GünaydınBu hafta sonu çılllgın çok ödevimiz vardı önlü arkalı iki sayfa okuma (iki sayfa diye geçmeyelim 1 koca saat alıyor) ayrıca bir sayfası dikte çalışması , önlü arkalı iki sayfa ingilizce.Canımız çıktı
Bu gün sanırım i sesine geçerler.Harfler çoğaldıkça okuma yavaşlıyor ve ödevler çoğalıyor
Morpa kampüs vb. ben de yıllarca oğlumda kullandım.Büyük sınıflar için çok iyi de 1. sınıflar için çok da gerekli gibi gelmedi bana.
Bizim dikte sınavı yapılıyor mu bilmiyorum.Hiç duymadım.Eve ödev olarak bile ilk defa verildi.Çok zorlanmadı ama alışık sanırım yapıyorlar.Kızım yazmada daha iyi ama okuma daha yavaş.Mesela keke yi okuyacak , ke yi okuyor , ikinci ke için bu neydi diye yarım saat düşünüyor
Merhaba sayfayı sürekli takip ediyordum zaten şu yazıyı görünce dayanamadımGünaydın.Ödevler ödevler... Bütün akşam ödev yapıyoruz
Okulumuz tam gün.16:10 da zil çalıyor , okuldan çıkıp eve gelmesi 16:30 oluyor.Gelir gelmez 1 saat yemek faslı.Sonra azıcık oynamak istiyorum diye tutturuyor ve ödeve başlamamız 19 u buluyor.Alt tarafı bir sayfa dikte ve bir sayfa (ama en az 3 kere) okuma.Saat 21:30 22:00 oluyor biz ödevi bitirene kadar.Bu çocuk ne zaman babasıyla zaman geçirecek , ne zaman çizgi film izleyecek vs bilmiyorum.Hafta içi kabus gibi geçiyor.Tabi onunla birlikte benim de tüm akşamım ödevle geçiyor.Çok zormuş 1. sınıf olmakSizlerde durumlar nasıl ? Gerçi okulu tam gün olmayanlar bu konuda daha şanslı biz zamanı yettiremiyoruz Bir de baleye başladık.Bu akşam oraya götürücem.Ödevleri nasıl yapıcaz düşünemiyorum bile
hanımlar merhaba benim oğlumda çok zorlanıyor. çok geride kaldığını düşünüyorum daha ele elada bile zorlanıyor okumaya.n harfindeyiz. sizde durumlar nasıl
Merhaba sayfayı sürekli takip ediyordum zaten şu yazıyı görünce dayanamadım
+1500000 aynı durumdan muzdaribim. kızım oglenci ,ben çalışıyorum. eve varmamız yemek şu bu derken saat 20:30dan önce baslayamiyoruz . 22:30 bazen 23 e kadar sürüyor . çocuk yorgun ben yorgun yıpranıyoruz resmen. ödev yaparken hayat duruyor
çook zormuş gerçekten 1.sinif inşallah sabırla atlatiriz
Kizlar merhaba. Bizimkiler bugun n harfine basliyor.bizde de cok odev yok ama okuma sonra da dikte yapalim derken oyalanana oyalana yapildigi icin zaman su gibi geciyor bizde de. Bizim okul 2.30 da bitiyor.buna ragmen bizde de sure ayni sekilde geciyor. Yemek oyun az da olsa tv. Derken yatiyor cocuk. Allahtan okuma yazma da sknti cok yok,bunu dusunup rahatliyorum. Oyalanmadan hizlica yap zaman sana kalsin diyorum ama anlamiyor ki
öğretmenle konuşucam.iletişim problemi var baştan beri zaten. velilerle uğraşmaktan kendide adapte olamadığını düşünüyorum.çünkü konuştuğunuz zaman sizi rahatlatma yada bu sürecin sizin dediğiniz gibi geçiceğini bile söylemiyo.Merhaba.Sizin öğretmeniniz hızlı ilerlemiş.Biz daha i deyiz.Bir hafta gidiyor tek harf.Sanırım pazartesi n ye geçeriz.
Ben kızımda şunu farkettim ; ilk 20 dakika - yarım saat iyi okuyor , sonrasında bildiklerini bile okuyamıyor.Yorulana kadar iyi.Sonrasında kafa tamamen duruyor.Bu açıdan okulumuzun tam gün olması ve ödeve az zaman kalması bizim için dez avantaj.Ara verdiğimizde ödev yatma saatine kadar sürüyor ve işkenceye dönüşüyor.
Salı günü ödevimiz tam 3,5 saat sürdü.Arada iki tane 15 dakikalık molayla.20 dakikadan sonra hızı azalan ve yarım saat sonra tamamen kafası duran kızım haliyle cortladı :) Bir panikle öğretmene koştum.Eyvah kızım okuyamıyor ! Öğretmenin ilk söylediği şu oldu : "Paniklemeyin.Her gün bir veli aynı sebeple görüşme talep ediyor.Gayet doğal bir süreç.Sıkılıyor çocuklar.Çünkü okuduklarını anlamıyorlar.Bu dönem böyle geçecek.Okuduklarının hemen hepsi anlamsız hecelerden ibaret ve bu sebeple heceleri okuyunca birleştirip kelimeyi bir çırpıda söyleyemiyorlar , "akila" gibi.İkinci dönem durum değişecek." Benim içimde alarm sirenleri çaldıran kızım öğretmenine göre gayet başarılı ve derste aktif.
Öğretmeniyle konuşmadıysanız konuşun derim.Baya rahatladım ben konuşunca :)
Bir de tombala yapmadıysanız şiddetle tavsiye ederim.Önceki sayfalarda bahsetmiştik.İnanılmaz hevesle oynuyor.Farkında bile olmadan okuma çalışması yapmış oluyor.Biz durumu abarttık artık ortaya para bile koyuyoruz.Bu sabah kahvaltıda oynadık , ben kazandım :)
Günaydın.Sarkis bizim çocuklar aynı sınıfta olabilir miBiz de dün n ye geçmişiz.
Kızım tam bir n canavarıyım diyor.Çünkü çok güzel n ler yazabiliyormuş.Büyük küçük farketmezmiş :) Okumamız hızlanmış.Mış diyorum çünkü bir günü bir gününe uymuyor.Bir gün eyvah okuyamıyor dedirtirken ertesi gün sular seller gibi okuyor.Sanırım ruh durumuyla alakalı.
Dün tesadüfen diğer şubenin annelerinin sohbetine kulak misafiri oldum.Hepsi aynı dertlerden yakınıyor.Demek ki bu süreç böyle ilerliyor arkadaşlar panik olmamak lazım :)