İlköğretim Yorum ve Soruları Cocugu bu sene 1. Sinifa baslayacak olan veliler

Günaydın :confused: Yeni gelen arkadaş aramıza hoşgeldin Hoppa
Sarkis biz de sizinle aynı ilerliyoruz.Bu hafta k dayız haftaya i ye geçeriz sanırım.K gerçekten zor bir sesmiş.Kalk kelimesini okuyana kadar kafayı yerken kaka yı okurken bu öğretmen de ne ayıp şeyler yazdırıyo çok saçma diye ti ye alıyoruz :rolleyes:
K hayatımıza girdiğinden beri okumaktan soğuduk.
Dün bir telaşla öğretmene gittim.Benim çocuğum ters okuyor disleksi mi yoksa diye :mad: Çok şükür değil dedi :KK57: Hemen hepsinde varmış bu bu dönem.Ak ı Ka Ka yı Ak okuyabiliyor.Bir de sesli harfle başlayan kelimeleri daha kolay okuyorlar , sessizlerde zorlanıyorlar dedi.Akşam dikkat ettim de gerçekten öyle.
Bu arada kızım derste çok aktif bir öğrenciymiş.Nasıl rahatladım anlatamam.Oğlum görünmez olmayı tercih eder , sessizce ama dikkatlice dersi dinler , katılmazdı.Çok mücadele verdim düzeltene kadar.Kızım en azından bu yönden iyi başladı.
İki çocuğunu karşılaştırma her çocuk farklıdır derler ama insanın elinde değil.Bazen düşünüyorum oğlum 4.5 yaşında şakır şakır kitap okuyan bir çocuktu buna rağmen okulda 1. sınıfta bile derse katılmaz çekinik durur sessizce izlerdi.Kızım daha iki harfi yan yana yeni yeni koyuyor ama derste çok aktifmiş.Bazen cahil cesareti mi bununki demekten alamıyorum kendimi :KK48: Biri çok zeki (testlerle sabit) ama tembel ve çekingen biri normal bir çocuk ama azimli ve daha çalışkan.Bakalım hangisinin akademik yönü öne çıkacak :) İki çok farklı çocuğun velisi olmak zormuş :KK53:
Bu arada morpa kampüs vb. kullanan var mı aranızda ? Bize okuldan verdiler ama daha hiç bakamadık.Faydası oluyor mu acaba düz kitap okumaktan sıkılmaya başladık değişik bir şeyler lazım sanırım :olamaz:

hoşbuldum merhabalar.morpa kampüs henüz oglumda kullanmadık.Ama kizim şuan 6. sınıfta ve 3. sınıftan bu yana kullanıyor.Çok begeniyorum ben morpa kampusu.her konunun tekrarı ve her konuda testler konu hakkında oyunlar var.Ders tekrarı icin cok iyi oluyor.Özellikle öğrendigi konunun evde o gün testini yapıp eksikleri varmı gorebiliyoruz.
birince sınıfa donecek olursam.biz k harfine pazartesi gececegiz daha.ögretmenimiz temkinli ilerliyor.butun sınıf harfi cok guzel ogrenince yenisine geciyor.bizde ala ve alla hala karisiyor.ögretmenimiz cuma dikte sınavı yapmıs ala ve alla sürekli karıştıran oglum onları dogru yapip ele ve le yi karıştırmıs bu seferde.şu okumaya bi sinirlerim yıpranmadan gecersek ne mutlu bana:KK66:

Günaydın :KK52: Bu hafta sonu çılllgın çok ödevimiz vardı :rolleyes: önlü arkalı iki sayfa okuma (iki sayfa diye geçmeyelim 1 koca saat alıyor) ayrıca bir sayfası dikte çalışması , önlü arkalı iki sayfa ingilizce.Canımız çıktı :mad:
Bu gün sanırım i sesine geçerler.Harfler çoğaldıkça okuma yavaşlıyor ve ödevler çoğalıyor :confused:
Morpa kampüs vb. ben de yıllarca oğlumda kullandım.Büyük sınıflar için çok iyi de 1. sınıflar için çok da gerekli gibi gelmedi bana.
Bizim dikte sınavı yapılıyor mu bilmiyorum.Hiç duymadım.Eve ödev olarak bile ilk defa verildi.Çok zorlanmadı ama alışık sanırım yapıyorlar.Kızım yazmada daha iyi ama okuma daha yavaş.Mesela keke yi okuyacak , ke yi okuyor , ikinci ke için bu neydi diye yarım saat düşünüyor :rolleyes:

Gunaydin kizlarr:KK54: valla biz k yi bitirdik bu hafta i deyiz. Oglumun yazmada da okumada da skntisi yok gibi duruyor. H.sonu baya okuma yazma yaptik,ama yazmasi kesinlikle daha hizli. Yazarken daha istekli yaziyor ama okurken cabuk sıkılıyor. Basta iyi basliyor sonra sıkılınca ilk harfe gore basliyor sallamaya:halay:bakalim oyle boyle okumaya basliyorlar yaa:KK71:

Günaydın :KK52: Bu hafta sonu çılllgın çok ödevimiz vardı :rolleyes: önlü arkalı iki sayfa okuma (iki sayfa diye geçmeyelim 1 koca saat alıyor) ayrıca bir sayfası dikte çalışması , önlü arkalı iki sayfa ingilizce.Canımız çıktı :mad:
Bu gün sanırım i sesine geçerler.Harfler çoğaldıkça okuma yavaşlıyor ve ödevler çoğalıyor :confused:
Morpa kampüs vb. ben de yıllarca oğlumda kullandım.Büyük sınıflar için çok iyi de 1. sınıflar için çok da gerekli gibi gelmedi bana.
Bizim dikte sınavı yapılıyor mu bilmiyorum.Hiç duymadım.Eve ödev olarak bile ilk defa verildi.Çok zorlanmadı ama alışık sanırım yapıyorlar.Kızım yazmada daha iyi ama okuma daha yavaş.Mesela keke yi okuyacak , ke yi okuyor , ikinci ke için bu neydi diye yarım saat düşünüyor :rolleyes:

Yaaa cok guldumm ama ayni bizimkiler. Laklak yaziyor lak i okuduktan sonra diger lak icin bekliyor.beni deniyor galiba diye ben de onu bekliyorum..sonra bi bakmisiz saatler gecmis :confused:

Evet bizimkiler aynı hızla ilerliyor sizinle.İ de çok zorlanmazlar gibi geliyor malum sesli harf.Ama sonraki hafta n gelecek ve işler değişecek. Bu hafta bol bol okuma çalışması yapıp diğer sesleri iyice yutturmamız lazım ki n eklenince bir de eski seslerle boğuşmasınlar :)

Hanımlar merhaba , benim oğlumda birinci sınıfta öğretmenimiz morpa kampüse üye olmamızı önerdi.çevremde üye olan anneler içeriğinde pektw birşey yok dediler.bilginiz varmı veya kullanan?
Biz birde ek olarak fasikül fasikül olan naz ve ayazın okuma yazma çalışmaları dergisi edindik. Prdada güzel paylaşımlar var...

Morpa kampüs bize okulun aldığı paket içinde çıkıyor.Büyük sınıflar için güzel de 1. sınıf için olanı ben de boş buldum.Olmasa da olurdu bence.

Günaydın.Ödevler ödevler... Bütün akşam ödev yapıyoruz :KK43:
Okulumuz tam gün.16:10 da zil çalıyor , okuldan çıkıp eve gelmesi 16:30 oluyor.Gelir gelmez 1 saat yemek faslı.Sonra azıcık oynamak istiyorum diye tutturuyor ve ödeve başlamamız 19 u buluyor.Alt tarafı bir sayfa dikte ve bir sayfa (ama en az 3 kere) okuma.Saat 21:30 22:00 oluyor biz ödevi bitirene kadar.Bu çocuk ne zaman babasıyla zaman geçirecek , ne zaman çizgi film izleyecek vs bilmiyorum.Hafta içi kabus gibi geçiyor.Tabi onunla birlikte benim de tüm akşamım ödevle geçiyor.Çok zormuş 1. sınıf olmak :mad::mad: Sizlerde durumlar nasıl ? Gerçi okulu tam gün olmayanlar bu konuda daha şanslı biz zamanı yettiremiyoruz :KK43: Bir de baleye başladık.Bu akşam oraya götürücem.Ödevleri nasıl yapıcaz düşünemiyorum bile :mad::mad::mad:

hanımlar merhaba benim oğlumda çok zorlanıyor. çok geride kaldığını düşünüyorum daha ele elada bile zorlanıyor okumaya.n harfindeyiz. sizde durumlar nasıl

Günaydın.Ödevler ödevler... Bütün akşam ödev yapıyoruz :KK43:
Okulumuz tam gün.16:10 da zil çalıyor , okuldan çıkıp eve gelmesi 16:30 oluyor.Gelir gelmez 1 saat yemek faslı.Sonra azıcık oynamak istiyorum diye tutturuyor ve ödeve başlamamız 19 u buluyor.Alt tarafı bir sayfa dikte ve bir sayfa (ama en az 3 kere) okuma.Saat 21:30 22:00 oluyor biz ödevi bitirene kadar.Bu çocuk ne zaman babasıyla zaman geçirecek , ne zaman çizgi film izleyecek vs bilmiyorum.Hafta içi kabus gibi geçiyor.Tabi onunla birlikte benim de tüm akşamım ödevle geçiyor.Çok zormuş 1. sınıf olmak :mad::mad: Sizlerde durumlar nasıl ? Gerçi okulu tam gün olmayanlar bu konuda daha şanslı biz zamanı yettiremiyoruz :KK43: Bir de baleye başladık.Bu akşam oraya götürücem.Ödevleri nasıl yapıcaz düşünemiyorum bile :mad::mad::mad:
Merhaba sayfayı sürekli takip ediyordum zaten şu yazıyı görünce dayanamadım
+1500000 aynı durumdan muzdaribim. kızım oglenci ,ben çalışıyorum. eve varmamız yemek şu bu derken saat 20:30dan önce baslayamiyoruz . 22:30 bazen 23 e kadar sürüyor . çocuk yorgun ben yorgun yıpranıyoruz resmen. ödev yaparken hayat duruyor
çook zormuş gerçekten 1.sinif inşallah sabırla atlatiriz

hanımlar merhaba benim oğlumda çok zorlanıyor. çok geride kaldığını düşünüyorum daha ele elada bile zorlanıyor okumaya.n harfindeyiz. sizde durumlar nasıl

Merhaba.Sizin öğretmeniniz hızlı ilerlemiş.Biz daha i deyiz.Bir hafta gidiyor tek harf.Sanırım pazartesi n ye geçeriz.
Ben kızımda şunu farkettim ; ilk 20 dakika - yarım saat iyi okuyor , sonrasında bildiklerini bile okuyamıyor.Yorulana kadar iyi.Sonrasında kafa tamamen duruyor.Bu açıdan okulumuzun tam gün olması ve ödeve az zaman kalması bizim için dez avantaj.Ara verdiğimizde ödev yatma saatine kadar sürüyor ve işkenceye dönüşüyor.
Salı günü ödevimiz tam 3,5 saat sürdü.Arada iki tane 15 dakikalık molayla.20 dakikadan sonra hızı azalan ve yarım saat sonra tamamen kafası duran kızım haliyle cortladı :) Bir panikle öğretmene koştum.Eyvah kızım okuyamıyor ! Öğretmenin ilk söylediği şu oldu : "Paniklemeyin.Her gün bir veli aynı sebeple görüşme talep ediyor.Gayet doğal bir süreç.Sıkılıyor çocuklar.Çünkü okuduklarını anlamıyorlar.Bu dönem böyle geçecek.Okuduklarının hemen hepsi anlamsız hecelerden ibaret ve bu sebeple heceleri okuyunca birleştirip kelimeyi bir çırpıda söyleyemiyorlar , "akila" gibi.İkinci dönem durum değişecek." Benim içimde alarm sirenleri çaldıran kızım öğretmenine göre gayet başarılı ve derste aktif.
Öğretmeniyle konuşmadıysanız konuşun derim.Baya rahatladım ben konuşunca :)
Bir de tombala yapmadıysanız şiddetle tavsiye ederim.Önceki sayfalarda bahsetmiştik.İnanılmaz hevesle oynuyor.Farkında bile olmadan okuma çalışması yapmış oluyor.Biz durumu abarttık artık ortaya para bile koyuyoruz.Bu sabah kahvaltıda oynadık , ben kazandım :)

Kizlar merhaba. Bizimkiler bugun n harfine basliyor.bizde de cok odev yok ama okuma sonra da dikte yapalim derken oyalanana oyalana yapildigi icin zaman su gibi geciyor bizde de. Bizim okul 2.30 da bitiyor.buna ragmen bizde de sure ayni sekilde geciyor. Yemek oyun az da olsa tv. Derken yatiyor cocuk. Allahtan okuma yazma da sknti cok yok,bunu dusunup rahatliyorum. Oyalanmadan hizlica yap zaman sana kalsin diyorum ama anlamiyor ki:KK43:

Merhaba sayfayı sürekli takip ediyordum zaten şu yazıyı görünce dayanamadım
+1500000 aynı durumdan muzdaribim. kızım oglenci ,ben çalışıyorum. eve varmamız yemek şu bu derken saat 20:30dan önce baslayamiyoruz . 22:30 bazen 23 e kadar sürüyor . çocuk yorgun ben yorgun yıpranıyoruz resmen. ödev yaparken hayat duruyor
çook zormuş gerçekten 1.sinif inşallah sabırla atlatiriz

Ooo sizin bizden de kötüymüş.Ben de çalışıyordum.Sırf kızıma sebep süresiz izine ayrıldım.Ben bu konuda şanslıyım çünkü eşimin yanında çalışıyordum.Malesef erkekler anlamıyor zorluğu şimdi baskı yapıyor dön diye.Kızım için direniyorum :)
Hele de kızınız benim kızım gibi çabuk yorulan ve sıkılan bir çocuksa halinizi anlayabiliyorum.Allah yardımcınız olsun ne diyim kelin merhemi olsa .. :)

Kizlar merhaba. Bizimkiler bugun n harfine basliyor.bizde de cok odev yok ama okuma sonra da dikte yapalim derken oyalanana oyalana yapildigi icin zaman su gibi geciyor bizde de. Bizim okul 2.30 da bitiyor.buna ragmen bizde de sure ayni sekilde geciyor. Yemek oyun az da olsa tv. Derken yatiyor cocuk. Allahtan okuma yazma da sknti cok yok,bunu dusunup rahatliyorum. Oyalanmadan hizlica yap zaman sana kalsin diyorum ama anlamiyor ki:KK43:

Ayyy biz sizinle aynı ilerliyorduk şimdi bizimkiler de n ye geçmiş olmasın korktum şimdi :rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Bu arada dün kızımın ödevinde ilikleri kelimesi vardı.Oraya gelince ama biz daha ar ı öğrenmedik ki dedi , olsun boşver araya karışmış oku gitsin dedim , okudu gitti :KK53::KK48::KK48: Harfi ingilizce söyleyip kelime içinde türkçe okuyan kızımı da ayrıca tebrik ediyorum :nazar: :KK48:

Merhaba.Sizin öğretmeniniz hızlı ilerlemiş.Biz daha i deyiz.Bir hafta gidiyor tek harf.Sanırım pazartesi n ye geçeriz.
Ben kızımda şunu farkettim ; ilk 20 dakika - yarım saat iyi okuyor , sonrasında bildiklerini bile okuyamıyor.Yorulana kadar iyi.Sonrasında kafa tamamen duruyor.Bu açıdan okulumuzun tam gün olması ve ödeve az zaman kalması bizim için dez avantaj.Ara verdiğimizde ödev yatma saatine kadar sürüyor ve işkenceye dönüşüyor.
Salı günü ödevimiz tam 3,5 saat sürdü.Arada iki tane 15 dakikalık molayla.20 dakikadan sonra hızı azalan ve yarım saat sonra tamamen kafası duran kızım haliyle cortladı :) Bir panikle öğretmene koştum.Eyvah kızım okuyamıyor ! Öğretmenin ilk söylediği şu oldu : "Paniklemeyin.Her gün bir veli aynı sebeple görüşme talep ediyor.Gayet doğal bir süreç.Sıkılıyor çocuklar.Çünkü okuduklarını anlamıyorlar.Bu dönem böyle geçecek.Okuduklarının hemen hepsi anlamsız hecelerden ibaret ve bu sebeple heceleri okuyunca birleştirip kelimeyi bir çırpıda söyleyemiyorlar , "akila" gibi.İkinci dönem durum değişecek." Benim içimde alarm sirenleri çaldıran kızım öğretmenine göre gayet başarılı ve derste aktif.
Öğretmeniyle konuşmadıysanız konuşun derim.Baya rahatladım ben konuşunca :)
Bir de tombala yapmadıysanız şiddetle tavsiye ederim.Önceki sayfalarda bahsetmiştik.İnanılmaz hevesle oynuyor.Farkında bile olmadan okuma çalışması yapmış oluyor.Biz durumu abarttık artık ortaya para bile koyuyoruz.Bu sabah kahvaltıda oynadık , ben kazandım :)
öğretmenle konuşucam.iletişim problemi var baştan beri zaten. velilerle uğraşmaktan kendide adapte olamadığını düşünüyorum.çünkü konuştuğunuz zaman sizi rahatlatma yada bu sürecin sizin dediğiniz gibi geçiceğini bile söylemiyo.

Günaydın.Sarkis bizim çocuklar aynı sınıfta olabilir mi :KK70: Biz de dün n ye geçmişiz.
Kızım tam bir n canavarıyım diyor.Çünkü çok güzel n ler yazabiliyormuş.Büyük küçük farketmezmiş :) Okumamız hızlanmış.Mış diyorum çünkü bir günü bir gününe uymuyor.Bir gün eyvah okuyamıyor dedirtirken ertesi gün sular seller gibi okuyor.Sanırım ruh durumuyla alakalı.
Dün tesadüfen diğer şubenin annelerinin sohbetine kulak misafiri oldum.Hepsi aynı dertlerden yakınıyor.Demek ki bu süreç böyle ilerliyor arkadaşlar panik olmamak lazım :)

Günaydın.Sarkis bizim çocuklar aynı sınıfta olabilir mi :KK70: Biz de dün n ye geçmişiz.
Kızım tam bir n canavarıyım diyor.Çünkü çok güzel n ler yazabiliyormuş.Büyük küçük farketmezmiş :) Okumamız hızlanmış.Mış diyorum çünkü bir günü bir gününe uymuyor.Bir gün eyvah okuyamıyor dedirtirken ertesi gün sular seller gibi okuyor.Sanırım ruh durumuyla alakalı.
Dün tesadüfen diğer şubenin annelerinin sohbetine kulak misafiri oldum.Hepsi aynı dertlerden yakınıyor.Demek ki bu süreç böyle ilerliyor arkadaşlar panik olmamak lazım :)

Ahahahaha :rolleyes: valla bende ayni seyi dusunmeye basliycam,hizlarimiz ayni gercekten. Valla oglumun kucun n leri n degil h idi. Gorunce bi sok gecirdim ama gosterince ugrastirmadan duzeltti saolsun. Ogretmen sinifta beni hic kaldirmiyor cunku benim okuyabildigimi biliyor diyor. Nasil bu kaniya vardi bilmiyorum yaninda hic boyle bisey konusmadik zaten boyle bisey oldugunu da bilmiyorduk. Ama gercekten bizde sallanarak yapmasi disinda bi sorun yok gibi duruyor. Okulda da sorun yok gibi. Bakalim h.sonu daha iyi anlasilir n harfinin zorluk seviyesi:KK39:

Günaydın :kahve: Bu haftasonu kocamaaaan bir kitap okuduk :) Kitap sadece bildikleri 6 sesten oluştuğu için çok sıkıcı geldi.Hal böyle olunca da okuma kabusa döndü.En azından enik kelimesinin ne anlama geldiğini öğrendik.
Sarkis bugün hangi sese geçiyoruz , bilirsin sen ? :KK48:

X