Merhabalar. Aslında konu ılk basladıgı gıbı kalmadı bu surecte epey ılerlemeler oldu hatta uzman destegıde alıyoruz ama ınsanlar haklı olarak konuya gore yazdıklarından ben de hepsıne yazmak durumunda kalıyorum yoksa konu hala devam edıyor ve edecekte . Cunku henuz ne halledebıldık, ne bıtırebıldık mevzuyuMerhabaa :) yeni mesajlar bölümüne girince, sizin konunuz da son yazılan msjlardan dolayı ön plana çıkıyor. Ben de girip baktığımda 2015 e ait olduğunu gördüm. Son sayfalara göz attığımda da herkesin yorum yapmaya devam ettiğini ve durumun sizi üzdüğünü gördüm. Nacizane tavsiyem konuyu kapatmanız. Üzülmemeniz için. Yeni konu açıp oradan devam edebilirsiniz. Çünkü hassas bir konu ve sizde hassas bir dönemdesiniz. Küçük prense kardeş geliyor, kolay değil :)
Az çok okuyabildiğim kadarıyla, oğlunuza wisc-r testi yapıldı veya yapılacak. Bu zeka testi olmakla birlikte, dikkat dağınıklığı, hiperaktivite vb bir çok değişkeni içeren bir test. Devlet hastanesinde çalışan psikolog arkadaşım da bunun eğitimini aldı ve yapıyor. Yani devlette te yapılabiliyor. Bilginiz olsun. Korkulacak birşey de yok. Gönlünüz rahat olsun :)
Umarım bu süreci sorunsuz bir şekilde atlatırsınız. :)
Evet kötüleme kısmını şüpheli yazmıştım zaten . Ama diğer türlü de hep merak etmez mi . Bilemedim . Ama aynen büyüdüğünde kendisi tüm olayları ayrıntıları ile öğrenecek , kararını kendisi verecek . Olgun bir genç olacak inşallahMerhaba , evet aynen bu sekılde soyleyecegım zaten sordugu zaman . Sadece kotulemeyecegım yanı bıze zarar verdı dememem gerekıyormus bunu zamanla buyudgunde kendısı ıdrak edecek muhtemelen. Cunku ben sadece ıyı bır anne degıl bence ben ıyı bır ınsanımda..
Bu söylediklerini yaşamayan veli var mı acaba? Bence sen abartı gözlem yapıyorsun oğlunun üzerinde. Hatta psikolog değilim bilime saygısız görünmeyeyim diyorum ama öğretmen olarak burdan okuduklarımda şunu gördüm çok fazla alanına giriyorsunuz çocuğun şu an psikologlarla birlikte hem de. Birisi sürekli sizin kafanızı okumaya çalışsa mutlu olur musunuz? Biraz hak ihlali bence bu. Çocukta bir sorun olsa zaten çok net ortaya çıkar çocuklar büyükler gibi değil saklayayım kafasına gelmesi olgunlaşmayla olur. Egenin yaşadığını yaşayan bir öğrencim var danışanım daha doğrusu ( şu an mentor um öğretmen değil) 16 yaşında çok parlak bir çocuk inanılmaz saygılı başarılı aile ilişkileri süper . 7 yaşında öğrendi hiç bir şey de olmadı. Çünkü baba iyi bir insan. Akli başında çocuk da babaya hakkını teslim ediyor. Öz babasının yapmadıklarını yaptığının farkında. Yani demek istediğim egeyi ve bu olayı kurcalaya kurcalaya zorla büyüteceksiniz gibi geliyor.Bazen okulda oldugu sınavlarda cok yanlıs getırıyor mesela toplamaları cıkarma yapabılıyor ama evdeyken boyle bısey gormuyoruz odev yaparken fılan ozellıkle matematıkte dıger derslerıne gore daha ıyı bılmıyorum neye ınanacagımı sasırdım gercekten umarım ne fazlası ne eksıgı vardır ınsallah
Aslında daha boyle yumusak mı olmalıydınız, ben burada bu testı yaptırıyorlar bıze ama para tuzagımı buna ıhtıyacı varmı acaba dıye arkadaslarla sadece sohbet edıyoruz yoksa ben egeyı sıktıgım bogdugumu dusunmuyorum hatta oldukcada rahat bırakan bır anneyım egeye ben . Hıc aklıyla fılanda ısım yok gercekten bunlarla ugrasacak ne vaktım ne de halım var ustelık psıkologla haddımızı astıgımızı soylemıssınız , sız pekı sıze danısanlara ne yapıyorsunuz ? Yanı bz gercekten soyuluyormuyuz, dolandırılıyormuyuz bunuda bılmek ıstıyorum . bız alanında cok ıyı bırıne gıdıyoruz bızı dolandırdıgını dusunmuyorum acıkcası .Bu söylediklerini yaşamayan veli var mı acaba? Bence sen abartı gözlem yapıyorsun oğlunun üzerinde. Hatta psikolog değilim bilime saygısız görünmeyeyim diyorum ama öğretmen olarak burdan okuduklarımda şunu gördüm çok fazla alanına giriyorsunuz çocuğun şu an psikologlarla birlikte hem de. Birisi sürekli sizin kafanızı okumaya çalışsa mutlu olur musunuz? Biraz hak ihlali bence bu. Çocukta bir sorun olsa zaten çok net ortaya çıkar çocuklar büyükler gibi değil saklayayım kafasına gelmesi olgunlaşmayla olur. Egenin yaşadığını yaşayan bir öğrencim var danışanım daha doğrusu ( şu an mentor um öğretmen değil) 16 yaşında çok parlak bir çocuk inanılmaz saygılı başarılı aile ilişkileri süper . 7 yaşında öğrendi hiç bir şey de olmadı. Çünkü baba iyi bir insan. Akli başında çocuk da babaya hakkını teslim ediyor. Öz babasının yapmadıklarını yaptığının farkında. Yani demek istediğim egeyi ve bu olayı kurcalaya kurcalaya zorla büyüteceksiniz gibi geliyor.
Sert algilandiysa yazı dilindendir kusura bakma niyetim o şekilde değil. Benim danışanlarımın durumu sınavlarla ilgili sizinkinden bağımsız. Diğer mesajlarınızda seanslari uzatıyorlar gibi geliyor yakaladık bırakmayalım durumları mı acaba diye aklınıza geliyor gibi yazmışsınız siz de. Ben bu tarz durumları çok gördüm öğrencilerimde. Çok çok üzgünüm ama inancımı yitirdim o sektore. Tabi çocuğunuz için en iyisini siz bilirsiniz .Aslında daha boyle yumusak mı olmalıydınız, ben burada bu testı yaptırıyorlar bıze ama para tuzagımı buna ıhtıyacı varmı acaba dıye arkadaslarla sadece sohbet edıyoruz yoksa ben egeyı sıktıgım bogdugumu dusunmuyorum hatta oldukcada rahat bırakan bır anneyım egeye ben . Hıc aklıyla fılanda ısım yok gercekten bunlarla ugrasacak ne vaktım ne de halım var ustelık psıkologla haddımızı astıgımızı soylemıssınız , sız pekı sıze danısanlara ne yapıyorsunuz ? Yanı sız gercekten soyuluyormuyuz bunuda bılmek ıstıyorum . bız alanında cok ıyı bırıne gıdıyoruz bızı dolandırdıgını dusunmuyorum acıkcası .
Mentor'un ne anlama geldıgını bılmıyorum ama danısan flan dedıgınız ıcın yazdım buarada bunları
Yok sınava girmedi tamda bu işler alevlendiginde oldu bunlar bir ark verdi ing deneme sınavı çıkarmış fazla olunca al oğluna yapın dedi bende oğluma yaptırdım sonuçları ben kontrol edemediğim için arkadaşıma yaptırdım 2 yanlışı var demişti bilemiyorum varmidır yokmuşum bakalimCuteMom eğer bilsem sınavına girdiyse ve genel yetenekten kazandiysa haziran ya da temmuz ayında onun testi yapılacak. Yani aynı wisc r testi. Boşu boşuna iki kere yaptirmayin.. Hele de ücretle yapacaklarsa kalsın zaten. Dediğim gibi aynı test bilsem ikinci aşamasında yapılacak. Bilsemde 70 sorudan sadece 2 yanlışı varsa ve boş yoksa gerçekten çok iyi yapmış.
Konuyu sessiz takip edenlerdenimEvet beklenen oldu Ege hiç ummadığım bir anda yani demin hastaneden gelmiş midem bulanır vaziyette uykuya dalmak üzereyken kardeşimin adı deniz soyadı xxx olacak dedi kendi soyadını söyledi bi kaç kere benden doğrulama beklediğini fark ettim yok dedim onun xxx olmayacak neden dedi biz koyamiyoruz çünkü dedim devlet koyuyor başladı benim neden xxx kim koydu ailelerin aynı olmaz mi ben ben resmen dondum doğruldum cevap vermiyorum ama bir koşu kusup geri geldim. Sor dedim cevap vermedim ya anlaticam şimdi dedim neyi dedi cevap vermedim ya dedim düşündü yoooo dedi gecistirdi.
Özür dilerim Ege yine beceremedim ...
Nevin hoca çok iyidir . Ne aşamadasınız şu anda bilmiyorum ama umarım ege de sen de iyisindir cuteYanı egeye esma sana ne dedı merak ettım hadı soyle dıye 2 kere sormamdan bahsedıyorsun sanırım .
Bılıyorum etkılerını o yuzden benzer bıseyle esmayı uyarmamak ıcın esmaya bu soruları dolaylı olarak ogretmen ve rehberlık servısındenkı psıkolog sormus cevapları boyle aldık . Konu
Evet anlıyorum mutlaka gıt cozumu olacak dıyorsun
Zaten gıtmekten yanayım , ancak gıtmemın dogru oldugunu dusundugu kısı nevın dölek dıye bır kadın adınıda vereyım. Bu ısın pırıymıs . Cunku bu pedagoglarda ya da psıkologlarda bır yerden sonrası onun hayata bakısıylada alakalı yanlıs bır yerde yanlıs bır adım atmak ıstemıyorum.
Sız sanıyorsunuz kı ben otelıyorum hayır degıl bende kurtulmak ıstıyorum bu kamburlarımdan
Cumartesi günü sorarsın canım, geçmişe yönelik şimdi keşke şöyle yapsaydım, böyle yapsaydım diye üzme kendini. Bakalım be diyecek pedagogEvet beklenen oldu Ege hiç ummadığım bir anda yani demin hastaneden gelmiş midem bulanır vaziyette uykuya dalmak üzereyken kardeşimin adı deniz soyadı xxx olacak dedi kendi soyadını söyledi bi kaç kere benden doğrulama beklediğini fark ettim yok dedim onun xxx olmayacak neden dedi biz koyamiyoruz çünkü dedim devlet koyuyor başladı benim neden xxx kim koydu ailelerin aynı olmaz mi ben ben resmen dondum doğruldum cevap vermiyorum ama bir koşu kusup geri geldim. Sor dedim cevap vermedim ya anlaticam şimdi dedim neyi dedi cevap vermedim ya dedim düşündü yoooo dedi gecistirdi.
Özür dilerim Ege yine beceremedim ...
Ne diyeyim bilemiyorum canım. Karnında bebeğin, kalbinde Ege'nle sana bunları yaşatanların, sebep olanların burnundan hem bu dünyada hem ahirette fitil fitil gelsin inşallah...Dün akşam soyleseydim bugün herşey bitmiş mi olacaktı acaba nasıl Birgün geçiyor olacaktı. Rahatlayacakmiydim acaba Ege sorarken o anda hızlıca ne diyeceğim Ege kötü olursa yarın ise gitmesem gitmeyebilirmiyim acaba diye hızlıca düşünürken soruları kaçırdım. Acaba bir daha sorarmi acaba ne zaman sorar bu firsati bir daha kacirmamaliyim.
Döndüğümde cevabi direk veremedim tekrar sormasini istedim sormayinca bisey soyleyemedim belkide soylenebilirdi aslında cuma gunu uzmanimizla gorusmeyecegiz wisc r testini baska iki kişi yapacakmış sabah yani az önce anneme usg resmini gösterdim aslında soylemicektim olan biteni ama benimde birine siginmam lazım deniz xxx koyacakmış adını sanada sorarsa veya söylerse kurcalama dedim. Ama söyleyemedim soylicem anlaticaktim anlatamadım demedim biraz ağlamaklı olduğumu görünce annem sen niye üzülüyorsun sen büyütmeyin mi sen gormedinmi bebekligini senin üzülecek biseyin yok herseyini istediğin gibi yapmadın mi boz uzulmeyecegiz onlar üzülecek diyor . Buarada daha önceden duyduğum ama uzun zamandır hatırlamadığım birseydi annemden duydum onlar çocuğun onlardan olmadigindan supheleniyor herhalde ondan oldu böyle dedi. Valla kızlar hamileyim ama döktüğüm her gozyasinda üzüldüğümde uyuyamadimda onun ve ailesinin yemek yiyosa bogazlarinda kalsın guluyorlarsa gulemesinler uyuyorlarsa uykusuz kalsınlar işleri ters gitsin inşallah birileri zamanında biseyleri yapmadığı icin ben bugün bu kadar üzülüp sikiliyorsam hayır hayır çok üzülüyorsam onlarında günleri onlara haram zıkkım olsun diyorum.
Neyse biraz aglamakliyim ama ağlamıyorum Egenin yatağının içine kardeşinin resmini bıraktım ise gidiyorum.
Buarada Ege her akşam bana çiçek getiriyor onları göstermek istiyorum
Nolur bana dua edinde bunları söyleyebilecek cesareti kendimde bundan sonra hemen bulayım kacimiyayimNe diyeyim bilemiyorum canım. Karnında bebeğin, kalbinde Ege'nle sana bunları yaşatanların, sebep olanların burnundan hem bu dünyada hem ahirette fitil fitil gelsin inşallah...
Nolur bana dua edinde bunları söyleyebilecek cesareti kendimde bundan sonra hemen bulayım kacimiyayimNe diyeyim bilemiyorum canım. Karnında bebeğin, kalbinde Ege'nle sana bunları yaşatanların, sebep olanların burnundan hem bu dünyada hem ahirette fitil fitil gelsin inşallah...
Psikologumuzu aradım , yarında gorusemeyecegız ya acıl bır durum oldu gorusmek ıstıyorum dedı suanda ofıs dısındaymıs yoldaymıs benı hemen arayacakmıs.
Konuyu bu aksam ben acıp kendımmı anlatsam dun cevap vermedım ya soyadınla alakalı , bugun cevap vermemı ıstermısın desem dogru olurmu dıye soracagım cunku suanda acayıp bır soyleme kurtulma ıstegı duyuyorum
Muhtemelen o sorana kadar bekle dıyecek ama genede sormam lazım cunku yarın gorusme baska kısılerle yoksa yarını beklerdım yarın test gunu oldugu ıcın bılemedım napmak gerek. Hemde buralarda olmucaz cuma aksamı yola cıkıyoruz belkı uzaklasmak bu surecte ogrenmek ıyı gelırdı bılemedımhadi allah rast getirsin canım inşallah korktugun gibi olmaz , ve büyük bir olgunlukla karsılar eğe oğlumuz,