çocuğu 1. Sınıfa giden anneler - öğretmenlerden yardım istiyorum.

Gagagall

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2017
2.918
3.451
63
Konum en azından 1 gün taşınmazsa sevinirim... oğlum ana sınıfına gidiyor. Öğretmeni çok memnun ama matematik temeli ana sınıfında atılır bol bol matematik çalışın dedi. Bize ne önerirsiniz 1. Sınıf hangi yayınevinin matematik kitaplarını alsam? Harfleri sayıları toplamayı çıkarmayı biliyor. Geçen sene de ana sınıfına gitmişti en uygun seviye ne olur blemiyorm

Ben de öğretmenim. Matematik temelinin anasıfında değil ,anne karnında atıldığını iddia ediyorum.

Abartmasak olmuyor.
Abartan şahısta sizin meslektaşınız. Bende enazından boş geçirmemek adına ne yapalirim diyorum.

bir ogretmen olarak soyluyorum lutfen abartmayin ya.daha anasinifinda olan bi cocuga yayin almak mantikli mi.egitimin iyi oldugu ulkelere bakin hangisinde bu kadar sinav odakli daha simdiden cocugunuzu sikmayin.zaten zamani gelince ogrenecek ve zamani da degil zaten
Ben abartmıyorum da Öğretmenimiz bugün karneyi vermeden evvel çocukların matematik konusunda zayıf olduğunu, benim oğlum birkaç kişi daha hariç herkes matematikte kötüymüş. Bende aslında şaşırdım çünkü bunlar zaten daha yeni matematik öğrenecekler!!! Neyse çalıştırın bol bol kitap alın dedi.

Ya hu ne olur abartmayın çocuğu şimdiden bezdirmeyin .Zamanı gelince herşey olur.Her çocuk sayısal zekaya sahip olacak diye bir şey yok.
Sayısal zekanın önemli olduğunu düşünüyorum fakat öğretmenimiz abarttı galiba. Bende bir panik oldum doğrusu.

Abartan şahısta sizin meslektaşınız. Bende enazından boş geçirmemek adına ne yapalirim diyorum.

Kaynak almayin.Seneye yeterince biktirasiya zaten o kaynaklari yapacak.Internete toplama,cikarma etkinligi yazip evde materyal hazirlayip pekistirin.En etkili yontem bu bence.

Birakin matematigi, universiteye gelen cocuk mantik kuramiyor 10 bilinmeyenli denklemi cozse ne olacak.. size tavsiye edecegim tek kaynak dgs setleri, hatta Osman Abali idi yanilmiyorsam, yasina uygun olanini alip calistirin.. 8 senelik uzman bir veli olarak yazayim ogretmenlerin en buyuk sikintisi dikkati daginik cocuklar, dikkatini toparlamayi ogretin derim..

Alın önünüze üç tane elma, üç elmam var birini sana verdim kaç kaldı deyin. Fasülye sayın, portakal toplayın falan ama yayın almayın lütfen.
Okullara bağlı anaokullarındaki öğretmenler çocuklar birinci sınıfa geçtiklerinde kendilerine övgü gelsin diye böyle gereksiz atraksiyonlara giriyorlar bazen.

Kaynaga gerek yok, ama basitce calisabilirsiniz.
On kalemin var besini bana ver, sende kac tane kaldi gibisinden.
Odev veya yariyil tatili mantigi ile degil hayatin rutininde yapmalisiniz ki baski hissetmesin veya bikmasin.

Sayısal zekanın önemli olduğunu düşünüyorum fakat öğretmenimiz abarttı galiba. Bende bir panik oldum doğrusu.

İlla ki önemlidir de yani çocukta bitiyor iş bazen ne yaparsanız yapın olmaz .O nedenle şu an bogmayin derim .Panikte olmayın ama öğretmen çok gereksiz panik yaptırmış çok tuhaf .

Birakin matematigi, universiteye gelen cocuk mantik kuramiyor 10 bilinmeyenli denklemi cozse ne olacak.. size tavsiye edecegim tek kaynak dgs setleri, hatta Osman Abali idi yanilmiyorsam, yasina uygun olanini alip calistirin.. 8 senelik uzman bir veli olarak yazayim ogretmenlerin en buyuk sikintisi dikkati daginik cocuklar, dikkatini toparlamayi ogretin derim..

Oneri lutfen.
Cocuk yogasi falan???

ben suan korktum
anasınıfında matematık mı verılırmıs
ılk okula gıttıgınde sıkılırsa hep bıldıgı seyler oldugundan sınıfın onunde gıderse uyum saglayamazsa daha kotu degıl mı
gerıde kalırsa yetıstırmek kolay da ılerde olmak daha zor bence tutamazsınız cocugu usanır sıkılır

yoksa cocuga 3 yasında da ogretsen ogrenır sunger gıbı ne versen alır beynı ama yazık ya ... ben olsam herkesle bırlıkte ogrensın ne gerı ne ılerı benım cocugum normal olsun derım

Bir de plaka veya tabela okuyabilirsiniz.
Guvendiginiz yerlerden alisveris yaparken parayi ona odetebilirsiniz gibi.

Back
X