İlköğretim Yorum ve Soruları Cocugu bu sene 1. Sinifa baslayacak olan veliler

Günaydın :kahve: Bu haftasonu kocamaaaan bir kitap okuduk :) Kitap sadece bildikleri 6 sesten oluştuğu için çok sıkıcı geldi.Hal böyle olunca da okuma kabusa döndü.En azından enik kelimesinin ne anlama geldiğini öğrendik.
Sarkis bugün hangi sese geçiyoruz , bilirsin sen ? :KK48:

Bizim de h.sonu sizinkinden farkli degildi, okumamak icin elinden geleni yapti,saatler gectikce sinirlerim gerildi,zor tuttum kendimi sonra da kapattim kitabi okumazsan okuma diye,kalbini kirmaktan iyidir dimi:110: bugun o ya gecmis bizimkiler,ben gecmezler diye dusunmustum oysa, sinjftaki herkes okuyabiliyo mu emin degilim, biraz yavaslasalar iyi olur sanki.sonra hepsi karisacak basa donulecek diye korkuyorum. Bakalim birazdan okuma odevine basliycaz,Allah sabir versin, cok amin:KK70:

Günaydın :kahve: Ooooo hızlanmışsınız.Bizimkiler dün gösteri , diş florlaması vs. sebepleriyle geçmemişler yeni harfe.Bu gün geçiyorlarmış.Demek ki aynı sınıftan değilmişiz :KK70:
Bende de aynı korku var.Harfler biriktikçe birbirine giricek diye korkuyorum :KK57: Okuma ilk 10 dakika iyi gidiyor da sonrasında yavaşlıyor.Dikte çalışmasında da kızıma kelimeyi söyleyince yazamıyor.İlla hece hece söylemem gerekiyor.Hepsi böyle mi bu normal mi bilmiyorum.Mesela Nalan yazdırıcam önce naa sonra laaannn diye bastıra bastıra söylüyorum.Ağzımdan çıkan harfleri iyice duyası gerekiyor.Hoş en azından ezbere gitmediğinden eminim ama böyle de çok zor oluyor.Uzadıkça uzuyor yazmalar.Hele bir anneannene yazıcaz karnımıza ağrılar giriyor bi daha mı ne bi daha mı ne diye :KK70:

Günaydın :kahve: Ooooo hızlanmışsınız.Bizimkiler dün gösteri , diş florlaması vs. sebepleriyle geçmemişler yeni harfe.Bu gün geçiyorlarmış.Demek ki aynı sınıftan değilmişiz :KK70:
Bende de aynı korku var.Harfler biriktikçe birbirine giricek diye korkuyorum :KK57: Okuma ilk 10 dakika iyi gidiyor da sonrasında yavaşlıyor.Dikte çalışmasında da kızıma kelimeyi söyleyince yazamıyor.İlla hece hece söylemem gerekiyor.Hepsi böyle mi bu normal mi bilmiyorum.Mesela Nalan yazdırıcam önce naa sonra laaannn diye bastıra bastıra söylüyorum.Ağzımdan çıkan harfleri iyice duyası gerekiyor.Hoş en azından ezbere gitmediğinden eminim ama böyle de çok zor oluyor.Uzadıkça uzuyor yazmalar.Hele bir anneannene yazıcaz karnımıza ağrılar giriyor bi daha mı ne bi daha mı ne diye :KK70:

Ahahahahaah:KK70:benim oglumda aynisini kendisi yapiyor diktede,ben yaparsam sinirleniyor sen soyledin bana duye,karismiyorum mumkun mertebe:KK39: valla oglum yarin m sesine gececeklerini soyledi ben inanmak istemiyorum kendisine:olamaz: sinifin durumu nasil bizimki ne durumda hic bi fikrim yok,cocuk servisle gidip geliyo okula ogretmeni de goremiyoruz yuvarlanip gidiyoruz resmen:emir_bebek: masallah bu sene bi senin bi benim cocugum basladi zaten 1. Sinifa heralde,kimseden ses cikmiyo, Allahtan biz variz :KK5:

İyi akşamlar.Bir kaç gündür bakamadım buraya.Hoş çokta bir şey kaçırmamışım Bir sen bir ben kalmışız galiba gerçekten o_O Bizimkiler de hızlı son günlerde size yetiştik sanırım.Dün o bu gün m işlemişler.Yarın ne olur allah bilir.Matematikte 2 şer 5 er ve 10 ar ritmik sayma ve birer geriye sayma yapıyorlar.
Bu gün bir sayfa okuma bir sayfa yazma ve bir sayfa matematik ödevi vardı.Harfler çoğaldıkça ödeve ayırdığımız zaman artıyor.Bir sayfayı tam bir saatte okuduk.Bir saatte yazma ve matematik.Içim çıktı :kusmuk:ödev yapmaktan.

İyi akşamlar.Bir kaç gündür bakamadım buraya.Hoş çokta bir şey kaçırmamışım Bir sen bir ben kalmışız galiba gerçekten o_O Bizimkiler de hızlı son günlerde size yetiştik sanırım.Dün o bu gün m işlemişler.Yarın ne olur allah bilir.Matematikte 2 şer 5 er ve 10 ar ritmik sayma ve birer geriye sayma yapıyorlar.
Bu gün bir sayfa okuma bir sayfa yazma ve bir sayfa matematik ödevi vardı.Harfler çoğaldıkça ödeve ayırdığımız zaman artıyor.Bir sayfayı tam bir saatte okuduk.Bir saatte yazma ve matematik.Içim çıktı :kusmuk:ödev yapmaktan.

Bizde m sesindeyiz u ya bugun gecerler diye cok korktum ama pazartesi gecilecekmis heralde. Bizim hic matematik odevimiz olmadi ne yapiyosunuz diyorum bebek kadar kolay seyler diyo baska da bisey demiyo oglum.nese kolay geliyomus diye, bide basima o cikmasin diye kurcalamiyorum bende:olamaz: odevler aslinda gercekten cok degil ama nasi oluyo bilmiyorum saatler geciyo odev bittikten sonrw zaman kalmadigi icin apar topar cocugu yatirmak zorunda kaliyorum ve buna cok uzuluyorum:KK43:

Bizde m sesindeyiz u ya bugun gecerler diye cok korktum ama pazartesi gecilecekmis heralde. Bizim hic matematik odevimiz olmadi ne yapiyosunuz diyorum bebek kadar kolay seyler diyo baska da bisey demiyo oglum.nese kolay geliyomus diye, bide basima o cikmasin diye kurcalamiyorum bende:olamaz: odevler aslinda gercekten cok degil ama nasi oluyo bilmiyorum saatler geciyo odev bittikten sonrw zaman kalmadigi icin apar topar cocugu yatirmak zorunda kaliyorum ve buna cok uzuluyorum:KK43:

Demek yakalamışız sizi :) Bizimkiler de pazartesi yeni sese geçicekler.
Aynı durumdayız.Ödevler bitince hiç boş zamanı kalmıyor.Hele haftasonu.Sözüm ona iki gün ama fazla ödev verildiğinden ödevle geçiyor.Bu gün mesela önlü arkalı dört yaprak (eder 8 sayfa) okuma - yazma , matematik ve ingilizce ödevleri , bir sayfa dikte çalışması var.Bir de gazete bastırmışlar o okunacak. Elakin gazetesi :) Bakalım yetiştirebilecek miyiz :rolleyes:

Demek yakalamışız sizi :) Bizimkiler de pazartesi yeni sese geçicekler.
Aynı durumdayız.Ödevler bitince hiç boş zamanı kalmıyor.Hele haftasonu.Sözüm ona iki gün ama fazla ödev verildiğinden ödevle geçiyor.Bu gün mesela önlü arkalı dört yaprak (eder 8 sayfa) okuma - yazma , matematik ve ingilizce ödevleri , bir sayfa dikte çalışması var.Bir de gazete bastırmışlar o okunacak. Elakin gazetesi :) Bakalım yetiştirebilecek miyiz :rolleyes:

Oo sizin gercekten cokmus odevler, bizde bi iki sayfa yazi oluyo bide okuma. Ama yazma olayi beni olduruyo, bi harf yaziyo sonra 80 saat konusuyo.konustugu seyler okulda olan derste olan seyler,bilgi aliyim diye sozunu de kesemiyorum kafayi yiyorum. Bi harf yazip wcye gitme,bi harf yazip su icme olaylari beni benden aliyo.yaz bitsin bi an once diyorum bu sefer de bastan savma oluyo harfler... oynatmama az kaldi doktorum nerdeeee:ıslık::ıslık::ıslık:

Bizde tam tersi.Yazmalar çabuk bitiyor.Ama okuma upuzuuuuun zaman alıyor.Her heceden sonra , bak kelime demiyorum hece :) bir şeyler söylüyor , ıslık çalıyor... Sandalyede bi amuda kalkmadığı kalıyor.Bir de her heceden sonra ve bi deeee diye bağlaç koyuyor araya okurken.Mesela Naaa ve bi deeee laaannnnn :KK48: Geçen akşam okuma zamanı videoya çektim.Bir 15 dakikalık video ve tüm video boyunca okka kelimesini okumaya çalıştı.Aslında okuyabiliyor ama oooooooooooooofffff işte bilirsin sende de var bendekinden :kızgın: :KK48: Sonra o videoyu okulun rehberlikçisine götürüp izlettim.Kadın gülmekten kırıldı izlerken.O esnada ben sinir krizi geçiriyordum dedim :işsiz: Yardım istedim. Bi gaz veririm dedi kendince , bakalım işe yarayacak mı :rolleyes:

Yaa sen ne matrak kadinsin, cok guldum okurken:KK70: ve bi deee olayi cok ilginc ama yaa, vardi ya eskiden filmlerde bisey satarken bitmediii der bisey daa satmaya calisirlar ne alakaysa aklima o geldi:KK53: onu birinden duymus olabilir mi ayy cok guldum valla yaaa:KK48: sizin okul supermis bizde rehberlik filan var mi haberim bile yok, revir varmis ama kapisi surekli kilitli ne ise yariyor diyo oglum dusun yani :KK64: bizde veli toplantisi filan da yapmiyo ki ogretmen durumlar nedir anlayalim, cocuk ben iyiyim sinifa gore diyo, ben de cok saapmiyorum :KK70::KK70::KK66:

Günaydın :kahve: Sizin okul devlet okulu sanırım ondan rehberlik birimi bizimki gibi olmayabilir.Özelde benim kız.Rehberlikçi de öğretmeni de çok ilgili.O konudan hiç bir şikayetim yok benim şikayetim kızımdan yana :KK45:Ödev için zorlamayın diyorlar.Rehberlik son gittiğimde (çıldırdığım akşamın sabahı soluğu orda alıyorum da) alarm kur dedi.Bu kadar zamanın var.Ödevini bu zamanda yapmalısın benim sana ayırabileceğim bu kadar zamanım var de dedi.Denedim , şimdilik işe yaradı.Ne kadar sürer bilmem.Ödev yapmak istemiyorsa zorlamayın ters teper inatlaşır , bize havale edin burdan destek verelim dedi.Öyle yapıyorum şimdi.Onların dediği gibi yarım saat kırk dakikaya inmedi belki ama en azından iki saate indi :KK48: O kadar geveze ki velet hiç çenesi kapanmıyor :ukala: Bu seneyi bir atlatsak :21:

Ha bu arada bizim de toplantı olmadı henüz.Dönem başına bir ya da iki tane oluyor diye biliyorum.Yani büyük sınıflarda öyleydi.İlk sınavlardan sonra olur.Bizimkilerde sınav da yok ama muhtemelen büyüklerle aynı zamanda olur.Yaklaşık 20 gün sonra çağrı bekleyebiliriz.Başladı sınav dönemi çünkü abiden biliyorum.
Okula servisle mi gidip geliyor seninki ? Öyleyse daha uzak kalıyorsun ortamdan.Kendi getirip götüren veliler daha yakın takipçi olabiliyor.Ben kendim getirip götürüyorum.Hem velilerle hem öğretmenlerle çıkışta çene çalma şansımız oluyor.
Öğretmenle görüşme şansın çok olmuyorsa da velilerle iletişim içinde ol derim.En azından sınıfın durumunu ve çocuğunun o sınıfta nerelerde olduğunu görüp normal gidişata uygunluk analizi yapabilirsin :KK48:

Ya sorma cnm aynen servisle gidiyor ne ogretmeni goruyorum ne velileri..cocuk ne anlatirsa onu biliyorum, oglum da saolsun hep odev yaparken anlatiyo ben sinirden oleyim diye heralde :KK48: biseyler ogreniim diye kesemiyorum da konusmasini o anlatiyor ben icten ice deliriyorum:KK57: evet devlet bizimki ozel oldugunu unutmusum seninkinin, dogru soyluyosun. Ya sadece odevleri oyalana oyalana yapiyolar Allah tan.onun disinda zorlamiyolar yine de masallah. Su sizin rehberligin alarm olayini sevdim, bende deniycem.ayy iyiki varsin ya sen de olmasan dertlesecegim, fikir alacagim kimse yok

Çok keyfim yerindeeee :21: Kızım bu gün diktesini hızlı hızlı yazdıııı ve okumasını şakır şakır okudu :KK9: Allahım sana mı geliyorum :rolleyes: Niye böyle oluyor bilmiyorum.Bir gün okuyamıyo bu diye öğretmene koşturuyorum bir gün bir bakıyorum takır takır okuyor. Bir gün saatler süren iki kelime yazımı ertesi gün satır satır iki dakkada bitiyo. Yandığım çocuğu taklalar attırıyor hem beynime hem psikolojime :KK57: :KK53: Lipidolarım kaydı kaydı düzeldi :KK48:
Neyse en azından haftaya bomba gibi moralle başlıyorum.Darısı tüm 1. sınıf canavarlarının annelerine :KK48:
Sen de iyi ki varsın arkadaşım.Baksana kimseler uğramıyor.Bir ikimiz kaldık o_OGerek rehberlikçiden gerek öğretmenimizden duyduğum her değişik fikri ve tavsiyeyi seve seve paylaşırım.Böyle böyle atlatıcaz bu zor seneyi .

Bu arada bu gün kızım arkadaşıma gidicem ben , ödev yapmak istemiyorum , nefret ediyorum ödevlerden diye başlamıştı güne.Sonra ben ona "sen bilirsin ama ,ödevlerini yapmazsan ve çalışmazsan başarılı olamazsın.Başarılı olamazsan sınıfta kalırsın.Tüm arkadaşların 2. sınıfa geçer , sen yine 1. sınıfta olursun.Onlar sana 2. sınıftan tembel Duru heheee diye el sallar " dedim.Bu kadar işe yarayacağını bilemezdim.Bilseydim daha önce denerdim arkadaş.Hiç itiraz etmeden tam da hayallerimdeki gibi ve keyifle yaptı ödevini :) Yarısını dün yapmıştı , diğer yarısını 15 dakikada tamamladı şimdi doya doya oynuyor.Bitince de bak gördün mü istekli ve dikkatle yaparsan ödevlerini çabucak bitiyor ve oynamaya çoooook zamanın kalıyor konuşması yaptım.Sonra da aferin benim çalışkan kızıma diye de gazladım.Kendi de çok mutlu oldu ben de :KK48:

Merhaba.Bir kaç gündür hastaydım uğrayamadım.Ama görüyorum ki hiiiiç kimseler uğramamış zaten.1. sınıf anneleri huhuuu nerelerdesiniz ?

Merhaba ,
1. sınıf anneleri hiç sesiniz çıkmıyor , kimseler kalmadı :KK43: Biz v harfindeyiz henüz harfler bitmedi , son sürat devam ediyoruz.Üç tanecik harfimiz kaldı ama onları da çocuklar biliyor zaten.Mantığı da kavradıklarından okumayı çözdüler diyebiliriz.Matematikten toplamalardayız. Dönem sonuna az kaldı. Zor bir yılın yarısı geride kalıyor :super: Karneleri heyecanla bekliyoruz :rolleyes:

Merhaba ,
1. sınıf anneleri hiç sesiniz çıkmıyor , kimseler kalmadı :KK43: Biz v harfindeyiz henüz harfler bitmedi , son sürat devam ediyoruz.Üç tanecik harfimiz kaldı ama onları da çocuklar biliyor zaten.Mantığı da kavradıklarından okumayı çözdüler diyebiliriz.Matematikten toplamalardayız. Dönem sonuna az kaldı. Zor bir yılın yarısı geride kalıyor :super: Karneleri heyecanla bekliyoruz :rolleyes:

Merhaba. Bizim harfler bitti:halay::halay:
Okumayi baya once ogrendi bizimkiler.matematikten bizde toplama yapiyoruz.hersey rayina oturdu diyebilirim. Bir de cocuklara sormak lazim nasi gecti acaba onlar icin diye:olamaz::KK48:

1.donem bitti bu dönem biraz yorucu gecsede okuma yi öğrendi kızım başarı belgesi de aldı benden mutlu su yok.2.donem nasıl geçecek bakalim

Herkese selamlar, yıllardır kulübe uyeyim ama bu konuya ilk kez işim düştü diyebilirim
Öncelikle miniklerinize iyi tatiller diliyorum, benim kızım da bu sene 1.sınıfta, fazla zorlanmadan dönemi bitirdik çok şükür. Ama şöyle bir sorunum var, taşımamız gerekiyor ve ben bunu tatil surecinde halledip, ikinci dönemde nakil yaptırmak istiyorum. Aklımda binlerce soru var tabii, yeni ilçedeki en iyi devlet okulu hangisi? ogrenci ve veli profili ne? bunlarin en önemlisi de, okula yeni başladığı için yarı dönemde okul değiştirmek kızımı nasıl etkiler acaba? Oryantasyon haftasında ilk gün aglamisti, yarım saat konuştuktan sonra içeri girebilmisti. Sonra bir daha aglamadi. Ama arada böyle okula gitmek istemiyorum, krizleri tutmuyor değil. Şimdi bi de bu değişiklikle daha da zorlar mıyım diye düşünüyorum kara kara. Ne yapsam, bi fikir verirseniz sevinirim

Herkese merhaba. Kadıköy civarında iyi bir ilkokul arıyoruz. Özel okul da olabilir. Tavsiyeleriniz varsa esirgemeyiniz lütfen :)

Merhaba, Kadıköy civarında okulundan memnun olanlar okullarını yazabilir mi ? Anaokulu bitirecek arkadaşımın kızı ve erken kayıt dönemi de başladı. Açıkçası artık iyi ve güvenilir bi okul bulmak zorlaştı. Okullar ticarethaneye döndü ve forumlar hüsranlarla dolu. Özel okul mu tercih etmeliyiz devlet okulu mu emin değiliz. Çocuk ezberle eğitim verilen bir yerde mutsuz öğretmenlerin arasında olsun istemiyoruz. Üretken yenilikçi ve çok yönlü eğitim alsın derdimiz. Şimdiden teşekkürler.

X