İlköğretim Yorum ve Soruları Cocugu bu sene 1. Sinifa baslayacak olan veliler

Hepimize kolay gelsin.Bize de birkaç sayfa ödev vermişler.Nokta birleştirerek resim çizimi ,altında üstünde tarzı sorular ve çizgiler Haftasonu ödevlerini cumartesileri yaptırmayı planlıyorum inşallah pazara sarkmaz Bu arada okulun psikoloğu kızıma dikkat eksikliği için Osman Abalı'nın setini aldırmıştı.Arada onu yapıcaz.Tavsiye ederim size de.Liseye kadar her yaş grubu için var diye biliyorum.Faydası olduğu söyleniyor.

Iyi aksamlar kizlar. Benim geveze oglum okuldada konusuyormus. Bende dedimki ogretmene ben bu sorunu yillardir cozemedim. Zaten biliyordum en cok sikayetin bu konudan gelicegini. Anaokul ogretmeni derdi cok eglenceli bi cocuk, bir yetiskini rahatlikla oyaliyabilir tek basina diye. Iki gundur anlatiyorum fazla konusma dikkatini dersine ver diye ogleden sonra daha iyiymisti. Iki sayfa odev geldi arkali onlu 7 fark bulma cizgi calismasi kavramlar uzun kisa gibi. Bide ek olarak acil durumda cocugun arayabilecegi anne yada baba telofon numarasi ezberletilmesi istenmis. Buda tek tek mesela sifir bes uc bes (0535) bu sekilde . Bugun bnde yaptirmadim odev yarin insallah

Günaydın Şu okul ne faydalı şeymiş arkadaş.Hafta içi düzenli olan ev iki günde savaş alanına döndü Bence hafta sonu tatil olmasın , bence yaşasın okulumuz

Biz iyiyiz,bizimkinin kalem tutma sıkıntısi vardi ama iki uc gunde baya ilerleme kaydetti.tabi hizi yavasladi,bugun derste yapmasi gereken cizgi calismalarini derste bitiremeyince ogretmen eve odev vermis. Kalemi duzgun tutucam derken yavas yapiyo sanirim. Neyse hepsi yavas yavas duzelir ins. Suan seslere filan gecilmedi cizgi calismalari ile devam ediyo ogretmen. Sinif sayisi 34 35 kisi,sizinkiler nasil acaba?

Bizimde ayni cizgi calismasi iki sayfa odevdi . Oglumda yanlis tutuyormustu kalemi ilk gun duzeltti. Sinis 26 kisi listede ama iki uc kisi yok sanirim hic gormedim

Günaydın.Biz dün itibariyle e sesine başladık.Eve ödev olarak , içinde e olan - olmayan kelimeleri konuşma vardı.Sınıfımız 24 kişi. Bir de dün akşam iki harfli heceleri okuyabildiğini farkettim. Anasınıfında sesleri öğrenmişlerdi sanırım bunun etkisi :) Harf sayısı üçe çıkınca okuyamıyor ama onu da okulda öğrenicek nasılsa. Bu bile çok rahatlattı beni.

Yaa sizin sinif mevcudu ne guzelmis.. bizde E- e leri yaptik.h.sonu yine bunlarla ilgili odev var. Heralde onumuzdeki hafta l sesine gecerler.

Merhaba.Bizim de bu hafta sonu e sesi ödevimiz var.Bu gün okul toplantımız vardı.Orda bir veli bu sesleri oyunla yazdırdığından bahsetti.Çok hoşuma gitti ben de deneyeceğim.Mesela şemsiye kelimesi.Çocuk içinde kaç tane e sesi olduğunu sayıyormuş , ve defterine seri bir şekilde o kadar e yazıyormuş.Sonra yeni bir kelime .. Çok hoşuma gitti.İçine oyun katınca belki daha keyifli geçer.Sonraki hafta biz de l sesine geçeriz sanırım çünkü e kitapçığını bitirdik.Matematikte de haftaya sayılara geçiyormuşuz.

Merhaba ,
Benim oglum 2010 dogumlu ve bu yil 2.sınifa gecti.
Hicbir sekilde okumaya teşfik edemiyorum ve yazmayıda hiç sevmiyor Öğretmenimiz dersi anladigini ve sordugu her soruya da dogru cevap verdigini soyluyor cok zeki bir cocuk ama sınıfta da yazmadigini soyluyor. Ve bu zaman gectikce ona daha cok sorun olacak .Kendisiyle bu konuyu konusun lutfen dedi ama ben artik ne konusacagim bilemiyorum. Ödül ceza kızma küsme duygusallık her yolu deniyorum ama yok aynı . Artık ne yapabilirim hiç bir fikrim yok. Yazmıyor yazmıyor cocuk Not: ben kitap okuyan biriyim oglumun odasinda bir kitaplık var dogdu gunden beri hep ona kitap okudum ama galiba yeterli olmadi . Cozumsuz kaldim ve cok uzuyor bu durum beni ve zor durumda kaldigi icin onuda cok uzuyor ... lutfen bana oneride bulunun

İyi akşamlar.Bu konuda çok tecrübeli olduğum söylenemez.Ama sanki çok üstüne giderseniz geri teper gibi geldi.
Mesela evde kitap okuma saatleri yapsanız.Herkes kitabını alıp okusa , sonra birbirine anlatsa.Belki de denemişsinizdir , bilmiyorum.Bizimkiler henüz okumaya başlamadılar , ne gibi durumlar yaşarız kestiremiyorum.Kızım da çok kitap okumayı severmiş gibi gelmiyor bana açıkçası.Zaman gösterecek.
Oğlumda benzeri bir durum yaşadım.4.5 yaşında okuyabildiğini farkettim , ilk kitabını aldım.Bir hevesle okudu.Serisini aldım , sonra bir sürü kitaplar.Taa ki 4. sınıf bitene kadar.Seve seve okurdu.Ben yeter yat artık derdim , o derece.Ama orta okula geçince okumayı bıraktı.Şimdi 10. sınıfta.Hiç kitap okumuyor malesef.Ben ki ona örneğim , elimden düşürmem.Demem o ki bu zamanla değişen bir süreç olabilir.Siz teşvik etmeyi bırakmayın.Belki bir gün çok beğeneceği bir kitapla karşılaştığında bu onun için bir kıvılcım olabilir.Çok kitap okuyan biri olarak nacizane tavsiyem doğru yazarını bulana kadar teşvik edin.Zira ben bu taktiği uyguluyorum oğlum için.Bana göre kitabın ne anlattığından çok nasıl anlattığı önemli.Yazarın anlatım biçimini , dilini severse kitap okumak da cazip hale gelebilir.Gerçi o daha çok küçük ama bıkmadan sevdirip meraklandırmaya çalışın.Mesela onun okuyacağı kitabı önce siz okuyup ona çok ilginç , gülünç vs. bir hikaye anlatıyormuş gibi bahsedin.Belki sizin için sesli okumasını isteyebilirsiniz.Sonra birlikte değerlendirip hakkında konuşabilirsiniz.Ne bileyim aklıma gelenler bunlar..

Cok mantıklı şeyler yazmışsınız , ilginiz için öncelikle tesekkür ederim. Hemen hemen hepsini denedim yanliz su kitabi once okuyup ona icindeki olayi hefeslendirme fikrini deneyecegim. Sesli okumasini istiyorum bende ama o kadar yavas okuyorki bundan dolayi utanip okumak istemiyor . Artik zoryamiyorum da cunku cok haklisiniz bu geri tepti ve simdi hic okumak istemiyor. Ama 2.sinıfta ve artik okuma hizi daha cok onem tasiyor malesef bu nedenle kesinlikle dogru yolu bulup biran once bu durumu cozmemiz gerekiyor.. hafta sonu birlikte kitapçıya gitmeyi planlıyorum belki kendi secerse biraz daha istekli olur bilemiyorum ki gercekten kapana sıkışmış gibiyim . Hem çocugu yıpratıp bıktırmadan hem dogru yol ? nedir bilemiyorum artık ...

Teşekkür ederim.Yardımcı olabiliyorsam ne mutlu.Çok yavaş okuyor demişsiniz.Hal böyle olunca muhtemelen okuduğunu da anlamıyordur.Sonraki kelimeyi okumaya çalışırken öncekini unutacaktır.O okuduktan sonra cümleyi ona konuşur gibi tekrar ederseniz belki aklında kalır.Böylece anlamış olur okuduğunu.O zaman o kadar sıkıcı gelmez belki okuduğu.Okudukça zaten kendi de hızlanacaktır.Zamanla tekrar etmenize de gerek kalmaz.Okuduğunu anlamadan okumak gerçekten sıkıcı onu da anlayın :)
Bir de hızlı okuma programları vs. var. İnternetten araştırabilirsiniz.Kızımın öğretmeni bu gün eve ödev olarak 2 yaprak çalışma göndermiş.Biri göz cimnastiği tarzında.Diğeri minik tekrar eden heceler.Okuma yazma ile hızlı okuma tekniğini de öğretmek istiyor.Ki bu hafta sadece 2. sese geçtiler :) Böyle bir şey de faydalı olacaktır belki.

Günaydın 1. sınıf anneleri çok sessiz.. Nasıl gidiyor hayat arkadaşlar ? Kalem tutuşlar düzeldi mi ya da duruma alışıldı mı ?
Biz bu hafta Ela ile Laleyi el ele tutuşturuyoruz Elleri bir hafta boyunca hiç ayrılmayacak sanırım Matematikte sayılara geçmişler.İkişer sayfa ödev geliyor.Yarısı okuma , yarısı yazma.Diğer okullara göre biraz yavaş ilerliyoruz sanırım.Bir çoğu ilk seri harfleri bitirmek üzereymiş.Sizde durumlar nasıl ?

Yavaş değilsiniz bize göre hatta bayağı öndesiniz.
E den sonra L yaptık biz. El le diye elle diye gziyoruz. :)
Kalem tutuşumuz iyi ama yazmak istemiyor benim oğlan , ödevleri...

Iyi aksamlar kizlar. Bizde el ele elle elele yi ogrenmek icin deliriyo ve delirtiyoruz ela ve bi kiz tutusuyo bizde de elele,adini bile duymak istemiyorum mumkunse ben de sanki yavas gittigimizi dusunuyorum ama bence siniftaki cocuklarin kapasitesine gore ilerliyo ogretmenler.yani cocuklar aliyosa anlatilanlari,ogrendilerse sonraki harfe geciyolar.bilemedim.. kalem tutusumuz duzeldi ama kalem tutmaya olan hevesimizden eser kalmadi o ayri

Ya buarada matematik demisken bnm oglum hic bahsetmedi bisey yaptiklarindan,bende hic sormadim zaten e l ye dikkay kesildim tamamen..bi sorayim yarin bakalim.sarki ogretiyomus ogretmen bi iki onu biliyorum sadece

Günaydın.Matematik işliyorlardır muhakkak ama kendisi matematik olduğunu bilmiyordur bence Çünkü hangisi ağır hangisi hafif vb. kavramları öğrendiler şimdiye kadar.Doğal sayılara yeni geçiyor bizimkiler.Sadece ela ile laleyi el ele tutuşturmuyorlar bu çocuklar bütün gün ya Hayat bilgisinde bile konu işliyor öğretmen.Bildiğim kadarıyla sadece Türkçede elalar laleler geliyor.Bizim okulda bir de ingilizce , kodlama , drama gibi dersler var.Çocuklar günde anca 2 -3 ders okuma yazma çalışması yapıyor olmalı.Böyle düşününce yavaş ilerlemeleri doğal.

Yavaş değilsiniz bize göre hatta bayağı öndesiniz.
E den sonra L yaptık biz. El le diye elle diye gziyoruz. :)
Kalem tutuşumuz iyi ama yazmak istemiyor benim oğlan , ödevleri...

Benim kızım da yazmak istemiyor.Her harften sonra elli çeşit muhabbet sokuyor araya.Sonunda da (iki satır yazınca falan) çok yoruldum ara verelim diyor :) Aslında hiç konuşup kaynatmadan yazsa 10 dakkada bitireceği yazıyı 2 saate yayıyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…