İlköğretim Yorum ve Soruları Çocuğu 4.Sınıfa giden Velilerin ve Öğrencilerin Paylaşım Alanı :)))

Evet teknikleri ben de merak ettim,
kağıdı görelim demedik biz en azından nerde yanlış yaptığını görsek bilsek diyorum, hatırlamıyorum dedi..
en azından oralara biraz daha eğiliriz.. 84 9 hata çok yanii... hepsini bilmelerine rağmen ... ya da biz öğrendiklerini mi düşünüyoruz nedir?

Benımkı bılsemı kazanamadı kıl payı, baska bır projede gıdıyor ozelden yazarım . Zeka testı ıle gırdı , zeka sevıyesı cok yuksek onu bızde goruyoruz ama bu dıkkatsızlıkler benı olduruyor artık. Ben soruları okumadıgını dusunuyorum.
Yanı soyle misal.
Aşağıdakileriden hangisi milli mucadele ----------------
burasını okuyor, gerısını gozuyle fotograf cekıp hızlıca beyınde ookuyor. Boyle bısey yapıyor, bu tarz yaparlarmıs zaten dıyorlar. Bılmıyorum dedıgım gıbı bılgısızlık olsa gam yemıcem, matematıkten bız kagıdı gorduk 9 hata var, 84 almıs. Toplama yaparken 4 basamaklıda, ılk bırler basamagını toplamıs, onlar ve yuzler basamagını cıkarmıs mesela. Bu sadece bır ornek . Yuvarlamalarda hatası vardı, rakamdan sayı yazarken hata yapmıs cunku cok acele edıyor kagıdı ılk veren sureklı benım oglum. Matematıkte cok uzuldu cok agladı ama , umarım aklını basına alır daha agırdan gıder.
Sızın uyguladıgını teknıkler neler?
Şöyle anlatayım benimki de aynen sizinki gibi sorunun sonunu hiç okumuyordu ve her zaman sınavdan çok erken çıkıyordu. Dedim ki kızım soruyla ilgili en ufak bir şüphen varsa o soruyu koca bir daire içine al ve cevaplama. Belki 20 soru böyle daire içine alıyor genelde. 2. Turda sadece bu sorulara bak yine mi anlamadın bu sefer turuncu kalemle daire içine al. En son 3. Turda sadece onlara bak. Her tür bitiminde su iç, çikolatadan bir ısırık al. Derin nefes al yavaş yavaş ve sayarak geri ver. Sonuç olarak geçen sene 6 kez ilçe birincisi oldu bu taktikle. Benimkin de işe yaradı. İnşallah sizinkinde de yarar.

Evet teknikleri ben de merak ettim,
kağıdı görelim demedik biz en azından nerde yanlış yaptığını görsek bilsek diyorum, hatırlamıyorum dedi..
en azından oralara biraz daha eğiliriz.. 84 9 hata çok yanii... hepsini bilmelerine rağmen ... ya da biz öğrendiklerini mi düşünüyoruz nedir?
Bize öğretmende geliyor hani , ogrenmemıs olsa o adam mutlaka fark eder her hafta geliyor cunku ogretmen.
Ama tabı hepsine ben dıkkat eksıklıgı demiyorum , çoktan secmelı sorular 1-2 puanlık sorular 2 tanede problem hatası var , toplarken cıkardıgı ıste oradanda 10 puan gıtmıs , gıtmıs puanlar.
sızın çocuklar kâğıtlarını goruyorlar ama dımı?

Bize öğretmende geliyor hani , ogrenmemıs olsa o adam mutlaka fark eder her hafta geliyor cunku ogretmen.
Ama tabı hepsine ben dıkkat eksıklıgı demiyorum , çoktan secmelı sorular 1-2 puanlık sorular 2 tanede problem hatası var , toplarken cıkardıgı ıste oradanda 10 puan gıtmıs , gıtmıs puanlar.
sızın çocuklar kâğıtlarını goruyorlar ama dımı?
kağıtları dağıtmamıştır sanmıyorum, bizim kızın da istediğini düşünmüyorum.. arasam öğretmeni sorsam mı?

Şöyle anlatayım benimki de aynen sizinki gibi sorunun sonunu hiç okumuyordu ve her zaman sınavdan çok erken çıkıyordu. Dedim ki kızım soruyla ilgili en ufak bir şüphen varsa o soruyu koca bir daire içine al ve cevaplama. Belki 20 soru böyle daire içine alıyor genelde. 2. Turda sadece bu sorulara bak yine mi anlamadın bu sefer turuncu kalemle daire içine al. En son 3. Turda sadece onlara bak. Her tür bitiminde su iç, çikolatadan bir ısırık al. Derin nefes al yavaş yavaş ve sayarak geri ver. Sonuç olarak geçen sene 6 kez ilçe birincisi oldu bu taktikle. Benimkin de işe yaradı. İnşallah sizinkinde de yarar.
Bende bunu deneyeyım , bende yanına ısaret at en son bak dıyordum. Ama benım kı soruyu atlamak hem cok ıstemıyor , hemde bu sekılde 6 soru atladıysa gerıye baktığında 3 tanesını goruyor :KK53: Kocaman daıre ıcıne almak daha dıkkat cekıcı olacaktır

Dagıtıyordur canım , çocuklar kendı yanlışlarını goruyor kızına sor bakalım .
o zaman sorduğumda hatırlamıyorum dedi.. demek ki dağıtmamış diyorum.. ortalama 55 yani dağıttığını da düşünmüyorum..çocuklar da veliler de laylaylom.. düşün benim kızım 91 ortalama ile ya 2. ya 3.

@
o zaman sorduğumda hatırlamıyorum dedi.. demek ki dağıtmamış diyorum.. ortalama 55 yani dağıttığını da düşünmüyorum..çocuklar da veliler de laylaylom.. düşün benim kızım 91 ortalama ile ya 2. ya 3.
Anladım canım , dagıtmıyorda olabılır bızım kı kendını kurtamaz gecen sene yüksek alan çocuklar bu sene hep dusuk alıyor , oğlumun sıra arkadaşı hele yavrum hep 60 aldı , cok aglıyormus valla çalışmasam alıcam cocugu calısıtırıcam tek çocukla kafayı yıyemedım, ıkıncıyle uğraşırken yesem ıyı olacak dıye duşundum herhalde.

@
Anladım canım , dagıtmıyorda olabılır bızım kı kendını kurtamaz gecen sene yüksek alan çocuklar bu sene hep dusuk alıyor , oğlumun sıra arkadaşı hele yavrum hep 60 aldı , cok aglıyormus valla çalışmasam alıcam cocugu calısıtırıcam tek çocukla kafayı yıyemedım, ıkıncıyle uğraşırken yesem ıyı olacak dıye duşundum herhalde.
tamam her çocuk bir değil de öğretmen dediğinin her çocuğu tek tek bilmesi gerekir, kim nerde eksikse orda yetişemiyorsan şuraya eğilin diye velileri uyarması gerekmez mi? aslında anne baba öğretmen olmamalı deniyor ama mümkün mü sınıfta alamıyorsa mutlaka senin yardımcı olman rehber olman gerekiyor!
bizim dinci de gevşek! çıktı hala notlar belli değil, geçen demiştim hatırlarsan 1 hafta sonra sınıfta okumaya başlamış 3 5 kişininkini okuyabilmiş.. hala e okula da girilmemiş.. :KK51:

tamam her çocuk bir değil de öğretmen dediğinin her çocuğu tek tek bilmesi gerekir, kim nerde eksikse orda yetişemiyorsan şuraya eğilin diye velileri uyarması gerekmez mi? aslında anne baba öğretmen olmamalı deniyor ama mümkün mü sınıfta alamıyorsa mutlaka senin yardımcı olman rehber olman gerekiyor!
bizim dinci de gevşek! çıktı hala notlar belli değil, geçen demiştim hatırlarsan 1 hafta sonra sınıfta okumaya başlamış 3 5 kişininkini okuyabilmiş.. hala e okula da girilmemiş..
Geerekıyor canım , öğretmenden öğretmene degısıyor bu durum . sımdı 2. sınavlarda da ılla kı ılk sınavlardan bısıler çıkacak matematık ıcın konuşuyorum turkce ıcın konuşuyorum . Ama bız bılmezsek eksıgını nasıl yardımcı olabılırız kı ? Belkı bızım kı sınavlar bıtınce toplantı yapabılır dıye düşünüyorum .

Yalnız bizim öğretmenimiz tüm sınav kağıtlarını eve gönderiyor. Ertesi sabah imzalayıp gönderiyoruz. Baştan uyarmıştı sakın silme değiştirme olmasın, çocuktur yapar dedi. O yüzden hataları inceleyebiliyoruz. Keşke sizinkiler de gönderse.

bizim dinci de gevşek! çıktı hala notlar belli değil, geçen demiştim hatırlarsan 1 hafta sonra sınıfta okumaya başlamış 3 5 kişininkini okuyabilmiş.. hala e okula da girilmemiş.. :KK51:
Bir öğretmen olarak şunu samimiyetle söyleyebilirim ki, eğer öğretmek öğretmeninin işi ben anlamam diyorsan çocuğundan vazgeçtin demektir. Eğitim sistemimiz öğretmenden çok veliye yüklüyor çocuğun gelişimini. O yüzden ilk öğretmen aile olmak zorunda.

Bir öğretmen olarak şunu samimiyetle söyleyebilirim ki, eğer öğretmek öğretmeninin işi ben anlamam diyorsan çocuğundan vazgeçtin demektir. Eğitim sistemimiz öğretmenden çok veliye yüklüyor çocuğun gelişimini. O yüzden ilk öğretmen aile olmak zorunda.
canım biz zaten eğiliyoruz da.. şu durumda bu başarı kızımın başarısı kızımın ve bizim başarımız.. hiç bir şey vermiyor diyemem ama alt tarafı 20 kişilik sınıf onları uçurması gerekirdi şimdiye kadar .. matematikte 55 ortalama ne demek ya..
bakın ben notu hep 100 olsun diyen bir anne değilim, ezber değil öğrensin istiyorum ama bu sistemde bu mümkün görünmüyor.. ilk okul öğretmeni, sadece ders değil hayat için de donanıma sahip olmalı ki, öğrencilerin eksik yönlerini de tamamlayabilmeli diye düşünüyorum.. (evet fazla şey istiyorum şu şartlarda)
öğretmenimiz kötü diyemem, bu velilere fazla bile o ayrı fakat benim kuzu ve onun gibi 5 6 arkadaşları çok daha iyi olabilirlerdi.. daha önce de dediğim gibi sınıfı uçurabilirdi... haklarında hayırlısı inşallah.. daha iyi günler görürüz...

X