siz hiç korkmayın.. eşini ve sizi çok tebrik ediyorum.. yapılması gerekeni yaptınız ewt ama ne zorluklarla..
siz yetiştirdğiniz evlatta kaliteli olacaktır. gerçekleri ayırt edip seçimini yapacaktır zamanı geldiğinde kesinlikle soyadı olarak gerçekten onu büyüten insanın yani babasının soyadını alsın.. ama acele etmeyin.. o bu durumu kavrayana kadar.. ilkokul çağında anlar zaten
yok canım kusura bakma sana karsı yazmadım benımde suan duygularım tavan yaptı cok sagolasınkesinlikle bilir.. zira büyüdükçe araştırı merak eder.. ama şimdi kafası karışır diye kötülemeyin dedim cnm.
demek ki hayırlı olan buymuş.. onda babalık vasfı yokmuş o bunu hak etmiyormuş.. egenin babası bunu hak ediyormuş ve Allah sizi onla onu da sizle karılaştırmış.. Allah mutluluğunuzu daim etsin inş..
Her hal ve karda oğlunuz bunları öğrenecek. Acaba eski eşinize ulaşmaya çalışıp çocuğa bak, para gönder falan deyip tepkisini mi ölçseniz? Bakmak istemiyorum falan derse ki der gibime geliyor, o zaman mahkemeye başvurursunuz.kesınlıkle denemeye deger
fakat benım dusundugum su
mahkemeye basvururum eskı es bundan haberdar edılır ya mahkemeye gelır ya da gelmez bılmıyorum
hakım kararı olumlu verdıgıne daır eve kagıt gıderse yargıtaya gıtmeden dosya ıtıraz ederler dıyede dusunuyorum bılemıyorum kese hıc haberı olmadan halledılse
bunca zaman arayaıp sormadıgı bır cocugu mırasından men etmek acıkcası ıslerıne gelır dıye dusunuyorum.
cunku ben o evladıma mama alamıyorum dıye olcek olcek eskık yedırdım
sınırım bozuldu
cok sagol yavrumcanım bence bunları düşünmen için çok erken. ege çok küçük bi 7 8 yaşına gelsin bakalım bi aklı bişeylere ermeye başlasın. o zaman söylersin dr eşliğinde hatta bence gerek bile yok. zamanla zamanla aşılamaya başla bence laf arasında. ne biliyim sonuçta senin öz oğlun onu derinden ettkileyecek bir evlatlık durumu söz konusu değil. ikinizde yabancı olsanız belki derdim. bence sen şimdiden takma kafana. zamanı geldiğinde sende anlarsın zaten artık söylemem gerekir dersin. ama soyadını gizlemeyin bence merak etsin sorsun hatta ki başkasından değilde sizden öğrensin.
öğrenmesi sakıncalı bişey gibi hissederse yıpranır ama doğal birşey gibi anlatırsanız bence sıkıntı yaşamazsınız. sonuçta eşin hiçbir zaman egeyi başkasınınn çocuğu gibi bakmadı bunu görebiliyorum az çok.
Her hal ve karda oğlunuz bunları öğrenecek. Acaba eski eşinize ulaşmaya çalışıp çocuğa bak, para gönder falan deyip tepkisini mi ölçseniz? Bakmak istemiyorum falan derse ki der gibime geliyor, o zaman mahkemeye başvurursunuz.
sen eski eşini boşver bu zamana kadar ortaya çıkmak isteseydi de çıkardı zaten. ama bence soyadını da değştirme dertsiz başına dert alma. ege daha küçük ufak ufak işleyerek anlatabilirsin durumu. eskisinin durumu nasıldı zenginmiydi bilmiyorum ama o adamda babalık yapmasada egeninde hakkı var. o ölüp gittiğinde de hakkı olanı almalı elbette.cok sagol yavrum
bılıyorum esım egeye karsı cok olagan ne kadar sukretsem az
soyadı mevzusuna gelınce buradakı yazısmalardan sonra gecen aksam hastaneye gıttımızde doktor sordu adı soyadı ne ben soyledım ege hıc tepkı vermedı dınlemedı belkı bılmıyorum
ılk defa
ama agzımdan zor cıktı
yanı bılemıyorum ıyıydı evet durumu fena degıldır babalarından onada mıras kalacaktı kalmıstır sımdıye kadarsen eski eşini boşver bu zamana kadar ortaya çıkmak isteseydi de çıkardı zaten. ama bence soyadını da değştirme dertsiz başına dert alma. ege daha küçük ufak ufak işleyerek anlatabilirsin durumu. eskisinin durumu nasıldı zenginmiydi bilmiyorum ama o adamda babalık yapmasada egeninde hakkı var. o ölüp gittiğinde de hakkı olanı almalı elbette.
BU SORUNUN CEVABI ÇOCUK PSİKOLOĞUNDA . MADEM KORKUYORSUN Kİ ÇOK NORMAL EN GÜZELİ PSİKOLOĞA GÖTÜRMEK. İNAN ÇOK DAHA KOLAY HALLOLUYOR. BEN YİĞENİMİ GÖTÜRÜYORUM. ANNESİ İNTİHAR ETTİ KIZ BUNLARI GÖRDÜ. AMA PSİKOLOG SAYESİNDE SORUN EN EN AZA İNDİ. İNSANIN YÜKÜ MÜTHİŞ HAFİFLIYOR. USLUP VAR USLUP VAR YANİ.Merhaba
coğu kişi bilir ama ben şöyle herkes yorum yapabilsin diye özet gececeğim.
-ilk evliliğim 3 sene kadar sürdü ve doğumdan sonra ayrıldık.
-bıyolojik baba , oglumla iletişime hiç geçmedi , geçmediği gibi benim bütün çağrılarıma kayıtsız kaldı
-oglum 13 aylıkken bir erkekle ilişkiye başladım
- oplum 15-16 aylıkkenden beri baba diyor ve öyle biliyor
-oğlum 2.5 yasındayken evlendik
-şuanda 3 senedir evliyim , başka cocugumuz yok henüz
- eşim ve oğlum ve ben gayet normal bir yaşamın parçasıyız, kötü davranış , ne bilim engelleme , dışlama , benimseyememe durumu yok
- 5 senedir biyolojik babadan görme , maddi manevi herhangi manada hayatımızda yok ama ölmedide yaşıyor biryerlerde
- oglumun soyadı başka benimki başka eşimin başka(biliyorum cok karmasık ama ben yabancıyım soyadım yabancı , oğlumunki bıyolojik babadan gelen , eşiminkide kendi soyadı,soyadını istesem alırım mahkeme yoluyla ama ben şuanda aranmadığı için gayet normal istediğimiz gibi bir cocuk yetistiyoruz mahkemeyle onları kanırtıp aramadıkları cocugu ınatla arasınlar ıstemıyorum)
- yüklü miktarda nafaka borcu var almıyorum ,aramıyorum ,peşine düşmüyorum - düşmeyeceğim
- oglum bu sene özel bir anaokula gitti ve soyadı ona ögretilmedi isteğimiz doğrultusunda
- bu senede devlette bir anaokuluna gidecek hadi bu senede öğrenmedi diyelim
- 2 sene sonra ılkokula baslayacak.6.30-7 yasında
oğlum her aksam eve babası geldiğinde babaaaa diye koşuyor her ikimizde çok seviyor yahu bu cocuk ne kadar sevebilir ki dememeli biz ona ne veriyorsak oda aynı şekilde bize karşılığını veriyor.
düğün resimlerimiz var oğlum ben burada karnındamıydım diyor , yo diyorum babanında seninde elini tutup gittim ben düğüne diyorum ki onu hiç bir şekilde kandırmış olmayayım diye. Ya da evlenmeden cocuk olmaz diye düşünmesin diye.
Şimdi sorun su , bu cocugum illaki gerceği öğrenecek biliyorum ama bunu ne zaman öğrenmeli yaş olarak sizce ne zaman uygun?
yaşadığımız yerde tabiki bu gerceği biliyorlar hani ona dışarıdan soylenmesını ıstemem guvenı kırmak istemem ama bu tarz yazılar arastırdıgımda daha cok evlatlık edinilen cocuklar üzerinden anlatıldığı için anlayamıyorum.
Belki cevrenizdede vardır anlatacağınız birşeyler olabilir.
Not : oğlumun bu gerçeği öğrenmesinden cok korkmuyorum , ama korkuyorum yani. tepkisinden ziyade tertemiz kalbinin bu şekilde olaylarla dolmasını istemiyorum ama mecburuz.
teşekkürler
vefatmı etti yengeniz?BU SORUNUN CEVABI ÇOCUK PSİKOLOĞUNDA . MADEM KORKUYORSUN Kİ ÇOK NORMAL EN GÜZELİ PSİKOLOĞA GÖTÜRMEK. İNAN ÇOK DAHA KOLAY HALLOLUYOR. BEN YİĞENİMİ GÖTÜRÜYORUM. ANNESİ İNTİHAR ETTİ KIZ BUNLARI GÖRDÜ. AMA PSİKOLOG SAYESİNDE SORUN EN EN AZA İNDİ. İNSANIN YÜKÜ MÜTHİŞ HAFİFLIYOR. USLUP VAR USLUP VAR YANİ.
evet eşimin yengesi intihar etmişti kızı bulmuştu . daha 10 yaşında kızımız. 2 ay oldu ama psikoloğumuz sağolsun öyle toparlandı ki hayata hemen döndü . o sahneler silindi. doktor eşliğinde söylemek en uygunu bence. zaten çok güzel bir hayatı var oğlunuzun.ne mutlu ki eşiniz ona bir baba gibi. hatta daha da yakın olacaktır ilerde eminim. bu tarz durumlarda çocuğu benimseyen eş çocuğa bir babadan daha yakın daha hassas daha anlayışlı davranabılıyor. umarım hep mutlu olursunuzvefatmı etti yengeniz?
acık soyliyim oglumla soy adım aynı olmayacak dıye ben kendı ıstegımle kızlık soyadımda kaldım ve o soyadımda yabancı . ote yandan soyumu sopumuda kaybetmek ıstemedım fakat oglum ılk plandaydı soy sopun arkasına gızlendım.Siz esinizin soyadini mahkeme karariyla mi aliyorsunuz ona takildim..yabanci bir kadinla evlenen erkekler icin boyle mi oluyor? Evlenince soyadi degismiyor mu?
merakimdan sordum
konuya gelince bence anlatilmali..disardan duyarsa travmatik bir durum oluşabilir. .cocuk size nefret duyabilir..gercegi bilmek zorunda..bir pedagogla anlatilmali
Bir doktora danisin...profesyonel biri size daha iyi yardimci olacaktir...kesinlikle bir pedagogla görüşün. ..cocugun disarda bunu ogrenmesi travma yaratir size olan guveni sarsilir.acık soyliyim oglumla soy adım aynı olmayacak dıye ben kendı ıstegımle kızlık soyadımda kaldım ve o soyadımda yabancı . ote yandan soyumu sopumuda kaybetmek ıstemedım fakat oglum ılk plandaydı soy sopun arkasına gızlendım.
Allahtan tek dılegım oglum hıc ıncınmeden bu surecıde gecırmek
gorusecegız zaten canım carsamba gunuılk randevu var ama ben gorusecegım sadece . bır kac kısıden fıkır alıcam cunku pedagogtan pedagoga degısecekmı surec veya olus bıcımı merak eıdyorumBir doktora danisin...profesyonel biri size daha iyi yardimci olacaktir...kesinlikle bir pedagogla görüşün. ..cocugun disarda bunu ogrenmesi travma yaratir size olan guveni sarsilir.
gorusecegız zaten canım carsamba gunuılk randevu var ama ben gorusecegım sadece . bır kac kısıden fıkır alıcam cunku pedagogtan pedagoga degısecekmı surec veya olus bıcımı merak eıdyorum