İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 4.Sınıfa giden Velilerin ve Öğrencilerin Paylaşım Alanı :)))

Oha diyecegim ayip olmazsa, cocuklarin bu sistemden cektigi nedir ya! Yüzde elli burs icin en fazla 1 yanlis! Yok daha neler! :KK20::KK20::KK20:

Anadolu Lisesi sinavlarina 3.sinifta hazirlanmaya basladigim günler geldi aklima. Haftaici okul yetmiyormus gibi, haftasonun da dershaneye git, her sene dershanelerden en kötü %50 burs almak icin ugras... Cekilecek dert degil.

Yalniz sizin durum daha da feci... Cocugun üzerindeki baskiyi düsünemiyorum. :KK50::KK50: Bir yandan sen de haklisin tabi, alsa ekonomik olarak rahatlayacaksinizdir ama üff...

Yok be tatlım,baskı yok.
Bunlar benim kafamdan düşündüklerim,çocuklara aksettirmiyorum asla.
Kazanırsada kazanmazsada canı sağolsun.Önümüzdeki yıl oğlan fen liseleri sınavına girecek,okul masraflarının yanına dershane,özel ders de eklenince zorlanıcaz, o yüzden bu sene daha çok istiyorum .Haklarında hayırlısı neyse o olsun,inşallah..

Yok be tatlım,baskı yok.
Kazanırsada kazanmazsada canı sağolsun.Önümüzdeki yıl oğlan fen liseleri sınavına girecek,okul masraflarının yanına dershane,özel ders de eklenince zorlanıcaz, o yüzden bu sene daha çok istiyorum .Haklarında hayırlısı neyse o olsun,inşallah..

Yok canim senin baski kurmadigina eminim zaten. :KK19::KK19::KK19:
Ben hani cocuklarin üzerindeki bu genel anlamda bir seylere erisme, bir seyleri basarma baskisindan bahsetmek istedim. Ne kadar cok zorluyorlar ya.
Ama masallahi var bence yine, 6 yanlis toplamda gayet iyi bir sonuc. Basarili oldugu belli, umarim biraz daha dikkatli yaparsa, daha rahat edersiniz.

Ama bu sistem degisse keske. :KK50:

Yok canim senin baski kurmadigina eminim zaten. :KK19::KK19::KK19:
Ben hani cocuklarin üzerindeki bu genel anlamda bir seylere erisme, bir seyleri basarma baskisindan bahsetmek istedim. Ne kadar cok zorluyorlar ya.
Ama masallahi var bence yine, 6 yanlis toplamda gayet iyi bir sonuc. Basarili oldugu belli, umarim biraz daha dikkatli yaparsa, daha rahat edersiniz.

Ama bu sistem degisse keske. :KK50:

Evet sistemin değişmesi gerek canım.
Ciddi bir çalışma,özveri,herşeyin silbaştan yapılması gerek.
Malesef sırf dershaneler kalksınla olacak iş değil bu.

nasıl yani ben şimdi 5. sınıfta özel okula verirsem o sene masrafları devlet tarafından karşılanacak daha sonra ki senelerde kendimiz mi karşılayacağız

evet canım aynen öyle, ben yeni açılacak özel okulları kast ediyor sanmıştım ama tüm özel okullar diyor, taslak başbakana verilcekmiş bu hafta
belki hepsini karşılamasa da bi miktarını karşılar, niyetiniz varsa ön kayıt yaptırın şimdiden derim, çünkü böyle bişey olursa anında kontenjan dolar

yok be tatlım,baskı yok.
Kazanırsada kazanmazsada canı sağolsun.önümüzdeki yıl oğlan fen liseleri sınavına girecek,okul masraflarının yanına dershane,özel ders de eklenince zorlanıcaz, o yüzden bu sene daha çok istiyorum .haklarında hayırlısı neyse o olsun,inşallah..

ah bebeğim ben saldım gitti
eskiden bağrınırdım çağrınırdım gene yapmazdı gene yapmazdı ben sinirlendiğimle o üzüldüğüyle kalırdı
şimdi hiiiiiiiiç karışmıyorum geliyor pcye giriyor haftada bikaç dizisi var onu izliyor oynuyor resim yapıyor
ve bil bakalım noldu fenden 90 95 dinden 80 90 aldı hatta türkçe 35di 75 almış galiba matematik düzelmeyecek artık o da genetik emin oldum :KK51::KK51:
Nasılsa bize her yol paris pardon güzel sanatlar =))
hiç canımı sıkamam artık ben okudum da noldu bak işsizim :KK53::KK53::KK53:

Son düzenleme:

nasıl yani ben şimdi 5. sınıfta özel okula verirsem o sene masrafları devlet tarafından karşılanacak daha sonra ki senelerde kendimiz mi karşılayacağız

evet canım aynen öyle, ben yeni açılacak özel okulları kast ediyor sanmıştım ama tüm özel okullar diyor, taslak başbakana verilcekmiş bu hafta
belki hepsini karşılamasa da bi miktarını karşılar, niyetiniz varsa ön kayıt yaptırın şimdiden derim, çünkü böyle bişey olursa anında kontenjan dolar

Eğer bu haber uygulanırsa ,muhtemelen sınav yaparlar,sınavı kazananları alırlar okula ki,nasılsa beleş,enazından iddialı öğrencileri doldururlar okula.
Önkayıttan ziyade,mutlaka okulların bursluluk sınavlarını takip edin,o sınavda belli bir net üzeri yapan çocuklar alınır.

Eğer bu haber uygulanırsa ,muhtemelen sınav yaparlar,sınavı kazananları alırlar okula ki,nasılsa beleş,enazından iddialı öğrencileri doldururlar okula.
Önkayıttan ziyade,mutlaka okulların bursluluk sınavlarını takip edin,o sınavda belli bir net üzeri yapan çocuklar alınır.

canım burda bi okula sordum 5. sınıfta burs vermicez dediler. 5.sınıfta yapılacak değerlendirme sınavlarını ortalamasına göre 6. sınıfta vereceklermiş

canım burda bi okula sordum 5. sınıfta burs vermicez dediler. 5.sınıfta yapılacak değerlendirme sınavlarını ortalamasına göre 6. sınıfta vereceklermiş
Yinede takip et chess,bu haber doğru çıkarsa burs vermeselerde mutlaka sınavla öğrenci seçerler.
şikayet butonun yanında canım, siyah yıldız gibi topaç gibi bişey:KK1::KK1:

ben düşünmüyorum canım, sen düşünüyor musun, erken değil mi

:26:

Ortaokula geçince sudan çıkmış balığa dönecek benimki,ödev falan çokaz oluyor,bende zaten sadece oğlanla ilgilenebilirim seneye,acaba yollasammı diye düşünüyorum.Finalden aradılar bugün yüzde elli indirim kazanmış,acaba mı dedim.:26:

Bu arada ondalık sayılara geçen var mı matematikte?
4. sınıf konusu mu bu ondalık sayılar ya,bizimkiler başlamış,çok zorlanıyor bücür.

Son düzenleme:
Yinede takip et chess,bu haber doğru çıkarsa burs vermeselerde mutlaka sınavla öğrenci seçerler.

Ortaokula geçince sudan çıkmış balığa dönecek benimki,ödev falan çokaz oluyor,bende zaten sadece oğlanla ilgilenebilirim seneye,acaba yollasammı diye düşünüyorum.Finalden aradılar bugün yüzde elli indirim kazanmış,acaba mı dedim.:26:

Bu arada ondalık sayılara geçen var mı matematikte?
4. sınıf konusu mu bu ondalık sayılar ya,bizimkiler başlamış,çok zorlanıyor bücür.

doğru söylüyosun canım, numara falan bıraktım, burs sınavı olursa arıcaz dediler bakalım

bizimkiler kesirlerdeymiş şimdi sordum, evet canım ya, bu senenin konusu, çünkü ölçüleri çevirme görecekler ssonraki konularda mecbur lazım, ben matematik ve ingilizce konusunda rahatım Allahtan
seneye oğlun kaç olcak, %50 indirim güzelmiş, ama sanırım ben yinede yollamazdım, oğlumu ölçüp biçtğim kadarıyla bi eksiği olursa özel ders onun için uygun olcak, her çocuk farklı tabii

doğru söylüyosun canım, numara falan bıraktım, burs sınavı olursa arıcaz dediler bakalım

bizimkiler kesirlerdeymiş şimdi sordum, evet canım ya, bu senenin konusu, çünkü ölçüleri çevirme görecekler ssonraki konularda mecbur lazım, ben matematik ve ingilizce konusunda rahatım Allahtan
seneye oğlun kaç olcak, %50 indirim güzelmiş, ama sanırım ben yinede yollamazdım, oğlumu ölçüp biçtğim kadarıyla bi eksiği olursa özel ders onun için uygun olcak, her çocuk farklı tabii

Oğlum seneye 8. Sınıf.
Tüm enerjim ona gider sanıyorum, o yüzden bücürüde dershaneye versem tekrar olur enazından diye düşünüyorum, ama bakalım.

Oğlum seneye 8. Sınıf.
Tüm enerjim ona gider sanıyorum, o yüzden bücürüde dershaneye versem tekrar olur enazından diye düşünüyorum, ama bakalım.

8. sınıfsa işin zor valla parkoncum, hayırlısı, gönlünüzden geçen okul olur inşallah

fen de kuvvet ve hareket konusuna başladınız mı? oğlum fen den yarın sınav olacak, bu konuyu işlemediklerini söylüyor..gerimiyiz diye merak ettim.

Oğlum seneye 8. Sınıf.

ben 8.sınıfta komalık olurum heralde, çok zor bir dönem ..Size de kolaylıklar diliyorum.

Son düzenleme:
benim velet son yazılılarda ingilizceden harf hatası yapıp 99 almayı başardı, sosyalden de en basit soruyu göremeyip, atlayıp cevap vermiyerek 98 aldı. sonunda şeytanın bacağını kırıp matematikten 100 almış, ohhh be :)) darısı yarın fen sınavına ..

X