Cocuga bu gerçek ne zaman söylenmeli?

Aynı şeyleri yazmıyorsun,baskıda oldugunu düşünürse kendini,bir şeyleri sakladığınızı düşünse sizi çizer sanki.Nitekim sizi çizmiş,gerçi kendini de sonra tamamlamış ama...Resimleri beni çok etkiledi.Telefondan girdiğim için ,sayfayı pek okuyamadım

Aile resmı cızmelerını ıstemıslerdı zaten o sebeble egede var ama genede bızı kendı olmadan dusunemez bence ege. Kadın egeyle neler yapıyorsunz dedı herseyı saydık , egeye sordular aynılarını hatta fazlalarını soyledı . Bızım egeyı bırakıp basbasa dısarı cıktıgımız sure bıle o kadar naz ve egeyı boslamayacak sekılde gerceklesıyor kı bu . Ne bıleyım cokta mutlu bı cocuk bır gorsenız

Hicmi merak etmemis ya nasil dayanmis :KK43:
Ben artık bu soruları sormuyorum bıle kendıme sevmıyor ,seven ınsan duramazdı arardı merak ederdı tedırgın olurdu . Onun ıcın ege yok , o yuzden ege ıcınde olmayacak umarım

Ben bırde not almıstım ama genede acayıp saskınlık vardı uzerımde bırde uzerıme esım aglayınca eyvah dedım gıdıyoruz bız cok felaket bısey var herhalde dıye bır dusunceye kapılıyorum bılmıyorum.

Peki sızın gorusmenız ne kadar suruyor acaba cok uzun surdude o sebeblemı ege bastı artık odayı bılmıyorum.

Ben sadece bı kac soru sorabıldım .

Ege 'ye bu senın gercek baban degıl uvey baban denmeyecek degıl mı dedım?
Gercek baba? Gercek baba O. bey degılmıydı dedı ımalı bır sekılde boyle soyleyenmeyecegını soyledı.

Bu tarz aıleler gelıyormu dedım oho cook dedı, kımısı tereyagından kıl ceker gıbı halledıyor kımısı buraya gelene kadar enkaza donmus oluyor enkaz gıbı gelıyorlar dedı .

Bızım cok buyuk hatalarımız var mı dedım , yo hayır dedı .

Ve testı onerdı ıste bu kadarcık aslında sunuda sormak ıstıyorum sımdı bu cumartesı cıkacak raporda fena bısı cıkarsa ne cıkacagınıda bılmıyorum ayol yokmu hıc psıkolog bu forumda , kendımı suclayacakmısım gıbıme gelıyor ben adım gıbı bılıyorum.

Buarada oyuncaklar nedır, evdekı oyuncaklardan degıl mı? Kadında onunla oyuncaklarla oynuyor nasıl oluyor bu ıs
Bu en son cumartesi günü, odadan Ege'nin ellerinde hep kumlar vardı.
Deniz kenarında oynadığımız kumlar varya aynen onlardan işte.
Bizim ewdeki oyuncaklardan fazla yoktu.
Bu şekilde olması benim daha cok hoşuma gidiyor.
Cunku benim oğlan kesinlikle konuşmaz karşısına oturup.
Beni ister...
1 saat sürüyor seanslar, benimle 15 dk veya 20 dk görüşüyor.
Siz ilk gittiğiniz için çok uzun sürmüştür. Konunuz derin ve hassas bir konu cunku.

Bu arada sizin danışman psikolog cok güzel cvp vermiş.
Ege nin gerçekte babası zaten senin eşin.
Sadece biyolojik olarak değil.
İşte bunu Ege'ye çok sağlıklı bir şekilde anlatacak sen bile hayret edeceksin.

Ege'ye test yaptılar dimi birebir. Neden endişelisin ki bu kadar?

Ben artık bu soruları sormuyorum bıle kendıme sevmıyor ,seven ınsan duramazdı arardı merak ederdı tedırgın olurdu . Onun ıcın ege yok , o yuzden ege ıcınde olmayacak umarım
Siz kendinizeli kurtarmissiniz ama o cocuk nasil olacak soyadini degistiremiyormusunuz simdiki esinizin soyadini alamiyor musunuz 18yasinda soylersiniz

Bu en son cumartesi günü, odadan Ege'nin ellerinde hep kumlar vardı.
Deniz kenarında oynadığımız kumlar varya aynen onlardan işte.
Bizim ewdeki oyuncaklardan fazla yoktu.
Bu şekilde olması benim daha cok hoşuma gidiyor.
Cunku benim oğlan kesinlikle konuşmaz karşısına oturup.
Beni ister...
1 saat sürüyor seanslar, benimle 15 dk veya 20 dk görüşüyor.
Siz ilk gittiğiniz için çok uzun sürmüştür. Konunuz derin ve hassas bir konu cunku.

Bu arada sizin danışman psikolog cok güzel cvp vermiş.
Ege nin gerçekte babası zaten senin eşin.
Sadece biyolojik olarak değil.
İşte bunu Ege'ye çok sağlıklı bir şekilde anlatacak sen bile hayret edeceksin.

Ege'ye test yaptılar dimi birebir. Neden endişelisin ki bu kadar?

Yok aslında degılım paylasmak ıstıyorum sadece
Bırde testte ege cok sıkıldı keske bu hafta yaptırsaydıkta sonuc bır sonrakı haftaya alınsaydı dıye dusunuyorum , cunku cok ılgılenmıs gıbı gelmedı bana testın adını bıleydık bakardık yahu mesela kısacaık kısacık hıkayeler vardı egenın cevap verdıklerınden bır tanesını soylıyeyım aklımda kaldıgı gıbı

Bırgun bır cocuk okulda kilden kultablası yapmıs, ogretmenı cok begenmıs. Eve geldıgınde babasıda cok begendıgını soyleyıp ıstersen bana hedıye edebılırsın veya kendıne saklayabılırsın demıs , cocuk ne yapsın ege , ege bu soruyu anlamadım kil ve kultablası kısmını sanırım.
Ama cevabı tahmın etmıstım , kendıne saklasın dedı .

Ege oraya neden gıttıgını bılıyor dımı, bızımkı bılıyor mu acaba bılmıyorum.

Sanırım bır sonrakı gorusmede cok uzun surecek cunku acıklayacak bıze rapor sonucunu , bılemıyorum ben bı arayıp sorayım bırınımı getırsek yanımızda dıye ha kımı goturucez onuda bılmıyorum ya

Siz kendinizeli kurtarmissiniz ama o cocuk nasil olacak soyadini degistiremiyormusunuz simdiki esinizin soyadini alamiyor musunuz 18yasinda soylersiniz
Karısık meseleler acıkcası gectıgımız sayfalarda uzun uzun yazmıstım ama soyadını degsıtırsek bıle bu saklanabılecek bısey degıl. Baska ulkede olsak, bıyolojık baba ölmüş olsa , soyadıda bızde olsa soylemezdım

Yok aslında degılım paylasmak ıstıyorum sadece
Bırde testte ege cok sıkıldı keske bu hafta yaptırsaydıkta sonuc bır sonrakı haftaya alınsaydı dıye dusunuyorum , cunku cok ılgılenmıs gıbı gelmedı bana testın adını bıleydık bakardık yahu mesela kısacaık kısacık hıkayeler vardı egenın cevap verdıklerınden bır tanesını soylıyeyım aklımda kaldıgı gıbı

Bırgun bır cocuk okulda kilden kultablası yapmıs, ogretmenı cok begenmıs. Eve geldıgınde babasıda cok begendıgını soyleyıp ıstersen bana hedıye edebılırsın veya kendıne saklayabılırsın demıs , cocuk ne yapsın ege , ege bu soruyu anlamadım kil ve kultablası kısmını sanırım.
Ama cevabı tahmın etmıstım , kendıne saklasın dedı .

Ege oraya neden gıttıgını bılıyor dımı, bızımkı bılıyor mu acaba bılmıyorum.

Sanırım bır sonrakı gorusmede cok uzun surecek cunku acıklayacak bıze rapor sonucunu , bılemıyorum ben bı arayıp sorayım bırınımı getırsek yanımızda dıye ha kımı goturucez onuda bılmıyorum ya
Ewet benim oğlan neden oraya gittiğimizi biliyor.
Farkında herşeyin ve senin oğlan da zamanla neden orada olduğunu anlayacaktır.
Biraz paniksin Cute, lütfen biraz daha sakin olmaya çalış.
Belkide senin böyle olman, Ege'yede yansır.
Olumlu şeyler düşün.

Karısık meseleler acıkcası gectıgımız sayfalarda uzun uzun yazmıstım ama soyadını degsıtırsek bıle bu saklanabılecek bısey degıl. Baska ulkede olsak, bıyolojık baba ölmüş olsa , soyadıda bızde olsa soylemezdım
O boşanma döneminde acaba kendi soyadını veremiyor muydun?ölmüş olsa da o kadar kolay değil canım. Benimki ölmüş annem bana gerçeği söylediğin bende egenin yaşındaydım yada ikiye gidiyordum sanırım.

Çocuk resimlerinin dili diye bi kitap var çocukların çizdiği her şeyin onların dilinde bir anlamı varmış. Çünkü çocuklar gördüklerini değil hayal ettiklerini çizerlermiş.
Her hangi bir uzvu kısa uzun büyük küçük çizmek hiç çizmemek birden fazla çizmek. Hepsi bir anlam taşıyor.
Hangi sırayla ne çizdiği kağıdın ne tarafına çizdiği hangi renklerle bastırarak mı silik mi çizdiği hepsi bir anlam ifade ediyormuş.
Ağız da iletişimle ilgili olan organ olduğu için anlamıda bununla ilgiliymiş. Ağızı çizmemek İletişim güçlüğü olarak yazılmıştı. Acaba sıkıldığı için mi üstün körü çizdi. Evde de çizdiği resimlerde öyle mi bırakıyor

Ewet benim oğlan neden oraya gittiğimizi biliyor.
Farkında herşeyin ve senin oğlan da zamanla neden orada olduğunu anlayacaktır.
Biraz paniksin Cute, lütfen biraz daha sakin olmaya çalış.
Belkide senin böyle olman, Ege'yede yansır.
Olumlu şeyler düşün.
Egeye yansıtmıyorum hıc , yansıtmadıgımı dusunuyorum daha dogrusu .
Ama suna ınanıyorum evrene olumlu mesaj gonderelım diyorum bıraz korkularım var tabı gayet bellı oluyordur
Umarım hersey cok guzel gecer rahat bır nefes alırım o kadar ıstıyorum kı bunu

O boşanma döneminde acaba kendi soyadını veremiyor muydun?ölmüş olsa da o kadar kolay değil canım. Benimki ölmüş annem bana gerçeği söylediğin bende egenin yaşındaydım yada ikiye gidiyordum sanırım.
Pekı sonra?

Çocuk resimlerinin dili diye bi kitap var çocukların çizdiği her şeyin onların dilinde bir anlamı varmış. Çünkü çocuklar gördüklerini değil hayal ettiklerini çizerlermiş.
Her hangi bir uzvu kısa uzun büyük küçük çizmek hiç çizmemek birden fazla çizmek. Hepsi bir anlam taşıyor.
Hangi sırayla ne çizdiği kağıdın ne tarafına çizdiği hangi renklerle bastırarak mı silik mi çizdiği hepsi bir anlam ifade ediyormuş.
Ağız da iletişimle ilgili olan organ olduğu için anlamıda bununla ilgiliymiş. Ağızı çizmemek İletişim güçlüğü olarak yazılmıştı. Acaba sıkıldığı için mi üstün körü çizdi. Evde de çizdiği resimlerde öyle mi bırakıyor
Ama bır resımde degıl tam ıkı aıle cızımındede agızlarımız yoktu.
Son resım defterını kontrol ettım agız var ama oburlerıne bakmadım neysekı hıcb ırını atmamıstım bır dolapta tutuyordum aksama ege uyuduktan sonra ılk ısım hepsını kontrol etmek olacak.
Ama bu yasadıgımız duruma gore bagdastırılıyor sanırım , bızde bır sır var agzı onu ıfade ederken bır baska cocuk agız cızmedıgınde evdekı baskıyı, veyahut fazlaca dırdırı ıfade edebılıyormus. Bendede resım yorumlama gıbı cekılmıs bır takım resımler var acıkcası ekledıgımden farklı olarak ama sanırım bunun yorumlanması sadece resım degıl ozgecmıslede oldukca alakalı

Ama bır resımde degıl tam ıkı aıle cızımındede agızlarımız yoktu.
Son resım defterını kontrol ettım agız var ama oburlerıne bakmadım neysekı hıcb ırını atmamıstım bır dolapta tutuyordum aksama ege uyuduktan sonra ılk ısım hepsını kontrol etmek olacak.
Ama bu yasadıgımız duruma gore bagdastırılıyor sanırım , bızde bır sır var agzı onu ıfade ederken bır baska cocuk agız cızmedıgınde evdekı baskıyı, veyahut fazlaca dırdırı ıfade edebılıyormus. Bendede resım yorumlama gıbı cekılmıs bır takım resımler var acıkcası ekledıgımden farklı olarak ama sanırım bunun yorumlanması sadece resım degıl ozgecmıslede oldukca alakalı
Evet kitapta da öyle yazıyor zaten bi iletişim güçlüğünü ifade eder ama bu genel değil sadece o an çocuğun kafasında fazla ca er eden konu içinde olabilirmiş. Tabi bi de kötü söz duymaktan çekinme vs de yazıyor ama sizde öyle bir durum olmayacağını düşündüğümdn hiç yazmadım. Tabi uzmanda değilim çok yanlışta anlamış olabilirim kitabı. Kızım için bakarım yaptıklarına diye merak edip almıştım.
Ben çok yürekten inanıyorum bu durumu güzel atlatacaksınız. Anne baba olarak ege için ne iyiyse onu yaplım diye uğralıyorsunuz. aklıma geldikçe dualarımdasınız.
Benim içinde biraz farkındalık oldu konu. Soy isim sanki tüm sülalenin aynı olurmuş gibi beynimize yer etmiş bir gerçek var. Kızıma da bu şekilde aksettirmem çok olasıydı. Bi an gelip arkadaşımın annesiyle soy adı farklı dese boş bulunup aynı olur soyadları diyebilirdim sankrım. Tabi şuan için durum öyle değil. Hatta eşime de bahsettim biraz gökçeye böyle anlatalım diye o da haklısın hiç o şekilde düşünmemiştim dedi..

Evet kitapta da öyle yazıyor zaten bi iletişim güçlüğünü ifade eder ama bu genel değil sadece o an çocuğun kafasında fazla ca er eden konu içinde olabilirmiş. Tabi bi de kötü söz duymaktan çekinme vs de yazıyor ama sizde öyle bir durum olmayacağını düşündüğümdn hiç yazmadım. Tabi uzmanda değilim çok yanlışta anlamış olabilirim kitabı. Kızım için bakarım yaptıklarına diye merak edip almıştım.
Ben çok yürekten inanıyorum bu durumu güzel atlatacaksınız. Anne baba olarak ege için ne iyiyse onu yaplım diye uğralıyorsunuz. aklıma geldikçe dualarımdasınız.
Benim içinde biraz farkındalık oldu konu. Soy isim sanki tüm sülalenin aynı olurmuş gibi beynimize yer etmiş bir gerçek var. Kızıma da bu şekilde aksettirmem çok olasıydı. Bi an gelip arkadaşımın annesiyle soy adı farklı dese boş bulunup aynı olur soyadları diyebilirdim sankrım. Tabi şuan için durum öyle değil. Hatta eşime de bahsettim biraz gökçeye böyle anlatalım diye o da haklısın hiç o şekilde düşünmemiştim dedi..

Gerçekten teşekkür ederim , hem dualarınızda yer verdıgınız ıcın hemde cocugunuza bu sekılde uyaranlar saglayacagınız ıcın .
Kıtap aynı kıtap bıle olabılır cunku bende o sekılde yorumladım ancak egeye karsı evde sozel bır sıddet soz konusu degıl , gayet sızın cocugunuz gıbı ege de. Hatta bazen cevremız ege cok sanslı bır cocuk sakın ılerıde uzulme bıseyler ıcın manevıyse manevı maddıyse maddı herseyı var kımseden eksık kalmadı dıyorlar. Esımle evlı degılım sadece esımın aılesıde ellerınden gelenı yapıyorlar bence . Mesela egenın karne gunu , yarı yıl ustelık.
Pasta yaptırmıslar , kayınvalıdem hedıye almıs , kayınvalıdemın cok yakın arkadası hedıye almıs , kayınpederım egeye para verdı, amcaları var onlarda para verdıler. Suprız yaptılar.
Ege oraya gıdecegı zaman meyve pek tuketmıyorlar 3-4 cesıt meyve alırlar en basıtı. Egede onlara babannem , mustafa dedem dıye konusur . Gıder adamın tepesıne tepesıne oturur
sorun ne bı, sadece artık ne ıse yarıyorsa bıyolojık babannesı ve dedesı onlar degıl

Aile resmı cızmelerını ıstemıslerdı zaten o sebeble egede var ama genede bızı kendı olmadan dusunemez bence ege. Kadın egeyle neler yapıyorsunz dedı herseyı saydık , egeye sordular aynılarını hatta fazlalarını soyledı . Bızım egeyı bırakıp basbasa dısarı cıktıgımız sure bıle o kadar naz ve egeyı boslamayacak sekılde gerceklesıyor kı bu . Ne bıleyım cokta mutlu bı cocuk bır gorsenız
Ege gözümde canlanıyor cute,tatlı,güleryüzlü,biraz umursamaz, çocuksu cocuk...Çizer derken ağız çizmiyor dedin ya,sizi öyle çizdiğine göre bir şey saklandığını,daha doğrusu bilmediği şeyler olduğunu sezmiştir diyorum.Bunu daha önce de yapıyormuydu?Sebebini sormuşmuydun?

Ege gözümde canlanıyor cute,tatlı,güleryüzlü,biraz umursamaz, çocuksu cocuk...Çizer derken ağız çizmiyor dedin ya,sizi öyle çizdiğine göre bir şey saklandığını,daha doğrusu bilmediği şeyler olduğunu sezmiştir diyorum.Bunu daha önce de yapıyormuydu?Sebebini sormuşmuydun?
Hayır h ıc dıkkatımı cekmemıstı bız harıc yanı resım defterınde bı akc resım gosterdım bunlar kım dedım benım dedı, kendını cızmıs arkadaslarıyla oynarken hepsınde agız var, e dedım bızım agzımızı cızmedın bızı mutsuzmu cızdın dedım (belkıde bunu dememelıydım) yooo unuttummu acaba dedı boyle saskın saskın.
Ama bu aksam kontrol edıcem gecmıse donuk

Benim kızımda küçük olmaktan hiç hoşlanmıyordu cute:)çabuk büyümek istiyordu,resimlerinde kendini hep,benimle aynı boyda çiziyordu.Bende çocuklarımın resimlerini faaliyetlerini saklamıştım.
Geçen akşam kutuyu bulup döküp bakmışlar,gülmekten yerlere yattılar.
Egenin de çizdiği resimler ona birer güzel anı olacak ilerde:) :)

Allah yardımcınız olsun, biran düşündüm aynı durumda olsam anlatmak çok zor ama gerçeği de bilmek zorunda, başkasından duyarsa bana güveni kalmaz, herşeyden önce onu kandırmış gibi bir duruma düşmekten korkardım. Yaş olarak ne zaman uygun olur bilmiyorum. Kardeşime sen evlatlıksın diye şaka yaptığımı hatırladım, anneme koşup ağlardı. Bense bu durumu çok normal görüyordum, ben de evlatlık olabilirim ne var bunda gibi, aramızda 1 yaş vardı 6,7 yaşlarındaydık. Kardeşim kişilere, eşyalara bağlanan paylaşmayan bir çocuktu, bu konuda tam zıttık. Yaştan çok kişiliğin önemli olduğunu düşünüyorum, herkesi sevebilen çok bağımlı bir çocuk değilse bence kaldırabilir. Yani dışarda başka bir babası olması sadece kim ve nerde merakını artırabilir. Böyle olmasını diliyorum, sizden soğuyacağını, suçlayacağını düşünmüyorum, size çok bağlıysa tabi üzülebilir ama mantıklı cevaplar aldıkça geçer inşallah. Okula başlayınca kendisi anlamaya başlarsa, soyisminden dolayı veya çevreden duyarsa daha çok problem olur gibi geliyor.

merhaba.. konunuzu yine takipteyim, inşallah mutlulukla sona erecek.. ama yazmadan edemedim, bu kadar anlatmayın inanın nazar değebiliriz, ne güzel insanlarmış eşiniz ve ailesi, valla bravo, böyle insanların varlığını bilmek insanı mutlu ediyor.. fakat inanıyorum ki sizde çok iyi bir insansınız ki onlara birşeyler veriyorsunuz ve karşılığını alıyorsunuz.. ama yinede yani gerçek babanne dedeler yapmıyor bunu inanın... birbirinizin kıymetini bilin.. mutluluklar

X