa şayet, yani genlerle de alakalı birşey olabilir sonucta. İyi düşünmeye çalışın ,iyi olsun inşallah
çalışıyorum gün içinde 1 kez emiyor bazen babaanneye bırakıyoruz gündüz hiç emmiyor.ama akşam beni görünce ve sabaha kadar çok emiyor.inek sütü de fazla içmez.bu ara maşallah diyeyim iştahı iyi ama bakalım bi doktora gidicez

çalışıyorum gün içinde 1 kez emiyor bazen babaanneye bırakıyoruz gündüz hiç emmiyor.ama akşam beni görünce ve sabaha kadar çok emiyor.inek sütü de fazla içmez.bu ara maşallah diyeyim iştahı iyi ama bakalım bi doktora gidicez
tabi öyle doymak için emmiyor zaten o kadar süt yok .karnı tok olsa bile emiyor oyun gibi.

19 aylıkken 80 demişti doktor.sonra baya bi ölçmedik.ama sizin de çok kısa değil bence.her zamanki persentilinden çok mu sapma var su an?
yok hayir sapma yok ayni egrisinde gidiyor sorun da bu iste bebeklikte hastalanmisti o zaman egrisinde dusme yasadi ama tekrar onu yakalayamadi

19 aylıkken 80 demişti doktor.sonra baya bi ölçmedik.ama sizin de çok kısa değil bence.her zamanki persentilinden çok mu sapma var su an?
Ama siz evde olcunce 86 olcuyoruz dediniz. 24 aya gore 86 cm %50 persentile yakin yani iyi bir deger. Emen bebekler zaten bu civarda gidiyor mama almadiysa normal geldi bana

yok hayir sapma yok ayni egrisinde gidiyor sorun da bu iste bebeklikte hastalanmisti o zaman egrisinde dusme yasadi ama tekrar onu yakalayamadi
bence hiç üzülmeyin normal herşey.ani bi düşüş yoksa sorun olmayacağını düşünüyorum.çocuk doktorunuza sorun yine de gerekli görürse yönlendirir endokrine

Ama siz evde olcunce 86 olcuyoruz dediniz. 24 aya gore 86 cm %50 persentile yakin yani iyi bir deger. Emen bebekler zaten bu civarda gidiyor mama almadiysa normal geldi bana
doğruysa ölçümümüz su an evet normal ama 84 ölçtügümüz zamanlarda doktor 80 deyince o yuzden korkttum acıkcası.mama almadı hiç doğumdan sonraki ilk bikaç gün dışında

bence hiç üzülmeyin normal herşey.ani bi düşüş yoksa sorun olmayacağını düşünüyorum.çocuk doktorunuza sorun yine de gerekli görürse yönlendirir endokrine
Hastalandiginda 50 gunluktu. %25ten 3un altina dustu sonra.simdi %15 gibi bir degerde

Hastalandiginda 50 gunluktu. %25ten 3un altina dustu sonra.simdi %15 gibi bir degerde
hastalık ve diş çocuklRI MAHVEDİYOR .BENİM OĞLUM DADİŞLERDEN SONRA toparlayamadı iştah gitti zayıfladı öyle de gitti sonra.ama korkmayın yıllık belli bir uzaması varsa ve 3 ün altında olmadıkça iğne başlanmıyormus sanırım öyle yazılmış hep.

hastalık ve diş çocuklRI MAHVEDİYOR .BENİM OĞLUM DADİŞLERDEN SONRA toparlayamadı iştah gitti zayıfladı öyle de gitti sonra.ama korkmayın yıllık belli bir uzaması varsa ve 3 ün altında olmadıkça iğne başlanmıyormus sanırım öyle yazılmış hep.
Diger yasitlarindan kisa suanda bilmiyorum boyle devam eder mi? Gecirdigi hastalik boyunu hayati boyunca etkiler mi? Internette etkileyecegi yaziyor. Kafam cok karisik

Diger yasitlarindan kisa suanda bilmiyorum boyle devam eder mi? Gecirdigi hastalik boyunu hayati boyunca etkiler mi? Internette etkileyecegi yaziyor. Kafam cok karisik
internet de bizi mahvediyor aslında.bir sürü kötü senaryo yazıyoruz.ama umarım sadece senaryo olarak kalır düşündüklerimiz ve yavrularımız sağlıkla büyürler

internet de bizi mahvediyor aslında.bir sürü kötü senaryo yazıyoruz.ama umarım sadece senaryo olarak kalır düşündüklerimiz ve yavrularımız sağlıkla büyürler
Evet aynen kucukken mama yemesin anne sutu icsin diye diye buyuttum simdi alerji mamasi alsin icsin diye omrjmden omur gidiyor

bende öyle şimdi özel beslenme mamalarından mı versem de kilo alsa büyüse diyorum .
Benim bebegimin alerjisi oldugu icin mama yedirmeye calisiyorum ama hic icmiyor tiksiniyor keske icse. Alismadigi icin sevmiyor demekki. Insallah sagliklari yerinde olsun da minik olsunlar ama sizinki normal bence kafaya takmayin

4 yaş 9 ay karışık olmuş pardon yani 5 yaşında . cok zor geçiyor bugün 5. gün alışacak mı lütfen biraz moral :KK43:

4 yaş 9 ay karışık olmuş pardon yani 5 yaşında . cok zor geçiyor bugün 5. gün alışacak mı lütfen biraz moral :KK43:
Zamanla alışır merak etmeyin ilk günler zorlanır siniz panik olursunuz ama siz sakın durunki çocuğunuz da sakın dursun bnde ilk günler sizin gibiydim

nasil farkettiniz başindan beri kisa mi gidiyordu? Kac cm boyu?
Zamanla alışır merak etmeyin ilk günler zorlanır siniz panik olursunuz ama siz sakın durunki çocuğunuz da sakın dursun bnde ilk günler sizin gibiydim
sizin tedaviniz nasil gidiyor?

X