İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 4.Sınıfa giden Velilerin ve Öğrencilerin Paylaşım Alanı :)))

diğer veliler duyarsa tribe giriyor çünkü benim çocuğumun neyi eksik diye, halbuki öğretmen ışık gördüğü çocukları seçiyodur, zaten tüm sınıf giremiyor öğretmen belli bi sayıda çocuğu sokabiliyor sınava diye biliyorum, sanırım bu yüzden gizli

oyleyse Neden gizli tutuluyor :)
Parkon hangi okulun bursluluk sinavini bekliyorsun ?
bizim sinavda ing ve din sorularinin cikmayacak olmasina sewindim
Benim kızım şuan bir cemaat okulunda meldam.Öğretmen çok iyi olduğu için vermiştim.
Oğlum yerel bir özel okulda,tek bu şehirde şubesi var.Kızımıda o okula alıcam canım.
Martın ilk haftası indirim sınavları var,umudum yok pek ama deneyelim şansımızı.
Denesin tabii.
Önümüzdeki 3 yıl içinde Sanayi bakanlığı 4 büyük şehirde yatılı üstün yetenekliler lisesi açacakmış.
Eğer üstün yetenekli ise o okulların sınavına hazırlanırsınız.
5 tl vermiştek Bilsem sınavına biz 2.sınıftayken ve evet diğer öğrencilere duyurulmuyor. acaba fiyat mı arttı? oğlum yazılıyı geçmişti 900 kişiden ilk 90 girdi ama mülakatta elemişlerdi.
Fiyatı epeyce arttırmışlar.Eğer BİLSEM i önemsiyorsan bu senede sınava sok mrtfth.
2. sınıfta sınavı kazanamayıp,ertesi yıl kazanan bildklerim var.

Bilim sanatin kayit fiyati cok artmis
chess biz girdigimizde gizli tutulmuyordu.bizim ogretmen tesvik etmek bir yana girmelerine karsi
parkon umarim hersey istedigin gibi olur

Tmm canım biz bu sınavı hiç bilmiyorduk öğretmenimiz sınav için para isteyince araştırmıştım, lisenin açılması iyi olmuş a
ortaokuldan sonra yoktu bir şey hatta amaçları üniversitesininde olmasıymış öğretmenimiz demişti.
sınava gireceklere başarılar sınavı zaten bilgi sınavı değil dikkat sınavı belli sürelerde soruları çözüyorlar hayırlısı olsun arkadaşım

5 tl vermiştek Bilsem sınavına biz 2.sınıftayken ve evet diğer öğrencilere duyurulmuyor. acaba fiyat mı arttı? oğlum yazılıyı geçmişti 900 kişiden ilk 90 girdi ama mülakatta elemişlerdi.

yazılıda ne tarz soru soruyorlar, derslerle ilgili değil heralde..

dikkatse yandık :)) belli olmaz yine de tabii..

Ne zaman girmesen gevezeliğiniz tutuyor yahu hangi birinize yazayım
başarılar için tebrik ederim zuzucukları
okul kayıtları da umarım hayırlı olur
bilseme katılmanızı ve kazanırsa göndermenizi öneririm ne kadar beklemesem de ilerde iyi şeyler olabilir
burdan çıkan çocuklara sınavsız lise veya üniversite gelebilir dünyada genelde böle çünkü
bizimkini yine gönderiyolar ama dikkat eksikliğiyle nasıl olacak bilmiyorum
ben zaten okuldan eğitimden umudu kestim saldım çayıra mevlam kayıra güzel sanatlara girsin yeter diyorum
tek temennim o

dantecim oğlum 2. sınıftayken bilsemin 2 aşamasını da kazandı lakin karşıma alıp konuşmama rağmen

biz ilçede oturuyoruz babası haftanın 3 günü işini gücünü bırakıp iş yerinden il merkezine gelip oğlanı karşılayacaktı ben de arabaya bindirip gönderecektim ama kuzucuk gitmek istemiyorum okul ev bilsem arasında bir hayat istemiyorum hiç özel yaşantım olmasın mı dedi çıktı işin içinden .... kararlarına saygı duyuyorum çünkü hayattan tam anlamıyla ne istediğini bilen başarılı bir çocuk hedefli bir yaşantısı var.... o nedenle hiçbir baskı zorlama yapmadım

peki 2 yılda ne oldu çocuk girdiği bütün deneme sınavlarında 1. lik getiriyor

en son il merkezinin yaptığı dersane deneme sınavından 0 hata ile tam burs kazandı göndermedik kayıt için çok aradılar ama ben zaten ihtiyaç halinde sadece özel dersle bu ihtiyacın giderilmesi taraftarıyım ....bire bir eğitim gibisi yok bence
ama bütün dersane sınavlarını da kaçırmasın girsin kendini çoklu ortamlarda denesin bu görüşteyim...

kuzucuğun için de bütün kuzucuklar için de hayat diledikleri gibi olur inşaallah

yazılıda ne tarz soru soruyorlar, derslerle ilgili değil heralde..

Ders değil meroza.
Şekiller, rakamlar..vs
Mesela 5 soruluk bir sayfa için 5 dk süre veriyorlar.
Asıl amaç çocuğun algılama hızını ve zekasını ölçmek.
Bu sınavı geçince sözlü sınava alıp IQ testi yapıyorlar.
Iq su 130 üzeri çocukları alıyorlar.

Herkese yardım yapılmayacak, muhtemelen aile gelir durumuna göre yardım yapacaklar:26:
Bence tabii, bilemedim.:26:

kayıtlı öğrencilere diyor, ilkin ilk defa kayıt yaptıracaklara denmişti, sanırım yalan oldu bizim için

Özel okul öğrencileri için eğitim öğretim desteği

Özel ilkokul, özel ortaokul ve özel liselerde öğrenim gören öğrenciler için, resmi okullarda öğrenim gören bir öğrencinin okul türüne göre her kademede okulun öğrenim süresini aşmamak üzere, eğitim ve öğretim desteği verilebilecek.

Bu kapsamda eğitim ve öğretim desteğinden özel okul öncesi eğitim kurumlarından eğitim alanlar da 48-66 ay arasında olmak şartıyla en fazla bir eğitim öğretim yılı süresince yararlandırılabilecek.

Eğitim ve öğretim desteği, Bakanlıkça eğitim kademelerine göre her bir derslik için belirlenen asgari öğrenci sayısının üzerinde ve derslik başına belirlenen azami öğrenci sayısını geçmemek üzere verilebilecek.

Eğitim ve öğretim desteği; yörenin kalkınmada öncelik derecesi ve gelişmişlik durumu, öğrencinin ailesinin gelir düzeyi, eğitim bölgesinin öğrenci sayısı, desteklenen öğrenci ve öğrencinin gideceği okulun başarı seviyeleri ile öncelikli öğrenciler gibi ölçütler, ayrı ayrı veya birlikte dikkate alınarak verilebilecek. vatan

kısaca kimlere destek verileceğini anladın sen chescim

tabi canım şartlara göre değişir
imkanı olan için diyorum ben değerlendirilmeli

aynen Dante, kendi adamlarına göre kriter yaratıp onlara verecekler, şaşırdık mı, hayır

Eğitim ve öğretim desteğinin, "özel okullarda boş kalan öğrenci kapasitesi için" verileceğine dair ibare, "kontenjanı dolduramayan okullar için avantaj sağlayacağı" gerekçesiyle çıkarıldı. Böylece, yardımın boş kontenjanlar için değil belli sayı ve kriterleri taşıyan kayıtlı öğrencilere getirilmesi sağlanıyor.

belki de cemaat okullarını bitirmek amaçlanıyordur

cemaat okullarına verilen desteklerle öğrencilerin gitmesini engellemek için

dante ben böyle düşünüyorum

bence başbakan cemaati kesinlikle bitirecek

O son paragraf ne demek istiyor bılıyor musun chess.Devlet elini artık eğitimden çekiyor.Bak artık öğretmenler bile devlet guvencesı altında olmayacak.Amac dershaneleri kapatmak.Hani söylemişlerdi hatırlıyormusun ''herkes öğretmen olacak diye birşey yok''diye.İşte bunun bir alt kademesi de ''herkes okuyacak diye birşey yok''.Yani demem odur ki özel okullar saracak herbir yanımızı ve parası olan okuyacak.Onun dısında kalan bizler gibi orta halli kısımda sıyrılan sıyrılacak.Meali budur.
Kusura bakmayın konunuza öyle daldım ama düşüncem budur.Yani genel düşünce budur.

Ne demek Chlezy, bir öğretmen olarak gelip fikrini belirttiğin için çok teşekkür ederim ve haklısın malesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…