Cocuga bu gerçek ne zaman söylenmeli?

Çocuğu okuldan alsaymışsınız keşke
şu an düzce nin en iyi okulu. eğitim ve b aşarısı en yüksek okulu.
başka okullarda öğretmen arkadaşlarım var . aynı şeyleri yaşıyorlar .her çocuk yaşamıyor tabi. benim oğlum bu çocuklarla arkadaş üstelik. kızınca dövüyorlar. diyorum ki onlarla oynama. git şununla oyna. o tenefüse çıkmıyor . sınıfta oturuyor diyor. illa gidip o çocuklarla oynamak istiyor. o çete hareketli futbol vs oynuyor. benim oğlan da hareketli . istiyor ki onlarla oynasın.

Ben henüz anne değilim ama bir tanıdığım aynı durumdaydı kızı doğunca eşi öldü bir süre sonra başkasiyla evlendi o kişiden de bir kızı oldu ilk başta bilmiyordu üvey baba demek istemiyorum o kişi öz babadan bile öz davrandı kıza hiç anlamadı o yüzden 'taki okula başlayana kadar okumayı öğrenince sormuş annesine neden benim soyadımla seninki farklı diye onlar anlatmıştı o zaman şuan kocaman kız babasıyla ve kiz kardeşiyle çok iyiler ve biliyor çocuklar için bence öz üvey sorun değil tek sorun sevgi. sevgi gördüğü insana bağlanıyor ve eşiniz de sevgi gösteriyormuş anladığım kadarıyla ertelemeyin ve küçükken aşın bunu sonrası daha zor pedagog yardımıyla söyleyin üstünüzde çok ağır bir yük var

Kuzenimle konustum sımdı . Rehberlıkte bellı kı yasına bakmadan alacagı yaralara bakmadan soylenmesı gerektıgını savunuyor ben senı yınede psıkologa yonlendırecegım ama senın ıcın ben aıleden bırı olarak egenın bunu suanda kaldıramayacagını dusunuyorum. Senın frenlenmen ıcın gıt konus danıs benden farklı bısey soylerlerse sana gel bana ıstedıgın kadar kız ben senı neden yanlıs yonlendıreyım.

zaten demıssın sen dogdugunda baban yoktu, babanı sonradan tanıdım, elınden tuttum evlendık hep beraber demıssın daha ne dıyeceksın dıye cıkıstı bana.
Iyı dedım ben haksız cıkayım yeterkı yanlıs yonlendırılmıyeyım ne dıyeyım
sen git canım . git konuş . önce kendin görüş . ege yi götürme bile. sonra götür .

şu an düzce nin en iyi okulu. eğitim ve b aşarısı en yüksek okulu.
başka okullarda öğretmen arkadaşlarım var . aynı şeyleri yaşıyorlar .her çocuk yaşamıyor tabi. benim oğlum bu çocuklarla arkadaş üstelik. kızınca dövüyorlar. diyorum ki onlarla oynama. git şununla oyna. o tenefüse çıkmıyor . sınıfta oturuyor diyor. illa gidip o çocuklarla oynamak istiyor. o çete hareketli futbol vs oynuyor. benim oğlan da hareketli . istiyor ki onlarla oynasın.

Ne diyeceğimi bilemedim.Sanırım ben yinede okul değiştirdim.

Bu dayak olayı tamamen aile yetiştirmesiyle alakalı.Nasıl ailede yetişiyorlarsa artık zıvanadan çıkmışlar.

Benim anlamadığım siz evlenince eşinizin soyadını neden almadınız, kendiniz mi istemediniz. Çocuğunuzuda nüfusuna geçirebilir eşiniz. Bunu hiç düşündünüz mü?

Düzenleme...
Konu açılalı çok olmuş ben tarihine bakmamıştım. Üstüne 77 sayfa yorum yapılmış. O zamandan beri neler olmuştur neler.

Bu sene ben ıstemedıgım ıcın ege bılseme katılmadı ama ogretmende bahsettı en fazla 5. sınıf . 5 .sınıfta artık kımlıgı elınde olmalı ayrıca rehberlık bugun ne kadar kucuk ogrenırse o kadar ıyı yardım alsınalr demıs.
Halbukı kuzenım dıyorkı 10 yasına kadar soyleme . Nsıl soylemıyeyım bu ortamda aklım almıyor
Cute bence sen iyi bir uzmandan yardım alıp söyle artık Ege'ye, ablacım bunu en fazla 1-2 yıl daha saklayabilirsin sonra çocuk kendi kendine fark ederse sonucu ağır olabilir, şimdiki çocuklar çok zeki, Ege de sorgulayan akıllı bir çocuk, biliyorum Ege'ye karşı çok hassassın, haklısında ama artık zamanı geldi bence.

Ben kendimden örnek vereyim, annemin rahmetli ağabeyinin soyadı farklıydı, farklı olduğunu öğrendiğimde 8 yaşında falandım, çocuk aklı ilk önce eşinin soyadını aldı zannettim çünkü rahmetli dedem dayıma oğlum derdi, dayımın 1-2 yaşında çekilen fotoğraflarında dayım hep dedemin kucağındaydı, annemde kundakta anneannemin kucağında, bizde de bu mesele hiç konuşulmadığından yengemin soyadı zannettim ama bu zannetmem uzun sürmedi, belki 5-6 ay belki bir sene sonra, üstünden çok seneler geçti tam hatırlayamıyorum ama birgün dayımlardayım, dayımla yengem konuşuyor, bir ilden dayımın o ile gitmesinden bahsediyorlar, yengem git tabii babandan sana kalan miras hakkın gibi birşeyler dedi, e benim dedem yaşıyor, dayımın babası mı o kim gibi sorular oluştu kafamda, anneme sorular sordum ister istemez, dayımın babası o birkaç aylıkken bir hastalıktan ölmüş, sonrasında anneannemle dedem evlenmiş, dedem senin eşin gibiydi, dayım onun öz oğluydu resmen, önce dayım vefat etti, dedem üzüntüden kahroldu çok geçmedi 6 ay sonra da dedemi kaybettik.

Niye anlattığımı anlamışsındır, dayımda biyolojik babasını hiç tanımamış, onları ölüm ayırmış belki ama biyolojik babasının ailesinden tek bir Allah'ın kulu da miras meselesi olupta dayımın imzasına ihtiyaçları olana kadar arayıp sormamışlar ama dayım ölene kadar babasının soyadını taşıdı, bu gerçek ister istemez onun hayatında varolmaya devam etti.

aslında yardım alması gerekn kişiler cute . eşi . annesi .babası. olayı öyle büyüttüler ki. çığrından çıktı. Ege de yakında öğrenecek zaten en fazla 1 sene.
soyadından anlayacak . o kadar da değil yani artık. kimlik nereye kadar saklanır. arkadaşlar konuşacak. belki ,Ege öğretmenine soracak benim soyadım neden farklı diye. anne babaya gitmeyecek. çünkü onlar hep kaçamak cevaplar veriyor

Siz acaba egeyi fazlla faza mı takıntı yapıyorsunuz? Bence kendiniz için öncelikle yardım almalısınız, bu korku halini atlattıktan sonra çocuğa güven verebileceğinizi düşünüyorum
Evet
saklandıkca gızlendıkce olay ıcımızdede buyudu , halbukı dusunuyorum ne var yanı ne var bu kadar kendımızı uzecek mantık olarak dusundugumde buna bır yanıt bulamıyorum . Ama hanı oyle olursa ne kadar saklarsan gızlersen ıcınde dag gıbı olur aynı o hesap

Evet
saklandıkca gızlendıkce olay ıcımızdede buyudu , halbukı dusunuyorum ne var yanı ne var bu kadar kendımızı uzecek mantık olarak dusundugumde buna bır yanıt bulamıyorum . Ama hanı oyle olursa ne kadar saklarsan gızlersen ıcınde dag gıbı olur aynı o hesap
Eşin ne düşünüyor bu konuda ?

Eşin ne düşünüyor bu konuda ?
Yanı suanda soylemekten baska care yok dıyor
Ama bana baska gozle bakarsa dayanamam dıyor , soylenmesınden yana degıl ama en azından o annem babam gıbı at gozluklerıyle bakmıyor. Nereye kadar saklanacakta dıyor . Ama kendını kotu hıssedıyor topun agzında gıbı , ucurumun kenarında gıbı oyle dıyor

Yanı suanda soylemekten baska care yok dıyor
Ama bana baska gozle bakarsa dayanamam dıyor , soylenmesınden yana degıl ama en azından o annem babam gıbı at gozluklerıyle bakmıyor. Nereye kadar saklanacakta dıyor . Ama kendını kotu hıssedıyor topun agzında gıbı , ucurumun kenarında gıbı oyle dıyor
Eğer Ege'ye sevgisini yürekten hissettirdiyse,
Bence eşinden uzaklaşacağını sanmıyorum Ege'nin...
Çünkü cocuklar daha kundakta bebekken kiminle yaşıyorlarsa ve yaşadıkları kişiden de zarar değil de, daha çok şevkat ve sevgi görüyorsa, ben sanmıyorum ki eşinden uzaklaşsın...
Benim sana gönderdiğim pedegog'a bakabildin mi? Beğendin mi eğer baktıysan da?
Biz cumartesi günü gidicez.

Eğer Ege'ye sevgisini yürekten hissettirdiyse,
Bence eşinden uzaklaşacağını sanmıyorum Ege'nin...
Çünkü cocuklar daha kundakta bebekken kiminle yaşıyorlarsa ve yaşadıkları kişiden de zarar değil de, daha çok şevkat ve sevgi görüyorsa, ben sanmıyorum ki eşinden uzaklaşsın...
Benim sana gönderdiğim pedegog'a bakabildin mi? Beğendin mi eğer baktıysan da?
Biz cumartesi günü gidicez.
Evet baktım ama benım aradıgım kısı o degıl canım , belkı gorusmem gereken kısıyle gorusebılırsem ek bılgı almak ıcın bır kac kısıyle daha gorusmeyı dusunuyorum o sebeble suanda bende herhangı bırsey yapmadım onunla ılgılı
buarada sız neden gıdıyordunuz ?

Evet baktım ama benım aradıgım kısı o degıl canım , belkı gorusmem gereken kısıyle gorusebılırsem ek bılgı almak ıcın bır kac kısıyle daha gorusmeyı dusunuyorum o sebeble suanda bende herhangı bırsey yapmadım onunla ılgılı
My SouL My SouL senden daha zor zamanlar geçiriyor canım. sen yine dua et yat kalk. bana sorarsan onun sıkıntısı daha büyük .

Babasının öldüğünü kabul etti ama normal de yas süresi 6 ay sürer.
Benim oğlan hala babasının ölümünün yasını çekiyor.
Bu sebeple götürüyorum kontrol amaçlı.
Ve ordan cıkınca kendimi çok iyi hissediyorum anne diyor bin şükür..

canım benim dönem dönem oğlunu aklıma geliyor . diyorum ki bu kız bu şeyle nasıl başa çıkıyor . oğluşu ne yapıyor . Allah yardımcınız olsun. ama daha çok yeni vefatı. bence bu kadar çabuk geçmesi mümkün değil. acısı zamanla daha büyür . çünkü kayıpların ardından ilk dönem bi şey algılanamaz . acı zamanla ortaya çıkar . eksikliği zamanla büyür
Allah sabır versin oğluşuna . size

My SouL My SouL senden daha zor zamanlar geçiriyor canım. sen yine dua et yat kalk. bana sorarsan onun sıkıntısı daha büyük .
Elimden ne gerekirse yapıyorum,
Babamın doğum günümde yanımda olmasını istiyorum diyor.
Ben artık uzman olmadan buna çare bulamayacağımızı düşündüm.
Zaten aşhırı duygusal, ewde uysal...
Ama okulda da hırçın ve söz dinlemeyen bir öğrenciymiş...
Pedegog ile zamanla bunları aşacağız inşallah...

Bunu nasıl anlıyorsun pekı, ne oluyor ya da bıseymı soyluyor mesela.
Ay ıslerımız cok zor elbette buarada evleneceksın sanırım yakında hem oyle bısey okudum sanırım hemde ınstagramdan goruyorum , dogru mu

canım benim dönem dönem oğlunu aklıma geliyor . diyorum ki bu kız bu şeyle nasıl başa çıkıyor . oğluşu ne yapıyor . Allah yardımcınız olsun. ama daha çok yeni vefatı. bence bu kadar çabuk geçmesi mümkün değil. acısı zamanla daha büyür . çünkü kayıpların ardından ilk dönem bi şey algılanamaz . acı zamanla ortaya çıkar . eksikliği zamanla büyür
Allah sabır versin oğluşuna . size
6 ay imiş yas süresi, acı geçmez elbet büyüdükçe çoğaladabilir ama bizim burda ki amacımız daha çok acısını da sağlıklı bir şekilde yaşaması...
Bunun için artık uzmandan yardım almamız gerektiğini düşündüm...
Eksikliğini çok yaşıyor, 8 yaşında ve erkek cocuğu...
Dedesi (babam) elinden gelenin fazlasını yapıyor.
Bir babanın yapması gereken her şeyi şu an kendi babam üstlenmiş durumda.
Allah bin kere razı olsun..

Elimden ne gerekirse yapıyorum,
Babamın doğum günümde yanımda olmasını istiyorum diyor.
Ben artık uzman olmadan buna çare bulamayacağımızı düşündüm.
Zaten aşhırı duygusal, ewde uysal...
Ama okulda da hırçın ve söz dinlemeyen bir öğrenciymiş...
Pedegog ile zamanla bunları aşacağız inşallah...
Benım anlamadıgım dusunsene baba ne kadar onemlı cunku senle cok konusmustuk oglunla ılgılenmıyordu duzensız alıyordu , aldıgındada bı yararı olmuyordu ogluna.
Yanı oglun cok duygusal olmasaydı belkı bu kadar etkılenmezdı sanıyorum.
Buarada eskı esının aılesıyle Ege ıcın mı gorusuyorsun halasının nısanı fılan , sızın ayrılıgınız bızımkınden gene farklı bız sadece eskı esımle degıl butun aılesı sulalesıylede bosandık kı bır kere bıle o taraftan aranmadık. Ha umurumdamı hayır onlarada muhtac degılız ama dusun yanı ne kadar kotu ınsanlar yuzunden oglum bır gun mutlaka uzulecek.Halbukı onun bır damla goz yasıan degmıyorlar

X