- 12 Temmuz 2015
- 248
- 127
- 103
- 33
- Konu Sahibi cantanem1907
-
Beni yanlis anladiysaniz kusura bakmayin. Ters konusmak istemedim.. cocuktan once anne alismasi lazim oraya once :) yanlis anlamayin dogup buyudugun yeri birakmak cidden cok zor. Zaten cocuk seneye yada iki sene sonra okula gidicek. Belki o sayede calisirim vs alisirm. Suan alisma gibi bi durum yok nasil olsun esinz sabah 8 gece 12 1 cidden abartmiyorum ben goruyorum ama cocuk hafta ici gormuyo. Sadece hafyasonu hep bizimle oyle birakip gitmez esim. Tavsiyeniz icin tesekkurler cok da haklisiniz ama benim icinde zor tabi cocuk da etkileniyo belki bu tatil bana iyi gelir bilemiyorum..Konuyu niye actin demedim ki. Fikri mi de soyledim zaten bence gitmeyin. Hatta bi sure yurtdisina da gitmeyin. Duzenli bi hayatiniz olsun hop orda hop burda olmasin. Cocukla baba iliskisini guclendirin. Illa oyun oynamasi gerekmez benim esimde oynamaz oynasa da benim zorumla bu biraz yapi meselesi. Ama birlikte gecirdikleri vakitleri bi sekilde arttiririn. Turkiyeye alismak ve sevmek zorunda cocugunuz. Sonucta evi orda babasi orda ailesi orda, siz sevmiyor diye her firsatta kacarsaniz ananeye tabiki alisamaz. Hani bu konuda fikir sormamissiniz ama bunlar da nacizane tavsiyemdir. Erkeklerin cpcuk sevgisi anneler gibi degil biraz daha karsilikli.
Anneanne bakti anne calisti. Hayatta kimin istedigi iyi gitti ki bende isterdim suanki yerde yasamayi esimle cocugumla. Ayrildik baristik turkiyeye yerlesme durumu oldu degil cocugun benim bile psikolojim bozuldu. Alisma sureci yani. Duzensiz hemde cok duzensiz hayatim bi burda bi orda inan bende mutlu degilim ama cocugum babasiz buyumesin diye hersey emin olun.
Haklisiniz ama mesela ilk tasindigim yil 8 9 kere yurtdisina ciktim. Simdi sadece mesela yilbasinda (esimle) ondan sonra da iki kere yalniz ciktim cocukla. Gene fazla gelebilir ama alisma sureci yani. Oyle yazdigima bakmayin bu yil ay olarak hesaplarsam toplam 1 ay yurtdisinda kaldik. Anneanneyle yasicaz diye bisey yok ama onu da silemeyiz gelip gidiyoruz oda geliyo bizde. Oyle yani. Havuz vs herseyi beraber yapiyoruz zaten ama bazen isim oluyo mecbur o goturuyo bende rahat ediyorum yani biraz. Kizimdan bugune kadar hic ayri kalmadim bakalim nasil olucak insllah küsmez banaeminim çocuğunuz için en iyisini istiyosunuzdur.
anne değilim ama pedagoji okuyorum. bakın; oyuncaklarla olacak iş değil bu. çocukla baba arasında mesafe var ve tabi ki bunun sebebi var. yavaş yavaş sizin düzeltmeniz gerekiyor bu durumu.
tamam Allah razı olsun anneanneden baktığı için ama neden aile olarak beraber tatile çıkmıyosunuz?
havuzda fln beraber vakit geçirmek iyi gelmez mi? hem çocuk türkiyeye tekrardan alışmalı ve bilmeli ki onun evi orası. yurtdışı değil. Anneannenin yanı hiç değil.
Anliyorum benim esimin calisma saatleri de cok yogun sabah geliyor isten. :) ama evliyiz sonucta onu o sekilde kabul ettim suanda burda sikiliyorum deme luksum yok bence senin de yok. Bak ailemle aram yarim saat yaklasik 1 senedir hic kalmali gitmedim. Gunduzden gidip goruyorum tabiki senin oyle bi secenegin yok ama siddetle tavsiye ediyorum ki ailenin yanina gitme sikligini azalt. Alisma surecini iyice uzatmis oluyosun. Hafta ici turkiye de yapacak seyler bul kendinize. Valla biz de cok farkli seyler yapmiyoruz her gun park falan burada arkadas edindim onlarla geziniyoruz cocuklari alip falan sonucta her gun dogup buyudugum mahalleye gidemem. Yok ben oyle monotonluktan.sikilirim diyosaniz kurslara gidin cocugunuz icin ayri sizin icin ayri vs yani herkes annesiyle ayni mahalleye gelin gitmiyor adapte olmak zorundasin evliligin cocugun icin bence. :)Beni yanlis anladiysaniz kusura bakmayin. Ters konusmak istemedim.. cocuktan once anne alismasi lazim oraya once :) yanlis anlamayin dogup buyudugun yeri birakmak cidden cok zor. Zaten cocuk seneye yada iki sene sonra okula gidicek. Belki o sayede calisirim vs alisirm. Suan alisma gibi bi durum yok nasil olsun esinz sabah 8 gece 12 1 cidden abartmiyorum ben goruyorum ama cocuk hafta ici gormuyo. Sadece hafyasonu hep bizimle oyle birakip gitmez esim. Tavsiyeniz icin tesekkurler cok da haklisiniz ama benim icinde zor tabi cocuk da etkileniyo belki bu tatil bana iyi gelir bilemiyorum..
Haklisiniz ama mesela ilk tasindigim yil 8 9 kere yurtdisina ciktim. Simdi sadece mesela yilbasinda (esimle) ondan sonra da iki kere yalniz ciktim cocukla. Gene fazla gelebilir ama alisma sureci yani. Oyle yazdigima bakmayin bu yil ay olarak hesaplarsam toplam 1 ay yurtdisinda kaldik. Anneanneyle yasicaz diye bisey yok ama onu da silemeyiz gelip gidiyoruz oda geliyo bizde. Oyle yani. Havuz vs herseyi beraber yapiyoruz zaten ama bazen isim oluyo mecbur o goturuyo bende rahat ediyorum yani biraz. Kizimdan bugune kadar hic ayri kalmadim bakalim nasil olucak insllah küsmez bana
Dediginize hepsine hak veriyorum lutfen yanlis anlamayin ama yanlis anladiniz anneci degilim ki ben ozluyorum o ayri ama. Ben esimle hamilelik surecimde yurtdiisnda yasadm ailemle ayni mahallede. Annem gitmiyorum yanina diye küstugü bile oluyodu. Benim sorunum yasadigim dgup buyudugum yeri birakamamak. Arkadaslarim calistigim isyerine bile gidiyorum hala. Ozlemisim. Yani ay annemi ozledm ucaga atla diye birsey yok. Ozledm tabiki es dost aile arkadas kardesler. Ama demek istedigim sey farkli. Turkiye benim icin cennet ulke vatanim ama yasamak zor yani. Kusura bakmayin ya kafa sisirdim. Dolmusum ben biraz galiba. Hep bu laflarin uzerine acaba tatil iyi mi gelir diye dusunuyorum?Anliyorum benim esimin calisma saatleri de cok yogun sabah geliyor isten. :) ama evliyiz sonucta onu o sekilde kabul ettim suanda burda sikiliyorum deme luksum yok bence senin de yok. Bak ailemle aram yarim saat yaklasik 1 senedir hic kalmali gitmedim. Gunduzden gidip goruyorum tabiki senin oyle bi secenegin yok ama siddetle tavsiye ediyorum ki ailenin yanina gitme sikligini azalt. Alisma surecini iyice uzatmis oluyosun. Hafta ici turkiye de yapacak seyler bul kendinize. Valla biz de cok farkli seyler yapmiyoruz her gun park falan burada arkadas edindim onlarla geziniyoruz cocuklari alip falan sonucta her gun dogup buyudugum mahalleye gidemem. Yok ben oyle monotonluktan.sikilirim diyosaniz kurslara gidin cocugunuz icin ayri sizin icin ayri vs yani herkes annesiyle ayni mahalleye gelin gitmiyor adapte olmak zorundasin evliligin cocugun icin bence. :)
Hayir canim 3 4 kere havuza indirdi diye ben rahatima duskun mu oluyorum ? Bende bu arada yatmiyorum ki ev isi varsa yada yorgunsam kahvemi icip oturuyorum yarim saat bunda ne var ki ? Benim cocugum anamdan babamdan benden esimden once gelir. Rahatima duskun olsam konu acmazdim ceker giderdim yani yanls miyim ?yanlış anlamayın ama biraz rahatınıza düşkün müsünüz? biraz fazla mı?
neden o kadar sık yurtdışına çıkıyosunuz?
alışma süreci diyosunuz ama biraz zorlayın kendinizi.
normalde derim ki çocuksuz tatile çıkılır ne güzel bırak baksın dede ebe nine herneyse. ama sizin durumunuz farklı.
bence siz yine de tatile çıkarsınız. çocukta babayla kaynaşamaz. oyuncaklarla avutursunuz :)
Yok iste mesele anneci olmak degil zaten insan sadece annesini degil oradaki ortamini, o herkesi tanimanin verdigi hissi ozluyor, yabanci yere gidince bi yalnizlik,bi kimsesizlik:) hepsini yasadim inan cok iyi anliyorum seni. Bunu asmak icin ne yapabilirsin mesala tam olarak ne hissediyosun arkadaslarimi ozluyorum demissin turkiyede guzel dostluklar kursan mesala. Bi de bi yorumunda gordum 1 ay en fazla kaldim demisssin bu sene bu cok daa fazla degilmis zaten ayri ulkelerde oldugunuz icin. Ben anlatimindan cogunlukla annenlerde kaldigin izlenimi edinmisim, yanilmisim.Dediginize hepsine hak veriyorum lutfen yanlis anlamayin ama yanlis anladiniz anneci degilim ki ben ozluyorum o ayri ama. Ben esimle hamilelik surecimde yurtdiisnda yasadm ailemle ayni mahallede. Annem gitmiyorum yanina diye küstugü bile oluyodu. Benim sorunum yasadigim dgup buyudugum yeri birakamamak. Arkadaslarim calistigim isyerine bile gidiyorum hala. Ozlemisim. Yani ay annemi ozledm ucaga atla diye birsey yok. Ozledm tabiki es dost aile arkadas kardesler. Ama demek istedigim sey farkli. Turkiye benim icin cennet ulke vatanim ama yasamak zor yani. Kusura bakmayin ya kafa sisirdim. Dolmusum ben biraz galiba. Hep bu laflarin uzerine acaba tatil iyi mi gelir diye dusunuyorum?
Yok iste mesele anneci olmak degil zaten insan sadece annesini degil oradaki ortamini, o herkesi tanimanin verdigi hissi ozluyor, yabanci yere gidince bi yalnizlik,bi kimsesizlik:) hepsini yasadim inan cok iyi anliyorum seni. Bunu asmak icin ne yapabilirsin mesala tam olarak ne hissediyosun arkadaslarimi ozluyorum demissin turkiyede
Sizde yasamissiniz anliyosunuz beni. Bakalim insallahh cok cabuk alisirz da sorun yasamayiz ilerde. Arkadas edinirim insallah kizim okula baslayinca belki cocuklarin anneleriyle falan .Yok iste mesele anneci olmak degil zaten insan sadece annesini degil oradaki ortamini, o herkesi tanimanin verdigi hissi ozluyor, yabanci yere gidince bi yalnizlik,bi kimsesizlik:) hepsini yasadim inan cok iyi anliyorum seni. Bunu asmak icin ne yapabilirsin mesala tam olarak ne hissediyosun arkadaslarimi ozluyorum demissin turkiyede guzel dostluklar kursan mesala. Bi de bi yorumunda gordum 1 ay en fazla kaldim demisssin bu sene bu cok daa fazla degilmis zaten ayri ulkelerde oldugunuz icin. Ben anlatimindan cogunlukla annenlerde kaldigin izlenimi edinmisim, yanilmisim.
Ben anlayamadim siz tatilden sonra babayla birlikte olmayacakmisiniz? Neden millet boyle tepki veriyor. Annanedemi kalacak cocuk babaya alismasi bu 10 gunemi bagli ..Hayir canim 3 4 kere havuza indirdi diye ben rahatima duskun mu oluyorum ? Bende bu arada yatmiyorum ki ev isi varsa yada yorgunsam kahvemi icip oturuyorum yarim saat bunda ne var ki ? Benim cocugum anamdan babamdan benden esimden once gelir. Rahatima duskun olsam konu acmazdim ceker giderdim yani yanls miyim ?
Sanirim o biraz konunun anlatimindan.kaynakli. en azindan kendi adima diyebilirim ki konudan baslangicta anladigim cocunlukla yurtdisinda baba olmadan kalindigi. Ama konu sahibi sonradan acikladi bu sene en fazla 1 ay kalmislar bu gayet normal bi sure.Ben anlayamadim siz tatilden sonra babayla birlikte olmayacakmisiniz? Neden millet boyle tepki veriyor. Annanedemi kalacak cocuk babaya alismasi bu 10 gunemi bagli ..
Yok cocugu alip eve donucem tabikide. Sonraki yurtdisi gezimiz buyuk ihtimal yilbasinda yine 2 haftaligina olucaktir babayla yada babasiz bu henuz belli degil. Cocuk ilk defa 10 gun bensiz kalcak gerci kesin bsey yok dahaBen anlayamadim siz tatilden sonra babayla birlikte olmayacakmisiniz? Neden millet boyle tepki veriyor. Annanedemi kalacak cocuk babaya alismasi bu 10 gunemi bagli ..
Aynen ilk sene senenin yarisini yurtdisinda gecirdik ama bu sene babasiz toplam 1 aydir yani belki tas catlasin 1 bucuk ay ama sanmiyorum.Sanirim o biraz konunun anlatimindan.kaynakli. en azindan kendi adima diyebilirim ki konudan baslangicta anladigim cocunlukla yurtdisinda baba olmadan kalindigi. Ama konu sahibi sonradan acikladi bu sene en fazla 1 ay kalmislar bu gayet normal bi sure.
Tesekkur ederim kirici olmadan butun fikirlerinizi soyledinizBu arada ben inatla yerinde olsam cocugumla cikardim tatile diyorum. Ama bu cocuga gore de degisir. Ama sen bunu cok istiyorsun belli eger iyi gelecgine inaniyorsan arkandan aglamayacgina huysuzluk etmeyecegine inaniyorsan git yani sonucta cocuk yabanci yerde durmayacak gayet sevdigi alistigi bi ortamda olacak.
Bence okulu bekleme konu komsu ne bileyim tanistigin insanlara bi alici gozuyle bak.Sizde yasamissiniz anliyosunuz beni. Bakalim insallahh cok cabuk alisirz da sorun yasamayiz ilerde. Arkadas edinirim insallah kizim okula baslayinca belki cocuklarin anneleriyle falan .
Antalya :) komsum var cok da iyidir sagolsun ama her zaman da gelinip gidilmiyo. Bakalim ya ben okul zamani iyi olur diye dusunuyorum annelerle falan.Bence okulu bekleme konu komsu ne bileyim tanistigin insanlara bi alici gozuyle bak.esinin arkadaslariyla cift olarak gorusun haftasonlari. Belli mi olur birinin esiyle iyi dost olursun. Yada oyun gruplari falan bul ordaki annelerle tanis. Turkiyede nerdesin gel biz arkadas olalim.
Malesef istanbuldayim. :) umarim iyi olur. El mahkum alisacagiz. Belki cok daha guzel dostluklar kurarsin. Sey gibi dusun ilkokuldan liseye gecis gibi. Yeni dostluklar yeni ortam korkuyosun ama lise bitince ordaki arkadaslarin en iyi dostlarin oluyor falan. Sadece kapilarini kapatma kendine firsat ver. :)Antalya :) komsum var cok da iyidir sagolsun ama her zaman da gelinip gidilmiyo. Bakalim ya ben okul zamani iyi olur diye dusunuyorum annelerle falan.
Yok giriskenimdir aslinda ben ama simdiye kadar olmadi belki bundan sonra olur ne diyim :) insallah alisirz ana kiz :) yordum sizi de ama netten de olsa biraz dertlesmek icimi dökmek iyi geldi tesekkur ederim..Malesef istanbuldayim. :) umarim iyi olur. El mahkum alisacagiz. Belki cok daha guzel dostluklar kurarsin. Sey gibi dusun ilkokuldan liseye gecis gibi. Yeni dostluklar yeni ortam korkuyosun ama lise bitince ordaki arkadaslarin en iyi dostlarin oluyor falan. Sadece kapilarini kapatma kendine firsat ver. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?