Cocuga bu gerçek ne zaman söylenmeli?

Aynen oyle en az 10 gorusme olacakmıs o yuzden egenınde alısmasını saglamak gerekıyor ama nasıl bılmıyorum artık herhalde onuda onlar halleder dıye dusunuyorum ,

eğer eminsen bu cevaplardan . bilmiyorum demiş çoğunluğa.
dur bakalım doktor bulur bi yolunu konuşturmanın . ya da bu bilmiy orumlar da bi cevaptır belki . doktor anlar

Herhalde tamamen ıkna olmak uzereyımkı ege bu teste dedıgım gıbı hıc ılgılenmeyıp sandalyesını tam tur dondurerek dınlemedı bıle belkı of
canım oğluşun bu kadar rahat mıdır . doktor odasında sandalyesini tam tur döndürmesi ve sorularla ilglenmemesi normal bi şey mi sence.

iyi bulmuşsunuz bu çözümü. uzun kalınca sıkılıyordur.

Ege bilmiyorum demiş sorulara da

ben de çoğuna bilmiyorum derim bu yaşımda

yani muhtemelen bir doğru cevap olacağını onu sınav yaptıklarını düşünmüş ve doğru cevabı bilmediği için bilmiyorum demiş

sanki öykü tamamlamaca değil de soru cevap oldu ise doğru cevap arama algısı olmuştur mesela

bir de neden öyle yapmış, ne zaman, nasıl vs kitaplarında sorular var ya okul kitaplarında, onların cevabı hep metnin içinde

çocuk metnin içinde o ipucunu arayıp bulmayınca da bilmiyorum demiş olabilir

yani bu öyküler senin onları sen istediğin gibi tamamlarsın argümanı verildi mi acaba

günümüz çocukları farklı düşünüyor, çünkü oraya bir sıkıntı olduğu için gidildiğini biliyor

ama sıkıntının kimden kaynaklı olduğunu bilmiyor ama o da götürüldüğüne göre ondan kaynaklıdır diye de düşünebilir

yani ben nerede hata yaptım da beni buraya getirip bu soruları soruyorlar gibi

ilerleyen görüşmelerde bu kaygıları kaybolur zaten

bu ilk görüşme

bu arada dün oğlum bana kızdı ben de duygularının resmini çiz dedim

bir anne çizip üstüne çarpı koymuş, bıkmış benden

ben araştırma hastanesinde çocuk ve ergen psikiyatristine götürüyorum. hiç para ödemiyoruz . değişik formlar verdiler bize de. evde biz doldurduk. 2 ayrı öğretmene doldurtmak için de verdi doktor. onlara da verdik formları. onlar 2-3 gün sonra oğluma teslim etmişler. . ve onlar zarflayıp mühürledikleri için içini göremedik. doktor açmış .
bir de oğlumuza bi form vermişti. onu oğlumuz doldurdu. kısa cevapları olan bi form. ama yazdığı cevaplar tüm her şeyi açıklar demişti bi psikolog arakadaşım.
oğlumuzun doldurduğu formu buldum okudum doktora götürmeden önce . gerçekten bize söylemediği şeyleri yazmış oraya.
doktoru da mükemmel. yani çok çok araştırıp , dünya kadar para akıtıp da böyle hissetmek de kötü.
yani ben eğer beklediğim cevapları alamasaydım doktordan ya da oğlum bu kadar memnun kalmasaydı , rahatlamasaydı o zaman dünya kadar para verip de bu doktorları gitmeyi göze alırdım belki.

canım oğluşun bu kadar rahat mıdır . doktor odasında sandalyesini tam tur döndürmesi ve sorularla ilglenmemesi normal bi şey mi sence.
Evet rahat canım yanı korkup cekınmez bız olmasaydık belkı farklı olurdu ama o odaya gırmeyınce benıde aldılar paravan ardına sanırım o yuzden bu kadar rahattı

Evet rahat canım yanı korkup cekınmez bız olmasaydık belkı farklı olurdu ama o odaya gırmeyınce benıde aldılar paravan ardına sanırım o yuzden bu kadar rahattı
anladım . benim çocuklarım öyle değildir . evde rahattırlar fakat farklı ortamlarda 6 yaşından sonra özellikle resmidirler.
3 yaşındayken doktorun masası tarafına geçip masasından kalemini aldıklarını da gördüm de. sonra kayboldu gitti bu rahatlıkları.

Ya acıkcası ne demek ıstedıgını cok ıyı anladım, cok sagol
anlatmak ıstedıgım ama anlatamadıgım ne varsa soylemıssın harıkasın ıyı kı varsın ya .
Aynen oyle egeye boyle bır acıklama yapıldımı bende oradayım ama emın degılım bence yapılmadı bıraz dusunup cevaplarsın dendı halıyle dogru yanlıs cevap karmasasına dustugunu dusunuyorum bende ne yapacagını anladımı mesela emın degılım bıle. Henuz uzman aramadı ama ben onu darlıcam Ben arıcam onu beklemeden .
Bırde onla alakalı bır sorun oldugunu dusunmesını hıc ıstemıyorum aslında

Buarada bızde egeyle bazen tartısıyoruz , ege bazı zamanlar tartısmadan sonra barısınca bana benı sevıyormusun , tartıstıgımızda da sevıyormusun gıbı sorular soruyor bende tabıkı sevıyorum dıyorum ama uzun zamandır bunu sormadı soylemedı hıc . Buarada egeyle bız tartısırırsak ege agır mudahaleye veya ses yukseltılmesıne gelmıyor aglıyor resım fılan cızemez o zaman

canım benim . ağır müdahale ve ses yükseltmekten kaçınıyorsunuzdur diye düşünüyorum. bi kez onu anlamışsan daha artık müdahele ve ses yükseltmeye girmeyin. büyük kabahatler mi bunlar . neden bağırıyorsun

Kadının masasından cıkolatayıda sormadan aldı mesela ben uyarınca sordu kadınad hemen verdı bu gıdısımızde kadına cıkolata goturmelıyız . Rahat Ege ya , hanı bazen cekınır ama eger karsı taraftan o sıcaklıgı buluyorsa sımarmayada cok musaıt bırıdır mesela. Zaten evde ege nasıl bırı dersen evde tek kelımeyle sımarık bır cocuk ege ve oldukca hareketlı , poponda kurtlar kaynıyor galıba ya da ıgnemı batıyor otur bıraz oturdugun yerde dıye kızıyorum banamısın demıyor. Kadınalrda halıyle egeye cok ılgılı davrandılar yoksa benım olmadıgım bır ortamda boyel odaya cat dıye gırıp, cıkarmısın dememıze ragmen ınat edıp cıkmaması cok yapacagı bısey degıl

Aynen oyle en az 10 gorusme olacakmıs o yuzden egenınde alısmasını saglamak gerekıyor ama nasıl bılmıyorum artık herhalde onuda onlar halleder dıye dusunuyorum ,
kardeşim küçükken giderdi. hiç sevmez ağlar zırlardı
en son bir doktor kendine ağaç kakan hediye etti bende çok severdim onu ama o bana oynatmazdı o benım hediyem derdi.
onun zevkine hitap edecek bir şeyler bulmak gerek bence

Hayır egeyı dovmuyorum zaten , vurmadımda hıc . Ama mutlaka bagırdıgımız seyler oluyor mesela, bızım evımız cok buyuk bırde dıkdortgen bır ev odasıyla mutfak yakın ama bazen ben salonda olursam oda mutfak tarafından bana bagrıyor ben epey duymuyorum zaten sonra ya ben duyana kadar aglamaklı o gelıyor sınır olmus bır vazıyette neden duymuyorsun ya dıye konusuyor dıslerını sıkarak, bende ona 414345456456456 kez bak evımız buyuk ege bısey ıstedıgınde benım yanıma gel duymuyorum , sonra ben sınırlenıyorum benı cagırınca kımın ısı varsa o gelır soyler dememe ragmen bunu cok sık yapıyor ve karsılıklı sınırlenıyoruz bu olaya. Cunku 2 dk sonra anneee bısey dıyecegım dıye cıglıklar kopuyor sırf bu yuzden ben yatak odamı oturma odamın yerıne alıp egeyı mutfagın yanına aldım kı yemek fılan yaparken bagrısmayalım dıye.

Onun dısında azarlama vs yapmıyoruz, sımdıye kadar bısey kırdı attı batırdı doktu dıye hıc bagırmadım kendısıne ama ıllakı bıseyler oluyor ama ege sert konusmaya bıle gelmıyor ha kendı cok sessızmı konusuyor oda aynı ben gıbı catlak seslı

Yanı bız bır hedıye alalım dr vermesı ıcın verelım dıyorsun. Belkıde hep orada kalması gereken bır hedıye mı olmalı, ama ege de oyuncak sever malum cevaplardan bellı olmustur ancak genede boyun eger mı bak bılmıyorum. Aklıma evdekı balıkları oraya goturup getırmek gelıyor ama cok rısklı hayvanları fanusla 1 saat uzaga arabayla goturmek ustelık bır kısmınıda yuruyoruz ıslek bır cadde uzerınde burası

o çikolata acaba doktorun testlerinden biri miydi Cute cim.
yani alacak mı . isteyecek mi. yoksa hiç tepki vermeecek mi çikolataya karşı. bence o da bi test. yoksa çocuk doktorunda ne işi var çikolatanın . çocukların en sevdiği şey çünkü.
hiperaktivite var mı sence Ege de.

S

yok vurma yok o belli zaten.
benim de en sevmediğim olaydır. ben mutfakta iken sesten duyamıyorum. oradan anne anne diye seslendikleri zaman ben de diyorum (diyeceğiniz bi şey varsa yanıma gelin, duymuyorum) diye. ama benim çocuklar 2 -3 kez uyarı aldıktan sonra yapmıyorlar öyle .
tek çocuk olmanın verdiği bi şey mi ki cute cim. acilen kardeş yapın siz . Allah sağlıklı bi kardeş versin inşallah size.

Ağlıyordu işte

Ben de ona ağlayınca duygularını tam bilemediğimi, resim çizmesini söyledim

Ama tartışma basitti

O ödevini içinden okumak istiyordu ben de bir kere bana dışından okumasını sonra istediği kadar içinden okuyabileceğimi söylemiştim

Yanlış okuyunca düzeltmesini söylediğim için kızmıştı sadece

Esasen ben ona kızmamıştım o bana kızmıştı

çocuklara çok mudahale etmeyin damdancım.
ilk çocukta tercübe ettim bunu. ne kadar az müdahale o kadar iyi.
bırak içinden okusun annesi. bak üstüne çarpıyı atmış.
özellikle ergenlikte rahat bıracağız . çok konuşmayacağız . uzaktan takip edeceğiz haberin olsun. daha ergenlik yok benim çocuklarda ama .şimdiden okuyorum bol bol

Haklısın da o ödev ve kuralı öyle

Dışından anneye okuyacak sonra istediği kadar okusun

Esasen kızmasının sebebi kuralın böyle olduğunu bilmesi yani iç çatışması

ben bir kitap elime alsam bana oku desem ben içinden okuyacağım der ve karıştırmaz zaten

Sonuçta da ağlamasını susturup kucağıma yerleşip öyle okudu

Kağıt da masada akşam sakinken konuşuruz yine bu konuyu

Ben zaten kötü polisim babası iyi polis

Benim dediğime değil de ona daha çok alınıyor yine de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…