GünaydınBu haftasonu kocamaaaan bir kitap okuduk :) Kitap sadece bildikleri 6 sesten oluştuğu için çok sıkıcı geldi.Hal böyle olunca da okuma kabusa döndü.En azından enik kelimesinin ne anlama geldiğini öğrendik.
Sarkis bugün hangi sese geçiyoruz , bilirsin sen ?
GünaydınOoooo hızlanmışsınız.Bizimkiler dün gösteri , diş florlaması vs. sebepleriyle geçmemişler yeni harfe.Bu gün geçiyorlarmış.Demek ki aynı sınıftan değilmişiz
Bende de aynı korku var.Harfler biriktikçe birbirine giricek diye korkuyorumOkuma ilk 10 dakika iyi gidiyor da sonrasında yavaşlıyor.Dikte çalışmasında da kızıma kelimeyi söyleyince yazamıyor.İlla hece hece söylemem gerekiyor.Hepsi böyle mi bu normal mi bilmiyorum.Mesela Nalan yazdırıcam önce naa sonra laaannn diye bastıra bastıra söylüyorum.Ağzımdan çıkan harfleri iyice duyası gerekiyor.Hoş en azından ezbere gitmediğinden eminim ama böyle de çok zor oluyor.Uzadıkça uzuyor yazmalar.Hele bir anneannene yazıcaz karnımıza ağrılar giriyor bi daha mı ne bi daha mı ne diye
İyi akşamlar.Bir kaç gündür bakamadım buraya.Hoş çokta bir şey kaçırmamışım Bir sen bir ben kalmışız galiba gerçektenBizimkiler de hızlı son günlerde size yetiştik sanırım.Dün o bu gün m işlemişler.Yarın ne olur allah bilir.Matematikte 2 şer 5 er ve 10 ar ritmik sayma ve birer geriye sayma yapıyorlar.
Bu gün bir sayfa okuma bir sayfa yazma ve bir sayfa matematik ödevi vardı.Harfler çoğaldıkça ödeve ayırdığımız zaman artıyor.Bir sayfayı tam bir saatte okuduk.Bir saatte yazma ve matematik.Içim çıktıödev yapmaktan.
Bizde m sesindeyiz u ya bugun gecerler diye cok korktum ama pazartesi gecilecekmis heralde. Bizim hic matematik odevimiz olmadi ne yapiyosunuz diyorum bebek kadar kolay seyler diyo baska da bisey demiyo oglum.nese kolay geliyomus diye, bide basima o cikmasin diye kurcalamiyorum bendeodevler aslinda gercekten cok degil ama nasi oluyo bilmiyorum saatler geciyo odev bittikten sonrw zaman kalmadigi icin apar topar cocugu yatirmak zorunda kaliyorum ve buna cok uzuluyorum
Demek yakalamışız sizi :) Bizimkiler de pazartesi yeni sese geçicekler.
Aynı durumdayız.Ödevler bitince hiç boş zamanı kalmıyor.Hele haftasonu.Sözüm ona iki gün ama fazla ödev verildiğinden ödevle geçiyor.Bu gün mesela önlü arkalı dört yaprak (eder 8 sayfa) okuma - yazma , matematik ve ingilizce ödevleri , bir sayfa dikte çalışması var.Bir de gazete bastırmışlar o okunacak. Elakin gazetesi :) Bakalım yetiştirebilecek miyiz
Merhaba ,
1. sınıf anneleri hiç sesiniz çıkmıyor , kimseler kalmadıBiz v harfindeyiz henüz harfler bitmedi , son sürat devam ediyoruz.Üç tanecik harfimiz kaldı ama onları da çocuklar biliyor zaten.Mantığı da kavradıklarından okumayı çözdüler diyebiliriz.Matematikten toplamalardayız. Dönem sonuna az kaldı. Zor bir yılın yarısı geride kalıyor Karneleri heyecanla bekliyoruz