Cocuga bu gerçek ne zaman söylenmeli?

hahaha . inşallah . 5. sınıfta şu an . 6 da az az göreceklermiş sanıyorum bunları. mayoz , mitoz vs

geçen yine bi soru sordu." anne hani senin 3 çocuğun var. başkasının 2 başkasının 1 çocuğu var bazısının yok. neden?
anne baba evlenince bebek oluyor ama bu neye göre belirleniyor. ya da nasıl annenin karnında oluşuyor .nasıl oraya giriyor ?? "

cevap veremedim .

babamız veteriner hekim. çok zaman evde konuşulur . tohumlamaya gidiyorum. tohumlamaya gittim. bazen çocukları da götürmek zorunda kalır. onlarla dışardayken çiftçi arar ve gitmek durumunda kalır. yani çocuklar şahit oldu tohumlamaya .
ama ne olduğunu anlamıyorlar mı bilemedim.

bi de çok kez doğumlara şahit oldular . yine babalarıyla olduğunda. poposundan doğurduğunu biliyorlar . sen de popondan doğurdun demi anne diyorlar . şap diye kalıyorum. 5. sınıfa giden artık bunun farkını sanıyorum bi kaç yıla öğrenir . derslerden vs . ama hala saf yani.
Ege uremeyı sormuyor cunku o tup bebek oldugunu bılıyor :skandal: Yanı tup bebegın nasıl oldugunu soruyor zaten cok acık gosterebılıyorum bazı resımlerı ona.
Ama ege de bana anne sızın pıpınız yok sız nereden cısınızı yapıyorsunuz dıyor mesela ozellıkle tatılde.
Bende baska bı yerden dıyorum popo mu dıyor? Hayır yahu dıyorum adını soyle dıyor soyleyemıyorum :sopa::KK17:

evet bizim oğlumuz da bilsem olsun tudem olsun sınavlara girerken yanında kimlik ile girdi çok kez .
Bu sene ben ıstemedıgım ıcın ege bılseme katılmadı ama ogretmende bahsettı en fazla 5. sınıf . 5 .sınıfta artık kımlıgı elınde olmalı ayrıca rehberlık bugun ne kadar kucuk ogrenırse o kadar ıyı yardım alsınalr demıs.
Halbukı kuzenım dıyorkı 10 yasına kadar soyleme . Nsıl soylemıyeyım bu ortamda aklım almıyor

Çok üzüldüm oğlunuza. Başka bir okula alma imkanınız yok mu? Ne demek yıllarca dayak yemek, yumruklanmak. Öğretmenler, diğer veliler nasıl bir şey yapamaz aklım almıyor.
canım malesef. çocuk 2. sınıfta başka bi ilden geldi. yani benim atanmam ile geldik .
1. sınfta Ege bölgesindeydik .ayvalık . burhaniye oraları bilir misiniz bilmiyorum ama insanları naif , yumuşak . kavgadan uzaktır . çocukları da öyle. orada büyüdü zaten oğl um.

2. sınıfta geldik düzce ye. buranın insanının mizacı ise tam tersi . kavga etmekten çekinmez . karadeniz işte . denizi gibi dik insanları.
neyse başladı okula . yazılılar vs ler . başarısı ortaya çıkınca da daha çok yüklendi arkadaşları. ve oğlum ilk bi kaç ay söylemedi bize bi şey sakladı.
acayip dayaklar yedi o dönem . gizlenip merdiven altından çıkıp yumrukluyorlarmış karnını. o dönem ben de depresyona girdim. o karnını yumruklayan çocuğu öğretmen halletti. zaten oğlum cılız . dövenler iri kıyım .

ama bu dayaklar kavgalar hiç bitmedi. başka çocuklar başladı. oğlum vurmaz . çünkü biz onu öyle yetiştirdik. kimsenin canını yakmasın istedik. dayak yediği halde elini kaldırmamış biliyor musunuz . kendini savun dediğim halde savunmamış . ta ki 4. sınıfta artık savunmuş . yani elini tutuyor vuramasın diye . duvara yaslıyor . ama yine de yumruklara karşılık yumruk vurmuyor . yani sadece kendini savunma amaçlı tutuyor arkadaşını.
karakteri mi böyle yoksa biz mi sebep olduk bilmiyorum bu vurmama olayına. ama işte çok üzgündüm o dönem. öğretmenler ile konuştuk . üstelik geçen yıl insan hakları ve özgürlükleri dersi vardı. öğretmen diyor ki. bu emir i döven çocuklar bu dersten yüksek not alıyorlar . ama pratikte sıfır. öğretmen bi daha böyle görürsem sizi dersten bırakacağını vs söylemiş . ama yine de olmadı.

bir insanın özgürlüğü başka birinin özgürlüğünün sınırında biter . onun özgürlgüne giremez . orada durur . neyse başka bi okul düşündük. ama her yer aynı. bizim malesef düzce böyle . kavgayı seven bi topluk çoğunlukta. olaylar hiç bitmez . yetiştiriliş de kavgacı olarak burada malesef.

buarada bu konuda daha evvel hıc yazmamıs ancak esma ıcın soyledıgım ufacıkkk ıcı bos bır sozcukten dlayı bana yazanlarada ask olsun dıyorum.
Benım evladım demek kı hıc muhım degıl sızler ıcın , ha ben kımım hıcım . Ama sızın ıcınızı ege degıl esma acıtıyorsa yok arkadas yazmayın bana
Bu sitem bana sanırım.
Öncelikle konunuzu normalde takip etmiyorum, yorum yapabileceğim bir konu değil zira.
Bugün üst sayfalarda görünce "acaba artık söyledi mi" diye girip baktım, o mesajınızı gördüm, onun üzerine de yazdım.

Sizin çocuğunuzla veya sizinle sorunum yok, ne gibi bir sorunum olabilir?
Pedagog değilim, benzer bir durumda olan hiçbir tanıdığım yok. Sayfalar boyunca yapılan "pedagogla görüşün" yorumları dışında ekstra bir yorumum olamaz. Esma'nın da içimi acıttığı falan yok, sadece bir anne olarak başka birinin çocuğuna kötü kalpli demenize şaşırdım, onu yazdım, açıklamanızı yaptınız bitti gitti konu.

Ege uremeyı sormuyor cunku o tup bebek oldugunu bılıyor :skandal: Yanı tup bebegın nasıl oldugunu soruyor zaten cok acık gosterebılıyorum bazı resımlerı ona.
Ama ege de bana anne sızın pıpınız yok sız nereden cısınızı yapıyorsunuz dıyor mesela ozellıkle tatılde.
Bende baska bı yerden dıyorum popo mu dıyor? Hayır yahu dıyorum adını soyle dıyor soyleyemıyorum :sopa::KK17:
ay bu soruları benim oğlan yine 4-5 yaşında sordu.
o kadar bunaldım kı. wc ye kadar bekliyordu beni. bakcam diye.

o konuda da aylarca araştırdım. net bi cevap bulana kadar

onu da netten ya da bi internet çıktısı alarak hallet

kadın anatomisi ve erkek anatomisi olarak göster. başka bi yorum yapma. sadece anatomilerini göster. görsün . ve sorular bitiyor

canım malesef. çocuk 2. sınıfta başka bi ilden geldi. yani benim atanmam ile geldik .
1. sınfta Ege bölgesindeydik .ayvalık . burhaniye oraları bilir misiniz bilmiyorum ama insanları naif , yumuşak . kavgadan uzaktır . çocukları da öyle. orada büyüdü zaten oğl um.

2. sınıfta geldik düzce ye. buranın insanının mizacı ise tam tersi . kavga etmekten çekinmez . karadeniz işte . denizi gibi dik insanları.
neyse başladı okula . yazılılar vs ler . başarısı ortaya çıkınca da daha çok yüklendi arkadaşları. ve oğlum ilk bi kaç ay söylemedi bize bi şey sakladı.
acayip dayaklar yedi o dönem . gizlenip merdiven altından çıkıp yumrukluyorlarmış karnını. o dönem ben de depresyona girdim. o karnını yumruklayan çocuğu öğretmen halletti. zaten oğlum cılız . dövenler iri kıyım .

ama bu dayaklar kavgalar hiç bitmedi. başka çocuklar başladı. oğlum vurmaz . çünkü biz onu öyle yetiştirdik. kimsenin canını yakmasın istedik. dayak yediği halde elini kaldırmamış biliyor musunuz . kendini savun dediğim halde savunmamış . ta ki 4. sınıfta artık savunmuş . yani elini tutuyor vuramasın diye . duvara yaslıyor . ama yine de yumruklara karşılık yumruk vurmuyor . yani sadece kendini savunma amaçlı tutuyor arkadaşını.
karakteri mi böyle yoksa biz mi sebep olduk bilmiyorum bu vurmama olayına. ama işte çok üzgündüm o dönem. öğretmenler ile konuştuk . üstelik geçen yıl insan hakları ve özgürlükleri dersi vardı. öğretmen diyor ki. bu emir i döven çocuklar bu dersten yüksek not alıyorlar . ama pratikte sıfır. öğretmen bi daha böyle görürsem sizi dersten bırakacağını vs söylemiş . ama yine de olmadı.

bir insanın özgürlüğü başka birinin özgürlüğünün sınırında biter . onun özgürlgüne giremez . orada durur . neyse başka bi okul düşündük. ama her yer aynı. bizim malesef düzce böyle . kavgayı seven bi topluk çoğunlukta. olaylar hiç bitmez . yetiştiriliş de kavgacı olarak burada malesef.
Burhaniyeyi bilmem mi bizim yazlığımız Pelitköy içmelerde bilirsiniz muhakkak. Meşhur yatırın orada.

Bir anne olarak içim cız etti. Ben de oğluma hep sakın karşılık verme git öğretmenine söyle diyorum ama çok kararsız kaldım bunları duyunca. Muhakkak kendisini savunmasını söyleyeceğim.

Şimdi emir 4. Sınıfta sanırım. Bu sene son yani. Umarım gelecek sene bu çocuklardan kurtulursunuz. Gerekirse polise falan şikayet edin bu ne zorbalık böyle. Ne biçim aileleri var bunların? Resmen geleceğin pisliklerini yetiştiriyorlar.

evet okul formlarında vs , gezı kagıtlarında esımın adı yazıyor. Kımlıgını egeye gostermedım kı sorsun :)
Hatta gecen gun havuza gıdıyorduk hafta sonu havuz takımında yuzuyor ege . Ay sporcu kartını bulamadım bı turlu kımlıgı cıkardım cuzdanımından sonra nasıl gerı sokcanı bılemedım egede bana dogru gelıyordu
işte nereye kadar kaçacaksın bu kimliğini saklamaktan.
ama eşin de annen baban da karşı öğrenmesine. seni de bağlayan bunlar belki.

Burhaniyeyi bilmem mi bizim yazlığımız Pelitköy içmelerde bilirsiniz muhakkak. Meşhur yatırın orada.

Bir anne olarak içim cız etti. Ben de oğluma hep sakın karşılık verme git öğretmenine söyle diyorum ama çok kararsız kaldım bunları duyunca. Muhakkak kendisini savunmasını söyleyeceğim.

Şimdi emir 4. Sınıfta sanırım. Bu sene son yani. Umarım gelecek sene bu çocuklardan kurtulursunuz. Gerekirse polise falan şikayet edin bu ne zorbalık böyle. Ne biçim aileleri var bunların? Resmen geleceğin pisliklerini yetiştiriyorlar.
pelitköy bilmem mi.
ah ah. çok seviyorum. benim kv ayvalık ta . annemler akçay da oturuyor .yazları gidiyoruz ama yetmiyor inanın. oralarda otururken kıymetini bilememişiz

canım hayır 5. sınıf şu an . aynı sınıf bi üste atladı. aynı sınıf

fakat şu an o kadar yok dövüşme işi.
çünkü müdürümüz baya korkunç biri. yani çocuklara öyle zorbalık yapılıyorsa ve öğrenci şikayet ile gidiyorsa zorbalık yapanı ya sınıfta yakalıyor . geliyor elinde çivili cetvel ile . onu korkutuyor. vurmuyor . diyor ki bi daha olursa seni bu masanın altında çivilerim.
ve bi daha olmuyor . olursa bu kez odasına çağırıyor . korkutuyor .
neyse çok korkunç görünse de caydırıcı oldu. zorbalık olmuyor artık öyle.
çünkü adam hani cinli evlerin ya da perili evlerin korkunç bahçıvanı olur ya öyle bi izlenim yaratmış . adını duyan bi silkeneniyor. bunu da bilerek yapmış sanıyorum .yoksa zorbalığın önüne geçemezdi.

yani artık daha iyiler .

bi kaç yıl önce ilk öğretim kısmında iken (öğlenci ) idi o zaman.
orta okul çocuklarından 2 çocuk benim oğlumu ve arkadaşını tutmuş . cılız ve küçüklerdi o zaman . ayaklarından tutmuş , silkeliyorlarmış baş aşağı. öğretmenler görmüş . ve bi daha yaşanmadı. aynı zamanda okulda olmamaları lazım. orta kısım okulu terk ederken ilk okul kısmı derse giriyor ama bi şekilde erken gitmiş oğlum 10 dk okula. ve öyle olmuş . karşılaşmışlar .
neyse ki artık daha büyük ama iştahala cılız bi çocuk.

Ben onun mutlu olacagınıda mutlu edebılecegınıde ınanmıyorum ne erkek olarak ne de ınsan olarak
Aslında takıp etme sebebım bıraz bu ıslerı egeye acıklayacak olmamın verdıgı esaretle ulan napıyor acaba demem.
Sonuc valla domuz hala domuz
benım ıcın
buarada bu konuda daha evvel hıc yazmamıs ancak esma ıcın soyledıgım ufacıkkk ıcı bos bır sozcukten dlayı bana yazanlarada ask olsun dıyorum.
Benım evladım demek kı hıc muhım degıl sızler ıcın , ha ben kımım hıcım . Ama sızın ıcınızı ege degıl esma acıtıyorsa yok arkadas yazmayın bana
Cute şuan psikolojin iyi olmadığı için iki çocuk arasında geçen diyoloğa kızıp içselleştirebilirsin ama nihayetinde Esma da çocuk.
Cute sınıfta her türlü ailenin çocukları var iyisi de kötüsü de...önemli olan senin Ege yi olacaklara karşı güçlendirmen.
Yaşadıkların kolay değil neden kendin için de bi psikoloğa gitmiyorsun ?

Egede aynı sekılde bırılerıne vurmaktan hıc zevk almıyor.
Bu bahsettıgım esmayla cok surtusuyor ege , esma cok yırtık bır kız benımkıde oyle degıl. Arkadasıda yok esmanın bacagını pacasını tutuyor teneffuslerde buna baglı olarak dusuyordu hatta gecen aylarda alnını kocaman masaya vurdular bu cekısme sırasında :) Ama dover gıbı degıl resmen tacız edıyordu davranıslarıyla.
Senı o kadar ıyı anlıyorumkı artık ege esmaya vuruyor ama aksamları anne ben vurdum ama hıc rahat hıssetmıyorum kendımı mutlu olmadım dıye anlatıyordu.
Malesef mı desem ne desem bılmıyorum efendı bır cocugum var. o donem hatta anne benı bır kere dovermısın cok merak edıyorum sana ne yapacagım dıyordu :sinirli:

Ay vallahı cocuk buyutmek cok zor gercekten, mesela egenın aksıne egenın kız kuzenı cok yırtık fırlama bı kız bu seferde ondan herseyde hakkını arıyor dıye ogretmenler velıleler ve doldurulmus cocukları hazetmıyor arkadassız bırakıyorlar.
Cocuklar okula basladıktan sonra asıl mesele acıkcası

Cute şuan psikolojin iyi olmadığı için iki çocuk arasında geçen diyoloğa kızıp içselleştirebilirsin ama nihayetinde Esma da çocuk.
Cute sınıfta her türlü ailenin çocukları var iyisi de kötüsü de...önemli olan senin Ege yi olacaklara karşı güçlendirmen.
Esma çocuk ve onun bu söylemlerine kızmak olmaz .

katılıyorum bu noktada CuteMom CuteMom un yaptığı yorum çok üzdü beni. objektij bakmadığı için .

Ailelerde bısey yapamıyorkı
ya aile cocugun cok arkasında ınkar edıyorlar , ya da ben ne yapayım evde babasıda dovuyor bızı dıyor kalıyorsun.
Sahsen ege bunlardan pacasını kurtardı cok dayak yemedı ama ramak kaldı bunların yasanmasına ancak ege o cocuklarla arkadaslık ede ede aralarına gırdı ege kımseye vurmadı , onlarda egeye hıc vurmadılar ama baska cocuklara vuruyor egenın arkadas grubu.
Bende egeye aman oglum sakın vurma duser kafasını bır yere vurur naparız bız sonra dıyordum,yanlıs yapmısız

Egede aynı sekılde bırılerıne vurmaktan hıc zevk almıyor.
Bu bahsettıgım esmayla cok surtusuyor ege , esma cok yırtık bır kız benımkıde oyle degıl. Arkadasıda yok esmanın bacagını pacasını tutuyor teneffuslerde buna baglı olarak dusuyordu hatta gecen aylarda alnını kocaman masaya vurdular bu cekısme sırasında :) Ama dover gıbı degıl resmen tacız edıyordu davranıslarıyla.
Senı o kadar ıyı anlıyorumkı artık ege esmaya vuruyor ama aksamları anne ben vurdum ama hıc rahat hıssetmıyorum kendımı mutlu olmadım dıye anlatıyordu.
Malesef mı desem ne desem bılmıyorum efendı bır cocugum var. o donem hatta anne benı bır kere dovermısın cok merak edıyorum sana ne yapacagım dıyordu :sinirli:

Ay vallahı cocuk buyutmek cok zor gercekten, mesela egenın aksıne egenın kız kuzenı cok yırtık fırlama bı kız bu seferde ondan herseyde hakkını arıyor dıye ogretmenler velıleler ve doldurulmus cocukları hazetmıyor arkadassız bırakıyorlar.
Cocuklar okula basladıktan sonra asıl mesele acıkcası
öyle canım. benim oğlum vurmaz ama dili kuvvetli işte. arkadaşlarını kızdırıp da dayağa sürükleyen de bu. başarılı oluşu ile ilgili biraz da ulaka. sonra gelsin dayaklar işte.

yerini değiştirtebilirsin. ben öyle bi kaç kez değiştirilmesini istedim. benim oğlan ders dinler yanındaki kız aşırı konuşur . benim oğlana sorular sorar . kızsal şeyler . erkeklerin hiç dinlemekten hoşlanmayacağı şeyler. o kadar zorlandı ki .yer değiştirdi öğretmeni

Bu sene ben ıstemedıgım ıcın ege bılseme katılmadı ama ogretmende bahsettı en fazla 5. sınıf . 5 .sınıfta artık kımlıgı elınde olmalı ayrıca rehberlık bugun ne kadar kucuk ogrenırse o kadar ıyı yardım alsınalr demıs.
Halbukı kuzenım dıyorkı 10 yasına kadar soyleme . Nsıl soylemıyeyım bu ortamda aklım almıyor

10 yaşına kadar sen bekleyemezsin bir kere.Düşündükçe kaygılanıyorsun.Öyleki Ege istemezse eşimden ayrılırım noktasına geliyorsun.Hem çocuğa farklı cevap verildikçe kafası karışır.

En doğrusu pedagog eşliğinde anlatmak.Normal boşanan insanların çocuklarına nasıl anlatılıyor acaba?

Sonuçta sende eşinle anlaşamadın ayrıldın yeniden evlendin.Çocuğun çok fazla detay bilmesine gerek yok.Doğru şekilde söylendikten sonra sorun çıkacağını zannetmiyorum.

Eşin oğlunu seviyor oğlun eşini seviyor.Siz güzel mutlu bir ailesiniz.

Kendım ıcınde gıdecegım bu surece hazırlanmam ıcın hatta esımde annemde hepımız gıtmelıyız. Cunku suanda kımse kımsenın yarasına merhem olmuyor, ama bırbırımıze surtusup duruyoruz.
Buarada esmaya kızıyorum dedıgıme bakmayın ben oyle kotu bır ınsanmıyım? Icı bos bır kızma ıcı bos bır sozcuk bu kadar

Çok üzüldüm oğlunuza. Başka bir okula alma imkanınız yok mu? Ne demek yıllarca dayak yemek, yumruklanmak. Öğretmenler, diğer veliler nasıl bir şey yapamaz aklım almıyor.
Bende şaşkınım neden polise şikayet etmediniz? Benim çocuğumu dövecekler ve o okulda tutacağım, benimde aklım almıyor.. @demirleke

Son düzenleme:
Kuzenimle konustum sımdı . Rehberlıkte bellı kı yasına bakmadan alacagı yaralara bakmadan soylenmesı gerektıgını savunuyor ben senı yınede psıkologa yonlendırecegım ama senın ıcın ben aıleden bırı olarak egenın bunu suanda kaldıramayacagını dusunuyorum. Senın frenlenmen ıcın gıt konus danıs benden farklı bısey soylerlerse sana gel bana ıstedıgın kadar kız ben senı neden yanlıs yonlendıreyım.

zaten demıssın sen dogdugunda baban yoktu, babanı sonradan tanıdım, elınden tuttum evlendık hep beraber demıssın daha ne dıyeceksın dıye cıkıstı bana.
Iyı dedım ben haksız cıkayım yeterkı yanlıs yonlendırılmıyeyım ne dıyeyım

benim oğlumun da uyku problemleri var.
1 aydır pedagoga gidiyoruz. bunca zamandır gitmediğime çok pişmanım.

oğlumuza form doldurttu doktoru
onun üzerinden gitti doktor . soruları öyle yöneltmiş.
korkularını anlatmış .
anne babayı kaybetme korkusunun olduğunu söylemiş .
ve arkadaşları oğlumu hiç rahat bırakmıyor 4 yıldır.
kah dövdüler . kah sövdüler . kah yumrukladılar .
ne ettiysek ne yaptıysak başademedik
yıllarca dövdüler. öğretmenlerle görüştüm. çok çare aradık . bulamadık. oğlanı tekvandoya yazdırmayı istedim . oğlum kabul etmedi.
ve ben üzüntüden kendi kendimi yedim yıllarca. her gün bi vaka vardı

neyse şu ara dayak olayları bitti. azaldı ya da

ama arkadaşları tipsiz . çirkin . karaktersiz vs vs gibi çirkin şeyler söylüyor. ki benim oğlum çok yakışıklı ve sınıfın en başarılı öğrencisi .bunu bile bile böyle söyleyip oğlumu da üzüyorlar.

ben ne kadar söylesem de onu güçlendirmeye çalışsam da olmadı.

en son doktor randevusunda doktoru ile bu konuyu konuşmuş . fakat bize anlatmadı. sizi ilgilendirmez . bizim aramızda dedi

sordum . oğlum arkadaşlarını anlattın mı. evet dedi
peki sana yöntem söyledi mi ne yapman gerektiğini o anda. evet dedi ve güldü.
bize de söyler misin . kardeşlerini öyle yetiştirelim ki onlar aynı şeyleri yaşamasın. hayır dedi . söyleyemem . doktor ile benim aramda. tamam dedim.
ve o günden sonra daha güçlendi. ki doktora gideli 1 hafta oldu.

demek istediğimi umarım anlatabilmişimdir CuteMom CuteMom
Çocuğu okuldan alsaymışsınız keşke

Bende şaşkınım neden polise şikayet etmediniz? Benim çocuğumu dövecekler ve o okulda tutacağım, benimde aklım almıyor..demirleke@
polis e kimi şikayet edecektim . 7 yaşındaki çocuğu mu.
öğretmenler ile halletmeye çalıştık o yüzden. çocukları ben de tanıyorum . yüze gelince hepsi iyi çocuklar .
dediğim gibi benim oğlum dövmedi vurmadı ama başarısı ile övündü. kendini farklı gördü . bu yüzden dayak yedi.
bazen dili acı da oluyor . dili ile can yakınca fiziksel tepki aldı. haklılar mıydı. hayır .
her seferinde okulun yolunu tuttum . çocukları da gördüm. canını yakanı buldum zaman zaman . göz dağı da verdim ki . hiç yapmayacağım şeyler di . ama oğlanın kulak kepçesini kırnaklamış boğuşurken . kanamıştı. öğretmen o zaman hesabını sormuştu . tek tek sorguya da çeketi. rehber öğret mene de yönlendirdi onu . ya da onları. konuştular vs .
ailelerini tanıyorum çocukaların. konuştuk . anlattım böyle yapıyor oğlun diye. ya da akr abalarına söyledim. . onlar da hayret ediyorlar . çok sakin çocuktur. bunları nasıl yapıyor diye. birbirlerini gaza getiriyorlar. bazı çocuklar maşa gibi kullanılıyor . git onu döv diyorlar gidip dövüyor vs . hepsi çocuk . ama işte öyle yoruldum ki anlatamam.

X